Bende bu dedigine inaniyorum biliyor musuncevremde normal dogum yapabilen kimse yok bazilari en bastan korkup sezaryen istemis digerleri ise son ana kadar normal dogum diye gitmis ama son anda ya cocuk kakasini yedi ya kordon dolancak yada tombul bebek diye sezaryene alinmislar.. yahu amenna eskiden dogumlarda anne bebek olumleri cok fazlaydi gunumuzde artik cok azaldi da kadinlarin %10u bile mi normal doguramayacak durumda eskiden nasil yapiyordu bu insanlar? Eskiyi gectim yurt disinda da sezaryen yuzdesi cok dusuk.. haatta sezaryen olunca kadinlara 2 cocuk sinirlamasi var bi cok ulkede biz turkler mi dogurmayi beceremiyoruz anlamiyorum ki doktorlar ticarete dokuyo diyecegim bi cok hastanede normal dogumla sezaryen arasinda cok az bi fark var.. zamandan kar ediyorlar diyecegim normal dogumda doktor son 5dk gelip cocugu alip veriyo zaten, bi emegi yok.. bilen varsa aydinlatsin valla? hayir o degil cocuk gercekten kakasini yutsa yalanci coban misali inanmayacagim doktoraa :S
valla bilmiyorum canım ya hergün baska biyerimin ağrımasından çok yoruldum bu fmf ne zor bişeymiş rabbim bize inş. şifa eyler hamilelikte çok daha zor oluyor
Canım çok geçmiş olsun, iyi olmana sevindim...çok sağolun kızlar şuanda iyiyim ama dün yine hastanelerde süründük aciller çok kalabalık dün ultrason çekildim böbreklerden ama bişey çıkmadı sonra kan ve idrar testleri tekrarlandı bazı değerlerim düşmeye baslamış dr durum iyiye gidiyor dedi bişey bulunamayınca fmf hastası olduğum için atak geçiriyorsun yada tas olabilir deyip yolladılar ama hiç atak gibi değildi şükür bugun ağrım daha az ama tam geçmedi devam ediyor şimdiki aklım olsa hiç oralara gidip sürünmezdim ama işte bebeğe etki eder bişey olur korkusuyla gittim bidaha inş. ağrısı çoğalmaz çoğalsada gitmeyi düşünmüyorum anca eziyet oluyor eşimde beni tekerlekli sandelyede taşımaktan canı çıktı yürümem yasak diye onun üstünden kalkmadım ona rağmen çok yoruldum 5 saat boyunca hastanedeydik neyse allahtan mühim bişey çıkmadı kızlar durumlar böyle
valla bilmiyorum canım ya hergün baska biyerimin ağrımasından çok yoruldum bu fmf ne zor bişeymiş rabbim bize inş. şifa eyler hamilelikte çok daha zor oluyor
canım benimde 4lü testimde 75de 1 ihtimal yüksek riskli çıktı ama ben kesinlikle amniyosentez yaptırmadım doktora kalsa beni o gün amniyosenteze sokacaktı ben kabul etmedim o testlere inanmıyorum sende canını sıkma boşver Allaha dua et ben bebeklerimizde bişey olduğunu düşünmüyorum rabbimin izniyle sağlıklılar hiçbişeyleri yok o testi boşver ben öyle yaptım eğer sonuç kötü bişey çıkarsa aldıracakmısın? ona kıyabilecekmisin? öyle bir düşüncen yoksa bence bebeğini riske atma
Sezeryan ile normla dogum arasında fark yok bizim odediğimizde ama devletten aldıklarında var. Bu birincisi ayrııca bugun en iyi hastanelerde bile en cok 10 oda olur. Sancı odası en fazla 10 tane desek. Bekleme yaptırmadan hemen dogurtmak isterler ki sirkulasyon devam etsin. Gelen beklerse yeni gelenler nolacak. ama bide su var şimdi.. Sancın geliyo gidiyosun hastaneye. SAncı odasına alıyorlar nstye baglıyorlar aksama kadar yat. Yatarken acılman az oluyo ki bunu en az 5 doktordan duydum. 12 saat boyunca acılma yeterince olmadıgı için hemen sezeryane alıyorlar. Yani surec hep boyle. Bİraz gec gidenler normal dogum yapabiliyo genelde. Bİde epidural baglandıktan sonra sırt ustu yatmaktan tansıyonun dusuyo bebeğin nabzı zayıflıyo hop sezeryan. Yani aslında bu rahatlıkda gecıktırıyo dogumu galiba. BEn eltimin dogumunda gittim hasteneye. 5 sancı odasında sadece 1 i normal dogum yaptı. Diğerleri hep sezeryan bide nasıl denk geliyosa mesai saati bitmeden bitti doktorların işleri.cok korkuyorum yaa. Allah hayırlısını versin bize..
sağol canım o doğrulamma bendede var canım sanırım hamilelikten oluyor ben bazen topallıyorum ama bende bide belfıtığı var şimdi herkes benim için dicekki bu kızdada herşey varmışCanım çok geçmiş olsun, iyi olmana sevindim...
