sağolun...zor olsun kolay olsun sonuçta doğum... hepimize geçmiş olsun
hala kıskanmaya devam ediyor
öyle valla ...özellikle o lağma yapana aynısından bende yapcam.....
Allah bebeklerimiz için bize güç veriyor...anneler güçlü yaratıklar
bir kaç ay sonra düzene girer diyorlar ... inşallah sıkıntıları azalır...
amin...Allah kimsenin yuvasından çocuk sesini ve huzuru eksik etmesin
SNOWY
SENİN ANLATTIĞIN İŞARETLERİ İZLEMEYE ÇALIŞTIM DÜN...
KIZIMI ÇABUCAK UYUTABİLDİM ...
DEMEK Kİ BEN UYKU SİNYALLERİNİ KAÇIRIYORMUŞUM..BEBEEEM DE UYUYAMIYORMUŞ...
Cok guzel yazmissin cnmSnowy yazdığın herşeye kelimesi kelimesine katılıyorum.
hayatı paylaşırsak eş olmak güzel,adı üstünde eş,yoksa ne anlamı var.bir filmde kadına sormuşlardı,neden evlilik diye? Dedi ki;"çünkü yaptıklarımıza bir tanık lazım yoksa ne anlamı var hayatımızın.. " Bayılmıştım.
Hele ki bir bebek dünyaya getiriyosun,onun da heyecanı olsun,akşam eve gelmeyi iple çeksin eşimiz,hem bize sarılsın hem bebeğimize.paylaşım yoksa yalnızken de yoktu ki.değerli hissetmek lazım.hele ki anne olmuş kadın,sütü bol gelsin diye de hiç strese sokulmamalı,hem anne hem bebeği de düşünmek lazım.
Allah herkesin yuvasına aşk,sağlık,huzur versin inşallah.inşallah esmerimin de eşi istediği gibi davranır,mutlu eder.sıkıntılar da biter.
Mavişe yazdıkların da çok doğru bence,maviş geçenlerde uyku danışmanı bir bayanın yazısının linkini paylaşmıştı,çok beğenmiştim,orda da diyor ki,bebekler mızıldar,ses çıkarır öyle uyur,annelerin en sık yaptığı hata aç sanıp,tam uykuya dalacekken kaldırmaktır,uykusuzluğu artan çocuk salgıladığı hormonla daha da zor,geç uykuya dalar,o yüzden mümkünse 3 aydan sonra odanızı ayırın ki,ne sizin ne bebeğinizin uykusu bölünmesin.
benim kızım da uykuya dalmadan önce sesler çıkarmaya başlar,kesik kesik hızlı nefesler alır,hareketlenir,arkamı dönerim 4,5 saniye mesela,bir bakarım uyumuş.ben de öyle keşfettim,almaya yeltenmeden önce o kısa aralıklarda uykuya daldığını görünce(tesadüfen) öğrendim.başkası görse,aç ya da gazı var sanar.işaretleri öğrenince gerisi kolaylaşıyor.
ben hiç sütüm yetmiyo mu demedim,baktım yutma sesi var,kilosu iyi çıkıyo,gerisi boş,o hareketler aç diye değil dedim,ya da kaç cc geliyo süt,hangi memede az diye bakmadım,bence az mı diye düşününce azalır,tamamen psikolojik süt gelmesi,o yüzden anne ek mama veriyo işaretleri yanlış yorumlayıp,sonra gaz sorunu,sonra sil baştan döngü.hele ki etrafı hiç dinlemiyceksin.arkadaşım küçük göğüslüydü ki,sütün meme büyüklüğüyle ilgisi olmaz,kv hep sütün yetmiyodur mama ver diyodu ağlıyo çocuk diye.kız sürekli yetmiyo heralde demeye başladı,doktor hep tersini söyledi bebek güzel kilo alıyodu,kv birkaç aylığına şehir dışına gitti,kızın sütü 2 katına çıktı,inanamadı.tamamen psikolojikmiş dedi.
annelerin bebeğe yetmemesi gibi birşeye ben kesinlikle inanmıyorum.rahat olun,doğumdan önce zaten bütün annelik bilgileri içimizde yüklüydü,doğurunca ortaya çıkıyo,ne yapılması gerektiğini biliyoruz hepimiz,altını almayı da,emzirmeyi de,gaz çıkartmayı da.çok kurcalamamak,sorgulamamak tadını çıkarmak,akışına bırakmak en güzeli.zaten hızla büyüyolar,ilerde ah o günlerde kendime ne gereksiz yüklenmişim demek var.çocuk büyüyo,büyüyünce anne sütün az mıydı mı diycek.umrunda mı olucak,boşverin,takılmayın,büyütemesek 40'ını da çıkaramazdık güzel anneler..
