2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Gecmis oldun csnimm

Tesekkurler paylasim icin

Kuzum sabah 4.30 da bu postu okurken neler hissettigimi bir dusun :) ama nette midir siteden midir bi turlu cevaplayamadim.

Canim bizde de var ayni sorun. Ben de ayni depresyondan yeni yeni cikiyorum. Ben yalnixim ona ramen bebegine yetemiyorum stresiini yasiyorum. Ama cikmak lazim bu rih halinden. Ancak o zaman duzelcek hersey. Cunku kotu hisseettikce hersey daha da kotuye gidiyo

Kizlarr ben niye beceremiyorum bu duzeni kurmayi :KK43: benim bebegim surekli emiyor. 2 saat boyunca ne zaman isterse tek meme, sonra diger meme 2 saat seklinde emziriyorum. Ama yarim satte bir emmek istiyor ve 10-15 dk degil yarim saat 40 dk kalabiliyor memede. Bu sure boyunca aktif rmmiyor, uyuyor. Ama memeyi cekip uyutmaya calisirsam gozler cin gubi aciliyor. Bi de bana cemkiriyo "aaggouuuuu" diye. Emzige de alistiramadim. OYle butun gun yapisik ikiz seklinde yasayip gidiyoruz.

Benim de 1 haziranda bitiyo. Yana yana rapor ariyorum. Ama benim sadece 15 gun acigim var. Okullar tatil olunca sorun halloluyo. O scidan biraz sansliyim. Rapor kullanabilme sansin yok mu? Bebegin daha cok kucuk. Ya da ucretsiz izin?

Canım benim bebeğim de emerken uyukluyor ama ben uyumasına izin vermiyorum.sürekli dürtüp emmesini sağlıyorum.öyle yaparsan belki daha kısa sürer emmesi.benimki de baştan emzik almadı ama ben zorla alıştırdım çocuğu.snowyy nin dediği gibi bizi emzik yerine kullanıyorlar.

[QUOTE=BrujaV;3551433

Kizlarr ben niye beceremiyorum bu duzeni kurmayi :KK43: benim bebegim surekli emiyor. 2 saat boyunca ne zaman isterse tek meme, sonra diger meme 2 saat seklinde emziriyorum. Ama yarim satte bir emmek istiyor ve 10-15 dk degil yarim saat 40 dk kalabiliyor memede. Bu sure boyunca aktif rmmiyor, uyuyor. Ama memeyi cekip uyutmaya calisirsam gozler cin gubi aciliyor. Bi de bana cemkiriyo "aaggouuuuu" diye. Emzige de alistiramadim. OYle butun gun yapisik ikiz seklinde yasayip gidiyor

Ya vallahi emme düzeni olan hatta gece 3saat falan uyuyan bebeklere hayranim .bizimde iki saati bulsak opcez bbasimiza koycaz.yarim saat etmiyoruz bizde bir aksam sabaha kadar emcek .etmiyoruz bir saat geçmeden elini emiyo yalaniyo falan hadiiii evde bir bayram havasi KV hhemen yavrum doymadin milara basliyo tabi....:KK1::KK19:

Ooo maşallah sana nazar değmesin ♥ :)
Benim fazlalık 5 kilom kaldı ama her yerden aldığım için pek belli olmuyor.
Senin aldığın kilo kilo değil :p :p :p
Söylemedi deme :)))

Ben ona resmen aşığım...
♥ İdil Deniz'im ♥

Sagolasin cnm, onemli olan kac kilo oldugundan ziyade orantili fit olmak sanirim. Hem ben cok zayifligi sevmiyorum. :) ♥

Gecmis oldun csnimm

Tesekkurler paylasim icin

Kuzum sabah 4.30 da bu postu okurken neler hissettigimi bir dusun :) ama nette midir siteden midir bi turlu cevaplayamadim.

