2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
kızlar günaydın nasılsınız?
bebişimi hep kasıklarımın olduğu yerde hissediyordum dün sabahta öyleydi öğleden sonra artık göbeğimde hissetme başladım hareketlerini bugün tekrar aşağıda kasıklarıma doğru hissediyorum. bebişler bu dönemde döner mi acaba normal değil mi bu durum? ayrıca çok kilo aldım sanırım tartıya çıkmaya korkuyorum doktorum beni gördüğünde fena halde fırçalayacak büyük ihtimalle:KK43:

bebişimi hep kasıklarımın olduğu yerde hissediyordum dün sabahta öyleydi öğleden sonra artık göbeğimde hissetme başladım hareketlerini bugün tekrar aşağıda kasıklarıma doğru hissediyorum. bebişler bu dönemde döner mi acaba normal değil mi bu durum? ayrıca çok kilo aldım sanırım tartıya çıkmaya korkuyorum doktorum beni gördüğünde fena halde fırçalayacak büyük ihtimalle:KK43:

Canım bu haftalarda rahmin üst sınırı göbek deliği hizasında. Bebeğin sürekli dönüyor &hareket ediyor zaten. Göbek deliği hizasından başlayarak kasıklarına kadar her yerde hareketini hissedebilirsin. Gayet normal. Benimki aynı anda hem kasıklarıma hem göbek deliğimin tam altına vuruyor; başı&poposu ayrı oynuyor veledin:21:

Canım bu haftalarda rahmin üst sınırı göbek deliği hizasında. Bebeğin sürekli dönüyor &hareket ediyor zaten. Göbek deliği hizasından başlayarak kasıklarına kadar her yerde hareketini hissedebilirsin. Gayet normal. Benimki aynı anda hem kasıklarıma hem göbek deliğimin tam altına vuruyor; başı&poposu ayrı oynuyor veledin:21:

snowyy benim göbek deliği hizasında ve altında hissetmiyorum sadece kaburgalarıma yakın hissettiğimde çok oluyor aksine ben son zamanlarda hiç ortalarda hissetmiyorum ya kasıklarımda ya üstlerde... ama benim göbeğim öne doğru çok çıktı büyüdü yani belki ondanda olabilir....

Herkese gunaydin guzel Anneler. Bu gun kotu bir haber aldim, cok sevdigim bir arkadasim 12. Haftalik bebeginin 9. Haftada kalbinin durdugunu ogrenip kurtaj olmak durumunda kalmis :KK43: cok uzgunum, hemen arasam mi bilemedim...

Allah sabır versin canım Allah kimseye evlat acısı göstermesin. (daha doğmamış olsa bile)
sen bilirsin ama bende böyle bir durum yaşadım ve yaklaşık 1 hafta kimsenin telefonlarına bakamadım zaten konuşamıyordum ki direkt ağlıyordum yinede sen bilirsin ara istersen aramadı da olmasın.

günaydın canım bende hep kasıklarımda hissediyorum hatta geçenlerde burda paylaştım arkadaşlar normal olduğunu söyledi doktora da sordum normalmiş.

Gelin buyrun canım:KK76: Ben bunu kuzenime sordum, aynı doktorla doğum yapmış o da ; sonradan öğrendim:107: Son haftalara kadar konuşmaz bu konuyu, son haftalarda (herşey o vakte kadar yolundaysa tabi) çatı muayenesi yapar; herşey yolunda ise normali bekletir demişti. Doğum hikayelerini okuduysan, erkenden bu konuyu konuşmanın bir faydası olmadığını görürsün. Çünkü son dakikaya kadar gerçekten herşey değişebilir. Senin vücudun müsaittir ama çocuk dönmez normal yapamazsın mesela. O yüzden bence önceliğiniz güvenebileceğiniz ve hakkında iyi referansları olan bir doktor bulmak olmalı. Gerisi kendiliğinden gelir.:KK34:

evet canım, haklısın. zaten ben de doktoruma çok güvendiğim için ille de doktorum diye ısrar ediyorum. sadece beni tedirgin eden şey doktorumun doğum konusunda benim penceremden bakmıyor olma ihtimali. bunu da başta mı konuşsak, sonda mı konuşsak bilemiyorum ama şu an konuşmak bana da erken gibi gelio. keşke senin gibi doktorumun fikirlerini bilebilseydim. :44::44::44: yoksa dediğin gibi son anda ne olacak Allah bilir:18::18: hepimize hayırlı doğumlar, bebeklerimiz sağ salim gelsin, Allah bize yavrularımızın kokusunu içimize çekmeyi nasip etsin de nasıl geldikleri 2. plan artık :emir_bebek:

