Benim hala ufak ufak ağrılarım var kuzum..
Allah tan normal doğum yaptım bide sezeryan olsam nasıl olurdumbilemiyorum..
sanırım Bu aralar yine kum döküyorum mide bulantısı wc ile sık sık görüşmelerim başladı..
Prenses iyi çok şükür teyzesi..gazi olmasa uykumuzuda düzene soksak süper olacak..Bugün 40imiz çıkıyo gezmeye gidicez
sen naptin nasılsın dişin ne alemde agrisi oluyo mu?
sevgi Pıtırcığı idil deniz nasıl oldu:26:
Gogus kalkani iyi fikir. Hic aklima gelmedi. Bi de oyle deneyeyim canim sagol :)cnm insallah yapar kakasini seninkide kimder ki biri kaka yapinca bu kadar sevinecegimizi , bide pompayla sagarken medelanin gogus ucunu da takiyorum ben ve acisiz agrisiz oluyor yoksa mahvoluyor bide sonra medelanin kremini suruyorum.
[Q
biberon icin bekle istersen , resmen cebellesiyorum meme alsin diyesutleride buzlukta sut saklama posetleriyle sakla ilerde lazim olur belki kullaniriz :) umarim bende basaririm emzirmeyi bir gunu atlattik bizde sabahta emdi oglus az ama gerci annelere gore bebisler hep aç sanki :) ama benimki gercekten ac ya bugunde denicem olmadi pompalayip devam ederim en azindan denedim derim .
cnm insallah yapar kakasini seninkide kimder ki biri kaka yapinca bu kadar sevinecegimizi , bide pompayla sagarken medelanin gogus ucunu da takiyorum ben ve acisiz agrisiz oluyor yoksa mahvoluyor bide sonra medelanin kremini suruyorum.
Dikkat etmeye çalışan bebeğim izin verdikçe arayı açmaya çalışacam fazla kiloda ii değil.Canım şimdiden dikkat etmen gerekiyor ileride obez olmasın diye dok uyarmistir benim kızım 3.60gr doğdu 38 günlükken 4.500 gr di
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Bakalım kendimce önlem alacam işe yarayacak mıKiyamam canim yaaa, cok zor durumun. Yapacak pek de bisey yok gibi anlattigina gore. Yapilacak en iyi sey esini araya sokmakti ama o annesine laf dedirtmez diyosun. Hazirlama kahvalti, ayakustu biseyler atistir bebegin uyumadan. Uyuyunca da tokim ben, sen istersen kendine hazirla biseyler de. Yemegi de disardan soule, 1 disardan 2 disardan derken 3. de belki yemek yapar oglunun parasina kiyamayip. Belki senden cekindiginden mutfaga giremiyodur. Benim kv oyle mesela, cay bile demlemez benden cekindiginden. Bise defihim de yok halbu ki. Ama ciddi soyluyorum, yerinde olsam yormam kendimi, istwrim disardan, hatta kv ac degilim derse sadece kendime isterim. Eger esim bisey derse ona cevabim hazir, yetistiremiyorum derim. Kv bisey derse buyur yap, ben yapamiyorum derim. Ayrica esine guzel bi dille sana yardim etmesi gerektigini hatirlat. Sen de aksama kadar evde calisiyosun. Hos, benim esim de yardimci olmaz bana geceleri. Soylemekten usandim. Terzi kendi sokugunu sikemez misali. İnsallah hersey yoluna girer canim.
Canim biz de 52 gunluguz. Anca 5 kiloyuzdur. Ama endise etcek kadar tombik degil oglusun. Sen yine de azaltmaya bak mamayi. Bi srkilde oyala. Zaten 3. Ayda cevrelerine ilgileri artiyo ve daha az besleniyo bebisler. Simdiden sikma canini. Daha bisey demek icin cok erken ama sen onlemini al
Sicaklar baslayinca insanin cani cekiyo di mi soguk soguk
Kuzum ben 3 gun maltana ictim sut olsun diye. Oldu hakkaten ama o uc gun cocugum yirtti kendini. Ben de diyorum ki bu cocuga noluo, kolik mi basliyo 2 aydan sonra filan. Sonradan aklima geldi ictigim malt asitli. Bugun icmedim, cok huzurluydu kuzum. O yuzden hayatta kola icmem daha. İnsallah bise olmazsize
Aptamil kullanıyorum canım ben.Kızlar benim kızım anne sütüyle besleniyor ama nadirde olsa ben dışarı çıktığımda annem ve ya ablam mama vermek zorunda kalıyor.
