Canım ben darıcada yaşıyorum.Biliyormusun:)
bilmezmiyim cok severim orayi sahilini özellikle=) ben de istasyon caddesi varya gebze yokusuna cikmadan önce o cadde uzerindeydi evim temmuzda ordayim ben de insallah
Ay ne güzel hem doğum satlarımız yakın hemde evlerimiz
belki birgun tanismak kismet olurözelden mesaj yazabiliosan face kullaniosan bilgilerini yaz bulayim seni kismet olursa 3 yil sonra gebzeye dönus yapmak istioruz ordan ev almak istiyoruz tanisiriz belki nasip olursa
Canım face kullanımıyorum ben ama tabiki geldiğin zaman buraya tanışırız bende isterim
Aynen öyleymiş canım. Sizin ailede senden başka kimsede varmı? Bizde mesela bi tek kardeşimle bende var. Ne anne tarafında nede baba tarafında başka kimsede yok. Bide 2 taşıyıcıdan olan bebek muhakkak hasta oluyomuş. Demekki ailede 2 taşıyıcı den gelmedi diyorum. Benim eşimin ailesinde de bilinen kimse yok. İnş. bebeğim sağlıklı olur. Ufak çocuklarda gerçekten çok zor. Kardeşime 4 yaşında teşhis kondu mesela. Çocuk anlatıyo derdini ama tam anlatamıyoki. Neyin var diyolar karnım ağrıyo şuram ağrıyo diyebiliyo o kadar. Ne lösemi kaldı şüphelenmedikleri ne kemik kanseri. En sonunda çapada bulundu hastalığı.
çok doğru söylüyorsun canım bizim yediğimiz önümüzde yemediğimiz arkamızda şükürler olsun bence yeterli beslendikten sonra vitamine gerek yok süt, yoğurt,peynir,yumurta, meyva,sebze, et,balık vs yedikten sonra fazla takılmamak lazım o vitaminler bana hep yan etki yaptı onun için kullanmadım demekki içindeki şeyleri bünyem kabul etmedi kimbilir bilmediğimiz neler katıyolar elevitin içinde domuz yağı olduğunu duyduktan sonra asla içemem en güzeli doğal beslenmek...bana vitamin gerekli mi diye sordugumda bebekten ziyade anne icin gerekli demisti doktor.. bende kullanmiyorum hatta cok arastirdim dogal kapsuller falan mi alsam diye.. sonra disardan alinan vitaminlerinde tehlikeli olabilecegini okudum.. tum vitaminler dogal yolla alindiklarinda ihtiyac kadari depolaniyor kalani vucuttan atiliyormus.. ama boyle hap vs gibi suni yontemlerle aldigimizda ihtiyac fazlasi olan kisimlar vucuttan atilamiyormus.. bu da cok ciddi hastaliklara sebebiyet verebiliyormus.. vitaminin fazlasinin zehirden bir farki olmadigi yaziyordu.. sonra da biraktim endise etmeyi acikca.. oyle bi sistem ki vucut ihtiyaci olani zaten istetiyo size.. gebeligimin basinda deli gibi havuc yedim.. asermek gibi degil de susamak gibi.. yemeye ihtiyac hissediyorsun.. muhtemelen a vitamini eksikti vucudumda.. simdi gecen gun yiyeyim dedim yok istemiyorum o bastaki gibi lezzetli bile gelmedi.. simdi de yogurt istiyo vucudum deli gibi... Demir eksikligi oln cocuklarin toprak yemesi gibi aynineye ihtiyacimiz varsa ic gudusel olarak neyi yememiz gerektigine yonlendiriliyoruz... Sipamda bende iyiyiz cok sukur :) bol bol sebze semiz otlari pazilar lahanalar pirasalar miiss gibi yiyinn :) sut yogurt peynir ve gunde bi yumurta... Oglen de kofte et izgara bisi yediniz mii ardini arkasini dusunmeyin fallaa :) yahuu afrikada tosun gibi cocuklar doguruyo analar o aclik sefalette de bizimkiler mi vitaminsiz kalacak.. ki malesef o bolgelerde yasanan cocuk olumleri de ek gidaya gecilememesinden kaynaklaniyo yani emerken de probleri olmuyo pek cogunun onlari dusununce cok simarik hissediyorum kendimi yaa yukarda yazdigim yiyeceklere bak insanlar icme suyu bulamazken
kızlar merhaba bugün kontrolüm vardı maşallah bebeğim büyümüş 16.hafta bugün bitiyor kilosu 143 gr boyu 11.3 cm sizce nasıl iyi mi birde cinsiyetimiz tam kesinleşti erkekmiş 3lü tarama idrar kültürü hemogram ve albümin e baktı 3lü tarama sonuçlarım daha çıkmadı diğerleri normal.
