Bu gaz olayina aklim ermiyor benim bagirsagimdaki gaz nasil oluyorsa çocuğa geçiyor sonuçta sut bizim depolarimuz kullanılarak ve vücuttaki su kullanılarak yapilmiyor mu .sadece aromatik şeyler yendiğinde mesela baharatli baharatin kokusu suya geçtiği için sutumuzde aromali olabilir diye düşünüyorum . mesela ben pastirma yemem hayatta çünkü terim bile kokar afedersiniz çünkü ter vücuttaki suyun atilmasidir .ayni şekilde vücuttaki su kullanilacagi için sutun aromasinda değişim olur hatta bebek buna tepki verebilir .ama yedigimden nasip geçiyor aklim basmiyor.
Selam benim taze anne arkadaşlarım ♥ nasılsınız? :)
Minikler sanırım artık düzene giriyor gibi .
Gece uzun uzun uyuyor artık.
Gazını da kendi çıkartmaya başladı ...
Alttan pirt pirt ettiriyor :)
Ben ona resmen aşığım...
♥ İdil Deniz'im ♥
Kızlar slm bir göğsümden tazdikli süt geldiği için kızım bir göğsümü emerken tıkanır gibi oluo kıpkırmızı olup ağlıo sütünü gelişi yavaşlatılabilir mi acaba
Küçük yaramazim döndü
Nasıl sevindirik oldum:thumbup::thumbup:
Yabancı literatüre göre yediğimiz gaz olarak geçmiyor zaten süte canım. Bebeklerin sindirim sistemi tam gelişmemiş olduğundan biz ne yersek yiyelim o gaz olacak. Bebek 2,5-3 aylık olduğunda kendiliğinden geçecek.
Doğum parası 4 ay için canım,iznin bitince başvuruyosun,10 gün sonra yatıyormuş,maaşın 3/2 si gibi hesabı varmış,tahmini net 2000 tl maaşın olsa 5000-6000 civarı doğum parası oluyomuş,ben Haziran sonu alıcam.
Emzirme ödeneği de evet tek seferlik.
Tip 1 teşhisi kondu canım...kan verdim bugün..tekrar bakılacak.. Hayırlısı olsun artık...
Bugün 2. Ay kontrolümüze gittik..
Kilomuz 5735 gr, boy 58,5 baş çevresi 39 cm.
Fıtığımız da iyileştirse güzel olacak... Arada o dayak yemiş gibi olan ağlamaları gazdanmış.. Doktorumuz biraz gazı var dedi..
Canim dun bizimde 2.ay asilarimiz vardi.Benimki fazla iri sanirim.Boyu 61 cm. 8 kilo. Seninkinin kilosunu gorunce benimki gozumde bi anda buyudu.Suan 9 ay kiyafetleri giydiriyorum :)
Yahu idil göğsümde uyuyor. Beşiğine ve ya yatağa koyduğum da uyanıyor.
Çok rahat ve derin uyuyor göğsümde.
Alıştı mı acaba?
Ben ona resmen aşığım...
♥ İdil Deniz'im ♥
Galiba çoğumuzda var o durum. Emdikten sonra birakip kafasını dayiyor bizim bebiste...
Hem seviyorum oyle uyumasini hemde sonra alisir iyice aliskanlik yapar diyorum:44:
Kuzular ilk 3 ay tepemizde uyumak isterse birakin uyusunlar. Bosverin alistirmissin oyle yapmissin boylee etmissin diyenleri. Siz de demeyin alisir mi diye. 4. Aydan sonra aliskanlik kazanmaya basliyor bebisler. İlk 3 ay kayip trimester. Bebekler dunyaya geldiklerinin farkinda degiller ve haala bizi kendilerinin parcasi saniyolar. O yuzden bosverin herseyi, kuzularinizla bu anlarin tadini cikarin. Bidaha geri gelmeyecek. Dunya kocaman, yavrularimiz minicik. Korkuyolar. Bebisleriniz ihtiyaclari oldugunda yaninizda oldugunu bilsin sumdiden.Kızlar Günaydın.
İdil bütün gece benimle uyudu :)
Beşiğini sevmiyor ne yaptıysam uyumadı orada bende koynuma aldım deliksiz uyudu esmerim.
Ben ona resmen aşığım...
♥ İdil Deniz'im ♥
Selam tatlım nasılsın?
Hayırlı olsun mevlüdunuz.
Bende 2 haftaya taşınıyorum.
Nasıl bakicam nasıl kendime zaman ayırıcam bilmiyorum.
Ablam yardımcı oluyordu herşeye
Kv yakın ama 2 gün önce ilk defa tartıştık ve haklı olmama rağmen sinirden suratına kapattım teli.
Hiç yakışmadı bana hemde hiç
Neyse olan oldu ama içim daralıyor ailemden uzaklasacagim diye.
Böyle yani.
Bu aralar dertler, sıkıntılar bende derya-deniz...
Ben ona resmen aşığım...