.
Ufff cnm icim parcalandi Allah im bundan sonra buyuk acilar yasatmasin gormemise donesin insdoğuma gittim devlet hastanesine ,sancıyla beraber 4 cm açığım varmış...
sanki bütün ankara o gün doğuruyor... bir yatakta 3 kişi yatıyor neredeyse...hayatımın en kötü günüydü... etrafımda çığlık atan yalvaran çırılçıplak kadınlar var... 2 gündür hala sancı çekip doğuramayanlar.... öğle 12 gibiydi... gerizekalının biri lağma yapıcam dedi... dedim hemoroid im var içten ...dememe kalmadan içeri daldırmasıyla benden kan fışkırdı... zaten tuvalete de gidemedim altıma yaptım....acıyla yatağın kenarını kemirdim ....işi çokmuşta benimle uğraşamazmış.... 3-4 kişi bir hamilenin başına birikip biri elini daldırıyor açıklığa bakmak için diğerleri de ıkın diye bağırıyor...kadının biri acıdan doktorun kolunu sıktı... kadını bırakıp gittiler bu mal ımı doğurtacaz. pislik diyorlar...Allahım ben napcam diyorum...kimse benimle ilgilenmedi...sürekli salavat getirdim... kızım ne olur erken çık gidelim buradan diyorum... bir yandan elimle kızımı aşağı doğru itiyorum. kendimce ,her sancıdada ıkınmaya başladım... 2 saat sonra kafasının geldiğini hissettim... bağırdım artık biri benimle ilgilenebilir mi diye... geldiler baktılar bu kadın doğuruyor diye çatala aldılar beni... ilk ıkınmamda çıktı kızım... kızıma bakmak istedim...bol bol bakacaksın zaten diyip sarıp gitti hepsi...1 saat orada yattım kızıma bakmaya çalışıyorum..ağlamasını duyuyorum sadece...biri geçse bakarmısınız diyorum ...kimse bakmıyor... 1 saat sonra doktor geldi plasentayı çıkarmak için yarısı çıktı tekrar gitti başka doğum varmış diye... yarım saat sonra tekrar geldi...eşim düştü... iğne yaptı kesi yapmadılar bana 2 dikişlik bir yırtığım oldu...iğne yaptı ama tekrar gitii geldiğinde uyuşturmadan dikti etkisi geçmişti çünkü... daha yemek bile yememiş söylenip durdu bana... doğuracak bu günü mü buldunuz diye...saat 17:00 de doğum yaptım yatağa götürdüklerinde 21:30 du...dondum o çatalda saaatlerce şişti heryerim soğuktan...eve gittiğimizde 2 hafta her hatırladığımda ağladım... lağmadan dolayıda tuvalete çıkamadım mahvettmiş eskisinden daha kötü olmuş...işkence gibiydi... insan kendini çok çaresiz hissediyor...sütüm gelmedi uzun bir süre...bunalıma girdim...sürekli ağlıyor kızım... annelik bana göre değilmiş diyorum ...nerden doğurdum diyorum... emzirmek bile istemedim...lohusayken eşimin ailesi bana hiç bakmadı...kendi ailem arıyordu bende aralarında sorun çıkmasın diye kv dem var diyordum... eşim ne bebekle ne benimle ilgilendi....kendimi çok çirkin zavallı çaresiz hissettim... sanki doğurmakla kötü bir şey yapmışım gibi...
acaba diyorum eşim hep erkek çocuk istiyordu kız olduğu için mi böyle yapıyor...
manyak manyak şeyler düşündüm hep...çok ağladım...
şükür yine kendi kendimi teskin ederek düzeldim...
anne oldum şükür ...
seninde dediğin gibi kızım gözlerimin içine bakınca... içime sokasım geliyor...
benim eşimin ilgisine ihtiyacım yok...
onun bana ilgi göstermeye ihtiyacı var aslında
şimdi işe de başladım...
böyle bir fırsatın olur mu bilmiyorum ama
eğer varsa... bebeğinde biraz büyüyünce...
bakacak kimsen yoksa bile.
senin mesleğinde vardı yanlış hatırlamıyorsam
bir işe gir maaşın bakıcı parasını karşılayacak kadar olsa bile...
