- 12 Temmuz 2012
- 149
- 14
Merhaba arkadaslar 38+3 uz bugun ve ilk defa tuse (cati muayenesi) oldum. Dr'um sadece iki parmagini kullanarak vajina girisinden rahime dogru baski yaparak gerceklestirdi muayenesini ve korkulacak kadilacak hicbirsey yokmus ilk kastim ama sonra gevsetince anladimki aci maci bise yokmus😊 ve 1-2cm acilma soz konusu dedi umarim haftaya kadar dogururum Dr'um 30nisanda izne cikiyor 😖 29 nisan sali 09:15te randevumuz var eger dogurmassam o tarihe kadar suni sanci istiycem 45-70 arasi 3sanci degerim cikti 20dklik nat de bakalim hayirlisi😂 kimse korkmadin anlatildigi kadar aci veren kotu birsey degilmis muayene😁 daha önce mayıs annelerine yazıyordum hatta birçok paylaşımda bulundum hazırlıklarla ilgili resimli falan olsun burayada yaparız 😁
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
buda kızımız aybüke bugün 43 günlük oldu
öperim canım sende öp
sağlıkla gelsin inşallah
oy oy maşallah,nasıl güzel,40'ı da çıkmış,çok sevindim,sağlıkla büyüsün
Maşallah ikinize de canım. Sütun artar&bollasir, bebeğine yarar inşallah.
Hoş geldin canım. Iyi olmaniza çok sevindim, op prensesini yerime
Canim ben 41+2de suni sanciyla dogum yaptim 3950 ydi. Hastaneye yatisim oldugunda sadece iki bucuk cm aciklik vardi kendi sancim yok denecek kadardi. Dikisim oldu ama agri falan hissetmedim sonrasinda. Kalca kemigim agridi sadece.. catin musaitse normal dogumu dene bence perine masaji hakinda ne dusunuyosun?Bugun cati muayenemizi olduk 39 uncu haftadayiz 3797 kilosuymus dr normal yapabilirsin ama dikisin cok olurvajinan biraz sert dedi isterseniz cuma sezeryana alalim dedi ne yapicam aklim karisti fikri olan yardim edebikir mi
günaydın kızlar hepinize güzel bir gün geçirmenizi diliyorum. bayadır giremedim dün baktım ama yazmaya vaktim olmadı kısmet bu güneymiş doğumdan bir hafta sonra çok rahatsızlandım enfeksiyon kapmışım:s ateşim 39.5 dan aşağı düşmedi şükür şimdi atlattım evdekiler perişan oldu eşim şaşırdı artık evdeki çocuklar bebek ben hangimize bakıcağını ben iyileşince diyor allah sana yardım etsin ben bir hafta zor dayandım sen ne yapacaksın dedim ben seviyorum sen alışık değilsin ondan zor gelmiştir dedim. bizden böyle meleğim şükür çok iyi teyzeleri her hangi bir sorunumuz yok şükür. süt yapması için dut kaynatıp ılık ılık komposto şeklinde için baya bol süt yapıyo. bulgur pilavı acayip süt yapıyor aslında yeşillikte çok süt yapıyo ama yeşil soğan şuan gaz yapacağı için bebişlere 3 aylık olduklarından sonra yiyebiliriz oda maşallah bol süt yapıyor. aklıma gelenler bunlar şimdilik. süt konusunda hiç zorlanmadım hatta ilk hafta çok geldi koltuk altlarım şişti sağdım dondurucuya attım lazım olunca çıkarıcaz bakalım. kızımla sizi öpüyoruz teyzeleri kendinize iyi bakın:)
dogurdum ben cnm aynı 16 sında kızım dunyaya geldı bu defa 5 dıkısım var..belkide sende dogurmussundur sımdıye kadar...allah kalanlara kolaylık versın..
eveeeet nihayet cumartesi akşam 22. 45 te kızım acil sezeryanla dünyaya geldi. çok tatlı teyzeleri kusura bakmayın ama en güzel kız benim kızımtabi herkeslerin bebeği dünyanın en güzel bebeği
Maşallahhhh aykükemizee, hoşgeldin sultancım bu arada nasılsın nasıl gidioEki Görüntüle 1082539 Eki Görüntüle 1082540 buda kızımız aybüke bugün 43 günlük oldu
öperim canım sende öp
kızlar ben size bir şey danışmak istiyorum.
