2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551

canım bebeğim hasta değil büyük kızım 4 yaşında o hasta boğaz enfeksiyonu olmuş enfeksiyon kaptığı zaman vücut sıcaklığı 34.5 lere kadar düşüyor yukarda yazmışsın terlediği için düşüyordur diye bu tehlikeli olmuyor demi çünkü bier kaç saat sonra 35.5 36 oluyor ama düşünce ben çok panik oluyorum o durumda ne yapa bilirim.birde önerebileceğin ateş ölçer var mı kızıl ötesi

Son cümleyi beklemiyodum,çok güldüm

yok canım yatakta yatırıyor musun diye merak ettim. kucağımda ben de yatırıyorum..

Benim oglumda sadece yüzüstü uzun uyuyor ben yatiriyorum hatta hep öyle yatiyorum kafayi da bi güzel çeviriyi valla gerisinde allaha emanet

ani bebek ölümlerine sebep oluyormuş. ben de ne yapacağımı şaşırdım. yoksa 15 dakikada bir kalkmam gerekiyor gece. ama içim elvermiyor yüz üstü yatırmaya da. iki ayını doldurmadı daha bebeğim. başını çeviriyor ama gene de içim rahat etmiyor.

yüz üstü yatırmak ani bebek ölümlerine sebep oluyormuş. doktorlar kesinlikle yatırmayın diyor. dünya sağlık örgütü de aynı şeyi söylüyor. özellikle 2-4 ay arası çok tehlikeliymiş. :44:

başında beklersem yatırıyorum ben de uzun uyusun diye.. hiç olmazsa işlerimi yapıyorum. gidip gelip kontrol ediyorum devamlı.

40 günün sonunda herkes kontrole gitti mi? doğumdan sonra iki kez gittim, dikişlerim açıldığı için. bir de 40. gün gidip o masaya yatmak istemedim ama içim de rahat değil. iç dikişlerim geçti mi yoksa iltihaplandı mı merak ediyorum.

bir de normal doğum sonra ilişki için 6 hafta beklemek yeterli mi? sanki iyileşmemiş gibi hissediyorum ben. ama doktora gitmeyi artık gerçekten istemiyorum.

Gitmedim hala kaçıyorum Ama sen normal doğum yapmissin, mutlaka kontrol ettir canım. Biz ilişki için 6 hafta bekledik. Ama ilk zamanlar ağrılı idi, iyileşsen de hormonlar nedeniyle kuruluk oluyor. O yüzden hazırlıklı ol, kayganlastirici kullanabilirsin.

Ani bebek ölümü ile ilgili yazdıkların doğru ama sadece yuzüstü yatirmak ölüm nedeni değil canım. Bebek prematüre değilse (prematüre olanlarda beyinde kalp atışı, solunum ve nefes alınamadığında başı cevirme refleksi ile ilgili bölgede sıkıntı olabiliyor. Dolayısıyla ne yapılırsa yapılsın ölüm engellenemiyor), yattığı ortam çok önemli. Yatağı yumuşak olmayacak, yatakta battaniye yastık, pelus oyuncak olmayacak. Çarşaf kenarlara iyice sikistirilacak. Yeni çocuğun nefes yolunu engellemesi muhtemel hiçbir şey olmayacak. Bu şartlar sağlandıktan sonra güvenle yüzüstü yatirilabilir.

Ama korkunu ve hassasiyetini çok iyi anladigimi bilmeni isterim. Sadece yüzüstü yatmanin o kadar korkulacak bir durum olmadığını anlatmak istedim.

Ben gidicem haftaya çatal korkusu basladi

içim rahatladı. başka türlü uzun uyumuyor, o yazıları da okuyunca ikilemde kalmıştım. geceleri de uyumadığında yatırabilirim artık. çarşafa dikkat edeyim..

Ben gidicem haftaya çatal korkusu basladi

inan bıktım o çatala yatmaktan. zaten doğumda yeterince gördüler ve elle muayene etiler. gelen giden eldiveni eline geçirip açılmamı kontrol etti. doğumdan sonra da iki kez doktora gittim. hamile kalmadan önce de çok gittim. yumurtlama problemim vardı her ay hatta bazen ayda iki kez kontrole gidiyordum. bu sefer gerçekten gitmek istemiyorum ama korunma yöntemini de sormam lazım. mecbur yine gideceğim sanırım.

Cnm yuzunu kapatmayi da denedum ama icli icli agliyor kuzum dayanamadim
Nasil yapacm bilemiyorm bu kadarci uykuyla nasil buyuyecek kuzum?
İns vardir bir formulu cnm

Cnm memeyi birakana kadar emmesi 1 saat birakinca gaz icin kaldiriyorum sonra uyutmak icin pispisladigimda yine araniyor yine meme ama uyku gozunden dokuluyor esniyor rezil oluyor kuzum uyutmaya calistigimda cok agliyor tek sakinlestigi yer meme tabi tekrar geliyor memeye
Es kaza uyusa bile 15 dk max 1/2 saat

Sorma canim ya !dogumda acilmayinkontrol edip durdular dogumdan sonra ebe geldi eve sagolsun 6 kere falan dur bakiyim sunada bakiyim diye bu seferki catal ama sanirim ic dikise bakmak icin o acik tutan seyi sokucak aman dikisim de aciyor zaten oda acinca bakinca acitir iyice offff ki ne offf! Mubarek hic bu kadar sergilenmemisti

Emzik denedin mi canim !

