2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Kizlar selam.... fmf hastasi oldugum icin cuma gunu kontrol amacli tahlillerimi yaptirmaya gittim karaciger " alt " tahlilim 0-55 arasinda olmasi gerekirken 67 cikmis :KK43: romotologum kadin dogumcunuza bildirin muhakkak dedi aradim 1 hafta ilac icmeyin 1 hafta sonra tekrar tahlil yapalim dedi yaglanma olabilir dedi canim sıkıldı boyle bir sey yasayan oldu mu ?

biliyorsun canım bende fmf hastasıyım ama ben ilaca 20 gündür felan başladım günde 1 adet içiyorum sen kaç tane içiyorsun? bu ilacın enzimleri yükselttiğini duydum sağ tarafafında herhangi bir ağrın varmı?yani rahatsızlık hissediyormusun bende bundan 2 sene önce baya yüksek çıkmıştı o zman benim sağ tarafımda ağrı vardı ve idrar rengim aynı çay gibiydi kolşisinin kırmızı rengini akıtıp içtiğin zman karaciğer enzimlerini fazla etkilemiyormuş hatta ben öyle yapıp içiyorum rengi beyaz oluyor o boyar maddede enzimleri yükseltiyor bilgin olsun canım

biliyorsun canım bende fmf hastasıyım ama ben ilaca 20 gündür felan başladım günde 1 adet içiyorum sen kaç tane içiyorsun? bu ilacın enzimleri yükselttiğini duydum sağ tarafafında herhangi bir ağrın varmı?yani rahatsızlık hissediyormusun bende bundan 2 sene önce baya yüksek çıkmıştı o zman benim sağ tarafımda ağrı vardı ve idrar rengim aynı çay gibiydi kolşisinin kırmızı rengini akıtıp içtiğin zman karaciğer enzimlerini fazla etkilemiyormuş hatta ben öyle yapıp içiyorum rengi beyaz oluyor o boyar maddede enzimleri yükseltiyor bilgin olsun canım

Karacigerimde Agrim yik canim benim agrim kasigimda :KK43: ondan osteocare iciuirdum progestan iciyirdum astim icin hava kullaniyirum kolsisini Gunde 2 iciyordum canim sonuclar boyle gelince tum ilaclari kesti kolsisin I 1 e dusurdu vitamine dvm ettiriyir doktor . Surekli yatiyorum diye mi oluyor, hic olmadigim kilolardayim ondan mi bilmiyorum :KK43: boya maddesinin enzimleri yukselttigini bilmiyordum ona dikkat edeyim canim cok saol . Netten baktim seker unlu yiyecekler yukseltiyor yaziyordu baska ne yapmak gerekiyor bildigin bir sey var mi canim

Azaltiyor acisini diyelim :-) cok feci bi agri o. Her defasinda memeyi agzina koydugunda dayanilmaz oluyor yavas yavas azaliyor. Tam gecmiyor ama tabi.

arkadasin biri patates rendesi kesin cözum dedi yanlis animsamiorsam ona umut bagladim ben :KK53::KK1: nese bi dogurak da yaa onu da o zaman dusunuruz demii:KK34:

kızlar benim bir haftadır sag kalcam çok agrıyor.oturduğumda kalkamıyorum.yürürken normal yürüyemiyorum kasılıyorum.hiç rahatım yok bu agrıdan dolayı.sanki sag bacagım sakatmış gibi yürüyorum.ne olcak böyle bilmiyorum

Geçen hafta benim de sol kalçamda vardı ağrı. Sonra kendiliğinden geçti. Ama 3-4 gündür bu defa da pelvik kemikte ağrı başladı. Aslında tam ağrı değil de, sanki parmağı takıp kemiği kaldırmaya çalışılıyormuş gibi. Daha çok yatakta dönerken ve ayağa kalkıp yürüyünce hissediyorum. Netten araştırdım, doğuma hazırlık için leğen kemikleri açılmaya başlarmış. Ama sanki benim için erken, daha yolun yarısı. Haftaya hem detaylı usg, hem Dr var. Orda soracağım artık. :KK49:

slm balum bayadır yoktun nerelerdeydin yaaa özlettn kendini :KK19: hamileliğin nası gidiyo bebeğin cinsiyeti belli oldumu?

