2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Geçmiş olsun canım. Doktorunun dediği gibi kilo alımı normal canım. Haftada 150 gr normal demişti benim doktorum. Maşatllah ikinize de.

sagol canım bnm inşallah hızla almaya devam eder
sana ne soracaktım sen emzik veriyormuydun bebege ben bugun verdim valla baktım meme de uyuyor emdiği yok yani alıyor agızda geveliyor sonra yutkunuyor zaten acıdı göğüs uclarım bende verdim emzik :KK70:
emziği ne zmn alıyorsun agızdan uykuya daldıktn hemen sonrami ben şimdi kestiremiyorum
birde oğlum gayet dalgın uyurdu 2 gündür sürekli ah ıh koca karı gibi ses cıkarıyor :KK70: neden anlamadık huzursuzluguda yok debeleniyor ses cıkarıyor oyle 2 saat 1.5 saat yatıp kalkıyor aç olsa ağlardı herhalde sütte sıkıntıda yok ama anlamadım gitti
birde allahım koca aslan gibi kükrüyor resmen horluyor ama üzülüyorum hırıltısına varmı böyle olan acaba ?
kbb de baktırdı geniz de et vs yok dedi burun tıkanıklıgı içinde bişey demedi olur bebeklerde dedi geçti:KK53:

kızlar biraz önce sağlık ocağı
aradı kızımın tiroiti yüksek çıkmış 2. topuk kanı alındı.
insallah kötü birsey çıkmaz.

canım gecmiş olsun tekrar ettilerse cıkmaya bilir sağlık ocagında bazen yaptırılanlarda deger farklı cıkıyor
ben kan tahlili yaptırmıstım o da hastane ile farklı cıkmıstı doktorda sıkıntı olmadıgını soylemişti
inşallah seninde oyle olur

:KK66:) malesef bir mucize olmadi canim hersey ayni ...ya kizlar bisey sorucam bebis kakasini yapamayinca sabubu fitil seklinde kesip zyagina batirip poposuna sokunca hemen yapiyor dediler hakkaten aninda yapiyor ama zarari vsrmidir ki ya yapiyorum ama korkuyorumda ama cok rahatlio oglum aninda:KK66:)

canım sabun tehlikeli ben kesinlikle onermiyorum varsa sıkıntı bence doktora soyle fitil versin daha iyi
zeytinyagı kullanabilirsin oraya masaj seklinde ve bacak hareketleri yaparsın sonrasında
ama kesinlikle sabun kullanma

günaydın taze anneler.
bebişlerinizi kaç günde bir banyo yaptırıyorsunuz.
ben 2 günde bir yaptırıyorum. bu gün banyo günümüz.
kızım şimdi kendi kendine uyumaya çalışıyor.

Göbeği düştüğünden beri her gün yıkıyoruz biz canım.çok rahatlıyor yavrum.sağlık ocağından gün aşırı yaptırabilirsiniz dediler ama havalar güzel diye yıkıyoruz biz oğlumu.

kamp dediğin emzirme eğitimi mi cnm?
ben de zorla veriyorum memeyi ağzına savaşıyoruz resmen en sonunda pes ediyor ve emiyor. ama iyice ememediği için tam doymuyor mama veriyorum.
biberonla veriyordum ona alıştı sanırım. off çok canım sıkıldı dünden beri... meme başı çatlakları da geçti sayılır ne güzel emzireceğim derken şimdi de bizimkinin gözü açıldı mamayla memeyi ayırt ediyor.

Google a emzirme kampi yaz. Tomrisin emzitme gunlugu diye cikiyo. Belki ayni seyfen bahsediyoruzdur. Pes etmek yok phloxin :KK66: bebklerimiz emmeyi biz de emzirmeyi basaracagiz. Mamayi illa vereceksen biberon yerne memeden mama yontemini denesene :KK66:

canım sabun tehlikeli ben kesinlikle onermiyorum varsa sıkıntı bence doktora soyle fitil versin daha iyi
zeytinyagı kullanabilirsin oraya masaj seklinde ve bacak hareketleri yaparsın sonrasında
ama kesinlikle sabun kullanma

Tamam canim yapmiyim ozaman birdaha cok saol bisey bildgmiz yok iste ogrencez zamanla...

Kizlar bez muhabbeti gecmis.Ben bugun prima 3 numaraya gectim.Benim bebek gürbüz oldugundan 2 numaraya sıkıyo.

Akşam yardımcı olabilir aslında. Benim hala annem yanımda olduğundan eşime fazla yuklenmiyorum:p

Şimdilik akşam geldiğinde ben uyuyorum, o beni emzirme vaktinde uyandırıyor. Böylece ortalama 2 saat uyumami sağlıyor. Annem gittikten sonra, farklı plan uygulayacağız. O dersi olmadığı sürece gitmeyecek okula. Bebek uyanık olduğunda da ilgilenerek bana 4-6 saat uyku sağlayacak.

Ortak arkadaşımızin da 1,5 ay önce bebeği oldu. Onlar akşam ve gece 2 şer saat nöbetleşe bakıyorlar. Adam sabah yine işine gidiyor.