Kizlar h.snu arabalara da baktim hatta aldim geldim ama eve gelince bi kac seyini farkettik ve degistircrm.aman ne zormus.

Maxi cosi Quinny zapp xtra araba ve maxi cosi ana kicagi aldik..ama anakucsginin tentesi yok.yani vsr ayri satiliyormus koliden çıkmadı. Birde ona ayri psra vermek istemiyorum. 130 tl nette....birde arabanin kumasi cok guzel ama ince.korunakli degil..iste hafit ve katlanincs azcik yer kaplasin dedik ama ozamanda hersryi ince oluyor...

Birde aklimda wollex marka araba vardi ama gidip gorunce hic begenmedim...oyle iste cok zor.

Canım günaydın
Ben de senden haber bekliyodum valla araba için.Wollex aklımdaydı,neyini beğenmedin peki anlatır mısın,en hafiflerindendi ya,sen neyini sevmedin?
Quinny'i arkadaşım kullanıyor,eşiyle çook memnunlar,tek başıma çok raha tkurup,kaldırabiliyorum dedi.Yaptığım en güzel alışveriş dedi.Tüh ya sen onu da sevmemişsin.Karar verince bize de haber ver olur mu,sen deneyimli oldun artık,ona göre bakarız:KK16:

Sonwyy doktoruna gitme fikri güzel bence de :) yalnız şu da var arkadaşlarımdan duyduğum kadarı ile ne kadar doğru bilemem doğum konusunu son haftalarda konuşuyorlar özellikle 32 den sonra hatta 37 bile var. çatı muaneyesine çağırdıklarında normal doğum yapma konusu açıldığında onu ebeler yapacak, normal doğumda çatının müsait olup olunmadığı şimdiden bilinmez en azından tahmin edilmez o an daha net belli olur, doğumu yapacak olan sensin sana daha çok iş düşüyor, vs vs diye konuşmuşlar...
şahsen bana böyle konuşsa ben tırsarımm tamam o zaman ben ikisinide istemiyorum içimde kalmaya devam etsin memnunuz biz böyle derim :KK70:

hakikaten illa çıkmak zorundalar mı :KK52::KK52: ya benim eşim hep "ayşeyi fatmayı bırak tarlaya, kendi kendine doğursun gelsin" der :KK9: doğumun çok normal ve aslında kolay bir süreç olduğundan bahseder. gerçi beni sezeryana yönlendirmeye çalışıyo, niyetini anlamış değilim:KK1: ben korkmuyorum normal doğumdan. sanki çok kolay olacakmış gibi hissetmeler, bi kendime güvenmeler, bi ukalalıklar bende, sanki yaşadım :KK52: o zaman şimdiden konuşmaya gerek yok doktorla, daha sonra konuşalım :nazar:

günaydın çok geçmiş olsun arkadaşınada sanada, Allah sabrını verir inşallah :KK43:

Allah arkadaşına sabır versin canım. İnşallah rabbim ona hayırlı evlatlar da nasip eder. Benim de arkadaşım yaklaşık 1 ay önce aradı 2 aylık hamileymiş, doktoruma yönlendirdim. Önceki 2 gebeliği düşükle sonuçlanmıştı, bu üçüncü olacak. Bir aydır ses soluk çıkmadı, kötü bir haber alırım diye aramaya da korkuyorum...