Canim bizde de var ayni sorun. Ben de ayni depresyondan yeni yeni cikiyorum. Ben yalnixim ona ramen bebegine yetemiyorum stresiini yasiyorum. Ama cikmak lazim bu rih halinden. Ancak o zaman duzelcek hersey. Cunku kotu hisseettikce hersey daha da kotuye gidiyo

Kizlarr ben niye beceremiyorum bu duzeni kurmayi :KK43: benim bebegim surekli emiyor. 2 saat boyunca ne zaman isterse tek meme, sonra diger meme 2 saat seklinde emziriyorum. Ama yarim satte bir emmek istiyor ve 10-15 dk degil yarim saat 40 dk kalabiliyor memede. Bu sure boyunca aktif rmmiyor, uyuyor. Ama memeyi cekip uyutmaya calisirsam gozler cin gubi aciliyor. Bi de bana cemkiriyo "aaggouuuuu" diye. Emzige de alistiramadim. OYle butun gun yapisik ikiz seklinde yasayip gidiyoruz.

Benim de 1 haziranda bitiyo. Yana yana rapor ariyorum. Ama benim sadece 15 gun acigim var. Okullar tatil olunca sorun halloluyo. O scidan biraz sansliyim. Rapor kullanabilme sansin yok mu? Bebegin daha cok kucuk. Ya da ucretsiz izin?

Rapor alamam malum ozel sektor.ucretsiz izin aklimda bakalim olmazsa yapamazsak bi sure ucretsiz izine ayrilabilirim.tek sikintim meme isteyi agkayacak o.onun haricinde annem benden iyi bakiyo.bide cok ozluycem.simdiden aglamaya basladim.nasil gitcem bilmiyom

Bana da 40 dk çok gibi geliyor.bi de şunu düşünüyorum.benim bebeğim çok küçük doğdu.2454gr.şu an 44 günlük ama en fazla 3.500 gr olmuştur.acaba kasları tam gelişmedi de ondan mı uzun emiyor.kafamda deli sorular :21:

Canım etkin olarak emip emmedigini yanaklarinin içeri çökmesinden yutkunmasindan anlarsın. Arada uyuması sonra emmeye devam etmesi o şekilde uyumaya alıştığını gösteriyor. Bence uyuyunca uyandırma, gazını çıkart ve yatır. Idrar ve diskisini takip et. Duyacağına inaniyorum.

Ya vallahi emme düzeni olan hatta gece 3saat falan uyuyan bebeklere hayranim .bizimde iki saati bulsak opcez bbasimiza koycaz.yarim saat etmiyoruz bizde bir aksam sabaha kadar emcek .etmiyoruz bir saat geçmeden elini emiyo yalaniyo falan hadiiii evde bir bayram havasi KV hhemen yavrum doymadin milara basliyo tabi....:KK1::KK19:

Canım sen emzirirken zaten bebeğinin doyup doymadigini anlarsın. Sonra dış müdahalelere goz yumma. Benimkinin de elleri sürekli ağzında. Aç olduğu için değil, suan emme refleksleri sahip oldukları tek şey olduğu için böyle yapıyorlar. Gazi olsa elini emer, canı sikilsa uyuyamasa aynısını yapar. Meme verme, sıkıntısını anlayabilir ve ona yönelik muamele yapabilirsen ikiniz de rahat edersiniz.

öncelikle kusan bebekler için; benim kızımda çok kusuyor bene öyleymişim bebekken. kilo artışı varsa sorun etmiyor dr lar. ben emzirdikten sonra kucağıma sırt üstü dik konumda uzunlamasına tutuyorum bi yarım saat kusmasın diye. ardından kendi yattığımız büyük yastığın üstüne yatırıyorum gövdesi ile eğimli yatsın diye. int te üçgen yastıklar var almadık şimdilik. tabi artık kayıyor o yüzden poposunun altını destekliyorum kaymasın diye kusmamız azaldı ama yinede kusuyor önceden sürekli kusuyordu...