doğum yapalı bugün 18. gün. ilk bir hafta annem geldi yanıma her gün sağolsun yemeğimi filan yaptı. sonra eşi rahatsızlandı o günden beri hastanedeler ve gelemiyor dolayısıyla da yanıma. eşimin ablası var 2 sokak üstümüzde oturuyor hastaneden çıktığımız gün eve geldiler toplu olarak. sonrasında da 1 haftalıkken geldi yine bebeği özlediği için. ayrılırken bişey yapılıcaksa çağır gelirim dedi. eşimde sen çağırmıyorsun oda sen rahatsız olacaksın diye kendiliğinden gelmiyor dedi bende gelmek isteyen çağırmadan gelir sonuçta ben doğum yaptım rahatsızlıkla bi ilgisi yok bunun demiştim eşimde tamam o zaman ben annenin gelmediği bi gün söylerim iner demişti. bu arada büyüm kızım anaokuluna gidiyor görümcem onu alıyor akşama kadar orda kalıyor kızım. annemin gelmediği bi gün de eşim söylemiş tamam inerim demiş. o gün bekledim kimse gelmedi akşam eşim aradı gelmediklerini söyledim çocuğu alması için. eşim akşam geldiğinde ablamızın uyuduğunu o yüzden inemediklerini söyledi. ertesi gün inerim demiş ama ertesi gün de gelmedi. eşime sebebini sordun mu dedim sormadım dedi bende bir şey demedim.
görümcemler her yaz bileciğe gidiyorlar ve kurban bayramında da dönüyorlar bu yıl kurbandan 1 ay sonra döneceklermiş. ben normalde çalışıyorum ve bebeğe görümcem bakacaktı ama şimdi geç geldikleri için bebeğe bakması için ya birini bulacağım yada işten çıkacağım.
hastaneden çıktığım gün görümcem biz mevlüt için 04 mayısı düşündük dedi 05 mayıstan sonra gideceklermiş. ilk başta bir şey demedim ama toparlanamadığım için ve o tarihe 15 gün kaldığı için o tarihte yapmaktan vazgeçtim eşime söyledim 10 gün daha kalsınlar 40 ımız çıksın en azından yapılacak bir sürü iş var daha kendim bile toparlanmadım dedim oda bizimkiler gider bekleyemezler dedi ve bu yüzden tartışmaya başladık bende yapmayacağımı söyledim kapattım konuyu ama gerçekten ağzıma ne geliyorsa da saydım bana sorulmadan tarih belirlemelerinden tutun benim onlara saygı gösterip her seferinde onlara ayak uydurduğumu, ama onların hem geç geleceklerinden bebeğin ortada kalmasından hem de 10 gün beklememelerini, işte 15 gündür bir kere bile aşağıya inmemesine varana kadar içimdeki herşeyi döktüm.
1. sorum mevlüt olayı. yapmak istemiyorum çünkü her seferinden ben onlara ayak uydurmak zorunda kalıyorum aslında zorunda kalmıyorum ama eşime dayanamıyorum. ama bu sefer kimseye acımayacağım sizden bu konu da fikrinizi istiyorum. yanlış mı davranıyorum?
2. konumuz ise;
yrn ablamızın 23 nisan gösterisi var okula gideceğiz büyük görümcem bizden uzakta oturuyor oda izlemek için gelecekmiş. dün burdaki görümcem aradı yrn okuldan sonra bize ineriz ablamda gelecek hem dedi bende gelemeyiz dedim. sebebini sordu ablamızı gezmeye götüreceğimizi söyledim tamam dedi.
az öncede eşim aradı ablasının akşamdan geldiğini bebeği görmek isteyeceklerini söyledi. bende görmek isteyen gelsin burada görsün dedim. ananeside aynı apartmanda oturuyor onlar için zor olur dedi bende lohusayım başka yere gidemem görmek istiyorlarsa gelsinler dedim.
2. sorum ise tavrımın doğru olup olmadığı?
bu iki konudada siz olsaydınız ne yapardınız lütfen içtenlikle cvp verin.
Bak sende dikkat etmişsin =)
İçmediğim zaman ciddi azalma oluyor sütümde.
Şükür kızıma sadece ilk 3 gün mama verdim o da meme tutmuyordu ve sütüm 3. geldiği için.
Şimdi sadece emziriyorum doyuyor kuzum.
Tatlım denedim ama sütümde bir artış olmadı, artık bnde vazgeçtim emziriorum ama yakında o da olmayacak bir türlü çoğaltamadım seninkinin artmasına sevindim, bnde mama ile besliorum malesef
Canim sut icin 4 tane kuru inciri bi cezveye koyup uzerini ortecek kadar suyla kaynattim. Cok kaynatmadim ama hemen kymayinca kapattim. Faydasini gordum aklinda olsun. Bi de sutle bebe biskuvisi de fayda etti. Sen naptin isirgan otu cayinin faydasini gordun mu?
40 muhabbeti var evet ama bn inanmıorum canım ona memleketteyken 1 haftamız doldu ben bebeğimi dışarı çıkardım kısa süreliğine şimdilerdede çıktı doktora gitmişken biraz yürüyüş yaptık gezdik bebek durduğu sürece ama hani hasta etmemek içim dikkat etmek gerekir tabi bebeklerimi çok küçük cabuk etkilenebiliyorlar belki eşin ondan çekiniodur hasta olmasın die ama sen çık dışarı bebeği bırak annenlere eşinle bir kahve iç sana da ii gelir, emzir çık hemen gelirsiniz 1saat ne olacak sanki, bn memleketteyken yapıoum çıkıodum çok ii geliodu ama şimdi malesef yapamıorum tek baktığım içinHiç sorma cancağızım.
