2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Kızım emzik tutmuyor ama ellerini yumruk yapmış ağzından çıkartmıyor.
Şap Şup emiyor :)
Gören acıkmış bu diyor.
Ama tok.

Benim oğlum da elini yumruk yapıp emmeye başladı o kadar mutlu ki emerken konusuyo tosunum, bazen bir hırsla emiyor sanırsın ki dişleri kasiniyor bide salyalar akmaya başladı doktoruna sorduk disle ilgili mi kasiniyo olabilir mi diye daha dış için erken ama damaklari kasiniyo olabilir dedi. Dün elini emmesine alismasin diye çektik ağzından sen misin çeken kiyametleri kopardı. İki gündür iftar saati başlıyor ağlamaya sadece memede kalmak.istiyor ya da gezecekmis paşa her geçen gün huy değiştiriyoruz. :KK53:

Benim oğlum da elini yumruk yapıp emmeye başladı o kadar mutlu ki emerken konusuyo tosunum, bazen bir hırsla emiyor sanırsın ki dişleri kasiniyor bide salyalar akmaya başladı doktoruna sorduk disle ilgili mi kasiniyo olabilir mi diye daha dış için erken ama damaklari kasiniyo olabilir dedi. Dün elini emmesine alismasin diye çektik ağzından sen misin çeken kiyametleri kopardı. İki gündür iftar saati başlıyor ağlamaya sadece memede kalmak.istiyor ya da gezecekmis paşa her geçen gün huy değiştiriyoruz. :KK53:

ay iki gundur bizimki de tam iftar saati aglamaya basliyo yani :) bizimki emzik.tuttu ama elini yumruk yapip agzina goturuyor yine de emmiyo ama reflex demekki

Günaydın, güzel bir gün olur inşallah. Nasılsınız?:107:

Ramazanı çok seviyorum, ama bebek olunca bir farklı imiş:KK9: İnsanların çogu sahura kadar ayakta, gürültüden uykusunda sıçrıyor oğlum. İnşallah alışır zamanla, yoksa her zaman sessiz ortam bulmak çok güç.

Kızlar 3. Ayda bebisleri hangi sıklıkta ve kac dk hangi memeden emziriyirsumuz benim bebegim aksam 10 dam sonra ağlıyor sağıyorum az oluyor mecbur 3 ölçek mama veriyorum neler önerirsiniz

Kendi belirliyor gülüm. Bazen 5 dk bazen 15 dk, keyfine kalmış. Dogrudan mamaya geçmeseydin keşke, sağma ile bebeğin emmesi farklı diyor birçok arkadaş. Başka bir sıkıntısı vardır ondan ağlıyordur belki.

kendi bebeklerimize daldık,o kuzu nelerle mücadele ediyo,Allah onu bağışladı ailenize çok şükür,inşallah sağlığına da kavuşucak tamamen,melekleri korusun,şifalansın (Amin):nazar:

Benim de aklımdan çıkmış.
K.bakma cancağızım.
Kendimi suçlu hissettim nedense, o kadar da aklıma geldi sormak bir türlü yazmak nasip olmadı.
Durumunun iyiye gitmesine çok ama çok sevindim.
İnşallah eski sağlığına tekrar kavuşur.
Allah ailesini ve sizlere sabır versin.
Dua edeceğim küçük mücadeleci bütün bebek, çocuk ve bakıma muhtaç insanlar için.
Allah dermansız dert vermesin kimseye.