bide sgk emzirme ödeneği veryormuş başvuan oldu mu

bide özelde çalışanların izine çıktıkları tarih maaşlarını veriyormuş haberi olup alacak olan var mı

Canım ben de öğretmenim benim de 5 Haziran'da bitiyor iznim yanyana rapor dediğin nedir ki acaba :KK66: heyet raporu mu demek istiyorsun ?? Benim de seminere kadar bir hafta rapor almam lazım müdürümüz seminer icin ne diyecek kendisi en son sen bebeğinle ilgilen 2014-15 eğitim yılında görüşmek uzere dedi ama resmi evrak götürmeden nasıl olacak anlamadım 5 Haziran hiç gelmeyecek gibi rahattim simdi ise günler kaldı :a sen seminer dönemini nasıl yapacaksın?? Var mı başka öğretmen????

Canım ben de öğretmenim benim de 5 Haziran'da bitiyor iznim yanyana rapor dediğin nedir ki acaba :KK66: heyet raporu mu demek istiyorsun ?? Benim de seminere kadar bir hafta rapor almam lazım müdürümüz seminer icin ne diyecek kendisi en son sen bebeğinle ilgilen 2014-15 eğitim yılında görüşmek uzere dedi ama resmi evrak götürmeden nasıl olacak anlamadım 5 Haziran hiç gelmeyecek gibi rahattim simdi ise günler kaldı :a sen seminer dönemini nasıl yapacaksın?? Var mı başka öğretmen????

Ah ahh bu gerrksız seminerler bende ogretmenim allahtan son dort gun 26 sında baslamam lazım ve ogun kızım ıkinci aşısını olcak yanı sıkıntılı durduramazlar muhtemelen evım okuluma cok yakın ama sanırım rapor alcam bunada sukür ıkı ay tatılımız var

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

öncelikle kusan bebekler için; benim kızımda çok kusuyor bene öyleymişim bebekken. kilo artışı varsa sorun etmiyor dr lar. ben emzirdikten sonra kucağıma sırt üstü dik konumda uzunlamasına tutuyorum bi yarım saat kusmasın diye. ardından kendi yattığımız büyük yastığın üstüne yatırıyorum gövdesi ile eğimli yatsın diye. int te üçgen yastıklar var almadık şimdilik. tabi artık kayıyor o yüzden poposunun altını destekliyorum kaymasın diye kusmamız azaldı ama yinede kusuyor önceden sürekli kusuyordu...

bide sgk emzirme ödeneği veryormuş başvuan oldu mu

bide özelde çalışanların izine çıktıkları tarih maaşlarını veriyormuş haberi olup alacak olan var mı

Canım son yazdığını merak ettim,doğum parası dışında bişey mi bu bahsettiğin?

Herkese selam. babaannemiz gitti.artık gündüzleri yalnızız oğlumla.keyifli olacak gibi geliyor.umarım öyle olur.
Kızlar emzirme süreniz ne kadar?44 günlük olduk.2 saatte bir 40 dk emiyor oğlum.20 dk bir göğsümü , 20 dk diğerini veriyorum.20 dk sonunda sıkınca göğsümden süt geliyor.ben bıraktırmasam 24 saat emecek.günde 2 kere kaka yapıyor.her açtığımda çişini yapmış oluyor.doyuyor diye düşünüyorum.

Maşallah 40 dak nasıl emiyor sütun acaba az mi geliyor .benim kız 10 dak emiyor.

