2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Sen de bendensin demistim ama degilmissin :KK1: senin bayaa baya duzenin var masallah :nazar: ah bu kaynanalar. Benimki de bana tembihliyo," iyi bak kizima, gozun gibi bak, aman bak cok iyi bak tamam mi, dikkat et..." Sanki uvey anneyim de bana guvenmiyo. Takma bosver. Seninki daha sinir bozucuynus. Kv oyle dese nasil tersliicegimi sasiririm herhalde :KK66:

Aman masallah :) bizimki 1. Ayinda 800-900 gr anca almisti. Simdi ne olmus bakalim, haftaya gorcez. E peki bu yalanmalari aglamalari nasil zapt ediyosunuz? Ozellikle aksam cok agliyo. Kolik degil, aglama seklinden biliyorum. Emziriyorum 5 dk kavga gurultu emiyo sonra aglamalara devam. Bakiyorum memeyi sıkip. Sut gelmiyo :KK43: ben de acliktan diye mecbur veriyorum mama. Cok kafaya da takiyorum bunu, belki de ben bilemedigimden. Kizim da alisti aksamlari mama almaya. Sagmak lazim 2 satte ne kadar sut birikiyo gormek icin aslinda

Tatlim anladim ben onu, postun iceriginden belli :) devlet memuru da alabiliyo mu sut parasi. Her ay duzenli mi aliniyo yoksa 1 kerelik bisry mi?
Gunaydin canim bu sut sagma isini emIrmeden once yap mutlaka ki miktarini ogren. Tracy hogg kitabinda bu sekilde danisanlarinin sut miktarini bile artiryormus anlatiyordu.

Sut parası mi adi bilmiyorum ama sgk bir defaya mahsus dogum yardimi yapiyor. Yengem ogretmen ve dogum yapti oradan biliyorum.

Günaydın, hayırlı cumalar:p Oğlanı yıkamak için gün sayıyorum (asidan dolayı), saçları yağlı yağlı duruyor:KK70:

Gunaydin annedaslar :) pazar sabahi annisim geliyo. Arada sadece cumartesi sabahini atlatnak kaldi :21:

GUNPİR su dr kadir tugcuya goz attim da fena degil. 1 yasindan once sut icirilmesini savunuyo. İsime geldi mama vermektense :KK1: iyiymis valla, bi cok konuda tabulari yikiyo adam.

Hadi gözün aydın canım, rahata kavusursun inşallah. Benim annem de pazara gidiyor:KK70::KK70::KK70:

Gunaydin kizlar
Yesillik yiyor msnuz?.
Ben gaz yapar diye yemiyorum ama sutu arttiriyor ye diyorlar bilemedim

Literatüre bakarsan, ne yesen & ne yapsan gaz oluyor canım. Esirgeme ye&iç, sutunun kalitesi artsın.

doğum yardımı hrhalde aynı şey ilk defa alacağım için bilemiyorum ama bktım aynı şeylerden bahsediyor. ne kadar alacağımı hesaplatayım dedim yapamadım e devlet şifresi istiyor ama 6 aylık maaş veriyormuş diye duymuştum yasa değişecek 8 aylık olacaktı acaba oldu mu bilemiyorum. muhasebe diğer ay tekrar çalışabilirim raporu al dedi alınca bakalım ne olacak...

105 tl anneye veriliyormuş emzirme ödeneği acaba 1 ay mı veriliyor??

benim eşimede doğum parası ve çocuk parası yattı. artık çocuk parası hep yatacakmış, doğum parası 1 defalıkmış.

bu süt konusunda herşey kafada bitiyor kızlar... RABBE GÜVENİN kendinize güvenin Allah gönderir sütü inşşş... moral çok önemli.. sadece su bile süt yapıyor.. mama vermeyin emdikçe artacaktır sütünüz.. mama alan bebekler daha erken bırakıyor memeyi... bol bol emzirin açlıktan ağlamıyordur sıkınısı vrdır diye düşünüyorum bide her bebek farklı...

