kullandığın alet ne o bozulmuş olabilir......ikincisi ateşi çıkınca terler diye bişi yok ortam terletiyodur....terbezleri iyi çalışan bi bebişin var demekki.....alıştır kendini demekki hep ter beziyle dolanıcan......terlediği ve nemlili olduğu için derece 34 göstermekte dir....merak etme .....öyle sıkta ölçmene gerek ok....ateş olduğu an en başta alnın öp anlarsın sonra ölç....evham yapma sakinleşki bebişinde huzurlu olsun...
bir varlığın kaka yapmasına ve gaz çıkarmasına hiç bukadar sevinebilirmi insan... onlar yaptıkça biz rahatlıyoruz.. her pırtladığında ohhh diyorum...gece uyurken bile kulağım onda...her pırt sesinde ohhh kızım bitanem diyorum...
dün pıırttt ladı uyurken...
yap kızım bitanem diyorumm...eşimde bana bakıyor...
o değil bu sefer ben yaptım dedi
Canım braun kullanıyorum memnunum ben.
Çoğumuz yüzüstü yatırıyoruz canım ama göğsümüz de.
Dediğin gibi uzun ve derin uyuyorlar.
Eee anne kokusu ve o güven duygusu onlara da huzurlu bir uyku çektiriyor :)
Ben ona resmen aşığım...
♥ İdil Deniz'im ♥
Benim oglumda sadece yüzüstü uzun uyuyor ben yatiriyorum hatta hep öyle yatiyorum kafayi da bi güzel çeviriyi valla gerisinde allaha emanet
Günaydın arkadaşlar, keyifler iyidir inşallah. Herkes için güzel bir gün olsun:107:
Ben uyku düzeni konusunda yardımcı olmak istiyorum ama elbette her çocuk bir değil. Ben 3 saatlik rutin uyguluyorum başından beri. Bebek uyandığında önce emziriyorum sonra gaz çıkartma, alt değiştirme ve oynatma&gezdirme&konuşma vs bebeğiniz neyi seviyorsa. Ortalama 1 saat suruyor. Sonra zaten oğlum uyku sinyalleri veriyor. Hırçınlaşıyor, esniyor ve gözlerini kaşıyor. Kucağıma alıp birkaç dakika sırtını pışpışlayınca uyuyor. Yemeğinin üzerinden 1 saat geçtiği için rahatlıkla yüzüstü yatırıyorum. Zaten yatakta peluş vs gibi materyal yoksa ve bebeğiniz kafasını rahat çeviriyorsa yüzüstü en güvenilir pozisyon. 1.5-2 saat yatıyor. Uyanınca aynı rutin tekrar ediyor.
Bir de aman gündüz uyudu akşam uyumaz diye düşünmeyin. Onların ihtiyacı olan uyku ortalama 15 saat zaten şuan. Sadece bebeğin uyku sinyallerini kaçırmayın. Bir defa kaçırırsanız ve uyuyamazsa, çok hırçınlaşır hiç yatıramazsınız; saatler sonra sızar bebek:107:
Hoş geldin canım. Masallah tosunlarına, rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Ne güzel hemşiresin, neden daha erken yazmaya başlamadın buraya; hepimize yardımcı olurdun:107:
Ben yatırıyorum canım. 2 ayı geçti artık, başını çok rahat çeviriyor; çekinmeden bırakıyorum. Sırt üstü yatınca benim oğlan da hemen açıyor gözünü. Sadece akşam olunca açmadan yatıyor. Gece gündüz ayrımını çok iyi yapıyor.
Ne güzel gezmişsin, moralin yerine gelmiştir. Nasıl bebeğin de büyükannesine alışmaya başladı mı?:107:
Evet dikkatlerini çok çekiyor gerçekten. Anakucağının oyuncaklarını kullanıyorum ben de, bayılıyor onları seyretmeye:107:
Bebeğin nasıl oldu canım, dün mama almış mı?