Allah hepimize kolaylık versin inşallah
eşlerimize de anlayış nasip etsin
canım sözlü olarak bir yandan şikayet ediyordum...ama bu gün çok yoğun olduğunu ve böyle olması gerektiğini söylüyorlardı...tabiki kızarak...benim çatalda beklediğim odada nın tam karşısında başka bir doğum odası vardı... Orada ki bayan ın ayak parmaklarını görüyordum sadece yazık oda çok bekledi... Onun dikişide uzun sürdü sanırım... Ağlama sesleri geliyordu... Her saniye bir çocuk doğuyor gibi hep değişik bebek ağlaması geliyordu kulağıma... Devlet hastanelerinde baş hekime kadar herkes birbirini tutar...hep açıklarını kapatırlar....şikayet ettiğimle kalırım...ki edende oluyordur muhakkak...öyle bir durum ki orada,tek parça doğurduğuna şükrediyorsun...vip odalar var orada da onlara nasıl davranıyorlar bilmiyorum...canım yazdıkların bir türlü aklımdan gitmiyor evet cok şükür sen kurtulmussunuz ama bu düzen böyle gitmemeli şikayette bulunmayı düşünmedin mı??? Lütfen sessiz kalmayalım kimbilir hergüm kac kadın bu teröre maruz kalıyor ;( bu yapılanlar normal degil allah cezalandırır ama bu dünyada da cezalandirilmalilar.esin yakınların şikayete bulunmayı düşünmediler mı hiç???
...valla dün uyudu bakalım...çok sevindim canım. Ela misil misil uyur inşallah bundan sonra:d:thumbup:
Emzik denedin mi canim !
Canim neler yasamissin. Gercekten cennetlik annesin. Evladinin seni hic incitmemedi lazim. Ben bile kolay bir doga ramenn 15 gun boyunca agladim. Allah o vicdandizlari da ayni duruma dudurur bi gun. Doyleyecek sey bulamiyorum. Sana da hayran kaldim, cok guclusun masallah
Kizlar gunaydin. Dun kizimi asita goturdum. Hem de dr kontrolumuz vardi. 5500 gr olmus. Doktor mamayi birakabilirsin. Cok aglarsa 120 cc ye ksdar rezene ver dedi. Ama brnim icime sinmedi bu fikir. Masallah demek ki sutum yetiyomus. Cok rahatladim, mama vermeye mecbur degilim ya, artik herekirse mama verme fikrine daha ilimliyim. Asilari uapilirken cok agladi kuzum hemsire en nazli bebek secti kiximi. En cok bu aglamis. Asidan sonra 1 saat uykuda icini cektineyseki atesi huzursuzlugu olmadi. Hafif bi halsizlik oldu sadece.
Neler konusulmus kizlar. Eslerden sikayetler hep ayni. Allah herkesin yuvasina huzur versin. Eslere de akil fikir verrsin bir an once. Cok zor iki kisilik hayati tek basina goguslemek.
Günaydın, hayırlı cumalar:107:
1 saat mi... Canım bebeğin onun 10-15 dk.'sında doyuyor sonra uyuyor; bu esnada da seni emzik olarak kullanıyordur. Bebeğin aktif olarak emeyi bırakıp memede uyuduğunda, memeyi bıraktır. Sonra gazını çıkart ve Levinnnn arkadaşımızın dediği gibi emzik dene. Hem uykuya geçişi hızlanır hem de seni kullanmayı bırakır diye umuyorum. Emzik kullanan arkadaşlar nasıl kullandıkları konusunda (uyuduktan sonra alıyor musunuz vs) sana bilgi verirler...
Gözün aydın canım, çok sevindim. Yettiğini sen ben biliyorduk ta, Dolunay hanıma birinin anlatması lazım
canım sözlü olarak bir yandan şikayet ediyordum...ama bu gün çok yoğun olduğunu ve böyle olması gerektiğini söylüyorlardı...tabiki kızarak...benim çatalda beklediğim odada nın tam karşısında başka bir doğum odası vardı... Orada ki bayan ın ayak parmaklarını görüyordum sadece yazık oda çok bekledi... Onun dikişide uzun sürdü sanırım... Ağlama sesleri geliyordu... Her saniye bir çocuk doğuyor gibi hep değişik bebek ağlaması geliyordu kulağıma... Devlet hastanelerinde baş hekime kadar herkes birbirini tutar...hep açıklarını kapatırlar....şikayet ettiğimle kalırım...ki edende oluyordur muhakkak...öyle bir durum ki orada,tek parça doğurduğuna şükrediyorsun...vip odalar var orada da onlara nasıl davranıyorlar bilmiyorum...
