2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
merhaba herkese
çalışan annelere bir sorum olacaktı doğum iznine ne zaman ayrılmayı düşünüyorsunuz? illa 32 ya da 37 de mi ayrılmamız gerekiyor başka olasılık yok mu??? kafam karışık

kızlar slm hepinizi çok özledim ama işler çok yogunda aklım hep burda bız cok şükür iyiyiz tekmeler yumruklar yıyoruz 28 şeker yüklemem var bılıyorsunuz 4 gözle kızımı görmek için can atıyorum şimdi size öğrendiğim bılgılerı ve bebek ve anne ihtiyaç listesi hazırladım onlarıda ekliyeceğim ama daha tamamlamadım bazı arkadaşların bılgısı olsun doğum ebesi yani doula ayşe öner gögüs uçlarını doğuma üç ay kala günde 2 kez kolanya sürüp kuruduktan sonra gögüs kremı sürüyorsunuz gögüs uçları setleşiyor ve bebek emdiğinde çatlak olmuyor ayrıca bır kaba papatya çayı yapıp emzırmeden sonra sılıyorsunuz cok faydası varmış ayrıca bebeğimizin ağzınıda bır gazlı bezle bu papatya suyuna batırıp sılıyoruz kı pamukcuk olmasın daha sonra edındığım bır bılgı daha nar suyu bebek doğar doğmaz ağzına 1 damla damlattığınızda gaz sıkıntısı cekmıyorlarmış ben inşallah deniyeceğim bunu ayrıca zemzemsuyu ve hurmayıda denemek lazım ayrıca doğuma yakın gunde 1 adet malt içeçek için kı sütünüz bol olsun bulgur pilavınıda tavsıye edıyorlar bılgınıze karın çatlaklarına gelınce cok şükür şimdilik çatlak yok umarım olmaz ben suan vazelın içine evigen ,rodexson ampul kırdım ve onu sürüyorum tavsıye ederim :KK34:

hoşgeldin canım sende bizim aklımızdasın

merhaba herkese
çalışan annelere bir sorum olacaktı doğum iznine ne zaman ayrılmayı düşünüyorsunuz? illa 32 ya da 37 de mi ayrılmamız gerekiyor başka olasılık yok mu??? kafam karışık

canım ben kızımda doğumuma son 3 haftaya kalana kadar çalıştım. Doktorum kurum için -hastanın doğumuna 8 hafta kalmıştır.doğuma son 3 haftaya kadar çalışabilir- durum bildirimi yazmıştı. Ama bunda 8 hafta öncesi ayrılmayı düşünüyorum. sezeryan olacağı için günü belli zaten. çünkü öncekinde çok yoruldum son 3 haftaya kadar çalışabilir yazdığı için raporda alamadım. 8.ayda ayaklarımda ödem oluştu. ayak bileklerim ağrıyordu.artık iyice ağırlaşmıştım.

geçmiş olsun..benim de kronik bağırsak tembelliğim var...sert kuru yerlere oturma ...çalışıyorsan simit minderler var onlardan al altına...şişliklerin dışarda duruyormu yoksa içine giriyor mu...yani elinle ittiğin halde içeri girmeyen evredemisin....
hemoroidde ıkınma hissi çok oluyor yani istemesen de kasılıp ıkınıyorsun.. buda damarları daha çok şişiriyor...doğumdan önce lağma yapacaklar ama bebek için ıkınacaksın ve damarlarına da baskı yapacak...inşallah o zamana kadar düzelir... benim şu an çok rahatsız etmeyecek kadar dışarda şişliğim var...büyük tuvalete benim için başlı başına bir dert... yani her yerdede giremem ...illa evde olmam lazım...sıcak su krem falan hepsi yanımda olması lazım...bilinçaltında acıyacak hissi olduğu için beyin oradaki kasları gevşemesini zorlaştırıyor...sık sık tuvalette otur bekle sürekli krem sür...masaj yap...
inşallah doğumunu etkileyecek kadar ilerlemez....

Evet cnm malesef ilerlemiş evre:KK43: bir bölümü hep orda kalıyor, gerisi ıkınırken var sonra zamanla görünmüyor:KK43:(
İşin komiği de normal doğuma hazırlık için kurslar var ona gidecektim, ama çok pahalı buluyordum zaten. Bu durumda da o kursa o kadar para vermek saçma geliyor, zaten herkesin normal foğum yapıp yapamayacağı son anda değişebilir ( bebek pozisyonu nedeniyle yada başka bişi) Procto Gyvenol kremi kullanıyorum, sulu yemek, lif hapı, bol su. Umarım bu verdiği lif hapı ve gliserin fitil tembellik yapmaz, doğuma kadar kullan dedi gastroenteorolog. Ayrıca erik kaynatıp ılık içiyorum ve de kuru siyah üzüm kaynatıp suyunu içiyorum. İyi geldi şimdilik. İnşallah tamamen düzelir. Gastroenteorolog lohusalıktan sonra görüşelim, şimdi birşey yapamayız dedi. İllaki opersayon gerekecek mi acaba? :KK43:(

