2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Off arkadaşlarr
Az önce doktordan geldim doktorum sağolsun çok ilgisiz tekrar ne zaman geleceğimi bile zorla öğreniyorum.18.haftamdayım.SAdece 12.haftada zeka testi yapıldı başka hiçbir test istemedi.Neyse bunların dışında esas problem doktor ultrasonda uzun süre baktıktan sonra bant var dedi.Tabi hiçbiey anlamadım ve nasıl die sordum sonrasında yine bakıp neyse önemli birşey değil dedi şimdi araştırdım da amniyotik bant sendromu diye birşey var ve bu durum ilerlerse bebekte fiziksel sorunlara yol açarmış içime dert oldu ya doktor önce var dedi sonra yok dedi çok huzursuzum bu konuda bir bilgisi olan varmı ??

Canim suay82 arkadasimizda da ayni durum oldu.surekli kontrol edilmesi gerekiyo bebege gelme durumu olursa mudaheleyle duzeltiliyor
Ama bence en nce doktorunu degisgir canim.hersryi guzel guzel anlatan iyi bir dr bul belkide de yarim yamalak anlatiyor yanlis seyler söylüyor

merhaba kızlar en son 1 ay önce sağlık ocağına gidip aşı yaptırdım.doktorumda en son ikili test yaptırdığımda kan testi yapıldı bir daha kan yada idrar testi yapılmadı sağlık ocağındada yapmadılar hiç aceba tekrar ne zaman bu testleri yaptırmak gerekir ne sıklıkla.sağlık ocağında kalp atışlarını dinleyebilir miyiz bebeğimizin ara ara gitsek.

hamilelikte bi sıkıntı yoksa eğer aylık kantroller yeterli. ondada sadece ultrasona bakılıyor. Ama farklı bi sıkıntı varsa belki doktor isteyebilir. Bence çok evhamlı olmamak lazım bizlerin anneleri bu kadar doktora gitmiş miidr acaba. Sürekli dua etmek lazım.

Ayrıca aşı erken olmamış mı bende 19+5 im ama hala aşı olmadım.

ben daha gidip tetanoz aşımı olmadım sağlık ocağında kalp atışını dinletiyolarmı hiç bilmiyorum benimde haftaya sağlık ocağına gitmem lazım ama aşıdan korkuyorum sende ateş yada ağrı yaptımı?

ağrı vurulduktan sonra bir kaç gün oldu sağ kolunuza vurdurmayın pek iş yapamadım ben üstünede yatamadım ateş şişlik falan olmadı bende. banyo yapmayın vurulduğunuz gün şişlik o yüzden ouyor sanırım.

Off arkadaşlarr
Az önce doktordan geldim doktorum sağolsun çok ilgisiz tekrar ne zaman geleceğimi bile zorla öğreniyorum.18.haftamdayım.SAdece 12.haftada zeka testi yapıldı başka hiçbir test istemedi.Neyse bunların dışında esas problem doktor ultrasonda uzun süre baktıktan sonra bant var dedi.Tabi hiçbiey anlamadım ve nasıl die sordum sonrasında yine bakıp neyse önemli birşey değil dedi şimdi araştırdım da amniyotik bant sendromu diye birşey var ve bu durum ilerlerse bebekte fiziksel sorunlara yol açarmış içime dert oldu ya doktor önce var dedi sonra yok dedi çok huzursuzum bu konuda bir bilgisi olan varmı ??

Canım bu konuda sana en iyi bilgiyi suay arkadaşımız verebilir.Çünkü ondada aynı durum söz konusuydu.Hatta istersen araştır forumda konusu vardı.

hamilelikte bi sıkıntı yoksa eğer aylık kantroller yeterli. ondada sadece ultrasona bakılıyor. Ama farklı bi sıkıntı varsa belki doktor isteyebilir. Bence çok evhamlı olmamak lazım bizlerin anneleri bu kadar doktora gitmiş miidr acaba. Sürekli dua etmek lazım.