Taburcu olduktan sonra sütüm gelmediği için aptamil almıştım en fazla 5 gün vermisimdir mama kutunun üzerinde açıldıktan sonra 1 ay içinde tüketin yazıyordu.
Bende dolu kutuyu atmak zorunda kaldım.
Şimdi yine evde bulundurmak istiyorum mama.
Sizler ne kullanıyorsunuz?
♥Rüya & idil Deniz ♥
Günaydın, hayırlı cumalar. Çok sıcak, yaz geldim diyor.
Anar alıntı yapmayı unutmuşum. Benim yaramaz da 28 ine 2 aylık olacak. 6 kg suan. Ama doğum kilosu 3700.
Amin
Sen ikinci bebeği erkek istiyordun. Senin de yakışıklin gelir inşallah
Çok canın istiyorsa iç gülüm. Ben geçen gece pizzanin yaninda içtim
Geçmiş olsun canım. 40 iniz da hayırlı olsun. Allah sağlıkla buyutmeyi nasip etsin inşallah.
Tatlos gecmis olsun. Kum sanci yapmiyo sende heralde, ii barimasallah hiraya, nice 40 lar gorun :)
Günaydınnn annelerrr
Bebeklerinize yediğiniz yemeklerden tatlışardan birazcık ağzına çalıyor musunuz dudaklarına sürme şeklinde
Teşekkür ederiz teyzesi amiiin inşallah..
benm babasling im geldi ama kullanmada cok başarılı olamadim canım yaa :26:
Henüz vermiyorum canım. Anar mama sisirmiyor. Çocuk emme içgüdüsünu tatmin etmek istiyor. Meme ile biberonun akis hızı farklı. Çocuk aç olduğundan değil emmek için biberona saldırıyor. Doktoruna danışarak belki emzik deneyebilirsin.
Kılavuz var canım içinde. Nerede sıkıntı yaşadın?
Gunaydin anneler.. Uzun zamandir giremiyorum zira babaannemi kaybettimannemlerdeyim 2 haftadir. Bizde hersey yolunda sadece benim bas donmelerim var hatice kucagimdayken dondu ilk dusurecegim diye cok korktum o yuzden anneme geldim. Bugun eve donebilirim bi doktora gorunsem iyi olacak. Aranizda boyle bir sorunu olan var mi acaba?
Birde ayin 25 inde 2 aylik olacagiz verem asisi olacak kuzum.. Yaptiran var mi sanirim ates yapiyormus 😔
👨❤👶
Gunaydin anneler.. Uzun zamandir giremiyorum zira babaannemi kaybettimannemlerdeyim 2 haftadir. Bizde hersey yolunda sadece benim bas donmelerim var hatice kucagimdayken dondu ilk dusurecegim diye cok korktum o yuzden anneme geldim. Bugun eve donebilirim bi doktora gorunsem iyi olacak. Aranizda boyle bir sorunu olan var mi acaba?
Birde ayin 25 inde 2 aylik olacagiz verem asisi olacak kuzum.. Yaptiran var mi sanirim ates yapiyormus 😔
👨❤👶
Biliyorum kılavuzu inceledim ama ayarlama konusunda basarili olamadım
👨❤👶
Allah rahmet eylesin canım, mekanı cennet olsun inşallah. Sana da çok gecmis olsun. Yorgunluktan da olabilir, aman dikkat et. Prensesine de maşallah, genç kiz olmuş. Ben de çarşamba götüreceğim hem asi hem kontrol için. 3 asi olacak (rota ile 4 ama o ağızdan). Ne yalan söyleyeyim ayaklarım geri geri gidiyor.
Asi öncesi birşey verme. Asi günü çocuk doktoruna danis. Muhtemelen ilaç önererek, ateşi 38.5 olunca vermeni tavsiye edecektir.
Bebeğinin sakin olduğu bir zamanı seç gülüm. Ilk başta yadirgayip kıpır kıpır oluyorlar, alışınca da kıvrılıp kalıyorlar içinde.