bide eminim hepiniz iyi annelersinizdir bunun göstergeleride uğraşlarınız düşünmeleriniz yaptıklarınız yapacaklarınız.. evlatlarımız çok nasipli bizlere sahip oldukları için... hep iyi düşünün iyiliklerle karşılaşın.. hayat evlatlarımızla daha güzelllll:))))

bide hepiniz kendi çocuğunuzun doktorusunuz... genellemelere bakarak çocuğunuzu değerlendirmeyin kendi kulvalarında tekler hepsi, ikiz bile olsa...

Gunaydin kizlar
Yesillik yiyor msnuz?.

Ben yıyorum her gun sıkıntı olmuyooo hatta dun kuru fasulye yedim kız aksamdan beri pırtlayp duruyoo:KK66: ama alışacak yapcak bişey yok:))

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

günaydıın

ben nerdeyse hergün marul salatası yiyorum,dereotu,yeşil soğan da,sıkıntı olmadı.:KK16:
Tsk cnm ben de yiyeyim :)
Günaydın, hayırlı cumalar:p Oğlanı yıkamak için gün sayıyorum (asidan dolayı), saçları yağlı yağlı duruyor:KK70:

Hadi gözün aydın canım, rahata kavusursun inşallah. Benim annem de pazara gidiyor:KK70::KK70::KK70:

Literatüre bakarsan, ne yesen & ne yapsan gaz oluyor canım. Esirgeme ye&iç, sutunun kalitesi artsın.
Esirgedikce cop batiyor dedigin gibi :)
Banyo icin mesela pztsi asi olursa persembe mi cuma mi yikayabiliyoruz?
Asiya gotururken sadece banyo yaptirip goturdun degil mi ilacsurup vermedin yani degil mi?

doğum yardımı hrhalde aynı şey ilk defa alacağım için bilemiyorum ama bktım aynı şeylerden bahsediyor. ne kadar alacağımı hesaplatayım dedim yapamadım e devlet şifresi istiyor ama 6 aylık maaş veriyormuş diye duymuştum yasa değişecek 8 aylık olacaktı acaba oldu mu bilemiyorum. muhasebe diğer ay tekrar çalışabilirim raporu al dedi alınca bakalım ne olacak...

benim eşimede doğum parası ve çocuk parası yattı. artık çocuk parası hep yatacakmış, doğum parası 1 defalıkmış.

bu süt konusunda herşey kafada bitiyor kızlar... RABBE GÜVENİN kendinize güvenin Allah gönderir sütü inşşş... moral çok önemli.. sadece su bile süt yapıyor.. mama vermeyin emdikçe artacaktır sütünüz.. mama alan bebekler daha erken bırakıyor memeyi... bol bol emzirin açlıktan ağlamıyordur sıkınısı vrdır diye düşünüyorum bide her bebek farklı...

bide eminim hepiniz iyi annelersinizdir bunun göstergeleride uğraşlarınız düşünmeleriniz yaptıklarınız yapacaklarınız.. evlatlarımız çok nasipli bizlere sahip oldukları için... hep iyi düşünün iyiliklerle karşılaşın.. hayat evlatlarımızla daha güzelllll:))))

bide hepiniz kendi çocuğunuzun doktorusunuz... genellemelere bakarak çocuğunuzu değerlendirmeyin kendi kulvalarında tekler hepsi, ikiz bile olsa...
Ne guzel yazmissin cnm

Ben yıyorum her gun sıkıntı olmuyooo hatta dun kuru fasulye yedim kız aksamdan beri pırtlayp duruyoo:KK66: ama alışacak yapcak bişey yok:))

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Bana yedirmiyor annemle ablam :KK43:
Baslayacagim ama :)

Kızlar kilolar ne alemde =)
Hiç eski halime döneceğim aklıma gelmezdi.
Ufak ufak dönüyorum ♥
57 kiloyla hamile kaldım.
Doğuma girerken 76 kiloydum :))))
Tam tamına dolu dolu 19 kilo almıştım.
Şu an 63 kiloyum =)))
Mutlu sona az kaldı.

