- 26 Temmuz 2013
- 1.263
- 104
maşallah canım maşallahhhhh hep boyle rahatca atlatırsın ınsallah :)
kaç kilo almıstın hamilelik boyunca 6 gunde baya vermıssın ne guzel :)
Kızlar biz kızımla doktordayız...
80 leri bulan sancım çıktı.
Ama açılma yok.
Doktorum da bugün nöbetci =)
Açılmam olur diye 3 saat sonra tekrar bakacak.
Şimdi hastane içinde turluyorum.
Şu diş ağrısı neler getiriyor başıma...
Hiç doğurasım yok
Dişimin ağrısı geçsin de öyle doğurayım
isteğe bağlı değil ki senin benim durumumuz canım. biz iri yapmadık bebeği. bebeğin iri olması bizim tercihimiz değilki. psikiyatriye git diyor bana korkularını yen diyor. psikiyatri ne diyecek ki sakin ol falan filan konuşacak. anlamıyorki kafası basmıyor benim ağrı sancı korkum yok. ben zaten ilk bebeğimi kaybetmişim tecrübeli bir doktor olarak nasıl korkusuz olmamı bekler bu çok ayıp bir şey. sonuçta ben ne velilerle uğraşıyorum. ne öğrencileri eğitiyorum. kimseye demiyorum ki psikiyatriye git. hatta 5 yaşındaki öğrencilerime karşı bile o kadar saygılıyımki sorunlu davranışları olduğunda aileyide arayıp rehberlik servisine yönlendireceğim sizin için sakıncası var mı diyorum. bir daha gitmem o hastaneye.neyseki en başından beri gitmek istediğim hastaneden randevu almış eşim. normal olacaksada orda olurum çünkü artık güvenimi ve saygımı ktaybettim diğer doktora karşı
Ama açılma yok.
Hiç doğurasım yok
Hamileliğimin 39+3 de suyumun azalmış olması sebebiyle doktorum 39+5 de suni sancıyla doğumu başlatalım dedi. 31 Mart pazartesi günü saat 8'de hastaneye yatışım yapıldı. İlk önce damar yolu açılıdı lağma yapıldı, saat 9:30 da suni sancıyı vermeye başladılar. 14:30 a kadar sancım olmadı olsa bile çok az ve 1 saat aralıklarla oldu ( sancının gelmemesi çok büyük bir stres çünkü sancının tutmama ihtimali var 3 güne kadar tutmayınca sezaryanla alınıyor. Saat 5'e kadar sancım gelmeseydi. İkinci gün başlanacaktı suni sancı tekrardan). 14 30 da 2 dakikada 3 dakikada sancılarım gelmeye başladı ama katlanılmayacak sancılar değildi. Adet sancısı gibi 30 40 saniye sürüyordu.15 :30 da muane ettiler açıklık 3 cm di suyunu patlatmamız lazım dediler yoksa doğum ilerlemezmiş. Suyumu patlattılar bebeğin hareketleri azalınca suni sancıyı kestiler kendi sancımla 16:30 a kadr devam etti bu sancılarda normaldi, suni sancıyı başlatınca sancılar baya bi arttı vermek için 17 30 da epidural taktılar. Epiduralden sonra çok rahattı tv seyrettim. 19:15 de doğumhaneye aldılar. 19:35 de oğlum doğdu:) Buraya kadar herşey çok güzeldi ama 4 dikişim oldu ve mahvoldum bugün 8. Gün yeni yeni iyileştim. Bebeğe meme vermek için çok oturdum. Siz dikkatli olun üzerine çok oturmayın.
Doğum yapan herkesin gözü aydın olsun Allah analı babalı büyütsün. Yapacak olanlarıda Allah bi sesle kurtarsın.
Ama açılma yok.
Hiç doğurasım yok
hadi hayırlısııı80 sancı yüksekmiş valla
Dogurasin mi yok
Allah kolaylık versin, güzel haberlerini bekliyorum.
Sabah sıktım iyice, bacaklarına izi bile çıktı; yok yine beline kadar islanmisti. Molfix aldım ona devam edeceğim bakalim
Cok cok gecmis olsun tatlim
Hadi bakalim iyi haberlerle gel inşallah, sancini çok fazla hissetmiyorum galiba yada dış agrisindan anlamiyosun. İnşallah dişinin ağrısı biran önce geçer de doğurma isteğin gelir
Hadi bakalim iyi haberlerle gel inşallah, sancini çok fazla hissetmiyorum galiba yada dış agrisindan anlamiyosun. İnşallah dişinin ağrısı biran önce geçer de doğurma isteğin gelir
ne zamandır beklıyorsun sımdı dogurasın yok mu :)) heyecandır o heyecanhayırlısıyla kucagına al ınsallah..