Ben başında bekliyceksem yatırıyorum,yoksa korkuyorum yüzüstü kusar diye,öyle yatınca hareket edip,gazını çıkarıp uyuyo.ama nadir yatırıyorum çünkü yanağı terliyo,o zaman da isilik oluyo.
ben annemi 20.gün yolladım,kendim daha rahat ediyorum,annem sağolsun ev işleri,yemek yapıyodu,ama ben arada kendim yapınca değişiklik oluyo diye yolladım,yoksa hep emzir,alt al,yatır öyle döngü oluyo.
eşine gelince,benim arkadaşım bir yazı okumuş,eşler bebek olunca 1 yıl çok değişirlermiş.ilgi onlarda olmuyo artık diye bozulurlarmış.
1 yıl da uzun tabi.belki eşin ablan da var diye iyice kabuğuna çekilmiştir,ikiniz olunca o da açılır.inşallah istediğin gibi olur herşey.
40 günün sonunda herkes kontrole gitti mi? doğumdan sonra iki kez gittim, dikişlerim açıldığı için. bir de 40. gün gidip o masaya yatmak istemedim ama içim de rahat değil. iç dikişlerim geçti mi yoksa iltihaplandı mı merak ediyorum.
bir de normal doğum sonra ilişki için 6 hafta beklemek yeterli mi?sanki iyileşmemiş gibi hissediyorum ben. ama doktora gitmeyi artık gerçekten istemiyorum.
canım arka arkaya ölçüm yaptığında sonuç aynı mı çıkıyor.
Canım braun kullanıyorum memnunum ben.
Evet cnm aynı.. Son çıkan modelini almıştım..
40 günün sonunda herkes kontrole gitti mi? doğumdan sonra iki kez gittim, dikişlerim açıldığı için. bir de 40. gün gidip o masaya yatmak istemedim ama içim de rahat değil. iç dikişlerim geçti mi yoksa iltihaplandı mı merak ediyorum.
bir de normal doğum sonra ilişki için 6 hafta beklemek yeterli mi?sanki iyileşmemiş gibi hissediyorum ben. ama doktora gitmeyi artık gerçekten istemiyorum.
Gitmedim hala kaçıyorumAma sen normal doğum yapmissin, mutlaka kontrol ettir canım. Biz ilişki için 6 hafta bekledik. Ama ilk zamanlar ağrılı idi, iyileşsen de hormonlar nedeniyle kuruluk oluyor. O yüzden hazırlıklı ol, kayganlastirici kullanabilirsin.
Ani bebek ölümü ile ilgili yazdıkların doğru ama sadece yuzüstü yatirmak ölüm nedeni değil canım. Bebek prematüre değilse (prematüre olanlarda beyinde kalp atışı, solunum ve nefes alınamadığında başı cevirme refleksi ile ilgili bölgede sıkıntı olabiliyor. Dolayısıyla ne yapılırsa yapılsın ölüm engellenemiyor), yattığı ortam çok önemli. Yatağı yumuşak olmayacak, yatakta battaniye yastık, pelus oyuncak olmayacak. Çarşaf kenarlara iyice sikistirilacak. Yeni çocuğun nefes yolunu engellemesi muhtemel hiçbir şey olmayacak. Bu şartlar sağlandıktan sonra güvenle yüzüstü yatirilabilir.
Ama korkunu ve hassasiyetini çok iyi anladigimi bilmeni isterim. Sadece yüzüstü yatmanin o kadar korkulacak bir durum olmadığını anlatmak istedim.