Ben ona resmen aşığım...
♥ İdil Deniz'im ♥

Kuzum bende 78 le hamile kalmıştım..
89-90 la doğuma girdim..
Doğumdan yaklaşık 1.5-2 hafta sonra tartildim 79dum..
şuan 78 im dahada düşecek gibi..

Tsk cnm ben de yiyeyim :)

Esirgedikce cop batiyor dedigin gibi :)
Banyo icin mesela pztsi asi olursa persembe mi cuma mi yikayabiliyoruz?
Asiya gotururken sadece banyo yaptirip goturdun degil mi ilacsurup vermedin yani degil mi?

Ne guzel yazmissin cnm

Bana yedirmiyor annemle ablam :KK43:
Baslayacagim ama :)

Perşembe yikayabilirsin. Ben ilaç vs vermedim, 1 gün önce de banyo yaptirmistim.

Canım daha önce de yazdım sana cevap alamadım,6 aylık maaş nasıl oluyo? İş göremezlik ödeneği alıcaz izinde olduğumuz 4 ay için.süt parası yattı bana,103TL.

Son düzenleme:
simca12 alıntı yapmayı bilmiyorum, yeniyimde:)) yazdım ya işte adını bilmiyorum bana işyerindeki sekreter demişti doğumdan 4 ay önce rapor alıp işleniyor zaten hemen muhasebe artık ne yaptıysa doğumdan sonrada 2 ay sonra raporu kapattıracağım doktora gidip toplu alacağımı söyledi maaşlarımı ama 6 aylık dedi diye hatırlıyorum belki 4 tür bilmiyorum. int te sende okuyunca doğum parası die yazıp araştırdım yaptığım şeyler yazıyor demek aynı şey. sen aldın mıı?? orada ne kadar diye hesap yapılıyor ama ben yapamadım

emzirme ödeneği tek seferlik mi veriliyor

Gunaydin kizlar
Yesillik yiyor msnuz?.

Bu gaz olayina aklim ermiyor benim bagirsagimdaki gaz nasil oluyorsa çocuğa geçiyor sonuçta sut bizim depolarimuz kullanılarak ve vücuttaki su kullanılarak yapilmiyor mu .sadece aromatik şeyler yendiğinde mesela baharatli baharatin kokusu suya geçtiği için sutumuzde aromali olabilir diye düşünüyorum . mesela ben pastirma yemem hayatta çünkü terim bile kokar afedersiniz çünkü ter vücuttaki suyun atilmasidir .ayni şekilde vücuttaki su kullanilacagi için sutun aromasinda değişim olur hatta bebek buna tepki verebilir .ama yedigimden nasip geçiyor aklim basmiyor.

Küçük yaramazim döndü:KK70::KK70::KK70:
Nasıl sevindirik oldum:thumbup::thumbup:

Bu gaz olayina aklim ermiyor benim bagirsagimdaki gaz nasil oluyorsa çocuğa geçiyor sonuçta sut bizim depolarimuz kullanılarak ve vücuttaki su kullanılarak yapilmiyor mu .sadece aromatik şeyler yendiğinde mesela baharatli baharatin kokusu suya geçtiği için sutumuzde aromali olabilir diye düşünüyorum . mesela ben pastirma yemem hayatta çünkü terim bile kokar afedersiniz çünkü ter vücuttaki suyun atilmasidir .ayni şekilde vücuttaki su kullanilacagi için sutun aromasinda değişim olur hatta bebek buna tepki verebilir .ama yedigimden nasip geçiyor aklim basmiyor.

Yabancı literatüre göre yediğimiz gaz olarak geçmiyor zaten süte canım. Bebeklerin sindirim sistemi tam gelişmemiş olduğundan biz ne yersek yiyelim o gaz olacak. Bebek 2,5-3 aylık olduğunda kendiliğinden geçecek.