Benimde ağrılarla başım dertte, yaklaşık 2 aydır kalça kemiğim batıyor gibi...
Ayağa kalkarken doğrulmaktan korkuyorum...
Sanırım bende ki, bu hareket kısıtlamaları normal.
Allah başka dert vermesin, bunlarda geçer..
İnşallah bebeklerimizde olmaz bu hastalık...
Kızlar ne ilginçtir ki, bugün rüyamda erkek bir bebekle konuştuğumu gördüm...
Henüz bir kaç aylık bir erkek bebekti, yanımın mı değil mi tam hatırlamıyorum..
Ben hamileyim ve o bebeği kucağıma alıp sanki kendi evladımmış gibi seviyorum, gülücükler saçıyor etrafa...
Sonra bana bakıp, bebekleri çok seviyorsun değil mi diyor...
Evet çok seviyorum deyip, bu kadar küçük bir bebek konuşur mu deyip şaşkınlıkla tebessüm ediyorum...
İşaret parmağıyla karnıma dokunarak, senin bebeğinde erkek olacak diyor...
Çok şaşırıyorum ve adını Gurur koyacaksın diyor...
Bir şaşkınlıkla öpüyorum onu, ve uyandım sonra.
Bu ne anlama geliyor bir fikri olan var mı?
Şu an görsem o bebeğin yüzünü adım gibi tanırım, o kadar net gördüm.
Ben hamileyim ve o bebeği kucağıma alıp sanki kendi evladımmış gibi seviyorum, gülücükler saçıyor etrafa...
Evet çok seviyorum deyip, bu kadar küçük bir bebek konuşur mu deyip şaşkınlıkla tebessüm ediyorum...
çok sağolun kızlar şuanda iyiyim ama dün yine hastanelerde süründük aciller çok kalabalık dün ultrason çekildim böbreklerden ama bişey çıkmadı sonra kan ve idrar testleri tekrarlandı bazı değerlerim düşmeye baslamış dr durum iyiye gidiyor dedi bişey bulunamayınca fmf hastası olduğum için atak geçiriyorsun yada tas olabilir deyip yolladılar ama hiç atak gibi değildi şükür bugun ağrım daha az ama tam geçmedi devam ediyor şimdiki aklım olsa hiç oralara gidip sürünmezdim ama işte bebeğe etki eder bişey olur korkusuyla gittim bidaha inş. ağrısı çoğalmaz çoğalsada gitmeyi düşünmüyorum anca eziyet oluyor eşimde beni tekerlekli sandelyede taşımaktan canı çıktı yürümem yasak diye onun üstünden kalkmadım ona rağmen çok yoruldum 5 saat boyunca hastanedeydik neyse allahtan mühim bişey çıkmadı kızlar durumlar böyle
canım benım cok sükür allahtan kötü birsey yok dınlen sen aslında cok yatmakta ağrı yapar sende sürekli yattığın ıcınde olabılır aman ıkınızde ıyı olun yeter allah eşini başından eksık etmesın hakları ödenmez
kızlar ya kafama bırsey takıldı şimdi bu elevit de damuz jelatını cıkmış ya eee şimdi ben kullanmıyorum kan ılacından başka vitamınde almıyorum ama bazı sitelerde elevit vitamın kullanmayınca bebekte gelişim geriliği oluyormuş yanı haftası gerıden gelıyormuş kafam cok karıştı şimdi ben ne içeceğim normaldede yıyerek alıyorum ama o yterlı olmuyormuş
kızlar ya kafama bırsey takıldı şimdi bu elevit de damuz jelatını cıkmış ya eee şimdi ben kullanmıyorum kan ılacından başka vitamınde almıyorum ama bazı sitelerde elevit vitamın kullanmayınca bebekte gelişim geriliği oluyormuş yanı haftası gerıden gelıyormuş kafam cok karıştı şimdi ben ne içeceğim normaldede yıyerek alıyorum ama o yterlı olmuyormuş
inşallah canım ama benim dr nesil atlar hatta iki kuşak atlar diyordu senin çocuğunda değilde onun çocuklarında çıkabilir demişti
Canım rüyan çok güzelmiş. Bende daha cinsiyetini filan öğrenmeden önce bi rüya görmüştüm. Yüzünü görmediğim birileri temiz şeffaf bi kapta su veriyolardı bana. Bak içinde bebeğin var diyolar. Bi bakıyorum içinde teni bembeyaz köfte dudaklı bi bebek var. Acaba cinsiyeti ne diye geçiriyorum içimden ama o yüzünü görmediğim insanlara dillendirmiyorum içimden geçiriyorum sadece. E bak işte diyolar. Bi bakıyorum erkek bebek. Daha zamanı var ama yeter bu kadar görmen diyip alıyolar benden. Bende o gördüğüm bebeği yüzlerce bebeğin içine koysalar hemen tanırım eminim çok güzel bi bebekti. Ve gerçektende rüyamda gördüğüm bebeğim erkekKızlar ne ilginçtir ki, bugün rüyamda erkek bir bebekle konuştuğumu gördüm...