♥ İdil Deniz'im ♥
Nasil olayim canım yaa devamli Hirayla uğraşıyorum..perte çıkartıyo resmen beni kızım..
ooooo nasil yapacaksın kuzum idille zor olmayacakmi taşınma isi?
ya bu zamanda bizlr anlayisli karsimizdakilet inanilmaz derecede anlayissizlar..
bende kv ile sorunlar yaşıyorum..
annenlerin sana yakına taşınma gibi bi durumları yok mu kuzucum?
Gecmis olsun phloxin. Ben de 69 da kaldim. Almiyorum da vermiyorum dasimdilik cok dert etmiyorum. Ben de haala mama veriyorum. Persembe kontrolumuz var. Bakalim ne diyecek doktorumuz. Ama cok agliyo aksam, verme dese nasil yaparim bilmiyorum. Bineronun yarisini bitirince belki sakinlesmistir diye agzindan cektigimizde bile agliyo deli gibi aksamlari.
Gecmis olsun canim. Eeger. Huzursulugu atesi filan yoksa uzme kendini. Tabi ki anne olarak bi aksilik mi var diye dusunuyoruz en ufacik seyde, ama yine de icini karartmamaya calis cok, goreceksin biseyi yok Egecigin
Hayırlısi olsun canım...
Maşallah tosununa. Inşallah gaz sıkıntısı da geçer paşanın, rahatlar tez zamanda.
Masallahhh canim bebegine..... ins fıtığı iyi olur bir an once...
Canim dun bizimde 2.ay asilarimiz vardi.Benimki fazla iri sanirim.Boyu 61 cm. 8 kilo. Seninkinin kilosunu gorunce benimki gozumde bi anda buyudu.Suan 9 ay kiyafetleri giydiriyorum :)
Kızlar sezeryan dikişlerinin izi kalmasın diye doktorunuzun verdi e kullandığınız bir krem var mı??? Bugun laf arasında öğrendim de markasını adını bilen var mı?? Doktorumu haftaici arayayım bakalım ne diyecek?
oy kuzu ya,inşallah fıtığı da,gazı da geçer
Canim gecmis olsun.
Masallah oglusun tosun pasa modunda :) insallah fitigi da gazi da gecer yakin
Zamanda. Belki bizim aksam aglamalarimiz da gazdandir. İskence goruyomus gibi. Su 4. trimester bi bitseydi hayirlisiyla :)
Canim gecmis olsun. Konu hakkinda hic bir bilgim yok ki fikir yuruteyimen kisa zamanda gecer insallah
Yahu idil göğsümde uyuyor. Beşiğine ve ya yatağa koyduğum da uyanıyor.
Çok rahat ve derin uyuyor göğsümde.
Alıştı mı acaba?
Ben ona resmen aşığım...
♥ İdil Deniz'im ♥
Gecmis olsn cnm
Ne demek yani?
Maasallah kuzuma
Gaz icinbirsey onerdi mi?
Alıntı yaptırmadı site
Selamlar, keyifli pazarlar. Rüyamda güya oğlan büyümüş. Avmdeyiz. Kayboluyor. Ara tara yok. Nasil bir üzüntü ve korku anlatamam. Rabbim çocuğunu kaybeden ailelere yardım etsin...
Okkesa benimkinde de oluyor. Simca nin dediği gibi temas olayına dikkat et. Inşallah düzelir. Alerjik olsa bile ilacsiz geçtiğine şahit oldum. Kötü göründüğünü biliyorum ama geçecek inşallah, üzülme lütfen.
Mavis türkce kaynaklara göre herşey gaz yapıyor. Yabancı sitelerin çoğunluğuna göre olay yediğimiz içtiğimiz değil. Bebeğin sindirim sistemi tam gelismediginden sindirim&boşaltim sorunu yaşamasi normal. Yediğimiz urunlerin etkin maddeleri ve aromaları süte geçer. Ama alanım olmadığından hangi ürünün ne kadar etkili olduğunu bilemiyorum. Yediklerimin negatif etkileri VARSA ona karşı kimyon vs. Tuketerek kendimce nötrluyorum. Ama bebeğimin sindirim sistemi gelisinceye kadar ne yapsam boş onu da gayet iyi biliyorum
Bruja çok güzel yazmissin canım. Benimde yaramazim göğsümde yatıyor suan. Ileri de yalvarsam da gelip böyle yatmayacak, tadını çıkarıyorum
Annem bana göndermiş bu resmi, bende sizinle paylaşmak istedim :)
Ben ona resmen aşığım...
♥ İdil Deniz'im ♥
Oy kuzuma tam yemelik :)
Zaten 4 kusur dogmustu ve uzundu hatirladigim kadariyla
Evet canim 4.150 gr. Dogmustu.ayda 2ser kilo aliyo.normalde en fazla 1 kilo almalari lazimmis.saglik ocagi doktoru cok kilolu cocuk dkktoruna gotur diyo.Napim el kadar bebeye diyet mi yaptirim :)