Son düzenleme:
Kızlar acil cevap bekiyorum sizden 3 lü tarama test sonucumda bunlar yazıyordu sonuç nedir sizce? Sizler bahsediyorsunuz ya 1/10000 , 1/250 vs diye bende öyle birşey yok aşağıdaki gibi yazıyordu.

Üçlü Test (E3, hCG, AFP)
AFP (Üçlü Tarama 23,50 ng/mL referans aralığı: 0-0
Estriol (E3) (Üçlü Tarama) 0,88 mIU/mL rederans aralığı:0-0
B-HCG (Üçlü Tarama) 36050.6 U/L referans aralığı:0-0

canım benimde sonucum çıkmış ama bende daha doktora gösteremedim merakla pazartesiyi bekliyorum.benim değerlerimde aşağıdaki gibi..
AFP 37,7
FREE E3 1,91
BETA HCG 41694

Kızlar çok hızlısınız maşallah, 2 gün ara verdim, geçmiş almış başını gitmiş.. şööyle kabaca bi göz attım. çok şükür okuduğum kadarında kötü bi haber görmedim. hepiniz iyisinizdir umarım..

canım bu arada geçmişi okudum ve gördüm ki kızmış bebegin gözün aydın.benimkide kız teyzesi.ultrason resmine bayldım ya nasılda poz vermiş.maşallah bebişine

çok sevindim canım memnun kaldığına.gerçekten çok iyi doktor.bende bayraklıda oturduğum için burası yakın geliyo.bende p.tesi gidicem bebişimi görmeye.inş.

Sağol canm, memnun kaldm gerçekten.. güzel haberlerle gel pazartesi...

sağolasın canım kendi dertlerimle uğrasmaktan sanda gözün aydın diyemedim kızın olacakmış rabbim yavrularımızı sağsalim kucağımıza almayı nasip eylesin bebeğe bişey olacak diye korkuyorum yoksa ben ağrı çekmişim önemsemem hatta hamile olmasam dğn gidip acillerde uğrasmazdım böbrek ağrısının bebeğe zarar verdiğini duydum onun için evham yaptım aslında yine hastanelere gitmek istemiyorum ama mecburen gidicem ultrasonla böbreklere bakılması gerekiyomuş bakalım ne olacak hakkımızda hayırlısı...

Teşekkürler canm, şimdi daha iyisindir umarım.

Günaydın herkese, tüm yazılanları okuyamadım. İnjinin prensesini okudum ama :KK1: Gözün aydın canım, hayırlı olsun :KK76:

Çook çok teşekkür ederim. 26'sında kendi dr.umda kontrol var. o da kız olduğunu onaylamadan eşim izin vermiyo alışverişe. 26sı bi gelsin, başlıcam hemen pembişlere..

Benim doktorum 20. haftanın sonuna verdi randevuyu..

benim doktorumda 19.haftada çağırdı ?!\*+^^'%??
dün kontrolüm vardı , benimde oğluş geliyor kızzlaarr :) pipisinide gördüm :)146 gr olmuş bebişim..

bu arada o göbek resmine bende imrendim , o resimden sonra ben resim koymam :):):):):)
zaten doktorum diyet verdi :)

birde balık yağı hapı ve kan hapıda verdi bana...

kanımda da çabuk pıhtılaşma sorunu var , kanımdaki protein S 34 çıktı..olması gereken aralık 60 ile 120, onun içinde 20.haftalıkta ilaç tedavisine başlayacağım..