Çok teşekkürler, amin inşallah iyileşecek. İnsan çocuğu olunca daha iyi anlıyor. Rabbim yavrusu hasta olan tüm ailelere özellikle annelere yardım etsin, çok zor.

günaydın kızlar... keyifler yerindedir inş.sıcaklar iyice bastırdı pişiyoruz artık geceleri. oğlum da dün gece uyandı 3.5 gibi ağlaya ağlaya bi hal oldu:KK43:
hiç gece böyle ağlamazdı... gezdirdim odada sakinleşince emzirdim sonra uyudu. sabaha yakın 5 gibi de kıpırtılarına uyandım bi baktım yatağında dönmüş başı yatağın yanında yan parmaklıklrın olduğu yerde 45 derece yan dönmüş bizim kuduruk:) ayaklarıyla kendini itttire ittire yan çevirmiş böcek gibi bakıyordu bana:KK52: iyi ki 70 e 130 olan beşiklerden almışım dedim sonra kendime

Kalabalık gruplara yemek yapan, deneyimli olan var mı aranızda? İnternetten çorba tarifi baktım (mercimek). 6 Kişi için 2 su bardağı mercimek diyor. 60 kişi için olunca 20 bardak mı koyuyoruz, nasıl oluyor ölçülerin artışı?

Kalabalık gruplara yemek yapan, deneyimli olan var mı aranızda? İnternetten çorba tarifi baktım (mercimek). 6 Kişi için 2 su bardağı mercimek diyor. 60 kişi için olunca 20 bardak mı koyuyoruz, nasıl oluyor ölçülerin artışı?

cnm ben o kadar kalabalık kişilere yemek yapmadım ama benim kendi mercimek çorbası ölçüm 1 çay bardağı mercimeğe 7 çay bardağı sudur. daha fazla yapmak istersem tarifin iki katı ölçülerle yapıyorum. 60 kişi olunca 20 bardak doğru olur bence:)

cnm ben o kadar kalabalık kişilere yemek yapmadım ama benim kendi mercimek çorbası ölçüm 1 çay bardağı mercimeğe 7 çay bardağı sudur. daha fazla yapmak istersem tarifin iki katı ölçülerle yapıyorum. 60 kişi olunca 20 bardak doğru olur bence:)

Peki canım teşekkürler. Mutfak bilgim çok kötü:p:p:p:p

20 bardak nerdeyse 7 kilo mercimek yapar.mercimek nişastalı olduğu için çok su çeker...1,5 kepçeden (1 kase) 100 kişiye bile yeter...
hayırdır...iftar yemeğimi için mi...

Herkese günaydın.güzel bir gün olur umarım.biz atak haftamıza girdik.bakalım nasıl geçireceğiz.
Canım hiç o kadar kalabalık gruba yemek yapmadım.en fazla 15 kişilik yemek yaptım.ama tarif biraz çok geldi bana.ben 15 kişi için yaptığımda 2 bardak mercimek,1 havuç,1 tane de patates koymuştum , yetmişti.tabi bu çorbayı hangi koyulukta istediğine , bi de porsiyon büyüklüğüne göre değişir.inşallah yardımcı olacak birileri vardır topicte.60 kişi de epey fazlaymış.büyük bir iftar organizasyonu mu var?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

20 bardak nerdeyse 7 kilo mercimek yapar.mercimek nişastalı olduğu için çok su çeker...1,5 kepçeden (1 kase) 100 kişiye bile yeter...
hayırdır...iftar yemeğimi için mi...

Herkese günaydın.güzel bir gün olur umarım.biz atak haftamıza girdik.bakalım nasıl geçireceğiz.
Canım hiç o kadar kalabalık gruba yemek yapmadım.en fazla 15 kişilik yemek yaptım.ama tarif biraz çok geldi bana.ben 15 kişi için yaptığımda 2 bardak mercimek,1 havuç,1 tane de patates koymuştum , yetmişti.tabi bu çorbayı hangi koyulukta istediğine , bi de porsiyon büyüklüğüne göre değişir.inşallah yardımcı olacak birileri vardır topicte.60 kişi de epey fazlaymış.büyük bir iftar organizasyonu mu var?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Evet iftar için. Tarife oktay ustanın sitesinden baktım. 1 kişiye verilecek miktar 1 plastik bardağın alacağı kadar. Yardım edin ölçülerde lütfen çorba bana kaldı:KK70::KK70::KK70:

Evet iftar için. Tarife oktay ustanın sitesinden baktım. 1 kişiye verilecek miktar 1 plastik bardağın alacağı kadar. Yardım edin ölçülerde lütfen çorba bana kaldı:KK70::KK70::KK70:
10 su bardağı kırmızı mercimek (4 kilo yapar nerdeyse,sen 5 kilo al kalanı evine kullanırsın)
7-8 adet soğan (rendele)
10 yemek kaşığı salça
2,5 su bardağı sıvı yağ
10 litre su (50 su bardağı yapar-kaynadıkça çeker biraz)
tuz -karabiber kekik nane göz kararı (artık tadına bakıp eklersin)
fazla bile olur sanırım.(artsında eksik gelmesin)
bukadar çorbayı blenderdan geçirmek zor olur mercimekler patlayıp dağılana kadar pişirirsin...

mercimekleri nişastası akana kadar yıka yoksa pelte gibi olur bekledikçe...kaynadıktan sonra kıvamı için tekrar su eklersin...
o kadar büyük bir tencereyi nereden bulacaksın bilmiyorum ama kaynadıktan sonra sürekli karıştır dibini yoksa mercimekler dibine tutar yanar ve kokusu çorbaya siner...kaynadıktan sonra altını kıs...

Son düzenleme:
10 su bardağı kırmızı mercimek (4 kilo yapar nerdeyse,sen 5 kilo al kalanı evine kullanırsın)
7-8 adet soğan (rendele)
10 yemek kaşığı salça
2,5 su bardağı sıvı yağ
bukadar çorbayı blenderdan geçirmek zor olur mercimekler patlayıp dağılana kadar pişirirsin...

mercimekleri nişastası akana kadar yıka yoksa pelte gibi olur bekledikçe...kaynadıktan sonra kıvamı için tekrar su eklersin...
o kadar büyük bir tencereyi nereden bulacaksın bilmiyorum ama kaynadıktan sonra sürekli karıştır dibini yoksa mercimekler dibine tutar yanar ve kokusu çorbaya siner...kaynadıktan sonra altını kıs...

Teşekkürler canım. Mutfakla aran iyi anlaşılan:thumbup::thumbup::thumbup:

7-8 adet soğan (rendele)
10 yemek kaşığı salça
2,5 su bardağı sıvı yağ

mecburen iyi çünkü hergün ev için 12 kişiye yemek yapıyorum...
işyerindede 10 kişiye yemek yapıyorum...
ama bildiğimden değilde kendi ölçülerim ve oktay ustanın tarifinin ortalaması böyle
ama içine güzel olsun diye patates ve havuç yada ona benzer sebzeler katayım diye hiç uğraşma
içinden çıkamazsın çorbanın...
hem böyle davatlerde, sofralarda mercimek çorbası soğanla yapılıryor hatta soğan bile koymayan var
elekten geçirirler süzme çorba gibi ama mercimekler iyi pişersede aynı şekli alıyor...
kolay gelsin canım

mecburen iyi çünkü hergün ev için 12 kişiye yemek yapıyorum...
işyerindede 10 kişiye yemek yapıyorum...
ama bildiğimden değilde kendi ölçülerim ve oktay ustanın tarifinin ortalaması böyle
ama içine güzel olsun diye patates ve havuç yada ona benzer sebzeler katayım diye hiç uğraşma
içinden çıkamazsın çorbanın...
hem böyle davatlerde, sofralarda mercimek çorbası soğanla yapılıryor hatta soğan bile koymayan var
elekten geçirirler süzme çorba gibi ama mercimekler iyi pişersede aynı şekli alıyor...
kolay gelsin canım

Allah kolaylık versin gülüm, 12 kişi...