Ayrıca aşı erken olmamış mı bende 19+5 im ama hala aşı olmadım.

ben sağlık ocağına kayıt için gittiğimde 16.haftada gelmemi söylediler ben de o zaman gittim aşı kartı verdiler 2 doz doğumdan önce 3 doz doğumdan sonra olmak üzere 5 doz yapıyorlar ve hayatının sonuna kadar bir daha olman gerekmiyormuş hemşire böyle söyledi.

merhaba kızlar en son 1 ay önce sağlık ocağına gidip aşı yaptırdım.doktorumda en son ikili test yaptırdığımda kan testi yapıldı bir daha kan yada idrar testi yapılmadı sağlık ocağındada yapmadılar hiç aceba tekrar ne zaman bu testleri yaptırmak gerekir ne sıklıkla.sağlık ocağında kalp atışlarını dinleyebilir miyiz bebeğimizin ara ara gitsek.

Canım senle ben topiğin evhamlıları olucaz bu gidişle :KK34:
Aşı için sağlık ocağı bana 4 aralık tarihini verdi.Banada seninki erken geldi.Ama tabi bazı sağlık ocakları 4 yada 5 doz ömür boyu olarak vuruyor.Eğer 2 kere olunursa diğer hamilelikte tekrar 2 doz vurulmak gerekiyormuş belki ondan seninki erken olmuş olabilir.

Marhaba anneler...ben 17.haftadayım ve son 1 haftadır beyaz yumurta akı kıvamında akıntım devamlı hazır ve nazır duruyor malum yerde sizde de var mı doktora haftaya gideceğim inş...dahaca soramadım.sizde de oluyorsa neden oluyor??????

Bu arada her sağlık ocağında kalp dinlemek için cihaz olmuyor.benimkiside onlardan biri sanırım olsaydı 3 güne bir giderdim :KK1:

Marhaba anneler...ben 17.haftadayım ve son 1 haftadır beyaz yumurta akı kıvamında akıntım devamlı hazır ve nazır duruyor malum yerde sizde de var mı doktora haftaya gideceğim inş...dahaca soramadım.sizde de oluyorsa neden oluyor??????

Canım hamilelikte akıntı çok olağan bir durum.Rahim hamilelikten ötürü 2 katı daha fazla çalışıyor haliyle salgılama daha da artıyor.Rengi koyu yeşil,gri veya kanamalı olmadığı sürece endişe edilecek bir durum yok.Ama içinin rahat etmesi açısından genede doktoruna bir sor.

Canim suay82 arkadasimizda da ayni durum oldu.surekli kontrol edilmesi gerekiyo bebege gelme durumu olursa mudaheleyle duzeltiliyor
Ama bence en nce doktorunu degisgir canim.hersryi guzel guzel anlatan iyi bir dr bul belkide de yarim yamalak anlatiyor yanlis seyler söylüyor

Aynen cnm doktorumu değiştircem hayır bide özel hastaneye gidiyorum ama hiç ilgi yok cuma günü ne başka bir hastaneden randevu aldım ozamana kadar çok sıkıntı yapmadan sabrederim umarım.Offf çok zorr umarım önemli birşey yoktur.

canım hamilelikte akıntı çok olağan bir durum.rahim hamilelikten ötürü 2 katı daha fazla çalışıyor haliyle salgılama daha da artıyor.rengi koyu yeşil,gri veya kanamalı olmadığı sürece endişe edilecek bir durum yok.ama içinin rahat etmesi açısından genede doktoruna bir sor.

çok teşekkürler bu haftaya kadar çok az olurdu ondan merak ettim:)

bendede mantar var sanırım zaten hamile kaldığımdan bu yana iyice azıttı :KK1: bu aralar yanma yapıyor ve birazda kaşıntı akıntım pek yok yani öyle günlük ped kullanmaya gerek duymuyorum zaten onlarda mantarı tetikliyor benim akıntım krem gibi oluyor beyaz aslında şeffaf renk olması lazım fizyolojik akıntılar şeffaf renk oluyomuş ama ben bu mantar belasına yakalandığımdan beri akıntılarım hep krem gibi benim gibi olan baska biri varmı çok merak ediyorum heralde bu durumdada ben yine 200 de yada 100 de 1 ler içindeyim :KK1:

benimde yeri bakımından çok rıskli değil dedi ama birde boyutları çok hızlı büyümedi neyseki . Doğumda kan kaybı ve erken doğum gibi risklerden bahsetti ama biraz endişelendim işte . Umarım sorun yaşamayız bu myom konusunda , açıkcası bana süpriz oldu böyle bişey . Çok takmıycam olacağı varsa olur . Yapacak bişey yok .

