2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
valla ben de senin gibi diyordum galiba hic gecmicek diye mantar oluyo akintidan dolayi kullaniorum kasinti gecio bu sefer akinti kesilmio ne yaparsan yap olmuo temizlik olayi cok önemli cok iyi yapiosun özellikle camasir utulemekle valla ben nasil oldu anlamadim hic gecmicek sandim surekli doktora gittim aldim ilaclarimi kullandim artik pes etmistim ki nisanlimla uzaktaydik uzunca bi sure iliski olmadi o ara gecti simdi evliyiz surekli birlikteyiz ama tekrar etmedi bi daha cok dikkat ediorum suan insan bikiyor gercekten cok zor anliorum seni

bize zaten ilşki yasak 5 aydır tık yok :) hamilelikte sık tekrarlayabiliyomuş hormonlar dolayısıyla bende ona bağlıyorum çünkü önceden hep ilşki sonrası yanmam kaşıntım olurdu ama artık kaç aydır ilşki yok ama yine oluyor bu sefer dr gittiğimde söylicem bebek için sıkıntı yaratmassa doğuma kadar idare ederim ama doğumdan sonra uzun süreli bi tedaviye ihtiyacım olacak gibi ben artık banyodan çıkınca hem selpakla kuruluyorum hemde saç kurutma makinasıyla o bölgeyi kuruluyorum bunu bi sitede okumuştum o bölgeyi kuru tutmak gerekiyor

Canim iki gundur ayni sey bende de var:KK1: gobek deliginin altinda sola dogru hissediyorum. Kisa suruyo takip ediyorum surekli.
Ama bisey diyeyim mi gaz degil eminim bu cok farkli bisey....takipteyim:KK1:
Özellikle sırt üstü yatınca oluyo bende :KK52: Geçen gün akşam tv izliyodum yatarak. O zaman farkettşm. Nefesimi tuttum elim karnımda bakim olcakmı yine diye bekledim. Eşimde beni izliyomuş napıyo bu diye bi panik yaptı ölü gibi yatıyosun noldu diye koptum gülmekten :KK52: :KK52:

bize zaten ilşki yasak 5 aydır tık yok :) hamilelikte sık tekrarlayabiliyomuş hormonlar dolayısıyla bende ona bağlıyorum çünkü önceden hep ilşki sonrası yanmam kaşıntım olurdu ama artık kaç aydır ilşki yok ama yine oluyor bu sefer dr gittiğimde söylicem bebek için sıkıntı yaratmassa doğuma kadar idare ederim ama doğumdan sonra uzun süreli bi tedaviye ihtiyacım olacak gibi ben artık banyodan çıkınca hem selpakla kuruluyorum hemde saç kurutma makinasıyla o bölgeyi kuruluyorum bunu bi sitede okumuştum o bölgeyi kuru tutmak gerekiyor

aslinda firsat bi firsat iliskiye girmioken super tedavi olursun doktorunla mutlaka görus smear falan da alir senden hamileyken de tedavi yapilabiliyor bildigim kadariyla bi sorun yaratmio yani bu illet bize kesinlikle eslerimizden gelio bu kesin yanii iliski sonrasi yanma olayi ilerleyen enfeksiyonlarda oluo sakin ihmal etme derim en kisa zamanda doktoruna da bunu söyle ki dogumdan önce ya da sonra farketmez tedavini olursun guzel guzel ben tasdikleyip onayladim azmedince gecio meraklanma:KK34:

sen ne kadar tedbirli olursan ol yine oluyor.eşlerimizden de kaynaklanıyor.
Eşimle ilişkiye girmeden temizlenmesi lazım.malum onlar pek dikkat etmiyorlar .
Ve en sinir olduğum şey ayakta işiyor.
Her seferinde söylüyorum sürekli temizleme fırsatım olmuyor,oraya bende oturuyorum sıçratıyorsun diyorum hatta sağlığına da zararlı öyle yapma diyorum. Anlamıyor