Son düzenleyen: Moderatör:
:)) insallah snowy

Biz odasini ayirdik bile :KK70: ama cok da verimli olmayacak cunku 15 gun sonra mmemlekete gidiyoruz ve agustosts doncez. O surecte ayni odadayiz :)

Gozun aydin. Allah anali babali buyutsun :KK66:

Bizi de oyle arayan olsa. Benim arkadas var martta dogum uapti. O da agac dibine dokuyorum diyo bebegini de emziriyo. Oyle fazla. Olsaydin verirdim sut karfes olurdu bebeklerimiz diyo :) kismet iste napalim. Cok ugrasiyorum artsin diye ama nafile :KK43:

Gozun aydin. Valla halimjz komik. Kaka takip ediyoruz, pirt sesi duymak icin can atiyoruz :)

Kuzum biz de tek kat ve kisa kollara gectik. Hatta capri bile giydi dun kizim :)

Canim gecmis olsun. Olacagi varmis uzme kendini. Biz hep cikiyoduk bisry olmuyodu. Ben 1 hafta boyunca hic cikmadigimda isuttum kizimi. İnssllah gecer cabucak, bebisler hizli toparlaniyo, merak etme

O eski haalimden eser yok simdiii, tekrar gorebilir miyim bilmiyorum
Tatlos 62,5 la hamile kaldim, 78 le doguma gittim 69 kiloyummmmm :KK52:

Benim kizim da cok irkiliyo. Refleksmis o, 3. Ayda kayboluyomus. Cok da aglamaklihiz biz de, bazen uyurken icli icli inliyo, dudaklar sarkiyo filan. Ben de hep gulec olsun istedim ama o kadar catik kasli ki anlatamam. Surekli kiziyo bize :)

Tatlım gelişiminiz kilo alımız nasıl

Gunaydin canim bu sut sagma isini emIrmeden once yap mutlaka ki miktarini ogren. Tracy hogg kitabinda bu sekilde danisanlarinin sut miktarini bile artiryormus anlatiyordu.

Sut parası mi adi bilmiyorum ama sgk bir defaya mahsus dogum yardimi yapiyor. Yengem ogretmen ve dogum yapti oradan biliyorum.
Emzirdikten sonra sagiyorum ben de artsin diye. Bi de emzirmeden once deneyeyim canim sagl :KK66:

Tesekkur ettim snowym :) sizi de Allah kavustursun simdiden.
Tatlım gelişiminiz kilo alımız nasıl

Bilmem priorim. İlk ay 900 gr civari almisti ama ilk 10 gun gunde 4 sefer filan mama almisti. Simdi de guzel gelisiyo gibi ama rakamsal olarak bisey diyemem. Kontrol persembe. O zaman gorcez nasil:18:

:)) insallah snowy

Biz odasini ayirdik bile :KK70: ama cok da verimli olmayacak cunku 15 gun sonra mmemlekete gidiyoruz ve agustosts doncez. O surecte ayni odadayiz :)

Gozun aydin. Allah anali babali buyutsun :KK66:

Bizi de oyle arayan olsa. Benim arkadas var martta dogum uapti. O da agac dibine dokuyorum diyo bebegini de emziriyo. Oyle fazla. Olsaydin verirdim sut karfes olurdu bebeklerimiz diyo :) kismet iste napalim. Cok ugrasiyorum artsin diye ama nafile :KK43:

Gozun aydin. Valla halimjz komik. Kaka takip ediyoruz, pirt sesi duymak icin can atiyoruz :)

Kuzum biz de tek kat ve kisa kollara gectik. Hatta capri bile giydi dun kizim :)

Canim gecmis olsun. Olacagi varmis uzme kendini. Biz hep cikiyoduk bisry olmuyodu. Ben 1 hafta boyunca hic cikmadigimda isuttum kizimi. İnssllah gecer cabucak, bebisler hizli toparlaniyo, merak etme