Yanyana degil canim yana yana :KK34: heyet almaya calisiyorum ben. 2 hafta okul 2 hafta seminer. Yerime ogretmen gelmisti es durumundan. Aynen ben d rahattim ama haftaya basliyo gorunuyorum. Bizim mudurumuz de benden sonra atandi. Nasil biri bilmiyorum ama ben evragimi gotureyim de. Bugun bakariz hocam der, yarin evrak ister. İsimi sansa birakmayayim

Arkadaşlar hepatit b aşısı 1 aylıkken oluormuş bnm kızım yarın olcak fakat 39 günlük sorun olur mu acaba? Hemşire aşı tarihi yanlış yazmış bebeim onun yüzünden bi hfta geç aşı olucak :/
Biaey olmaz annesi. Biz de 35. Gunumuzde olmustuk.

Rapor alamam malum ozel sektor.ucretsiz izin aklimda bakalim olmazsa yapamazsak bi sure ucretsiz izine ayrilabilirim.tek sikintim meme isteyi agkayacak o.onun haricinde annem benden iyi bakiyo.bide cok ozluycem.simdiden aglamaya basladim.nasil gitcem bilmiyom
Hayirlisi olsun canim. Ne zaman birakirsak burakalim gozumuze kucuk gelcekler ve cok ozliicez. İyi ki annen varmis, sanslisin

[

Kv ye selamlar. Sen de duzen konusunda benimle ayni sorunu yasiyosun demek ki. Mama veriyo musun peki? Ben aksamlari bi de mama veriyorum doymuyo kizim diye. Su ellerini emmelere de hayranim yalniz. 60 cc sut, 90 cc mama veeee haala o eller cok cok emilip aglaniyo. Ne istiyolar bilmem ki

Kv ye selamlar. Sen de duzen konusunda benimle ayni sorunu yasiyosun demek ki. Mama veriyo musun peki? Ben aksamlari bi de mama veriyorum doymuyo kizim diye. Su ellerini emmelere de hayranim yalniz. 60 cc sut, 90 cc mama veeee haala o eller cok cok emilip aglaniyo. Ne istiyolar bilmem ki

Canim ben inatla mama veriyorum .kg alimi normal cisimiz var kakamiz iyi.bebek bu emecek tabi her yeri ama kv anlamiyor bide soyluyorum ben deme boyle anne sinirlerim bozuluyo diye.daha inadina bebege ah bende olsada vetsem diyo.aman kulak asmiyorum ben keske olsada verseniz diyorum simdi .emzige alistirmaya calisiyorum.iki memede yklsk 20 dk emzirmeye calisiyorum doyduğundan eminsemki bu sekilde bence doymus oluyor tekrar 2saat geçmeden vermiyorum ama arada düzen kaciyo mesela simdi usuttu biraz burnu tikali hafif çok ememiyor oyuzden bozuldu .yok verelimde memede bide üstüne gaz oluyor.

Bizimki de ellerini emmeye başladı. Çok şükür doymadigindan değil arsizligindan bıraksak tüm gün memeler açıkta gezip her istediğindevericem tosun pasama. Hafta sonu kirkimiz çıkacak dogdugundan beri 2kilo aldi tartilmadan önce yetmiyo diye korkuyordum meğer yetiyomus ama doysada emmek istiyo . Sanırım ana kokusunu istiyo :))

Kizlar bu arada ben sut parasina basvurdum is bankasina 105 TL yatacak SGK ya bebegin kimliği ve doğum kagidi ile gittim .calismiyorum buarafa ama calisan anneletde aliyor arkadasim almisti.

Birde Dr.kadir Tuğcu nun makalelerini okuyorum tavsiye ederim.ggörüşlerine ve düşüncelerine gerçekten inanıyorumssözlerde göz atin derim.