Siz de kendinize uygun bir program yapın gülüm. Sen ne kadar dinlenmiş ve mutlu olursan, bebeğin de o kadar mutlu olur.

Evet cancağzım çok doğru söylüyorsun ...Bebek de geriliyor benim gerginliğime...
Aslında dediğin gibi yapmaya başladık mesela ben o işten geldikten ve yemekten sonra yatttım 2 , 3 saate yakın uyudum ...Nasıllllll iyi geliyorrrrrr...
Bi de sabahları kayınvalidem geldi mi atıyorum kendimi yatağa bir iki saatte oradan ...
Böyle yapmazsak çok zor ...Çünkü benim oğluşum geceleri vızır vızır yatağa koyduğum andan itibaren ...
Sizin plan da iyiymiş canım ya ...İnşallah güzel olsun önümüzdeki günler :)

tünaydın annelerr gaz sıkıntısı konuşulmuş herkeste olduğu gibi bizdede var. ben zeytinyağıyla karnını ovalıyorum sonra sıcak havlu koyuyorum çok rahatlatıyor bide arkadaşımdan duyduğum acı elma yağı aldım topuklarına masaj yapıyorum sıcak çorap giydiriyorum idare ediyoruz bu şekilde. birde anason çayı içiyorum ben ama bi arkadaş emzirirken iyi değil demiş neden? sakıncası nedir?

Gunaydin anneler.. Nasilsiniz? Minnoslar nasil?
Banyo sorulmus bende 2 gunde bir yaptiriyorum sizde konak olustu mu onu sorayim dedim ben gecen 3 gun ustune yikadim cok soguktu kombi calismiyordu korktum yikamadim hemen kafasinda kepek olmaya basladi fircayla taradim gecer gibi oldu artik 2 gunde bir yikiyorum

Bugun kalca usg si cektirecegiz dua edin teyzeleri..

👨❤👶

Güzel haberlerle gel gülüm.

Gunaydin guzeller. Emzirme kampi hayal oldu, bana destek olmasi gereken tek insan 3 gun evin sorumlulugunu almaktan korktu ve cesitli bahanelerle beni vazgecirmeye calisti. Kirici da oldu, mama ver nolcak, gunde bi kere mama vermeyle biberona alismaz senin sutun doyurmuyo demek ki gibi cumleleri bizzat esimden isittim. Cok agladim aksam, o da beni uzdugunu farketti ve sabah kahvaltimizi hazirladi, kaldirdi, bulasigini yikadi vs. Ama zehir gibi bi kahvaltiydi, hic bir kiymeti de yok. Yine de inat ettim ben, kimse destek olmasa da kendim hazirligimi yapip kampa gircem. Kizim icin yapmaliyim. En azindan deneseydim sade sutumle besleme sansim olur muydu diye dusunmem. Her yolu denedim, maalesef benden bu kadar derim. Ya da belki ise yarar da mama ve biberondan kurtuluruz. Bu arada kamptan sonra haala mama vermeye devam etmem gerekise memeden mama verme (sns-lactation aid) yontemini denemeye karar verdim. Kizlar bu emzirme kampi ve sns yontemini aastirin derim. Benim mantigima yatti cok.

Çok üzüldüm canım, eşinden hiç beklemiyordum. Ama olay sık sık emzirmek ve senin de beslenmene ve uykuna dikkat etmen. Yemeğini dışarıdan söyle. Eve birşey olmaz birkaç günde, is yapma. Hem 3 günden önce de bitebilir. Insallah sütun artar, mamadan biberondan kurtulursun.

:KK66:) malesef bir mucize olmadi canim hersey ayni ...ya kizlar bisey sorucam bebis kakasini yapamayinca sabubu fitil seklinde kesip zyagina batirip poposuna sokunca hemen yapiyor dediler hakkaten aninda yapiyor ama zarari vsrmidir ki ya yapiyorum ama korkuyorumda ama cok rahatlio oglum aninda:KK66:)

Yanlış hatırlamıyorsam kulak çöpüne zeytin yaği damlatip, anusten biraz içeri yerleştiriyorlar. Uyarıcı etki yapıyor ve bebek yapıyormuş. Ama bunu haftada 3 ten fazla yapmak zorunda kalırsanız doktorunuza danışın diyordu yazıda.

kızlar biraz önce sağlık ocağı
aradı kızımın tiroiti yüksek çıkmış 2. topuk kanı alındı.
insallah kötü birsey çıkmaz.