kızlar merhaba sizlerde kasılmalar başladı mı? Benim bugün çok kötü karnım çok fena kasılma yaşıyorum dayanamazsam eğer izin alıcam ve normal midir kızlar bu haftalarda olması :18::18::18:

hoşgeldin canım sende bizim aklımızdasın

sağol canım bende sizi cok özledim bu arada doğumuma doula girecek bır aksılık olmazsa bu arada aklıma gelmışken ateş ölçer alacaktım kızılötesi bızım doktorda kulaktan ölçenlerden al bı tanede ucu metal koltuk altı ve makattan ölçmek için al dedi bende braun kulak ölçeriyle chıco metal uçlu olanını alacağım bebek bakım ürünüde 3 üründe kaldım 3 de cok ıyı mustela-sebamed-nıvea bunlar bebeğin cildini kurutmuyor alerjı yapmıyormuş bu haftasonuda pijama gecelık alacağız bakalım yavaş yavaş yapıyoruz artık sen nasılsın nasıl gıdıyor hamışlık

kızlar merhaba sizlerde kasılmalar başladı mı? Benim bugün çok kötü karnım çok fena kasılma yaşıyorum dayanamazsam eğer izin alıcam ve normal midir kızlar bu haftalarda olması :18::18::18:

mrb canım kasılma derken karnın geriliyo gibi oluyo oda ağrımı yapıyo ? yoksa daha farklı bişeymi? :44: benim gerilme ve ağrı oluyo. ve 2 bebeğimdede çatlak olmadı bunda ince ince çizgi şeklinde olmaya başlamış.

ümrancım korkma bendede oluyordu doktor bebek büyüdüğü için normal bunlar dedi daha da olacak ama için rahat etmezse ızın al doktora gıt yada gıdıp sol tarafa yat dınlen

mrb canım kasılma derken karnın geriliyo gibi oluyo oda ağrımı yapıyo ? yoksa daha farklı bişeymi? :44: benim gerilme ve ağrı oluyo. ve 2 bebeğimdede çatlak olmadı bunda ince ince çizgi şeklinde olmaya başlamış.

evet gerilmesinden dolayı ağrı yapıyo sanki sol tarafımı birileri çekiyo

sağol canım bende sizi cok özledim bu arada doğumuma doula girecek bır aksılık olmazsa bu arada aklıma gelmışken ateş ölçer alacaktım kızılötesi bızım doktorda kulaktan ölçenlerden al bı tanede ucu metal koltuk altı ve makattan ölçmek için al dedi bende braun kulak ölçeriyle chıco metal uçlu olanını alacağım bebek bakım ürünüde 3 üründe kaldım 3 de cok ıyı mustela-sebamed-nıvea bunlar bebeğin cildini kurutmuyor alerjı yapmıyormuş bu haftasonuda pijama gecelık alacağız bakalım yavaş yavaş yapıyoruz artık sen nasılsın nasıl gıdıyor hamışlık

benim kuzenimde kesinlikle brauan kulaktan ateş ölçer al ben 5 yıldır kullanıyorum bana mısın demedi işte görüyosun 2.çocuğu büyütüyo dedi..
biberon konusunda paralar dökmene gerek yok bebedor,emzik ise nuk al dedi..
diğer bi kuzen ise kızı için mustela şampuanı,göğüs pedi olarak ise lansinoh kullanıyomuş diğerlerinide denedim ama en iyisi bu dedi..
burun aspiratörü olarakta nazal aspiratör al kesinlikle diğerlerinden daha güzel çekiyo didi..
umarım faydalı olur bu bilgiler..

ümrancım korkma bendede oluyordu doktor bebek büyüdüğü için normal bunlar dedi daha da olacak ama için rahat etmezse ızın al doktora gıt yada gıdıp sol tarafa yat dınlen

canım şimdiye kadar hiç böyle bişey yaşamamıştım doktora gitmemde eve gidebilirim oturamıyorum bile ağrıdan :KK14::KK14:

benim kuzenimde kesinlikle brauan kulaktan ateş ölçer al ben 5 yıldır kullanıyorum bana mısın demedi işte görüyosun 2.çocuğu büyütüyo dedi..
biberon konusunda paralar dökmene gerek yok bebedor,emzik ise nuk al dedi..
diğer bi kuzen ise kızı için mustela şampuanı,göğüs pedi olarak ise lansinoh kullanıyomuş diğerlerinide denedim ama en iyisi bu dedi..
burun aspiratörü olarakta nazal aspiratör al kesinlikle diğerlerinden daha güzel çekiyo didi..
umarım faydalı olur bu bilgiler..

