- 23 Eylül 2008
- 3.553
- 4
- 38
bencede yaptırmak lazım aslında bende biraz korkuyorum ama hem kendimiz hemde bebeğimizin iyiliği için olmalıyız bir kaç gün acısını ağrısını çekicez malesef benimde olmam lazım belkide haftaya olurum salı günü sağlık ocağına gideceğim o gün vurabilirler tırsıyorum :)
Ben geçen sağlık Ocağı'na gittiğimde plesenta previa durumunu söyledim ebe riskli gebeliği olanlarda doktorun aşı zamanına karar vermesini istiyoruz dedi yapmadı 22 şinde gidip dr. a soracağım ona göre olacağım aşıyı senin de aklında bulunsun canım bu arada romotljideki doktor fmf oto immün bir hastalık olduğu için grip aşısını önermiyorum tetikleyebilir alerji gelişebilir dedi seni de bildiğim için paylaşayım istedim
bende salı günü doktora gidicem ondan sonra sağlık ocağına uğrayacağım canım dr söyleyip öyle yaptıracağım ben tetanoz aşısından bahsediyorum grip aşısı şimdiye kadar hiç yaptırmadım zaten hamileyken yaptırılması önerilmiyor dr muhtemelen tetanozu yaptır diyecek çünkü bu en çok bebeği yenidoğan tetanozundan koruma amaçlı yapılıyor ben 20. haftayı doldurdum genelde 20den sonra yapıyorlar sen tetanoz yaptırdınmı?
Tabi tabi ben de doktora sorup yaptır diye tetanoz için söyledim ebe öyle uyardı çünkü sonra grip mevzusuna geçtim ama noktalama vs koymayınca karışmış
anladım canım bu aralar benim başım idrar yolumla dertte acaba fmf mi yapıyor bilmiyorum idrarımı yapıyorum 5 dk sonra yine idrara sıkışık hissediyorum gidiyorum yine biraz daha yapıyorum bu bende ara ara oluyor çok rahatsız ediyor idrar testim temiz enfeksiyon yok ama sanki hani enfeksiyon olurda ikidebi idrarın gelir ya öyle oluyor ama yanma olmuyor sanki mesanemi tam boşaltamıyor gibiyim sende hiç böyle oldumu?
merhaba kızlar çok kötüyüm lütfen yardım edin.20+0 haftalık hamileyim cumartesi günü misafirlerim vardı teyzemin 6 yaşında kızı var su çiçeği olmuş tabi ben buna bana geldiktten 2 gün sonra öğrendim.o günde varmış ama bir kaç taneymiş kabarcıklar teyzem anlamamış.bende anneme geçirip geçirmediğimi sordum geçirmediğimi söyledi endişelendim netten araştırdım hemen sağlık ocağına gidip kan testi yaptırıp bağışık olup olmadığımı öğrenmek istedim doktor sorun olmayacağına yüzde 95 ihtimalle geçirmiş olduğumu söyledi çünkü dünya üzerindeki oran buymuş çok bulaşıcı olduğu için genellikle çocuk yaşta geçirilirmiş.ayrıca kan testininde yapılarak öğrenilemeyeceğini söledi.daha sonra acil olarak kendi kadın doğum doktoruma gittim baya kızda neden evine aldın diye bu aşamada yapılacak birşey yok dedi.hamileliğin son haftalarında riskin olduğunu söyledi.aynı gün detaylı ultrasonada girdimm çok şükür bebeğimde hiçbir sorun çıkmadı herşey normal dedi.ama ben şimdi çıldırıcam nerdeyse ya bulaştıysa diye böyle bir durumla karşılaşan vvarmı?
Duyduğum emsey çin en son normal 950TL. zorunlu sezeryan 1350tl isteğe bağlı sezeryanda 2000TL filandı. Ama bide bu %200 katkı payı olayları filanda var. Annem geçenlerde Uyum markette 2 kadını konuşurlarken duymuş emseyde sezeryan 7000TL olmuş diye. 26 kasımda kontrolüm var o zaman gidince konuşucam bakalım. Bizim bi arkadaş sezeryan oldu orda 1350tl demişler. DOğumdan sonra başka bi fiyat çıkartmışlar. Bizimki cazgır olduğu için ne dedilerse ilk başta onu vermiş çıkmış. Bu stresi yaşamak istemiyorum açıkcası.Aaaa duymadım onu bak ersoy hastne sordum fiyatlar daha uygun ama odalar küçük emseyde de bakıcam odalara bakalım.