Ben gidicem haftaya çatal korkusu basladi
tatlım canını sıkma...sıksanda bir faydası yok...bizimki üstünü başını soyunduğu yere bırakır...yılan derisini bırakır ya öyle bir görüntü düşün.açtığı çekmeceleri ve kapakları hiç bir zaman kapatmaz...önceden yapıyordum şimdi hiç ellemiyorum... açtığı kapaklara kafasını vuruyor...çünkü önceden bir kapatan vardı... su bardakları yerlerde geziyor...yatak odasında onun yattığı taraf içmiş bırakılmış su bardağı dolu dün kalkarken üzerlerine bastı ... ne yaparsa yapsın artık takmıyorum....bebeğe bak diyorsun... oturduğu yerden bakıyor... sen her şeye koşturduğun için... etrafa bıraktığı şeylerin tekrar yerlerine nasıl geldiğinden haberi bile yok...sürekli konuşmak lazım düzelmesi için ...demek ki bu adamların tabiatı böyle yapacak bir şey yok...
beim yeğenimin konakları için banyodan sonra yağladığımız da fırça taraklar var yumuşak onunla incitmeden tarardık.. zamanla geçmişti...
benim kız gündüz 5-10 dk uyuyor en fazla 1,5 saat ...şunu farkettim ...geceyi ayırt ettiği için, gündüz uyutmaya ç.alıştığımda yüzünü kapatıyorum...ve gündüz onu çok uyaran var dikkatini dağıtacak çok şey var etrafta...gürültüye alışık uyutmaya çalışsamda çok az uyuyor.emiyor gaz çıkar oynat gezdir ama hala ağlıyor ne yapacağını bilemiyorsun... tekrar meme tekrar meme....tekrar gaz oluyor... akşama kadar gazını çıkar emzir başka bir faaliyet yok...varsa bir çözümü bulalım... yoksa bizim bebelerin huyumu böyle acaba
Cnm memeyi birakana kadar emmesi 1 saat birakinca gaz icin kaldiriyorum sonra uyutmak icin pispisladigimda yine araniyor yine meme ama uyku gozunden dokuluyor esniyor rezil oluyor kuzum uyutmaya calistigimda cok agliyor tek sakinlestigi yer meme tabi tekrar geliyor memeyeGünaydın... Karanlık bir sabaha uyandık, oturmadı gitti şu havalar:2
Gülüm olay yetip yetmemek değil, öncelikle bunu aklından çıkar. Senin de dediğin gibi onlar şuan bizim dilimizi konuşamıyor ama hareketleri ile bize ne istediklerini anlatmaya çalışıyorlar. Önemli olan bunları iyi takip edebilmek. Kendi çocuğum için konuşuyorum. Emzirdikten sonra 20 dk dik tutuyorum gazını çıkarmak için. Bu arada tam geğireceği zaman bir çırpınıyor. Ellerini ağzına götürüyor, başını göğsüme vuruyor. Bu hareketi karnı aç emmek istiyor şeklinde çok rahat yorumlayabilirsin ama değil. Biraz bekleyince geğiriyor. Uykusu gelince mesela yumruğunu ağzına sokuyor nasıl hırsla emiyor. Bacaklarını karnına çekiyor, kucağımda çırpınıyor; uzanıyorsa ağlıyor al beni diye. Alıyorum 1-2 dk pışpışlıyorum uyuyor.
Sen de bebeğinin hareketlerini takip etmeyi öğrenirsin zamanla. O zaman herşey daha da kolaylaşacaktır. Emzirmeye o memeyi kendiliğinden bırakana kadar devam et. Sonra 2 saatten önce yeniden emzirme. Bu kadar sık emzirmek gaz sıkıntısını arttırır o da bebeği uyutmaz, sancı ile uyanır ağlar.
inan bıktım o çatala yatmaktan. zaten doğumda yeterince gördüler ve elle muayene etiler. gelen giden eldiveni eline geçirip açılmamı kontrol etti. doğumdan sonra da iki kez doktora gittim. hamile kalmadan önce de çok gittim. yumurtlama problemim vardı her ay hatta bazen ayda iki kez kontrole gidiyordum. bu sefer gerçekten gitmek istemiyorum ama korunma yöntemini de sormam lazım. mecbur yine gideceğim sanırım.