O eski haalimden eser yok simdiii, tekrar gorebilir miyim bilmiyorum
Tatlos 62,5 la hamile kaldim, 78 le doguma gittim 69 kiloyummmmm :KK52:

Benim kizim da cok irkiliyo. Refleksmis o, 3. Ayda kayboluyomus. Cok da aglamaklihiz biz de, bazen uyurken icli icli inliyo, dudaklar sarkiyo filan. Ben de hep gulec olsun istedim ama o kadar catik kasli ki anlatamam. Surekli kiziyo bize :)

Bizim ki de çok içki ağlıyor..bi süre sonra gülmeye başlıyor :KK34:

Kızlar kilolar ne alemde =)
Hiç eski halime döneceğim aklıma gelmezdi.
Ufak ufak dönüyorum ♥
57 kiloyla hamile kaldım.
Doğuma girerken 76 kiloydum :))))
Tam tamına dolu dolu 19 kilo almıştım.
Şu an 63 kiloyum =)))
Mutlu sona az kaldı.

Ben ona resmen aşığım...
♥ İdil Deniz'im ♥

Canım 54 le hamile kaldım.. 62,5 ile doğum yaptım.. 49 kiloyum.. Ama şekerden dolayı bu kadar çok kayıp oldu :KK43:(

Selam kızlar nasılsınız?
Size birkaç sorum var
Bebeğinizin önsüt-son süt alma dengesini nasıl sağıyorsunuz ya da nasıl aldığını anlıyorsunuz? Benim bebeğim hep tek göğsümü emip bırakıyor yani bir emme seansinda biraz ondan biraz ondan emmiyor.2 saatte bir bi sağ bir sol göğsümü emziriyorum ve son sütü alabiliyor mu anlayamıyorum.

Benim bebeğim herşeyden çok korkuyo, öksürük sesine bile irkiliyo, kucağımda sıçrıyo Dün tabak düşürdüm yere çocuk oyle bir sıçradı ağlamaya başladı ki resmen katıldı çocuk içim gitti, sizde böyle bir durum var mı?
Bir de uyurken rüyasında gebelde surat asıp ağlamaklı oluyo çok az gülüyo, sizde durumlar nasıl? Yavrum mutlu neşeli bi bebek olsun istiyorum bu kadar çok korkması ve ağlaması beni de üzüyo :KK43:

İrkilmeler bizde de oluyor arada.. Geçer onlar zamanla canım benim..endişelenme..

benim oğlum huy değiştirdi ya kızlar malesef çok huysuz oldu. belki gaz sancısı bilemiyorum. gündüz toplam 3 saat ancak uyuyor. ağlamakla geçiyor. yatsa 10 dk hatta 5dk sonra kalkıyor ağlyor. emziriyorum altını alıyorum gazını çıkartıyorum. süt mü yetmiyor diye mama da verdim ama değişen bişey yok.hep kusuyor zaten bir de uyumuyor.yemek ev işi vs hiç bişey yapamıyorum:KK43:.kahvaltımı zor yapıyorum.şimdi yatıyor. anlamadm sanki dayak yiyormuş gibi ağlıyor.böyle durum yaşayan var mı?

Canım o ağlama bir haftadır bizde de var.. Ne oluyor anlamıyorum.. Ama meme verince sakinleşiyor çok şükür..