gözün aydın canım bebeğinin boyu uzun olacak galiba bizim bebişin boyu 1 hafta önce 12 cm di ama bizimki kız belki ondandır :)
evet canım sonradan oluyor ben ertesi gün kolumu koyacak yer bulamamıştım devindiği anda ağrı yapıyor 2 gün sonra çok tatlı acısı kalıyor ama sonra da bitiyoriyi akşamlar kızlar....öğleden sonra işten izin aldım bugün kendimi çok iyi hissetmemiştim ara ara karnımın altında ağrılar oluyor neden oluyo bilmiyorum.rahim büyüyor ondanmı sizce???????????bide bugün tetanoz aşımı oldum... tetanoz aşısını yapan hemşire ağrı olur dedi şimdilik ağrı yok kolumda sonradanmı oluyor
iyi akşamlar annelerr
uzun zaman oldu yine.. maalesef sık sık forumda bulunamıyorum ama devamlı okumaya çalışıyorum..
annem ameliyat oldu bir süredir oğlumla onun yanındayız..
kızım da iyidir umarım haftaya cumartesi göreceğim..
benim uzun zamandır düşündüğüm ve akla ihtiyacım olan bir konu var.
benim ilk doğumum sezaryen.. son ana kadar normal bekleyip 40. haftada "zorunlu" sezaryene alınanlardanım..
doğumlarımın arası kısa olacak ama şimdi normal doğum yapmak istiyorum. dr. um senelerdir aynı dr. ve çok güveniyorum, çok da iyi anlaşıyoruz ama pek ssvd a yanaşmıyor.. bu saatten sonra bu konuda bana destek olacak başka bir dr.a mı gitsem? dizimi kırıp yine paşa paşa sezaryen mi olsam
çok doğru söylüyorsun canım bizim yediğimiz önümüzde yemediğimiz arkamızda şükürler olsun bence yeterli beslendikten sonra vitamine gerek yok süt, yoğurt,peynir,yumurta, meyva,sebze, et,balık vs yedikten sonra fazla takılmamak lazım o vitaminler bana hep yan etki yaptı onun için kullanmadım demekki içindeki şeyleri bünyem kabul etmedi kimbilir bilmediğimiz neler katıyolar elevitin içinde domuz yağı olduğunu duyduktan sonra asla içemem en güzeli doğal beslenmek...
Sezeryan ile normla dogum arasında fark yok bizim odediğimizde ama devletten aldıklarında var. Bu birincisi ayrııca bugun en iyi hastanelerde bile en cok 10 oda olur. Sancı odası en fazla 10 tane desek. Bekleme yaptırmadan hemen dogurtmak isterler ki sirkulasyon devam etsin. Gelen beklerse yeni gelenler nolacak. ama bide su var şimdi.. Sancın geliyo gidiyosun hastaneye. SAncı odasına alıyorlar nstye baglıyorlar aksama kadar yat. Yatarken acılman az oluyo ki bunu en az 5 doktordan duydum. 12 saat boyunca acılma yeterince olmadıgı için hemen sezeryane alıyorlar. Yani surec hep boyle. Bİraz gec gidenler normal dogum yapabiliyo genelde. Bİde epidural baglandıktan sonra sırt ustu yatmaktan tansıyonun dusuyo bebeğin nabzı zayıflıyo hop sezeryan. Yani aslında bu rahatlıkda gecıktırıyo dogumu galiba. BEn eltimin dogumunda gittim hasteneye. 5 sancı odasında sadece 1 i normal dogum yaptı. Diğerleri hep sezeryan bide nasıl denk geliyosa mesai saati bitmeden bitti doktorların işleri.cok korkuyorum yaa. Allah hayırlısını versin bize..
Bi yerde okumustum sirt ustu yatarken tuvaletini yapamaz insan, nasil dogursun diyee.. cok dogru malesefcok da guzel aciklamissin suda dogumu arastirdim biraz ama cok da net bilgi edinemedim.. yani yapan yerler var sanirim senin istedigin hastaneye gelip kuruyorlar havuzu falan.. cok icime sinmedi cikcsi oyle portatif falan suda dogum yapilan istanbulda bir hastane bulabildim... Orasi hakkinda da olumlu olumsuz cok yorum bulamadim.. gidip gorusmeyi detayli ogrenmeyi dusunuyorum hatta sirf orasi icin degil aklimdaki bi kac hastaanenin dogumhanelerini gezip ekipleriyle tanisma gibi bi planim var becerebilirsemm
2014 Nisan Annesi olacağım inşallah.Benide listeye eklerseniz sevinirim.
Beni de listeye ekler misiniz? Özel msj atamadım.
Yaş: 32. oğluşum ilk bebek olacak inşallah. Sat: 26 Haziran, BDT: 2 Nisan.
kızlar bebeğimin cinsiyeti belli oldu Erkekkk :))
kızlar merhaba bugün kontrolüm vardı maşallah bebeğim büyümüş 16.hafta bugün bitiyor kilosu 143 gr boyu 11.3 cm sizce nasıl iyi mi birde cinsiyetimiz tam kesinleşti erkekmiş 3lü tarama idrar kültürü hemogram ve albümin e baktı 3lü tarama sonuçlarım daha çıkmadı diğerleri normal.
evet canım sonradan oluyor ben ertesi gün kolumu koyacak yer bulamamıştım devindiği anda ağrı yapıyor 2 gün sonra çok tatlı acısı kalıyor ama sonra da bitiyor
evet canım sonradan oluyor ben ertesi gün kolumu koyacak yer bulamamıştım devindiği anda ağrı yapıyor 2 gün sonra çok tatlı acısı kalıyor ama sonra da bitiyor