Cnm memeyi birakana kadar emmesi 1 saat birakinca gaz icin kaldiriyorum sonra uyutmak icin pispisladigimda yine araniyor yine meme ama uyku gozunden dokuluyor esniyor rezil oluyor kuzum uyutmaya calistigimda cok agliyor tek sakinlestigi yer meme tabi tekrar geliyor memeye
Es kaza uyusa bile 15 dk max 1/2 saat
Cnm memeyi birakana kadar emmesi 1 saat birakinca gaz icin kaldiriyorum sonra uyutmak icin pispisladigimda yine araniyor yine meme ama uyku gozunden dokuluyor esniyor rezil oluyor kuzum uyutmaya calistigimda cok agliyor tek sakinlestigi yer meme tabi tekrar geliyor memeye
Es kaza uyusa bile 15 dk max 1/2 saat
Canim neler yasamissin. Gercekten cennetlik annesin. Evladinin seni hic incitmemedi lazim. Ben bile kolay bir doga ramenn 15 gun boyunca agladim. Allah o vicdandizlari da ayni duruma dudurur bi gun. Doyleyecek sey bulamiyorum. Sana da hayran kaldim, cok guclusun masallah
Kizlar gunaydin. Dun kizimi asita goturdum. Hem de dr kontrolumuz vardi. 5500 gr olmus. Doktor mamayi birakabilirsin. Cok aglarsa 120 cc ye ksdar rezene ver dedi. Ama brnim icime sinmedi bu fikir. Masallah demek ki sutum yetiyomus. Cok rahatladim, mama vermeye mecbur degilim ya, artik herekirse mama verme fikrine daha ilimliyim. Asilari uapilirken cok agladi kuzum hemsire en nazli bebek secti kiximi. En cok bu aglamis. Asidan sonra 1 saat uykuda icini cektineyseki atesi huzursuzlugu olmadi. Hafif bi halsizlik oldu sadece.
Neler konusulmus kizlar. Eslerden sikayetler hep ayni. Allah herkesin yuvasina huzur versin. Eslere de akil fikir verrsin bir an once. Cok zor iki kisilik hayati tek basina goguslemek.
Cnm ya !bende doktora muanehanesine gittim burda oyle sigorta karsilio ama doktorumunngirmesini istiosam cok yuklu odeme yapmak lazimdi bende normal hastanede dogum yaptim ama yurt disindayim farki orda sanirim.
sağolun...zor olsun kolay olsun sonuçta doğum... hepimize geçmiş olsun...ben ebeyim....3 doğum yaptım hiç devlete gitmedim.....
hala kıskanmaya devam ediyorKiskanmis :) hahahah
öyle valla ...özellikle o lağma yapana aynısından bende yapcam.....Allah hesap gunünde kimsenin ahini bırakmaz insallah ne güzel minik mucizen hergun karşında ve sağlıklı guzelliklerle buyut insallah
Allah bebeklerimiz için bize güç veriyor...anneler güçlü yaratıklarAllah sabrını veriyor cnm. ben de doğumdan sonra eşim olsun başka kişiler olsun baya sorun yaşadım. çok üzüldüm ağladım kendimi çok çaresiz hisettim ama şimdi çok iyiyim kendime artık her konuda çok iyi güveniyorum... sen de canını sıkma demesi kolay ama senden ve bebeğinden daha önemli hiç birşey yok artık bundan sonra:)
bir kaç ay sonra düzene girer diyorlar ... inşallah sıkıntıları azalır...Cnm yuzunu kapatmayi da denedum ama icli icli agliyor kuzum dayanamadim
Nasil yapacm bilemiyorm bu kadarci uykuyla nasil buyuyecek kuzum?
İns vardir bir formulu cnm
amin...Allah kimsenin yuvasından çocuk sesini ve huzuru eksik etmesinBen bile kolay bir doga ramenn 15 gun boyunca agladim. Allah o vicdandizlari da ayni duruma dudurur bi gun.
Neler konusulmus kizlar. Eslerden sikayetler hep ayni. Allah herkesin yuvasina huzur versin. Eslere de akil fikir verrsin bir an once. Cok zor iki kisilik hayati tek basina goguslemek.