Benim hala ufak ufak ağrılarım var kuzum..
Allah tan normal doğum yaptım bide sezeryan olsam nasıl olurdumbilemiyorum..
sanırım Bu aralar yine kum döküyorum mide bulantısı wc ile sık sık görüşmelerim başladı..
Prenses iyi çok şükür teyzesi..gazi olmasa uykumuzuda düzene soksak süper olacak..Bugün 40imiz çıkıyo gezmeye gidicez
sen naptin nasılsın dişin ne alemde agrisi oluyo mu?
sevgi Pıtırcığı idil deniz nasıl oldu:26:
Valla benim kv deyi anlatmissin :)))))
İşte bu diye haykirasim var.
Iyiliğine iyi Allah razi olsun ama bagsettiginin tipa tip aynısı.
Ben varlığıyla strese giriyorum inan.
Senin esin yine bakıyormus çocuğa benim ki ağlasın hemen kucağıma veriyor.
Birde kesinlikle ama kesinlikle laf soyletmez ailesine.
Ama ben hepsi bırlıkteyken Şakayla karışık söylüyorum laf :))))
Allah sabır versin.
Inan çok zor çok iyi biliyorum.
Şimdi benim taşınma durumum var eşim ve ailesi avrupa yakası diyor.
Bende ablam ve annem bana bebek konusunda yardımcı oluyor diye anadolu Yakası diyorum.
Eşimde inattir.
Biraz ince mecbursun o tarafa tasinmaya falan filan dedi.
Ama mecbur olmadığımı söyledim.
Anlayacağın yine tartışacağız bu konu da.
♥Rüya & idil Deniz ♥
Kiyamam canim yaaa, cok zor durumun. Yapacak pek de bisey yok gibi anlattigina gore. Yapilacak en iyi sey esini araya sokmakti ama o annesine laf dedirtmez diyosun. Hazirlama kahvalti, ayakustu biseyler atistir bebegin uyumadan. Uyuyunca da tokim ben, sen istersen kendine hazirla biseyler de. Yemegi de disardan soule, 1 disardan 2 disardan derken 3. de belki yemek yapar oglunun parasina kiyamayip. Belki senden cekindiginden mutfaga giremiyodur. Benim kv oyle mesela, cay bile demlemez benden cekindiginden. Bise defihim de yok halbu ki. Ama ciddi soyluyorum, yerinde olsam yormam kendimi, istwrim disardan, hatta kv ac degilim derse sadece kendime isterim. Eger esim bisey derse ona cevabim hazir, yetistiremiyorum derim. Kv bisey derse buyur yap, ben yapamiyorum derim. Ayrica esine guzel bi dille sana yardim etmesi gerektigini hatirlat. Sen de aksama kadar evde calisiyosun. Hos, benim esim de yardimci olmaz bana geceleri. Soylemekten usandim. Terzi kendi sokugunu sikemez misali. İnsallah hersey yoluna girer canim.
Ahhh bizler de ileride kv olacağız vicdanı davranmak istiyorum kv iyi biri ama cok kayıtsız bir aksam yemeği yap diyoruz e ne yapayım nasıl yapayım soğanını sen yapsan sabah 11 e kadar kahvaltı yok amaaan valla düşünmemeye çalışacağım kv yanında olanlara Allah sabırlar versin kızlar esimle cok iyiyiz her konuda destek olur ama konu annesi olunca tamamen haksız da olsa onu savunur ve tartışmalarımız hep bu konuda oldu ondan destek bekledim daha beter depresyonluk oldum utanmasa ağlar her defasında hatta aglamisligi var simdi akillandim ne olursa olsun esime söylemiyorum ama iste icine at at insanın ici şişiyor iyiki varsınız aranıza gec katıldım ama yalnız hissetmedim destekleriniz icin cok tesekkurler doktorum esime lohusaligin 1.5 yıl süreceğini beni izlemesi el üstünde tutması gerektiğini söyledi kadının icine mı doğdu ne oldu))
Canım dışarı çıkartmayın hava çarpıyor bir de her ağladığında mutlaka kucağına al kokunu hissetsinArkadaslar, 37 gunluk bebegim gunduz gayet iyi, emiyor uyuyor taki aksam saat 7 ye kadar, sonrasinda hep uyanik ve aglamali taki gece 1 e kadar ne yapiyorsam susturamiyorum. Benimle ayni durumda olanlar var mi? Acaba.