kuzenın kesınlıkle doğru söylemiş bende avent emzıkle nuk alacağım bıberonda ayşe öner avent yada dr. browns öneriyor burun aspiratörüde kesınlık ortıbebe bunuda sıtelerde cok araştırdım sende araştır istersen zaten lıste hazırlıyorum burayada eklıyeceğim :KK34:

canım şimdiye kadar hiç böyle bişey yaşamamıştım doktora gitmemde eve gidebilirim oturamıyorum bile ağrıdan :KK14::KK14:

canım sen önce doktora gıt ozaman yada ara sor ıhmal etme canım benım

kuzenın kesınlıkle doğru söylemiş bende avent emzıkle nuk alacağım bıberonda ayşe öner avent yada dr. browns öneriyor burun aspiratörüde kesınlık ortıbebe bunuda sıtelerde cok araştırdım sende araştır istersen zaten lıste hazırlıyorum burayada eklıyeceğim :KK34:

canım sen önce doktora gıt ozaman yada ara sor ıhmal etme canım benım
teş.ederim canım :KK34: olur olmadı bi arayayım doktoru gidemem çünkü izmirde bana çok uzak

iyi günler iyi öğlenler kızlar...
fenayım... midem fena yaınıyor.. ne yesem ne yapsam aynı.. süt iki dakka geçiriyor sonra aynen devam.. .. ilaç almadım daha..
iş yeride canımı sıkıyor zaten, cezaevinde tek bayanım tüm gün aynı odada.. işler yoğun.. sinir oluyorum bide üstüne öğle arası çalışıyoruz yok öle iznimiz falan ... dün arkadaş bi kaç evrak verdi yapayım diye bende tamam birazdan yaparım dedim.. azıcık dinleneyim.. bir afra bir tav4ır.. amirim olsa ha diyecem ama oda değil.. sıkıldım gerçekten.. işin kötüsü 37. haftaya kadar çalışıcam sıkıntı olmazsa.. 4 nisanda anca ayrılacam.. sanırım..
aslında 37. hafta bittiğindemi yoksa 37 + lardamı ayrılabılıyoruz.. bilginiz varmıb..
Bide aslında çok bişey yemiyorum ama kilo alımım hızlandı.. 6 kilo almışım sabah tartıldımda canım sıkıldı.. şekerden korktumn..

ateş ölçer falan konuşulmuş..
ben kızım için plus medin kızılötesi alından ölçerini almıştım hala kullanıyorum hastanelerdede onlardan kullanılıyor zaten. ama evde muhakkak bir civalı dereceniz olsun.. aspiratörde muhakkak otri bebe nazal alın gerisi hikaye.. en iyisi o .. ki zaten rahat emmesi ve rahat olması için burnunun temiz olması şart..
bide biz doğar doğmaz kızımada kardeşimin oğlunada zemzem vermiştik maşallah sıkıntısız oldu ikiside..
ama gaz içinde narı duymuştum.. ALLAHIN hikmeti kim bilebilir.. şifa nerde..
süt olmasıda bünyeyle alakalı.. benim kızımda nasıl sütüm vardı kıyafetlerimden belli olurdu kaynaması fışkırması.. ama emmedi kızım.. hatta haziranda göğüsümde kitle korkusuyla hastaneye gittim de doktor süt kistleşmiş emzirmeyi yenimi bıraktı dedi... yok dedim 2 seneyi geçti şaşırdı.. kimiside emmiyor işte hayırlısı inşallah emecek yavrularımız..

Kızlar benim oğlan bi kaç gündür tekmelemiyo.Sadece seğirme şeklinde hareketini hissediyorum.Normalde çok güçlü teekmelerdi.Niye böyle oldu acaba?

merhaba herkese

slm canım doğum izni yasal olrak 32. haftada başlıyor ama doktorunla anlaşabiliyorsan sana 32. haftadan önce bir hafta normal rapor yazabiliyor.32. haftada kendini rahat ve iyi hisedersen doktorun çalışabilirlik raporu yazıyor oda 3 veya 4 hafta diye biliyorum yani en kötü ihtimal doğuma bir ay kala işten çıkmak zorundasın daha geçe vermiyorlar.çalışabilirlik raporu almazsan 32. haftada izne ayrılırsan ve erken doğum yaparsan doktor yazı veriyor bunu sgk ya veriyorsun kalan raporlu günlerin doğum sonrasına aktarılıyor bilgin olsun canım.

merhaba herkese

ayrıca benim doktorumla konuştuk 32. haftada kendimi iyi hissedersem bana çalışabilirlik raporunu verceğini söyledi.benimde şuanki fikrim bu allah bir sıkıntı vermezse son ana kadar çalışmayı düşünüyorum doğumdan sonra iş hayatım olmayacağı için en azından son ayda alacağım maaşımı doğumuma harcamayı planlıyorum inş bir aksilik olmaz.

merhaba herkese

Yapraksızyonca fikrim değişir mi değişmez mi bilmiyorum ama ben şimdilik 32. Haftada ayrılmayı düşünüyorumm

X