Karacigerimde Agrim yik canim benim agrim kasigimda :KK43: ondan osteocare iciuirdum progestan iciyirdum astim icin hava kullaniyirum kolsisini Gunde 2 iciyordum canim sonuclar boyle gelince tum ilaclari kesti kolsisin I 1 e dusurdu vitamine dvm ettiriyir doktor . Surekli yatiyorum diye mi oluyor, hic olmadigim kilolardayim ondan mi bilmiyorum :KK43: boya maddesinin enzimleri yukselttigini bilmiyordum ona dikkat edeyim canim cok saol . Netten baktim seker unlu yiyecekler yukseltiyor yaziyordu baska ne yapmak gerekiyor bildigin bir sey var mi canim

endişelenme canım. benim de 3. ayda falan genel tahlillerimde 78 çıkmıştı, çok korkmuştum, tedbir amaçlı progestan kullanıyordum. o dönem bi de bol ceviz badem bal polen abur cubur felan yiyordum. ona bağladım. doktor tavsiyesi üzerine, 10 gün sonra tekrar yaptırdım, 62 lere düştü. progestanı bırakmıştım. 4lü test zamanı son kez bakalım dedi doktorum ona göre çaresine bakarız dedi. ALT ref.0-55 iken benim 56 çıktı. AST ref.0-35 iken benim 37 çıktı. demekki azcık yediklerime dikkat etsem düzene girecek. başka bi ilaca gerek yok dedi doktorum çok yüksek değil deyince içim rahatladı. sanırım hareketsiz kalmak da etkiliyor. ve tabi bol bol su iç. değerler 100ü geçince sıkıntı olurmuş.

Selamlar :119: Yine sıcak bir gün, hasret kaldım yağmura:KK9: Aşkımın bugün arazi çalışması var, ben de komedi modundayım. We're the Millers'ı izlemek istiyordum ne zamandır, imdb 7.1. Bana iyi seyirler, size keyifli pazarlar:21:

sizin üçlü test sonuçlarınız nasıldı kızlar bakarak değerlendirirseniz sevinirim doktoruma soramadım ancak pazartesi soracağım ama pazartesi nasılgelecek bilemedim.

Canım diğerlerinin sonuçlarına bakarak karar veremezsin. Daha önce bahsi geçti, bu değerler (MoM) bilgisayar programına girilerek istatistiki bir değer veriliyor. Yarın doktorundan güzel haberler alırsın inşallah:107:

benim doktorumda 19.haftada çağırdı ?!\*+^^'%??
dün kontrolüm vardı , benimde oğluş geliyor kızzlaarr :) pipisinide gördüm :)146 gr olmuş bebişim..

Gözün aydın canım. Hoş gelsin paşan:nazar::emir_bebek:

endişelenme canım. benim de 3. ayda falan genel tahlillerimde 78 çıkmıştı, çok korkmuştum, tedbir amaçlı progestan kullanıyordum. o dönem bi de bol ceviz badem bal polen abur cubur felan yiyordum. ona bağladım. doktor tavsiyesi üzerine, 10 gün sonra tekrar yaptırdım, 62 lere düştü. progestanı bırakmıştım. 4lü test zamanı son kez bakalım dedi doktorum ona göre çaresine bakarız dedi. ALT ref.0-55 iken benim 56 çıktı. AST ref.0-35 iken benim 37 çıktı. demekki azcık yediklerime dikkat etsem düzene girecek. başka bi ilaca gerek yok dedi doktorum çok yüksek değil deyince içim rahatladı. sanırım hareketsiz kalmak da etkiliyor. ve tabi bol bol su iç. değerler 100ü geçince sıkıntı olurmuş.

Caniim nasil icimi rahatlattin anlatamam ..zaten sıkıntılı bir surec geciriyorum bir de bu eklenince preeklampsiden cok korktum:KK43: ins. Benimki de 1 hafta sonraki tahlilde iyi cikar ...o zaman cevize bademe ara veriyim biraz....Allah razi olsuuuuunnnn, rahat hamileliklerin olsuuuunnnn saglikli nurtopu gibi kuzucugun olsun ins :)

kızlar günaydın. Bugün pazar ama ben çalışıyorum ne yazıkki :KK43: Pazar günleri çalışmayı hiç ama hiç sevmiyorum ya. bu arada bende 4 kilo almışım henüz ilk hamileliğimde 13 le tamamlamıştım bakalım bunda kaçla tamamlıcaz :)

"Beni anlamak demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir"
Mustafa Kemal Atatürk

günaydın kızlar

X