EŞİM VE AİLESİ VAH VAH DEDİLER SADECE... YA BİR DÜŞÜNÜPTE SU BİLE GÖNDERMEMİŞLER BANA...ALSAYDIN DİYORLAR...BEDAVA VERMİYORLAR SUYU DEDİM... PARAMI VAR YANIMDA.... KENDİ BABAMI ARADIM İLACIMI BİLE TUVALETTEKİ MUSLUKTAKİ SUYLA İÇTİM...KENDİ ANNEM ÇOK AĞLADI... ONUN HABERİ YOKTU O HASTANEYE GİTTİĞİMDEN... YOKSA BENİ ÖZEL ODAYA ALDIRIRDI...NEYSE VALLA HEPSİ GÖZÜMDEN DÜŞTÜ... HİÇ ESKİ SAYGILARI KALMADI BENDE...
...valla dün uyudu bakalım...
Ama kv deme söylemeye çalıştım... 3 çocuk büyütmüş...kadına akıl verir gibi olmasın yanlış anlamasın diye bir şey demedim...ama senden bahsettim dün... Böyle böyle yapıyormuş... Bende dikkat edicem bugün dedim... Gördü yaptıklarımı ama ne yapar bilemiyorum bugün
Herkese gunayin iki gecedir uyku yok yarinda mevludumuz var ne agdaya gidebildim ne kas biyik .rezil durumdayim zombie gibi geziyom ortada.benim oglanin bugünde uyumaya niyeti yok gibi .o kadar agliyoki kimseye birakamiyorum
Dun bizimde ikinci ay kontrolumuz vardi.yazik kuzulara ya iki bacak bi koldan yapildi.ilginçtir hep ağlayan oğlum asida daha sakin çokaglamiyor. BBizde 59 cm 6.100 gr olumsuz.1kg almis ebeye dedim beim aklima takiliyor bebeğimhher zaman araniyo arada elini yalaniyor falan doymayan çocuk 1kg almaz için rahat olsun dedi.offfff valla bende takmicam ama gören acikmis bu kiyamam deniyormu zaten tavan yapmis sinirlerim dahada yükseliyor.bakalim emzige biraz daha yuklenicem ebenin kizida benim oğlan gibiymis emzik almamis 4 yasinda hala elini emiyo arada uykuda dedi..
Asilar bize hafif ateş yaptı 37.3 olunca esinde verdi şurupben dedim vermeyelim aman sonrada yükselir düşmez adi ben yaptim olur dedim hem uyur rahatlar belki ama nerde!!!!!!!!!!! Halsizligi gidince sahada cin oldu.
Benimde esimle isten güçten ilgiden yana sikintim yok ama çocukla ilgili ttartismalar heleki ilerde iyice bbüyücek gibi.
Yok ilaci verelim vermeyelim yok ustunh ortmedin.bazen okadar agliyoki sabahin 4du ne yapayim zaten kalk yat kalk yat yapmaktan beynim donmuş offff ooğlum ya falan deyince sert davraniyon sert konusuyon diyor .anlayan yokki bugüntam 63.ggün hic iki saat deliksiz uyumadim ben .insanlara tavir/naz yapiyormusum gibi geliyor herhalde .
Cnm ilk gazini cikardigimda tamam bir daha 2,5 3 saat vermeyecegim diyorum bu sefer de vicdan azabi cekiyorum kotu anne hatta analik miyim yazik kuzuma sutum varken neden aglatayim diyorum
Bir de uyutma sekli icin senin soyledigin yontemle uyutamadim sallayarak uyuttum ama sallamaya alistirmak istemiyorum
Uyuyana kadar her yontemi deneyeyim mi?yoksa kendi istedigim yontemde kararli mi olayim?aglayinca dayanamiyorum degistiriyorumhemen yontemi ve genelde sallama ise yariyor
Peki kerem hic aglsma krizlerine girmiyor mu uyku konusunda hemen 1-2 pis pista uyuyor mu?
Inşallah uygular canım. Neticede başarırsa kendi rahat edecek. Yoksa hem kendi tüm gün rezil olur hem de bebek yıpranır yok yere. Inşallah eşin de ailesi de size karşı daha anlayışlı olurlar canım.
Maşallah kuzuna, rabbim korusun. Canım benimkinin de el sürekli ağzında. Normal, 1 yaşına kadar herşeyi ağızlarına götürme modunda olacaklar.
Eşinin yardım etmesine çok sevindim. Ama ikiniz de ayakta kalıp yoruluncaya kadar, nöbetleşe baksanız ikiniz de daha iyi dinlenirsiniz.
Hiç vicdan azabı çekme. 2 saat ara ile başla ileriki haftalarda 3 yaparsın. Uyumasa bile konuş, gezdir, şarkı söyle...oyala bebeğini.