Allah sabır versin canım Allah kimseye evlat acısı göstermesin. (daha doğmamış olsa bile)
sen bilirsin ama bende böyle bir durum yaşadım ve yaklaşık 1 hafta kimsenin telefonlarına bakamadım zaten konuşamıyordum ki direkt ağlıyordum yinede sen bilirsin ara istersen aramadı da olmasın.

kızlar teşekkür ederim. kendimi onun yerine koyunca neler hissettiğini tahmin edebiliyorum ama arayıp da bişeyler söylemeye de cesaret edemiyorum ki:KK43: sesini duyup ne durumda olduğunu da bilmek istiyorum.

Aktar sen ne zaman yaşamıştın bu durumu canım, ne kadar sonra yeniden gebe kaldın? bilmiyodum ben, sana da geçmiş olsun. Allah tekrarını yaşatmasın. ya ilk 3 ay bebek kaybı anne adaylarının %70inde görülüyomuş. Çok sık karşılaşılan bi durummuş aslında ama ilk bebek olması daha travmatik herhalde:KK50:

Kızlar günaydın

Yine geçmiş çook uzun olunca okuyamadım,inş. herkes iyidir.

Arkadaşım geçen gün normal doğum yaptı.Onu anlatayım araştıranlr için.

Sabah suyu gelmiş,39.hafta.Öğlen sancısı artmış,epidural biliyosunuz 4 cm açılma olunca yapılıyo ama doktoru "biraz daha dayan,epidural açılmayı yavaşlatır "demiş.5 cm'de almış epidurali,dayanamadım dedi.
Sonra tak diye kesilmiş bütün sancı acısı.Akşam 5 civarı 7 cm'di açılma.Doğum gece 9 da oldu,tekrar epidural almış.Doğum bitmiş.Hemen ağrı geçmiş.Biz ertesi gün gittik görmeye.valla ayakta geziyodu rahat rahat bayıldım.
O çok önerdi epidural işe normal doğumu.İlkini sezeryan ile yapmıştı,onda tabi ağrı oluyo doğum sonrası,hemen yürünmüyo,gaz sıkışması oluyo.Bunda süper,hemen geçiyomuş.
Az bişey alttan tabi oluymuş sızı ama çok az dedi.

Bilginiz olsun,inş.biz de kolay doğum yaparız.:KK16::nazar:

Herkese gunaydin guzel Anneler. Bu gun kotu bir haber aldim, cok sevdigim bir arkadasim 12. Haftalik bebeginin 9. Haftada kalbinin durdugunu ogrenip kurtaj olmak durumunda kalmis :KK43: cok uzgunum, hemen arasam mi bilemedim...

Günaydın canım..
Eğer yanına gitme gibi bi imkanın varsa bence yanında ol..
Bebek ne kadar küçük olursa olsun inan acısı ayni oluyo..şuan nasıl bi ruh hali içinde olduğunu çok iyi anlıyorum..
Ben kimsenin yanında aglamamaya çalışsamda çok sevdiğim bi kişinin yanında kendimi tutamiyodum..
Yanına gitme lüksün yoksa bence ara sesini duyunca biraz olsun rahatlar..

Ballarım günaydın :KK16:
Herkese keyifli ve güzel bir gün diliyorum... :KK71:

Özellikle çalışan ve hamiş kıyafeti ihtiyacı olan arkadaşlar butikbebeye baksın..
Çok güzel şeyler var =)
Fiyatları da çok uygun...:KK54:

kızlar teşekkür ederim. kendimi onun yerine koyunca neler hissettiğini tahmin edebiliyorum ama arayıp da bişeyler söylemeye de cesaret edemiyorum ki:KK43: sesini duyup ne durumda olduğunu da bilmek istiyorum.

Aktar sen ne zaman yaşamıştın bu durumu canım, ne kadar sonra yeniden gebe kaldın? bilmiyodum ben, sana da geçmiş olsun. Allah tekrarını yaşatmasın. ya ilk 3 ay bebek kaybı anne adaylarının %70inde görülüyomuş. Çok sık karşılaşılan bi durummuş aslında ama ilk bebek olması daha travmatik herhalde:KK50:

canım sağol ben 2012 yılında ekimde hamile olduğumu öğrendim öğrendikten bir hafta sonra yoğun kanamalarım başladı sonrasında ben 9 hafta olarak kontrole gittiğimde 8 haftalıkken kalbinin durduğunu öğrendim kasım ayında kürtaj oldum ama çok kötü günlerdi allah birdaha göstermesin (amin) her kanama böyle olmaz belki ama bende oldu işte. Şuan 22 haftalığım her tekmesinde Allahıma şükrediyorum. 7-8 ay sonra hamile kaldım tekrar çok bekletmedi rabbim şükür.

günaydınn kızlar..............işteyim ve hiç iş modunda değilim ama birsürü iş var masamda :KK43:( :KK47:

Günaydın canım...
İnşallah günün çabuk geçer..