evet o konuda çok haklısın erkekler de temizzlik anlayışı malesef bizimki gibi değil onlarda enfeksiyon gibi şikayetler olmuyor yani ne kaşıntı ne akıntıları oluyor o yüzdende umursamıyolar önceden bende ilşiki öncesi hep yıkatırdım şimdi zaten olmadığı için hiç uğraşmıyorum ben özellikle büyük abdest sonrası klozeti yıkıyorum çünkü eşim heryere sıçratıyor bende huylanıyorum yıkıyorum

eğer gazsa zaten karnından geçişten sonra pırt yaparsın :KK1: bence o bebeğinin hareketi bebek vurunca böyle seyirme gibi oluyor pıt ediyor
Valla hiç pırt mırt olmuyo bende gaz değil o zaman çok sevindim :KK52: Zaten 2li ölçümlerini yaparken radyolog, en son kontrolde de kendi doktorumuz çok hareketli bu çocuk demişlerdi. O zamandan beri aklımda madem hareketli niye hissetmiyorum diye :KK52:

Kızlar yaa ben gazmı yoksa bebeğimin hareketimi anlamıyorum. Göbek deliğimin 2 parmak kadar altında bazen sol göğsümün hizasında bazende sağ göğsümün hizasında böyle seyirme gibi 2-3 saniyelik bişiler hissediyorum. Şimdiye kadar hep sağımda hissettim. 45dk. kadar önce probis yedim az önce solumda hissettim bu seferde. Ama gazmı yoksa oğlummu kestiremiyorum. Nasıl ayırt edicem bunu?

Bende probis yedim az önceee:KK70:

Bende bugün çok gıdıklandım karın içerisinden bir sitede okudum.

İkinci ve sonraki gebeliklerini yaşayan anne adayları bu hareketleri daha erken hissederlerken ilk gebeliğini yaşayan anne adaylarında bazen bu hareketlerin hissedilmesi aynı haftada bulunan anne adaylarına göre bir iki hafta daha geç olabilir. İlk hareketler genellikle karın cildinde gıdıklanma şeklinde hissedilir, tutarsızdır ve bu size bazen hareketler durmuş izlenimi verebilir. İlk hissetmenizin üzerinden birkaç hafta geçtikten sonra bebeğinizin artık en ince hareketlerini bile hissedebilir duruma geleceksiniz. Eşiniz ise bu hareketleri karnınıza dokunduğunda bu ayın sonundan itibaren hissedebilir.
Ben şimdi deli gibi hareketsiz beklerim hareket etsin diye ayy çok sevindim yaaa :KK52:

aslinda firsat bi firsat iliskiye girmioken super tedavi olursun doktorunla mutlaka görus smear falan da alir senden hamileyken de tedavi yapilabiliyor bildigim kadariyla bi sorun yaratmio yani bu illet bize kesinlikle eslerimizden gelio bu kesin yanii iliski sonrasi yanma olayi ilerleyen enfeksiyonlarda oluo sakin ihmal etme derim en kisa zamanda doktoruna da bunu söyle ki dogumdan önce ya da sonra farketmez tedavini olursun guzel guzel ben tasdikleyip onayladim azmedince gecio meraklanma:KK34:

bebek olduğu için ilaç kullanmaya çekiniyorum öyle uzun süreli tedavi olamam hamilelikte fitil veriyolar ağızdan alınan ilaçları içemiyorsun ama fitillerde bebeği etkileyebilir güvenemiyorum bana alttan muayene olmakta yasak ilşkinin yasak olduğu gibi çünkü kanamayı başlatabilir yani smear yaptıramam ben gittiğimde dr belirtirim o da ona göre bişeyler söyler

bebek olduğu için ilaç kullanmaya çekiniyorum öyle uzun süreli tedavi olamam hamilelikte fitil veriyolar ağızdan alınan ilaçları içemiyorsun ama fitillerde bebeği etkileyebilir güvenemiyorum bana alttan muayene olmakta yasak ilşkinin yasak olduğu gibi çünkü kanamayı başlatabilir yani smear yaptıramam ben gittiğimde dr belirtirim o da ona göre bişeyler söyler

allah kazasiz belasiz dogum nasip etsin cnm vallahi zor durumun insallah hayirlisiyla yavrunu kucagina alir bu illetden de en kisa zamanda kurtulursun öptummm cookk:KK54::KK16:

Valla hiç pırt mırt olmuyo bende gaz değil o zaman çok sevindim :KK52: Zaten 2li ölçümlerini yaparken radyolog, en son kontrolde de kendi doktorumuz çok hareketli bu çocuk demişlerdi. O zamandan beri aklımda madem hareketli niye hissetmiyorum diye :KK52:

bence hissediyorsundur ama dikkatin başka yerdedir zaten en çok sırtüstü yatınca hissediliyor ben başka zaman hissetmiyorum zaten şimdi hareketleri tutarlı değilmiş birde biz sert bi hareketini hissediyomuşuz yani ufak hareketleri anlayamıyomuşuz bende çok fazla bişey hissedemiyorum sadece arada pıt pıtlar

allah kazasiz belasiz dogum nasip etsin cnm vallahi zor durumun insallah hayirlisiyla yavrunu kucagina alir bu illetden de en kisa zamanda kurtulursun öptummm cookk:KK54::KK16:

amin canım inşallah artık öyle böyle doğuma kadar çekicez şu çocuğu sağsalim bi doğurayımda bidaha doğurmicam :KK1:

Kızlar hala ağzımın acılığı geçmedi. Ne olacak böyle bilemiyorum. Sanırım doğuma kadar sürecek. Hala ağız acılığı devam eden var mı?

Kızlar hala ağzımın acılığı geçmedi. Ne olacak böyle bilemiyorum. Sanırım doğuma kadar sürecek. Hala ağız acılığı devam eden var mı?

Valla canım ben varım.Çok yoğun değil eskisi gibi ama hala yemeklerin tadı ağzımda kalmıyor.Özellikle yemek yedikten hemen sonra başlıyor sonra hafifliyor bu şekilde döngü gidiyor.Mide boşken bişey yok tabi nasıl olsun asit yapacak yemek yok içerde:KK1:

sdtive nasılsın canım

canım yeni gördüm yazdığını. çok şükür iyiyim :nazar::nazar: henüz bu haftamda 7 aylık gibiyim ikiz olduğundan ama onun dışandı çok şükür sıkıntım yok. ama erken ağırlaşmanın verdiği çabuk yorulma, nefesimin yetmemesi, hareket kısıtlılığı gibi şeyleri yaşıyorum ne yazık ki. bilmem sende durumlar nedir :KK34::KK34:

son kontrolümde doktor bir miyom var falan dedi kafam biraz ona takıldı ama çok da düşünmemeye çalışıyorum. haftaya ayrıntılı ultrason var, inşallah iyi şeyler duyarım. hayırlısıyla, yüce Rabbimin izniyle 30lu haftalara bir gelebilsek :KK16::KK16: benim ve bebeklerin sağlığı tek düşündüğüm şey

Valla canım ben varım.Çok yoğun değil eskisi gibi ama hala yemeklerin tadı ağzımda kalmıyor.Özellikle yemek yedikten hemen sonra başlıyor sonra hafifliyor bu şekilde döngü gidiyor.Mide boşken bişey yok tabi nasıl olsun asit yapacak yemek yok içerde:KK1:

kızlar sizde reflü olabilir çünkü ağızdaki acılık ondan oluyor bazen sabah kalkıyorum benimde ağzım acı tatsız ve boğazımdada acılık oluyor doktorunuza belirtin bu durumu renni verebilir o rahatlama sağlar hamilelikte kullanımında hiç bi sakınca yok benim midem çok kötü olunca alıyorum çiğniyorum şeker gibi naneli bişey