Birde brujuva mama vermiyorum yaxacaktim yanlis olmus

Canim ben inatla mama veriyorum .kg alimi normal cisimiz var kakamiz iyi.bebek bu emecek tabi her yeri ama kv anlamiyor bide soyluyorum ben deme boyle anne sinirlerim bozuluyo diye.daha inadina bebege ah bende olsada vetsem diyo.aman kulak asmiyorum ben keske olsada verseniz diyorum simdi .emzige alistirmaya calisiyorum.iki memede yklsk 20 dk emzirmeye calisiyorum doyduğundan eminsemki bu sekilde bence doymus oluyor tekrar 2saat geçmeden vermiyorum ama arada düzen kaciyo mesela simdi usuttu biraz burnu tikali hafif çok ememiyor oyuzden bozuldu .yok verelimde memede bide üstüne gaz oluyor.
Sen de bendensin demistim ama degilmissin :KK1: senin bayaa baya duzenin var masallah :nazar: ah bu kaynanalar. Benimki de bana tembihliyo," iyi bak kizima, gozun gibi bak, aman bak cok iyi bak tamam mi, dikkat et..." Sanki uvey anneyim de bana guvenmiyo. Takma bosver. Seninki daha sinir bozucuynus. Kv oyle dese nasil tersliicegimi sasiririm herhalde :KK66:
Bizimki de ellerini emmeye başladı. Çok şükür doymadigindan değil arsizligindan bıraksak tüm gün memeler açıkta gezip her istediğindevericem tosun pasama. Hafta sonu kirkimiz çıkacak dogdugundan beri 2kilo aldi tartilmadan önce yetmiyo diye korkuyordum meğer yetiyomus ama doysada emmek istiyo . Sanırım ana kokusunu istiyo :))
Aman masallah :) bizimki 1. Ayinda 800-900 gr anca almisti. Simdi ne olmus bakalim, haftaya gorcez. E peki bu yalanmalari aglamalari nasil zapt ediyosunuz? Ozellikle aksam cok agliyo. Kolik degil, aglama seklinden biliyorum. Emziriyorum 5 dk kavga gurultu emiyo sonra aglamalara devam. Bakiyorum memeyi sıkip. Sut gelmiyo :KK43: ben de acliktan diye mecbur veriyorum mama. Cok kafaya da takiyorum bunu, belki de ben bilemedigimden. Kizim da alisti aksamlari mama almaya. Sagmak lazim 2 satte ne kadar sut birikiyo gormek icin aslinda
Kizlar bu arada ben sut parasina basvurdum is bankasina 105 TL yatacak SGK ya bebegin kimliği ve doğum kagidi ile gittim .calismiyorum buarafa ama calisan anneletde aliyor arkadasim almisti.

Birde Dr.kadir Tuğcu nun makalelerini okuyorum tavsiye ederim.ggörüşlerine ve düşüncelerine gerçekten inanıyorumssözlerde göz atin derim.

Tatlim anladim ben onu, postun iceriginden belli :) devlet memuru da alabiliyo mu sut parasi. Her ay duzenli mi aliniyo yoksa 1 kerelik bisry mi?

Maşallah 40 dak nasıl emiyor sütun acaba az mi geliyor .benim kız 10 dak emiyor.

Canım bebeğim emerken kuvvetli yutkunuyor.lıkır lıkır ses geliyor.o kadar emdikten sonrabda göğsümü sağınca süt geliyor.sütümün miktarını bilmiyorum.sağamıyorum.çünkü sağınca göğüs uçlarıma kan oturuyor.düşük vakumla bile.bugün süreyi biraz düşürmeye çalışıcam.bakalım sonuç ne olacak.bu arada emzik verdim.uykuda bile emiyor bazen.

Doğumdan sonra eşim başvurmuştu doğum neydi bilmiyorum ama 160 t aldı bende çalışmıyorum eşim öğretmen bu bahsettiğiniz bir defaya mahsus herhalde yoksa her ay mi benim bilgim yok

Gunaydin annedaslar :) pazar sabahi annisim geliyo. Arada sadece cumartesi sabahini atlatnak kaldi :21:

GUNPİR su dr kadir tugcuya goz attim da fena degil. 1 yasindan once sut icirilmesini savunuyo. İsime geldi mama vermektense :KK1: iyiymis valla, bi cok konuda tabulari yikiyo adam.

X