Kızlar biz de bugün doktordaydık.37+3,tosun kızım 3700 gr olmuş,52 cm
Yine değerleri ilerde çıktı.Çok şükür herşey yolunda.
Doğum şekillerini konuştuk.Doktorum kendi doğumunu tercihen spinal sezeryan yapmış.Normalin de,sezeryanın da avantajlarından,dezavantajlarından bahsetti.Benim normalde korktuğum,çok uzun sürebiliyo ve vajina deformasyona uğruyo,onları sordum.Düzelmesi dokuya bağlıymış,kiminin çabuk toparlanıyomuş,kiminin kalıyomuş.
Eğer sezeryan olursam spinal istiycem ben.Yapanlar varsa nolur yazın,memnun kaldınız mı? Çatı muayenesini 39.hafta yapıyorum dedi.Kızımın hareketleri dünden beri azaldı,onu sordum,normal,artık azalıcak merak etme dedi.
Özetle durumumuza 39. hafta karar vericekmişiz,çünkü bebiş 4kg'yu geçebilir.O zaman normal yap demem,riske girmem diyo.Açıkcası ben de çekiniyorum artık,iri ve uzun olduğu için kızım.Bu 2 hafta içinde kendi gelirse duruma göre bakıcaz,gelmezse kg ya göre karar verilicek anlıycağınız...
Esmer çok sağol tekrar,magnezyum yazdırdım bakalım ,bir nebze ağrılarıma iyi gelebilirmiş.
Ben ordayken de birisi normal doğumdaydı,yaklaşık 12 saat sürmüş,doğumda da ıkınamamış,zor geçmiş,işte hiç belli olmuyo ki..
Hepimize hayırlısı