Dedim bebeği güneşli havada sitenin bahçesine çıkartayım.
Sarılık için güneş ışığı iyi geliyormuş =)
Eşim ateş püskürdü.
40 ı çıkmadan bebek dışarımı çıkarmış.
Birde beni kandırıyor =)
Dün gece dedi ömrüm kalk al kızımızı sahile gidelim hava iyi.
Gözlerimin içi parlayarak eşime baktım
Ağzımı açmama fırsat kalmadan yine 40 olayını önüme attı
Eki Görüntüle 1082539 Eki Görüntüle 1082540 buda kızımız aybüke bugün 43 günlük oldu
öperim canım sende öp
Havalar ısınıyor şansımıza =)
Böyle gitsin de şu 40 ımızdan sonra çıkıp gezelim.
Yahu annemler beni oda da tek bile bırakmıyorlar.
Markete gittim 40 ı çıkmamış lohusanın dışarıda ne işi var diyor ablama
Eşimde aynı şekil.
Evde hapis kaldık.
Arada hastaneye gidiyoruzda gün yüzü görüyorum
Annrn yaninda degil mi senin? O pisirir sen yersin diye dusunmustum ama annen gitmis galiba. Valla ben surekli yiyorum. Yemek aksam esim ne yaparsa ama gun icinde yogurttu incirdi biskuviydi meyveydo derken surekli tikiniyorum. Yemene dikkat et Snowycim, zaten uykusuzluk yorgunluk had safhada. Yeyip de ayakta kalcazMaşallah canım, iki yavru ile tek başına güzel idare ediyorsun; nazar değmesin.
Ailevi sorularıni okudum. Isin asli, karşındakini çok sevdiğinde herşeyi yapıyorsun hiç gözüne görünmüyor yaptığın fedakarlık. Ama kırgınlıklar ve yasanmisliklar olduğunda insan gönül koyuyor haliyle. Soruların için, bizde zaten mevlüt&40 geleneği yok. Senin durumunda da canın ne zaman isterse ne.zaman müsait olursan o vakit yapmak daha mantıklı. Birilerinin tatil planlarına uymak zorunda değilsin. Ikinci soru da gormek isteyen gelir, lohusasin. Karşı taraf alttan alsın, haklı tavrın.
Allah kolaylık versin canım, durumun zor.
Ben hiçbir şey yiyemiyorum. Sabah zorla ayakta kahvaltı ediyorum, akşam da ne pişirdiysem küçük bir porsiyon yiyorum. Ne meyve ne başka birşey. Öğle yemeği de yok.
Özendim sana maşallah, yarasın canım.
Suaycim ozlettin kendini. Cok guzel melegin, 41 kere masallah :) kokla benim yerimeEki Görüntüle 1082539 Eki Görüntüle 1082540 buda kızımız aybüke bugün 43 günlük oldu
öperim canım sende öp
Tatlım denedim ama sütümde bir artış olmadı, artık bnde vazgeçtim emziriorum ama yakında o da olmayacak bir türlü çoğaltamadım seninkinin artmasına sevindim, bnde mama ile besliorum malesef
40 muhabbeti var evet ama bn inanmıorum canım ona memleketteyken 1 haftamız doldu ben bebeğimi dışarı çıkardım kısa süreliğine şimdilerdede çıktı doktora gitmişken biraz yürüyüş yaptık gezdik bebek durduğu sürece ama hani hasta etmemek içim dikkat etmek gerekir tabi bebeklerimi çok küçük cabuk etkilenebiliyorlar belki eşin ondan çekiniodur hasta olmasın die ama sen çık dışarı bebeği bırak annenlere eşinle bir kahve iç sana da ii gelir, emzir çık hemen gelirsiniz 1saat ne olacak sanki, bn memleketteyken yapıoum çıkıodum çok ii geliodu ama şimdi malesef yapamıorum tek baktığım için
Eki Görüntüle 1082539 Eki Görüntüle 1082540 buda kızımız aybüke bugün 43 günlük oldu
öperim canım sende öp
Saat 23.38 den beri idili emziriyorum.
Artık bayilacagim yorgunluktan.
Yediğini çıkartıyor saatlerdir yine emmek istiyor.
Saat kaç oldu.
Yorgunluktan artık gözlerimin altı karardı
Sırtım belim bacaklarım her yerim ağrıyor. ...
Kocaman bir offffffffffffffffffffff çekmek istiyorummmmmm
♥ İdil Deniz ♥