Teşekkurler geridönüş için.

Bu kontrolümde doktorum da bana şaşırtıcı bir şekilde miyomun var dedi. normalde yoktu böyle birşey bende... takip edecekmiyiz dedim, önemli değil dedi. ama demek hamilelikten büyümüş ve daha da büyüyebilir diye düşündüm :KK43: üstelik ben ikiz bekliyorum, zaten riskliyim. biraz korktum açıkçası ama bir yandan da oluruna bıraktım.

canım senle ben topiğin evhamlıları olucaz bu gidişle :KK34:
Aşı için sağlık ocağı bana 4 aralık tarihini verdi.banada seninki erken geldi.ama tabi bazı sağlık ocakları 4 yada 5 doz ömür boyu olarak vuruyor.eğer 2 kere olunursa diğer hamilelikte tekrar 2 doz vurulmak gerekiyormuş belki ondan seninki erken olmuş olabilir.

sanırım ben doğurunca eşim annem ve çevremdeki herkes bir oh çekecek doğurduda kurtulduk sorularından korkularından die :) eşime şuram ağrıdı deyince normaaldir rahmin büyüyo yok çocuk hareket ediyo deyince sinir oluyor daha önce doğurdunda bendenmi saklıyosun diyorum :)

Canım senle ben topiğin evhamlıları olucaz bu gidişle :KK34:
Aşı için sağlık ocağı bana 4 aralık tarihini verdi.Banada seninki erken geldi.Ama tabi bazı sağlık ocakları 4 yada 5 doz ömür boyu olarak vuruyor.Eğer 2 kere olunursa diğer hamilelikte tekrar 2 doz vurulmak gerekiyormuş belki ondan seninki erken olmuş olabilir.

jennyy senin doktorunun adi ne merak ettim

bendede mantar var sanırım zaten hamile kaldığımdan bu yana iyice azıttı :KK1: bu aralar yanma yapıyor ve birazda kaşıntı akıntım pek yok yani öyle günlük ped kullanmaya gerek duymuyorum zaten onlarda mantarı tetikliyor benim akıntım krem gibi oluyor beyaz aslında şeffaf renk olması lazım fizyolojik akıntılar şeffaf renk oluyomuş ama ben bu mantar belasına yakalandığımdan beri akıntılarım hep krem gibi benim gibi olan baska biri varmı çok merak ediyorum heralde bu durumdada ben yine 200 de yada 100 de 1 ler içindeyim :KK1:

Valla canım benimde ömrüm akıntılarla geçti artık uzman oldum:)Benimde çok açık sarı-krem gibi.Kimi bayanlarda artık bu akıntı kronik halini alıyor sanırım bendekide o şekilde.Temizlik falan kar etmiyor benim kadar yapan yoktur düşün:)

burcu böyle seyleri hic ihmal etme önemli seyler bunlar bende de bi ara olmustu sabretceksin gecene kadar doktorun verdigi ilaclari kullanicaksin öyle hemen gecen birsey degil malesef surekli tekrar ediyo o yuzden aa hafifledi gecti diyerek birakma sonuna kadar ilacini kullanirsan o akintidan kurtuluosun yilda bir smear testi yaptirman gerekir onu da ihmal etme olan kadinlara oluyo erkege biseycik olmuo biz önemliyiz:KK34:

jennyy senin doktorunun adi ne merak ettim

Canım ben Medicalpark'ta Burcu Çetinkaya'ya gidiyorum.Çok memnunum doktorumdan.Güler yüzlü,hatır sorar,sen sormadan herşeyi anlatır.Bir kötü yanı çok yoğun bir doktor haliyle ulaşım sorunu biraz sıkıntılı neredeyse gebzenin ve darıcanın çoğu ona gidiyor:)

X