Kızlar ben de 55 kiloyla hamile kaldım 72 kiloyla doğuma gittim 12 kilo doğumla beraber bi şekilde gitti ama 5 kilo çakıldı kaldı. Bebeğe tek başıma bakıyorum ve gündüz hiç bensiz durmuyo su almaya mutfağa gittiğimde bile basıyo yaygarayı.Haliyle düzenli bir beslenme şeklim yok. Kahvaltı niyetine ballı rezene çayı ve bikaç kurupasta atıyorum ağzıma. Öğle yemeği yok, vakit bulursam meyve yiyorum, akşam da geç vakit yemeğe saldırıyorum maalesef.Bu göbeği ve kiloları kabullenemedigimden yeni kıyafet de almıyorum, hala hamilelik döneminde giydiklerimi giyiyorum, evin içinde de pijamayla resmen kezban gibi dolaşıyorum koca bi göbek, darmadağın saçlar ve bana dar gelen esofmanlarla. Siz hayatınızı beslenmenizi kilolarinizi nası düzene soktunuz? Beslenme konusunda bebeğimi ihmal etmeden nasıl sağlıklı bir düzen kurabilirim?

Çok geçmiş olsun canım aşıları atlatmışsınız, inşallah ateşi de yükselmez. Minik korsana sünnet konusunda da güveniyorum ben, bu kadar rahat ve bilinçli bir annenin evladı olarak sakince ucundan azıcık kestirip oldu da bitti maşallah moduna geçeceğine eminim :)

Canım geçiyor o kezbanlık... Eşim için üzülüyordum..saçımı bile tarayamıyordum.. Çok şükür artık olumlu kuaföre bile gidiyoruz.. :)) bu sabah güzelce duş alındı saçlar düzeltildi ( Allah'tan düz saçlıyım fönsüz kurtarıyorum) makyaj yapıldı.. Iki dirhem bir çekirdek kocişi bekliyoruz.. :KK12:

Diğer forumda okudum. Şekerin yükselmis yine:KK43: Nasilsin, nasıl oldün?

Canım 250-550 arası devam ediyor.. Yarın endokrinoloğumla randevum var.. Testler yapılıp , insülini başlanacak... 2 gündür sürekli ölçüm yapıyorum .. Çok şükür tip 1 değilmiş.. Antikorlarıma 2 kere bakıldı.. Gestasyonel diyabet.. 780 ile şeker komasına girdiğim için diyabet ağır geçti..dolayısıyla biraz zaman alacakmış hormonların düzene girmesi.. Hayırlısı olsun dedik ama üzülmüyor değilim.. Ne yesem şekerim yükseliyor.. . Çok kilo kaybettim gerçi bir kısmı su kaybı.. Ne kadar su içsem de tamamlayamıyor vücut.. Daha öncesinde hastane döneminde yani serumlarla su kaybım kontrol altına alınmıştı..
Öyle işte canım.. Bu arada minik korsan aşısını da olmuş maşallah.. Darısı başımıza.. Dün aşı günümüzde ama hemşiremiz aradı haftaya gelin dedi.. Bakalım biz ne yapacağız... Ne güzel sünnet de olacakmışsınız.. Bizim göbek fıtığımız var o yüzden doktorumuz birkaç ay erteledi.. :KK50:
Emzirdikten sonra sagiyorum ben de artsin diye . Bi de emzirmeden once deneyeyim canim sagl :KK66:

Tesekkur ettim snowym :) sizi de Allah kavustursun simdiden.

Bilmem priorim. İlk ay 900 gr civari almisti ama ilk 10 gun gunde 4 sefer filan mama almisti. Simdi de guzel gelisiyo gibi ama rakamsal olarak bisey diyemem. Kontrol persembe. O zaman gorcez nasil:18:

Canım stres yapma.. Bi kontrole git bakalım doktor ne diyecek... Gerçi sana diyorum ama beni de 1 haftadır evham sardı..çocuk eskisi gibi kilo almıyo mu süt mü yetmiyor diye... Göğüslerimde eskisi gibi dolmuyor gibi geliyordu...dün eşime apar topar mama bile aldırdım..gerçi kuzum güzel emdi vermedik mama :KK53: netten araştırdım herşey normal görünüyor..annelik böyle birşey demek ki. ..Kıyafetiyle 6100 gr geldi akşam... Arkadaşın4 aylık bebeği 6320 grmış :KK53: bana çocuğu obez mi yapacaksın dedi... Yarın da bizim kontrolümüz var..

X