Inşallah normal sınırlar içinde çıkar gülüm.

sagol canım bnm inşallah hızla almaya devam eder
sana ne soracaktım sen emzik veriyormuydun bebege ben bugun verdim valla baktım meme de uyuyor emdiği yok yani alıyor agızda geveliyor sonra yutkunuyor zaten acıdı göğüs uclarım bende verdim emzik :KK70:
emziği ne zmn alıyorsun agızdan uykuya daldıktn hemen sonrami ben şimdi kestiremiyorum
birde oğlum gayet dalgın uyurdu 2 gündür sürekli ah ıh koca karı gibi ses cıkarıyor :KK70: neden anlamadık huzursuzluguda yok debeleniyor ses cıkarıyor oyle 2 saat 1.5 saat yatıp kalkıyor aç olsa ağlardı herhalde sütte sıkıntıda yok ama anlamadım gitti
birde allahım koca aslan gibi kükrüyor resmen horluyor ama üzülüyorum hırıltısına varmı böyle olan acaba ?
kbb de baktırdı geniz de et vs yok dedi burun tıkanıklıgı içinde bişey demedi olur bebeklerde dedi geçti:KK53:

Canım emzik vermiyorum ben. Ama okuduğum kararı ile, sakinleştirmek ve uykuya dalmasini kolaylaştırmak için kullananlar var. Yanlis hatırlamıyorsam uykuya dalınca alıyorlardı ağzından.

Benim oğlan da sürekli homurdaniyor ve boğazını temizliyor. Onunki refluden kaynaklanıyor. Senin kuzu belki rüya goruyordur:KK66:

Kizlar bez muhabbeti gecmis.Ben bugun prima 3 numaraya gectim.Benim bebek gürbüz oldugundan 2 numaraya sıkıyo.

Maşallah:KK70:

Evet cancağzım çok doğru söylüyorsun ...Bebek de geriliyor benim gerginliğime...
Aslında dediğin gibi yapmaya başladık mesela ben o işten geldikten ve yemekten sonra yatttım 2 , 3 saate yakın uyudum ...Nasıllllll iyi geliyorrrrrr...
Bi de sabahları kayınvalidem geldi mi atıyorum kendimi yatağa bir iki saatte oradan ...
Böyle yapmazsak çok zor ...Çünkü benim oğluşum geceleri vızır vızır yatağa koyduğum andan itibaren ...
Sizin plan da iyiymiş canım ya ...İnşallah güzel olsun önümüzdeki günler :)

Güzel yapıyorsunuz canım, maşallah eşine. Bebeğinin düzeni oturunca rahat rahat istirahat edersin inşallah.

Mrb kızlar benim kizim bugün 21 günlük oldu dogdugunda sutum gelmedi daha sonra sutum geldi ama kizim memeyi almiyor sadece yaliyor emmiyor.moralim cok bozuk mama veriyorum sutumu sagiyorum ama emmedigi icin cok çıkmıyor. Mamayi kaşık la veriyorum biberona alismasin diye.aslinda pes etmek istemiyorum ama ne yapacagimi şaşırdım yardim edin bana:KK43:acaba böyle olup sonra emen varmıdır:KK43:

Kızlar bu tomris in günlüğü harika bencede okumalisiniz.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Emzirme Kampı ve sns yonteminden bahsedilmis acaba nedir
Canim google da arastirirsan drtayli bilgi bulabilirsin. Belki senin sorunun icin de cozum olur
Güzel haberlerle gel gülüm.

Çok üzüldüm canım, eşinden hiç beklemiyordum. Ama olay sık sık emzirmek ve senin de beslenmene ve uykuna dikkat etmen. Yemeğini dışarıdan söyle. Eve birşey olmaz birkaç günde, is yapma. Hem 3 günden önce de bitebilir. Insallah sütun artar, mamadan biberondan kurtulursun.

Yanlış hatırlamıyorsam kulak çöpüne zeytin yaği damlatip, anusten biraz içeri yerleştiriyorlar. Uyarıcı etki yapıyor ve bebek yapıyormuş. Ama bunu haftada 3 ten fazla yapmak zorunda kalırsanız doktorunuza danışın diyordu yazıda.

Inşallah normal sınırlar içinde çıkar gülüm.

Canım emzik vermiyorum ben. Ama okuduğum kararı ile, sakinleştirmek ve uykuya dalmasini kolaylaştırmak için kullananlar var. Yanlis hatırlamıyorsam uykuya dalınca alıyorlardı ağzından.

Benim oğlan da sürekli homurdaniyor ve boğazını temizliyor. Onunki refluden kaynaklanıyor. Senin kuzu belki rüya goruyordur:KK66:

Maşallah:KK70:
Ben de beklemiyordum. Alt tarafi 3 gun ama gerdi onu bana eve kendine bakma fikri. Halbu ki kendime bebegimize evimize ve ona bakiyorum ve hic sikayet etmedim. 3 gun fedakarlik istedim alt tarafi

Selam kızlar umarım herkes iyidir.Bir sorunum var; bebeğim 2 gün önce ve bugün ağzından burnundan gelecek şekilde çokça kustu :KK43:( sebebi hakkında bilgi sahibi olan ya da aynı şeyi yaşayan var mı?
Bir de her akşam aynı saatlerde huzursuzlanıyor sürekli ağlıyor ne yapsam fayda etmiyor, emziriyorum ağlıyor saatlerce pışpışlıyorum ağlıyor, gece uykusu iyi gibi ama bazen gündüz de sebepsiz yere deli gibi ağlıyor susturmakta zorlanıyorum. Umarım bana yardımcı olabilecek bilgi sahibi arkadaşlar vardır. :26:

X