inşalah yasamazsın canım çok kötü bişey sen bebeğin kıpırtılarını sürekli hissedebiliyormusun? ben çok hissedemiyorum yani nasıl anlatayım böyle içerde dönüyo yer değiştirior gibi harekeetler hissetmiyorum sadece pıt yapıyor seyirme gibi ve sık değil günde 2-3 defa ve hep aynı yere vuruyor sağ tarafıma

ben yaklaşık 18 haftalıkken hissediyordum ama artık çok net hisedebiliyorum uyku hali uyanık halini anlayabiliyorum uyanıkken çok hareketli yaramazım maşallah ama ses seda çıkmayınca uyku hali alıyor ve hiç bir hareketlilik hissetmiyorum sadece arada çok keskin bir ağrı hissediyorum büyük ihtimallede uyurken ki bianlık refleksi diyorum

Geçmiş olsun . PP sebebiyle pelvik istirahat aldıysan kegel yapmamalısın zaten canım. Düzelir ama inşallah doktorunun dediği gibi:107:

Çok mu kötü olmuş:21: Sen daha dur:118:

Geçmiş olsun canım. İnşallah yorgunluk-kırıklıktır dediğin gibi. Güzel haberlerini bekliyorum:107:

Eşini bilmem de, senin postları okuyunca benim koltuktan düşmeme ramak kalıyor:KK9: Gary Chapman'ın 5 Sevgi Dili isimli bir kitabı var. Google books'ta da bulabilirsin. Eşinle beraber okuyun; birbirinizi anlamaya başladıkça ilişkiniz yeniden canlanır-tazelenir:KK34:

Az çok hepimizde var canım o endişe. Kendini çok dinleme. Zamanını doğuma ve bebek bakımına hazırlanmakla geçir. Bol bol oku, video izle. O zaman kaygıların azalacaktır:107:

Canım rahmi yerinde tutan bağlardan biri olan round ligament ağrısı, rahmin büyümesi ile birlikte her iki tarafta olmakla birlikte en çok sağ kasıkta ağrıya neden olur. Bende de var, endişe etme:107:

Gözün aydın canım. Hoş gelsin paşan:nazar::emir_bebek:

saol canım allah hapımızın kucaga almayı nasıp eder ınsallah :KK49::KK49::KK49::KK49:

kızlar sizde reflü olabilir çünkü ağızdaki acılık ondan oluyor bazen sabah kalkıyorum benimde ağzım acı tatsız ve boğazımdada acılık oluyor doktorunuza belirtin bu durumu renni verebilir o rahatlama sağlar hamilelikte kullanımında hiç bi sakınca yok benim midem çok kötü olunca alıyorum çiğniyorum şeker gibi naneli bişey

Canım hamilelik öncesinde hiç yoktu böyle bir şey. Ne yapacağımı şaşırdım. Ağzımın içi acı olduğu için mide bulantılarımda devam ediyor.:KK50:

canım yeni gördüm yazdığını. çok şükür iyiyim :nazar::nazar: henüz bu haftamda 7 aylık gibiyim ikiz olduğundan ama onun dışandı çok şükür sıkıntım yok. ama erken ağırlaşmanın verdiği çabuk yorulma, nefesimin yetmemesi, hareket kısıtlılığı gibi şeyleri yaşıyorum ne yazık ki. bilmem sende durumlar nedir :KK34::KK34:

son kontrolümde doktor bir miyom var falan dedi kafam biraz ona takıldı ama çok da düşünmemeye çalışıyorum. haftaya ayrıntılı ultrason var, inşallah iyi şeyler duyarım. hayırlısıyla, yüce Rabbimin izniyle 30lu haftalara bir gelebilsek :KK16::KK16: benim ve bebeklerin sağlığı tek düşündüğüm şey

Maşallah iyi olduğuna sevindim canım
benimde ıkı uc haftadır çıktı:)
onun dışında benimde sıkıntım yok şükür.
cisniyetleri belli oldu mu?
Geçmiş olsun dr ne diyor peki.
İnşallah herşey güzel olacak canım. O gübleride göreceğiz allahın izni ile.

X