Kızlar çok sağol =)
Şu çektiğim müthiş diş ağrısından dolayı sancıyı hissetmemişim...
Neyse ki parol verdi doktorum.
Geçti gbi gibi =)
Sancılar devam ediyor ama açılmam yok diye eve gidiyorum =)
Yumuşama varmış tıkaçta..
Bu gecede gelebilirmiş.
2 gün sonrada.
Durumlar bende böyle =)
canım gözün aydın. sağlıkla gelsin meleğin inşallah.Selam kızlar;
doktordaydık,kızım 4 kg olmuş,38+3'üz.boyu uzun,omuzları da genişmiş,normal yapmıyo doktorum,pazartesi sabah yatışımız var haftaya(39+3) ,inşallah kavuşucaz kızıma,çok heyecan yaptım.
41 kere maşallah. nazlandığı kadar varmış annesi, bu güzellik naz yapmadan gelseymiş olmazmıshepinize çok çok teşekkür ederim kızlar allah razı olsun rabbim hepinizin yardımcısı olsun ve doğum hikayemi paylaştım sizinle sanırım ilk paylaşan benim
ve buda benim kızım meleğim teyzeleri maşallah demeyi unutmayın
Eki Görüntüle 1055642
canımmm çok sevindim bebeğini kucağına almana:) ayrıca eşinin girebilmesine de çok sevindim. ben de sezeryan oldum, en büyük karım bebeğimin sağlıkla doğması, sonra da eşimin hep yanıbaşımda elimi tutması. o anda gerçekten çok öenmliymiş onun orda bulunması. o yüzden senin adına çok sevindim. eşin her ne kadar sonunda beklenen performansı sergilese deSabah 7.30 da doğuma alınmayı beklerken 8.30 diye haber geldi.. Tüm hazırlıklar bittikten sonra eşimle ameliyathaneye indik.. Sağolsun eşim tüm cesaretini toplayıp yanıma gelmeye karar verdi. Önce ben girdim içeriye.. Eşimi hazırlayacaklarını söylediler.. Epidural takıldı..doktorlar başıma geldi.. İçimde biriken ne varsa o anda boşaldı ve çok ağladım.. Eş
EşiMi sordum gelecek merak etme dediler..eşim geldi ve operasyon başladı.. Bebeği çıkarıyoruz siye bir ses duydum.. Tam o anda eşim başımda dua ediyordu..Yavrum maşallah çıkar çıkmaz ağladı.. O ağladı ben ağladım.. bebeğimizi bize gösterdiler ve tam beklediğim şey oldu.. Eşimin yüzü limon sarısı rengini aldı.. Tansiyonu ve şekeri düşmüş.. Ben bir elimi yüzümü yıkayayım dedi çıktı meğer bebeğin kordonundan akan sıvıyı görmüş ayağa kalkınca da plesanta ile karşı karşıya gelmiş.. Iyice kendinden geçmiş .. Başşımdaki personele eşim çok hassas tansiyonu düşmüş olabilir dedim.. Arkasından birini göndermişler.. Tansiyon ve şekeri yerlerdeymiş yürüyemiyormuş.. Sonra dikişlerin tamamlandı ve çıkardılar odama.. Herkes çok iyi ve güleryüzlüydü.. Sorunsuz bir doğum oldu.. Hatta doktorum bir daha ki doğumunu normal yapabilirsin rahmin çok güzel onarıldı dedi..ve mutlu son bebeğimize kavuştuk çok şükür.. Darısı diğer koca göbüşlülere olsun inşallah..
gözün aaydın, güle güle sağlıkla büyüt bebeğinikizlar dogum yaptm sezeryan.la.cok kolaydı.kizimda bende cok iyiyiz.39+1 bugün 3650 50 cm.hemen sütüm geldi kizimda tuttu memeyi.darisi basiniza
ya biz de yıkamadık hiç ama bugün yıkadık valla, yazık çocuğuma. göbek haala düşpmedi, alkolle bakım yapıyoruz biz de, hastaneden öyle gösterdiler. kız kocakarı işi deme, eskilerin vardır bi bildiğiCanim gobek bakimi icon biz ilac almadik.biraz kocakari tarzi olcak ama sutunden bi kasiga sag dok gobeginin ustune.bizimkiNi yikamadik biz gobegi erken dussun diye ama hergun sut sagip doktuk.doktor kontrolumuzde doktor yikayin dedi eve geldik bebegi yikadik uyudu uyandiginda dusmustu gobegi.7 gunde dustu .bende cok korkuyodum.7 gun sonra ilk kez altini degistirdim oglumun:)
Senin şu duygusalligini okuyunca yüzümden tebessüm eksik olmuyor ama biliyorum ki bende senin gibi olacağım :)
1 + 1 = İdil ♥
ben de en çok primayı sevdim. totoşların zevkleri farklı farklı oluyo demek ki :)Bu prima sürekli kaçırıyor, ya da ben bezlemeyi beceremiyorum
Hayırlısı olsun, rabbim bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin insallah.