Kızlar günaydın

Yine geçmiş çook uzun olunca okuyamadım,inş. herkes iyidir.

Arkadaşım geçen gün normal doğum yaptı.Onu anlatayım araştıranlr için.

Sabah suyu gelmiş,39.hafta.Öğlen sancısı artmış,epidural biliyosunuz 4 cm açılma olunca yapılıyo ama doktoru "biraz daha dayan,epidural açılmayı yavaşlatır "demiş.5 cm'de almış epidurali,dayanamadım dedi.
Sonra tak diye kesilmiş bütün sancı acısı.Akşam 5 civarı 7 cm'di açılma.Doğum gece 9 da oldu,tekrar epidural almış.Doğum bitmiş.Hemen ağrı geçmiş.Biz ertesi gün gittik görmeye.valla ayakta geziyodu rahat rahat bayıldım.
O çok önerdi epidural işe normal doğumu.İlkini sezeryan ile yapmıştı,onda tabi ağrı oluyo doğum sonrası,hemen yürünmüyo,gaz sıkışması oluyo.Bunda süper,hemen geçiyomuş.
Az bişey alttan tabi oluymuş sızı ama çok az dedi.

Bilginiz olsun,inş.biz de kolay doğum yaparız.:KK16::nazar:

Günaydın canım...
Hepimizin dileği tabi rahat bir doğum geçirmek =)
İnşallah hepimize kısmet olur.

kızlar bebeğinizin hareketlerini gün boyu hissediyor musunuz. bugün sabah hissettim. akşam üzeri yemek yaparken hareket ettiğini hissediyordum. şimdi karnıma dokuyorum bişeyler saniyelik hareket ediyor sonra geri uyuyor. normal mi sizce

genelde tüm gün 2-3 saat aralıklarla hissediyorum ben de, hareketleri çok net her hissettiğimde bi oh diyorum

kızlar slm hepinizi çok özledim ama işler çok yogunda aklım hep burda bız cok şükür iyiyiz tekmeler yumruklar yıyoruz 28 şeker yüklemem var bılıyorsunuz 4 gözle kızımı görmek için can atıyorum şimdi size öğrendiğim bılgılerı ve bebek ve anne ihtiyaç listesi hazırladım onlarıda ekliyeceğim ama daha tamamlamadım bazı arkadaşların bılgısı olsun doğum ebesi yani doula ayşe öner gögüs uçlarını doğuma üç ay kala günde 2 kez kolanya sürüp kuruduktan sonra gögüs kremı sürüyorsunuz gögüs uçları setleşiyor ve bebek emdiğinde çatlak olmuyor ayrıca bır kaba papatya çayı yapıp emzırmeden sonra sılıyorsunuz cok faydası varmış ayrıca bebeğimizin ağzınıda bır gazlı bezle bu papatya suyuna batırıp sılıyoruz kı pamukcuk olmasın daha sonra edındığım bır bılgı daha nar suyu bebek doğar doğmaz ağzına 1 damla damlattığınızda gaz sıkıntısı cekmıyorlarmış ben inşallah deniyeceğim bunu ayrıca zemzemsuyu ve hurmayıda denemek lazım ayrıca doğuma yakın gunde 1 adet malt içeçek için kı sütünüz bol olsun bulgur pilavınıda tavsıye edıyorlar bılgınıze karın çatlaklarına gelınce cok şükür şimdilik çatlak yok umarım olmaz ben suan vazelın içine evigen ,rodexson ampul kırdım ve onu sürüyorum tavsıye ederim :KK34:

X