Yönteminde kararlı ol. 1 haftayi bile bulabilir ikinizin de alışması.
Kerem'in ağidi yok şükür. Annem ya da eşim ilgilenirken ne istediğini anlayamadıklarında ağlaması hariç. Uyumazsa oyun oynuyoruz biz. Aglatmiyorum.
Merhabalar
Uyku konusunda verdiğin bilgiler için tesekkurler. Rutini hep aynı saatlere mi denk getiriyorsun, örneğin easy rutinini hep sabah 7 civarı başlatmak gibi?
Dün bizim kızı omuzumda pışpışlayarak uyutabildim. Ancak bazı denemelerimde omuzumda durmak istemiyor ve çok hareketleniyor, omuzumda tutamıyorum, ilk esnemesinde uyutmaya cakıştıgım halde. Neden olabilir acaba? Cok fazla aktivite ve uyarılmaktan mı? Böyle durumlarda ne yapmalı acaba?
Çaba sarf etmesem de aşağı yukarı aynı saatlere geliyor canım.
Ben emzirmeye başladığım saatten tam 1 saat sonra başlıyor benimkinin uyku sinyalleri. Senin dediğin gibi bazen kucağıma aldığımda hircinlasiyor sanki uyumak istemiyor gibi. Ama normalden daha çabuk dalıyor uykuya.
Sen bu durumda uyutabiliyor isen ayni olabilir, iyumayip daha da huysuzlaniyorsa dediğin gibi fazla uyarılmış olabilir. Bu durumda hızlı yürüme, ssh-pat i daha yüksek sesle yapma ise yarar sanirim. Ilk başladığımızda bizde de öyleydi, şimdi oturduğum yerde uyutuyorum.
canım senin oğlanı uyuttuktan sonra yerine bırakınca hemen uyanmıyor herhalde kaç saat uyuyor.benim ki uykuya dalmayı öğrense sorun çözülmüş olacak sanırım daha çok küçük zaman gerekiyor
Canım gündüz ise sırt üstü yatiramiyorum. Senin dediğin gibi hemen gözünü açıyor. Yuzukoyun yatiriyorum, 1,5-2 saat yatıyor. Gece sırt üstü yatıyor 6-7 saat, uyanmiyor.
maşalah yüzü koyum benimkisi uyumuyor
Hafta bitince gittim birde kirkimdan sonra gittim tekrar gidecem spiral için ama erteleyip duruyorum
Canim neler yasamissin. Gercekten cennetlik annesin. Evladinin seni hic incitmemedi lazim. Ben bile kolay bir doga ramenn 15 gun boyunca agladim. Allah o vicdandizlari da ayni duruma dudurur bi gun. Doyleyecek sey bulamiyorum. Sana da hayran kaldim, cok guclusun masallah
Kizlar gunaydin. Dun kizimi asita goturdum. Hem de dr kontrolumuz vardi. 5500 gr olmus. Doktor mamayi birakabilirsin. Cok aglarsa 120 cc ye ksdar rezene ver dedi. Ama brnim icime sinmedi bu fikir. Masallah demek ki sutum yetiyomus. Cok rahatladim, mama vermeye mecbur degilim ya, artik herekirse mama verme fikrine daha ilimliyim. Asilari uapilirken cok agladi kuzum hemsire en nazli bebek secti kiximi. En cok bu aglamis. Asidan sonra 1 saat uykuda icini cektineyseki atesi huzursuzlugu olmadi. Hafif bi halsizlik oldu sadece.
Neler konusulmus kizlar. Eslerden sikayetler hep ayni. Allah herkesin yuvasina huzur versin. Eslere de akil fikir verrsin bir an once. Cok zor iki kisilik hayati tek basina goguslemek.
Kızlar doğumdan sonraki 34. Gun lohusa kanamam bitti 10 gun sonra adet oldum simdi tam 2 hafta gecti bebegim 60 günlük olmadan yine adet oldum sizce normal mı??? Siz nasıl oldunuz????
Sorma canim ya !dogumda acilmayinkontrol edip durdular dogumdan sonra ebe geldi eve sagolsun 6 kere falan dur bakiyim sunada bakiyim diye bu seferki catal ama sanirim ic dikise bakmak icin o acik tutan seyi sokucak aman dikisim de aciyor zaten oda acinca bakinca acitir iyice offff ki ne offf! Mubarek hic bu kadar sergilenmemisti
Hafta bitince gittim birde kirkimdan sonra gittim tekrar gidecem spiral için ama erteleyip duruyorum