Hafta bitince gittim birde kirkimdan sonra gittim tekrar gidecem spiral için ama erteleyip duruyorum

Canim neler yasamissin. Gercekten cennetlik annesin. Evladinin seni hic incitmemedi lazim. Ben bile kolay bir doga ramenn 15 gun boyunca agladim. Allah o vicdandizlari da ayni duruma dudurur bi gun. Doyleyecek sey bulamiyorum. Sana da hayran kaldim, cok guclusun masallah

Kizlar gunaydin. Dun kizimi asita goturdum. Hem de dr kontrolumuz vardi. 5500 gr olmus. Doktor mamayi birakabilirsin. Cok aglarsa 120 cc ye ksdar rezene ver dedi. Ama brnim icime sinmedi bu fikir. Masallah demek ki sutum yetiyomus. Cok rahatladim, mama vermeye mecbur degilim ya, artik herekirse mama verme fikrine daha ilimliyim. Asilari uapilirken cok agladi kuzum hemsire en nazli bebek secti kiximi. En cok bu aglamis. Asidan sonra 1 saat uykuda icini cekti neyseki atesi huzursuzlugu olmadi. Hafif bi halsizlik oldu sadece.

Neler konusulmus kizlar. Eslerden sikayetler hep ayni. Allah herkesin yuvasina huzur versin. Eslere de akil fikir verrsin bir an once. Cok zor iki kisilik hayati tek basina goguslemek.

Günaydın, hayırlı cumalar:107:

1 saat mi... Canım bebeğin onun 10-15 dk.'sında doyuyor sonra uyuyor; bu esnada da seni emzik olarak kullanıyordur. Bebeğin aktif olarak emeyi bırakıp memede uyuduğunda, memeyi bıraktır. Sonra gazını çıkart ve Levinnnn arkadaşımızın dediği gibi emzik dene. Hem uykuya geçişi hızlanır hem de seni kullanmayı bırakır diye umuyorum. Emzik kullanan arkadaşlar nasıl kullandıkları konusunda (uyuduktan sonra alıyor musunuz vs) sana bilgi verirler...

Gözün aydın canım, çok sevindim. Yettiğini sen ben biliyorduk ta, Dolunay hanıma birinin anlatması lazım

Cnm ya !bende doktora muanehanesine gittim burda oyle sigorta karsilio ama doktorumunngirmesini istiosam cok yuklu odeme yapmak lazimdi bende normal hastanede dogum yaptim ama yurt disindayim farki orda sanirim.

...ben ebeyim....3 doğum yaptım hiç devlete gitmedim.....
sağolun...zor olsun kolay olsun sonuçta doğum... hepimize geçmiş olsun

Kiskanmis :) hahahah
hala kıskanmaya devam ediyor

Allah hesap gunünde kimsenin ahini bırakmaz insallah ne güzel minik mucizen hergun karşında ve sağlıklı guzelliklerle buyut insallah
öyle valla ...özellikle o lağma yapana aynısından bende yapcam.....

Allah bebeklerimiz için bize güç veriyor...anneler güçlü yaratıklar

Cnm yuzunu kapatmayi da denedum ama icli icli agliyor kuzum dayanamadim
Nasil yapacm bilemiyorm bu kadarci uykuyla nasil buyuyecek kuzum?
İns vardir bir formulu cnm
bir kaç ay sonra düzene girer diyorlar ... inşallah sıkıntıları azalır...

amin...Allah kimsenin yuvasından çocuk sesini ve huzuru eksik etmesin

SNOWY
SENİN ANLATTIĞIN İŞARETLERİ İZLEMEYE ÇALIŞTIM DÜN...
KIZIMI ÇABUCAK UYUTABİLDİM ...
DEMEK Kİ BEN UYKU SİNYALLERİNİ KAÇIRIYORMUŞUM..BEBEEEM DE UYUYAMIYORMUŞ...

Canım yazdıkların bir türlü aklımdan gitmiyor evet cok şükür sen kurtulmussunuz ama bu düzen böyle gitmemeli şikayette bulunmayı düşünmedin mı??? Lütfen sessiz kalmayalım kimbilir hergüm kac kadın bu teröre maruz kalıyor ;( bu yapılanlar normal degil Allah cezalandırır ama bu dünyada da cezalandirilmalilar.Esin yakınların şikayete bulunmayı düşünmediler mı hiç???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…