Çok geçmiş olsun canım. Sanirim günde üç tane parola izin veriyor doktorlar. Inşallah hafifler ağrıların.
ahan da, 80 süpermiş. açılma filan?Kızlar biz kızımla doktordayız...
Ama açılma yok.
Hiç doğurasım yok
canım yaaa, çok haklısın sinirlenmekte. kıyamam size, şu son günleride stresli geçirme elinden geldiğince. su akar yolunu bulur, elbet sağlıkla gelecektir meleğinsinir katsayım fırlamış durumda. yanlış alarm gelen su değilmiş çocuğun baskısıyla birlikte oluşan idrar kaçırmaymış. gündüz gözüyle daha net belli oluyor sanırım. gram sancım yoktu alttan bakmamışlardı. sabah anlaşıldı. kendi doktoruma gittik onunlada tartışacaktım kendimi zor tuttum bebek 41. haftada şuan oysa daha 37+4üm ben. ölçümlerde yanlış değil çünkü tü doktorların ölçümlerinde iri çıkıyor. ben nasıl doğurayım normal şekilde. bana psikiyatriye görün korkularını yen gel diyor. ya benim sancı korkum yok ki sancıya dayanırım milletin doktoru senin bebek iri normal olmaz diyor bizimki bebek iri değil diyor daha nasıl iri olacak bu bebek. 41. haftadan bahsediyoruz gözü görmüyor hala devlet bize kota koydu diyor devlet sana kota koyduysa bu durumlarda sezeryan yapacaksın. benim bebeğim normal haftasında olsa bende normal yapmak isterim. benim şekerim var bebek ondan dolayı iri. tamam siz bilirsiniz dedim çektim gittim. kürtaj olduğum doktoru aradı eşim o yarın gelin birlikte karar verelim dedi. kafa çapı büyükse normal olmaz dedi. en azından birlikte karar verelim dedi.diğeri gibi benim dediğim olur demedi. birde biz öğretmenlere laf söylerler. öğretmenler kalitesiz derler. önce sağlık alanına baksınlar. sağlık bitmiş türkiyede
ay valla zor oldu. daha 3lü aşı bilmem neler varmış, nasıl dayancam bilmemHayirli olsun canim.cok zor o topuk kani.bozden 3 kez aldilar 2 sinde teyzem gittu birinde gorumcem gitti.ben hastahanenin disina kactim.dayanamiyorum aglamasina.bende mama veriyorum dr gunde 2 sefer 60 cc verebilirsim dedi.cuma yeniden kontrolumuz var bakalim kilo almismi oglum.emme savasi herkes icin ayni.ben ilk memeye alistirama kadar cok agladim.simdide memenin ucunu kavrayana kadar savas veriyoz.hayatimda ilk kez meme uclarimin kucuk olmasima moralin bozuluyo.ama yapacak bise yok.
Rabbim hepimizin yardimcisi olsum.
Hamileliğimin 39+3 de suyumun azalmış olması sebebiyle doktorum 39+5 de suni sancıyla doğumu başlatalım dedi. 31 Mart pazartesi günü saat 8'de hastaneye yatışım yapıldı. İlk önce damar yolu açılıdı lağma yapıldı, saat 9:30 da suni sancıyı vermeye başladılar. 14:30 a kadar sancım olmadı olsa bile çok az ve 1 saat aralıklarla oldu ( sancının gelmemesi çok büyük bir stres çünkü sancının tutmama ihtimali var 3 güne kadar tutmayınca sezaryanla alınıyor. Saat 5'e kadar sancım gelmeseydi. İkinci gün başlanacaktı suni sancı tekrardan). 14 30 da 2 dakikada 3 dakikada sancılarım gelmeye başladı ama katlanılmayacak sancılar değildi. Adet sancısı gibi 30 40 saniye sürüyordu.15 :30 da muane ettiler açıklık 3 cm di suyunu patlatmamız lazım dediler yoksa doğum ilerlemezmiş. Suyumu patlattılar bebeğin hareketleri azalınca suni sancıyı kestiler kendi sancımla 16:30 a kadr devam etti bu sancılarda normaldi, suni sancıyı başlatınca sancılar baya bi arttı vermek için 17 30 da epidural taktılar. Epiduralden sonra çok rahattı tv seyrettim. 19:15 de doğumhaneye aldılar. 19:35 de oğlum doğdu:) Buraya kadar herşey çok güzeldi ama 4 dikişim oldu ve mahvoldum bugün 8. Gün yeni yeni iyileştim. Bebeğe meme vermek için çok oturdum. Siz dikkatli olun üzerine çok oturmayın.