Bu günler hep geçici kız cocuk bakımı adlı kitapta 6 aya kadar her ağladığında kucağınıza alıp yatıştırın uyku eğitimine 6 aydan sonra başlayın simarma ve kucağa alışma 6 aydan sonra olur diyor eğer komşularımızdan izin alırsanız elektrik süpürgesi anında sakinlestiriyor altını biraz açık bırak ayaklarına sıcak bez tut biz birkaç gun cok zor durumda kaldık 4 saat boyunca bunaltıcı zamanlar oldu eğer tel basına bekliyorsam bunalım cocuğu hirpalayabiliyormus anneler farkında olmadan o yüzden destek olan kim varsa yanında biraz ona emanet et kucuk molalar ver duş al kendine icecek hazırla sonra tekrar bebege don biz en son carsafta sallayip uykuya daldiriyorduk emzik de cok ise yarıyor ama ek basta sen sakın ol ve duzelecegine inan bazı doktorlar kılığın anne bebek iliskisinden kaynaklandığını söylüyor emzirirken konus sev kucağına sadece uyutmak icin alma ahhh insan her şeyi en iyisini araştırıyor biliyor yok sallamam yok soyle yapmam ama basa gelince yapıyor insan Allah çabucak atlatmayı nasip etsin
Kızlar benim kızım anne sütüyle besleniyor ama nadirde olsa ben dışarı çıktığımda annem ve ya ablam mama vermek zorunda kalıyor.
Taburcu olduktan sonra sütüm gelmediği için aptamil almıştım en fazla 5 gün vermisimdir mama kutunun üzerinde açıldıktan sonra 1 ay içinde tüketin yazıyordu.
Bende dolu kutuyu atmak zorunda kaldım.
Şimdi yine evde bulundurmak istiyorum mama.
Sizler ne kullanıyorsunuz?
♥Rüya & idil Deniz ♥
Ben de aynı senin gibi zorda kalınca kullanırız diye aldım Doktorumuz sma önerdi ama öyle kötü kokuyorki bir de icerigine baktım biz seker vs vermiyoruz sakınıyoruz cocukları ama icerigi o kadar yapay ki ;( artık huzursuzluk da yapsa ağlasa da mama vermeyeceğim insallah ;(
Canimmm ya vallahi cok üzülüyorum insanlar kötü degil ama cok geniş rahat ve kayitsizlar ;( Allah yardımcımız olsun.Erkek anneleri ileride ne olur siz böyle yapmayınSeninki yine iyi bitanem ,
Ben yurt disindayim annem dogumuma gelicekti kayinvalidemde gelirim dedi dedim anneme ilk hafta hastanede olurum sonrada kayin validem olur istersen gec alalim biletini annem dediki kadinin icine dogmus :) ara kesin mi gelicek (4 yasindada bir oglum var ) Aradim anne boyle boyle kesin mi yoksa obur oglum tek kalicak annem erken gelsin gelmiceksen dedim dediki yoooo kesin gelicem...ve dogum yapicagim gunden 13 gun erken oldu dogum kayinvalideme haber verdik ogun geldi .dogum yaptim Ertesi gun ziyaretime geldiler doktor randevum var gitmem lazim gelirim dedi iki gunnicinde (oda bana 3 -4 saat uzak baska bi ulkede ) neyse aradi beni gelemem dugun var bu hafta hemde randevum var doktor )dedim kesin mi evet dedi .kaldim ortada Allahtan oglumu krese tam zamanli aldilar.Bide esimi arayip gelsem mi gelmesem mi bilemedim demis o da gelmene gerek yok demis .(Ama yinede savunur )Annemi aradim dedim napalim? kadincagiz biletini degisti cezasiyla beraber .Ama annem gelene kadar evde rezillik buyuk oglum yuruyemedi dizinde sorun , esimin ise gitmesi gerekti, kucugu sarilik hat safhada acillerde esim evde oldugunda ve benim epizyomi dikisim fena kayin validem tlf da gelicemde trenden korkuyorum.(sanki trenle hic gelmemis) annem geldiii ve mutlu son.Eee kayinvalidem arayip demesin mi ertesi gun anneni ziyarete gelicem trenle yuh dedim artik ama napicaksin bisey diyemedim tabi ona !geldi yangindan mal kacircak baska dugun varmis gitti aman dedi annem bu ne ya ! Dedim oyledir o .ilk dogumumda geldi yanima guya yardima hastaneden ciktim yemek ne yesek sen yap ben yapamam, bebek cok uyuyor uyandir, ertesi gunde manti var hazir yap istersen dedim yok sen yap bilmem dedi yaptim baktim agliyor noldu dedim dediki oglu iki yil once bisey demis evine gitcekmis o gelmis aklina isten getirtip cocugu gitti.Ama dedim degisti cok iyiydim onla ariyodum hergun simdi dedim ayni uzak duruyum.Ama esime de caktirmadan bak boyle yapti diyorum.oda ne desin hastadir diyor .eeee annesi sonucta .))