Kızlar FMFi olanlarda idrar yolu iltihabı görülme oranı çok fazlaymış malesef. Buda bizim şanssızlığımızİnsan prostat olmuş gibi hissediyor kendinişaka bi yana Yaparken yanma , acı oldu canım felaket bir şey 2-3 defa oldu hatta sistit tedavisi gördüm her seferinde toparlandım ama hamilelikten önceydi hiç fmf e bağlamadım bilemiyorum ...yanma fln yoksa belki bebek baskı yapıyordur ondan oluyordur bi de bol su içiyoruz malum iyice sıklaşıyor wc ziyaretleri üşütmemeye dikkat et biraz takip et bakalım inş geçer canım
veren var canım eşimde onları kullanalım diyor ne bilim benim içime pek sinmiyorum ben biraz pimpirikliyimheralde alıcam gibi görünüyor çünkü herşeyine maddi olarak yetişemicez gibi görünüyor ama belki ananesi alabilir annemlerin bir arsa satışı var orası olursa ananesi herşeyini alır inşalah olur dua edip duruyorum olursa arabada alıcaz benim hastane işim kolaylaşacak şuan teyzemin arabasıyla hastaneye gidiyoruz sürekli başkasından istemek zor oluyor inşalah şu arsa satılır o zman süper olacak 1 senedir satılamadı
kızlar ben de fazla kıyafet esya almayı dusunmuyom bebeme..gorumcemın oğlu var onun kuculemlerını alıcam hatta mama sandalyesı yurutec felanı da bana verıcek oğlu zaten fazla kullanmadı aldıklarını ben karlıyım sayesındeallah razı olsun kımısı vermıyo eskı bıle olsa
Günaydın kizlar ben de grip oldum ve okuldayim.bunu gectim neyse dun birde benim tuvalete girdigim eski bir bolumu vardi okulun oraya yılan girdi. Odunlar falan da var.off ya.esim geldibulamadi.insallah cikip gitmistir.tuvalet sorinu cikti simdi bana birde.emin olmadan giremem oraya.cocuklarinkine gitsem bi kirli vi temiz offffff ne guzel degil mi; (((
Günaydın kizlar ben de grip oldum ve okuldayim.bunu gectim neyse dun birde benim tuvalete girdigim eski bir bolumu vardi okulun oraya yılan girdi. Odunlar falan da var.off ya.esim geldibulamadi.insallah cikip gitmistir.tuvalet sorinu cikti simdi bana birde.emin olmadan giremem oraya.cocuklarinkine gitsem bi kirli vi temiz offffff ne guzel degil mi; (((
rahmin idrar kesesine baskı yapıyor.çok az idrarın gelse bile sıkışmış gibi oluyorsun .anladım canım bu aralar benim başım idrar yolumla dertte acaba fmf mi yapıyor bilmiyorum idrarımı yapıyorum 5 dk sonra yine idrara sıkışık hissediyorum gidiyorum yine biraz daha yapıyorum bu bende ara ara oluyor çok rahatsız ediyor idrar testim temiz enfeksiyon yok ama sanki hani enfeksiyon olurda ikidebi idrarın gelir ya öyle oluyor ama yanma olmuyor sanki mesanemi tam boşaltamıyor gibiyim sende hiç böyle oldumu?
her vazelinde olmayabilir sen içindekilere bak paraben olmayanı al canım inşalah bulursun bizim evdekinin içinde varmış o yüzden hiç kullanmadım annemle küsmemiştimki sadece azcık atışmıştık o da hemen geçti gitti :)
ayrıntılı ultroson için dr 20. hafta gitmem gerektiğini söyledi. hastanede yapılmıyomuş beni başka bir yere yönlendirdi.
Kızlar bugün çok kötü karın ağrım var.Acaba üşüttüm mü ? Oturup kalkınca sancı giriyo.Allah'dan oğlum arada hareket ediyo da çok endişenlemiyorum.Ben burdayım anne merak etme diyo resmen
Neden kimse bana cevap vermedi( aranızda olmadimi boyle agrisi olan?????
kızlar mide çok yanıyorrrrrr
bizde de tam tersi ben durmadan gidip öpüp duruyorum adamıeşimde benden kaçıyo
slm kızlar doktor bugün bana rahmin üst kısmında biraz çökme var sancı veya kanaman olursa gel dedi. ama çok da önemsemedi ben de geldikten sonra idrak ettim ama aklım da takıldı kaldı. böyle bi şey duyan var mı acaba
Selam annişlerr ,
Tetenoz aşısı olan varmi ? Yada olucakmisnz düşünüyormusunuz?
selam kızlar günaydın :) bugün detaylı ultrasona gidicez çok heytecanlıyım saat nasıl geçicek bilmiyorum :)