Tarifini yapacağım eminim güzel olacak, teşekkürler yeniden:p

Kendi belirliyor gülüm. Bazen 5 dk bazen 15 dk, keyfine kalmış. Dogrudan mamaya geçmeseydin keşke, sağma ile bebeğin emmesi farklı diyor birçok arkadaş. Başka bir sıkıntısı vardır ondan ağlıyordur belki.

Çok teşekkürler, amin inşallah iyileşecek. İnsan çocuğu olunca daha iyi anlıyor. Rabbim yavrusu hasta olan tüm ailelere özellikle annelere yardım etsin, çok zor.[/QUOTE]

Ah evet ya ben de hatırladım Allah tum sifa bekleyenlere sifa versin minikler melek sayılır Rabbim ona daha da tez zamanda acil şifalarını göndersin hic gormemise dondursun insallah.

Bu aksam mama olayı beni su yonden rahatlatıyor ne kadar eksiğini görüyorum sütümü 22.00 dan sonra sagdigimda 50 cc ancak çıkıyor emerken viyak viyak ağlıyor zaten 12.30 dan once asla uyumuyor mama bir ogünde belki iyi olur diye düşündüm sizin aksam saatlerinde sut durumunuz nasıl oluyor??? Acaba ben mı cok pimpirikleniyorum gun icinde uyusam erki eder mı acaba? Su mamadan kurtulmak istiyorum ne yemeliyim nolur yardım edin ;(

Kızlar bugünden itibaren kac dk ve saat kacta hangi memeyi emzirdigimi not edip size yazacağım acaba rica etsem sizler de not alabilir misiniz gun icinde kac kez ve kaçar dk besliyoruz miniklerimizi?? 3 aylık bir bebekte birbirinden cok mu farklı sonuclar çıkacak acaba bana katılabilir misiniz????

bu aksam mama olayı beni su yonden rahatlatıyor ne kadar eksiğini görüyorum sütümü 22.00 dan sonra sagdigimda 50 cc ancak çıkıyor emerken viyak viyak ağlıyor zaten 12.30 dan once asla uyumuyor mama bir ogünde belki iyi olur diye düşündüm sizin aksam saatlerinde sut durumunuz nasıl oluyor??? Acaba ben mı cok pimpirikleniyorum gun icinde uyusam erki eder mı acaba? Su mamadan kurtulmak istiyorum ne yemeliyim nolur yardım edin ;(

canım bana hemşire süt hormanları uykuda salgılanıyor demişti...
Bebeğin uyuduğunda sende 1 saat kadar uyusan etki eder
hiç olmazsa ayaklarını uzatıp uzan biraz dinlen...
Bol bol su iç...
CANIM BEN ÇALIŞTIĞIM İÇİN EVE GİTTİĞİMDE EN AZ 1.5 SAATTE BİR 5 DKİKA EMZİRİYORUM ÇÜNKÜ ÇOK AZ EMİP BIRAKIYOR 5 DAKKA CEBELLEŞİYORUM EMME Sİ İÇİN...OYALANIYOR 1.5 SAAT FALAN ORTALASMA 2 SAATTE BİR EMİYOR YANİ GECEDE 4-5 SAAT UYUR SONRA UYANIR YİNE AYNI DEVAM

Son düzenleme:
Kızlar bugünden itibaren kac dk ve saat kacta hangi memeyi emzirdigimi not edip size yazacağım acaba rica etsem sizler de not alabilir misiniz gun icinde kac kez ve kaçar dk besliyoruz miniklerimizi?? 3 aylık bir bebekte birbirinden cok mu farklı sonuclar çıkacak acaba bana katılabilir misiniz????

Canım hırsızı haklı. Mümkün olduğunca dinlen ve bol su ic. Ben çok sıcak olduğundan 2 saate bir farklı memeden emziriyorum. Akşam da 21 da emziriyorum en son. Sütum sabahki gibi hızlı akmasa da normal geliyor.

X