Vallahi öyleler en iyi es bile siz konusu annesi olunca haksız da olsa anneyi tutuyorlar anne en kutsal sey tabiki ama inşam bence adaletli ve tarafsız düşünmeli en iyisi eslere hiç anneyi dert yanmamak ...burnundan getiriyorlar sonra...Benim esim de ailesine toz kondurmaz butun kavgalarimizin sebebi budur
Ne zaman annen soyle dedi veya sunu yapti desem ya konuyu gecistirir ya annem soyle demek istemistir diye hedef saptirir ya da yaslandilar artik der
Cunku o bir melek
Ama ben herseyi yapma potansiyeli olan biriyim ona gore
Hepsi ayni bu erkeklerin demek ki
Kızlar nerde yaptıracaksınız aşıları biz doktor tavsiyesiyle ilkini hastanede yaptırdık ama 2. Ayı saglık Ocağı'na götüreceğim galiba. 3 tame aynı anda nasıl olacak icim dayanmıyor aglayip duruyorum ;(Allah rahmet eylesin canım, mekanı cennet olsun inşallah. Sana da çok gecmis olsun. Yorgunluktan da olabilir, aman dikkat et. Prensesine de maşallah, genç kiz olmuş. Ben de çarşamba götüreceğim hem asi hem kontrol için. 3 asi olacak (rota ile 4 ama o ağızdan). Ne yalan söyleyeyim ayaklarım geri geri gidiyor.
Asi öncesi birşey verme. Asi günü çocuk doktoruna danis. Muhtemelen ilaç önererek, ateşi 38.5 olunca vermeni tavsiye edecektir.
Bebeğinin sakin olduğu bir zamanı seç gülüm. Ilk başta yadirgayip kıpır kıpır oluyorlar, alışınca da kıvrılıp kalıyorlar içinde.
Canım calpol kullanmayipsadece fitil mı verdin peki ateşten hemen sonra mı bir de dirilin adı ne acaba ?? Makattan mı veriliyorBasiniz sag olsun tatlim..benimde basim donuyor ya neden acaba ben pek onemsemdm genelde oturuyorum tuncu kucagma alinca sen git dr a bakalim ne dicek biz asi yaptrdik ama vrem degil 5li karma rota virisu birde adini unuttugum baska asi 11 haziranda verem asimiz ama oldugumz asilardan sonra ates oldu ama uzun surmedi 1 fitille hemencik gecti cok sukur
Gogus kalkani iyi fikir. Hic aklima gelmedi. Bi de oyle deneyeyim canim sagol :)
Zaten seyran diyo biberon ver diye, ben de ona uymuyorummerde buzluga atcam, sagdigimi da veriyorum gun icinde. İcecegi sutu sagmis oluuorum cunku. Hatta ekstra mama bile veriyorum. Gece 4 saat uyuduk. Uyaninca 15 dk sagdim, tek memeden 50 cc cikti. Digeri ne kadar bilmiyorum cunku onu emdi, kalan 30 cc cikti
👨❤👶
Bu arada kaka yaptiginda evde bir bayram havasi. Geyirme ve pirtlar da en sevdigimiz sesler :) hakikaten kim derdi ki