Doğum yapan herkesin gözü aydın olsun Allah analı babalı büyütsün. Yapacak olanlarıda Allah bi sesle kurtarsın.
merhaba kızlar nasılsınız? biz oğlumla çok iyiyiz:)
tebrik edenlere iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim... geçmişi okuyamadım doğum yapanlar varsa Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin!
oğlum 6 günlük oldu. sütüm de gelmeye başladı emiyoruz:) ama göğüs uçlarım çook acıyor kremler biraz iyi geliyor...
ağrım sızım da yok denecek kadar az. çok rahat yürüyorum ve uyuyabiliyorum. şimdiden 7. 5 kilom gitti. vücudum çok ödem toplamış bütün şişliklerim indi hafifledim resmen...
bebeğimin mis kokusunu duymak ona dokunmak sarılmak müthiş bi duygu:)çok mutluyum çook!
hepinizi öpüyorum
Kızlar çok sağol =)
Geçti gbi gibi =)
Bu gecede gelebilirmiş.
2 gün sonrada.
Durumlar bende böyle =)
ya biz de yıkamadık hiç ama bugün yıkadık valla, yazık çocuğuma. göbek haala düşpmedi, alkolle bakım yapıyoruz biz de, hastaneden öyle gösterdiler. kız kocakarı işi deme, eskilerin vardır bi bildiği
ben de en çok primayı sevdim. totoşların zevkleri farklı farklı oluyo demek ki :)
teşekkür ederim cnm!
23 kilo almıştım 77.5la gittim doğuma. karnım biraz daha şiş tabiki... bol bol su içtim çok işe yaradı.
Teyzoslar doktor muayenemiz bitti nst de cok cok hafif sancılar vardı doktorum açılma var mı diye kontrol etti ama tık yok.Ultrason ölçümünde de haftamız dolmuş görünüyor ve Gülce miz biraz fazla büyümüş.Cati muayenesinde 37. Haftada hafif bir darlık görüyorum demisti bebek iri olmadıgı sürece normal bekleyelim demisti ama artık bekleyemeyelim dedi doktor 10.04.2014 te insallah epidural anestezi meleğimize kavuşacağız.Heyecan yok panik yok cok ilginç bir duygu tarif edemiyorum.Teyzosaa ve dedemize haber verdik onlar da gelecekler.Lutfen dualarınızı esirgemeyin.Benim dualarım sizlerle ve meleklerinizle.iste böyle hikayemizi insallah saglikla yazarım sizlere.Yarina anestezi uzmanı ile görüşeceğiz ve tetkikler yapılacak.Sezeryan dogum yapan annisler sut icin ya da dogum sonrası önerileriniz var mı?
kafa çapı kaç cm canm. benimde iri dedi doktor. 37+1 de kontrolde kafa çapı 9.7 cm idi.bende korkuyorum
ay ne sinir bozucu dr lar var.. istedikleri zaman nasılda yapıp kılıf uyduruyorlar sezeryan için ki burda bir zorunluluk var..hakkında hayırlısı olsun bundan sonra herşey daha iyi olur inşallah..
Canim yorma kendini, gercekten uzucu bu yasadiklarin. Ama sen izuldukce sinirlendikce yipraniyorsun, Allah hayirli iyi niyetli bir dr nasip etsin. 40 haftalik gebeye bu kadari fazla gercekten.
Kızlar çok sağol =)
Geçti gbi gibi =)
Bu gecede gelebilirmiş.
2 gün sonrada.
Durumlar bende böyle =)
Teyzoslar doktor muayenemiz bitti nst de cok cok hafif sancılar vardı doktorum açılma var mı diye kontrol etti ama tık yok.Ultrason ölçümünde de haftamız dolmuş görünüyor ve Gülce miz biraz fazla büyümüş.Cati muayenesinde 37. Haftada hafif bir darlık görüyorum demisti bebek iri olmadıgı sürece normal bekleyelim demisti ama artık bekleyemeyelim dedi doktor 10.04.2014 te insallah epidural anestezi meleğimize kavuşacağız.Heyecan yok panik yok cok ilginç bir duygu tarif edemiyorum.Teyzosaa ve dedemize haber verdik onlar da gelecekler.Lutfen dualarınızı esirgemeyin.Benim dualarım sizlerle ve meleklerinizle.iste böyle hikayemizi insallah saglikla yazarım sizlere.Yarina anestezi uzmanı ile görüşeceğiz ve tetkikler yapılacak.Sezeryan dogum yapan annisler sut icin ya da dogum sonrası önerileriniz var mı?