Snowy yazdığın herşeye kelimesi kelimesine katılıyorum.
hayatı paylaşırsak eş olmak güzel,adı üstünde eş,yoksa ne anlamı var.bir filmde kadına sormuşlardı,neden evlilik diye? Dedi ki;"çünkü yaptıklarımıza bir tanık lazım yoksa ne anlamı var hayatımızın.. " Bayılmıştım.
Hele ki bir bebek dünyaya getiriyosun,onun da heyecanı olsun,akşam eve gelmeyi iple çeksin eşimiz,hem bize sarılsın hem bebeğimize.paylaşım yoksa yalnızken de yoktu ki.değerli hissetmek lazım.hele ki anne olmuş kadın,sütü bol gelsin diye de hiç strese sokulmamalı,hem anne hem bebeği de düşünmek lazım.
Allah herkesin yuvasına aşk,sağlık,huzur versin inşallah.inşallah esmerimin de eşi istediği gibi davranır,mutlu eder.sıkıntılar da biter.
Mavişe yazdıkların da çok doğru bence,maviş geçenlerde uyku danışmanı bir bayanın yazısının linkini paylaşmıştı,çok beğenmiştim,orda da diyor ki,bebekler mızıldar,ses çıkarır öyle uyur,annelerin en sık yaptığı hata aç sanıp,tam uykuya dalacekken kaldırmaktır,uykusuzluğu artan çocuk salgıladığı hormonla daha da zor,geç uykuya dalar,o yüzden mümkünse 3 aydan sonra odanızı ayırın ki,ne sizin ne bebeğinizin uykusu bölünmesin.
benim kızım da uykuya dalmadan önce sesler çıkarmaya başlar,kesik kesik hızlı nefesler alır,hareketlenir,arkamı dönerim 4,5 saniye mesela,bir bakarım uyumuş.ben de öyle keşfettim,almaya yeltenmeden önce o kısa aralıklarda uykuya daldığını görünce(tesadüfen) öğrendim.başkası görse,aç ya da gazı var sanar.işaretleri öğrenince gerisi kolaylaşıyor.
ben hiç sütüm yetmiyo mu demedim,baktım yutma sesi var,kilosu iyi çıkıyo,gerisi boş,o hareketler aç diye değil dedim,ya da kaç cc geliyo süt,hangi memede az diye bakmadım,bence az mı diye düşününce azalır,tamamen psikolojik süt gelmesi,o yüzden anne ek mama veriyo işaretleri yanlış yorumlayıp,sonra gaz sorunu,sonra sil baştan döngü.hele ki etrafı hiç dinlemiyceksin.arkadaşım küçük göğüslüydü ki,sütün meme büyüklüğüyle ilgisi olmaz,kv hep sütün yetmiyodur mama ver diyodu ağlıyo çocuk diye.kız sürekli yetmiyo heralde demeye başladı,doktor hep tersini söyledi bebek güzel kilo alıyodu,kv birkaç aylığına şehir dışına gitti,kızın sütü 2 katına çıktı,inanamadı.tamamen psikolojikmiş dedi.
annelerin bebeğe yetmemesi gibi birşeye ben kesinlikle inanmıyorum.rahat olun,doğumdan önce zaten bütün annelik bilgileri içimizde yüklüydü,doğurunca ortaya çıkıyo,ne yapılması gerektiğini biliyoruz hepimiz,altını almayı da,emzirmeyi de,gaz çıkartmayı da.çok kurcalamamak,sorgulamamak tadını çıkarmak,akışına bırakmak en güzeli.zaten hızla büyüyolar,ilerde ah o günlerde kendime ne gereksiz yüklenmişim demek var.çocuk büyüyo,büyüyünce anne sütün az mıydı mı diycek.umrunda mı olucak,boşverin,takılmayın,büyütemesek 40'ını da çıkaramazdık güzel anneler..
.