2014 Kasım Anneleri

Anladım cnm cok tesekkrler perşembe sabah 9 da ac gel dedi bana saglkocagı hemsiresi.

kızlar başka bir başlıkta buldum ilk 3 ay için ALINTIDIR...
GEBELİKTE EN YARARLI BESİNLER

*Süt,yoğurt,peynir:
Kalsiyum,protein
*Yeşil yapraklı sebzeler:
C vitamini,lif,folik asit
*Yağsız kırmızı et:
Protein,demir
*Portakal:
C vitamini,lif
*Balık:
Protein,demir
*Kepekli ekmek:
Protein,lif,folik asit

GEBELİKTE EN ZARARLI BESİNLER

*Genel olarak tatlı ve şekerlemeler
*Şekerli marmelatlar
*Alkol
*Gazlı ve şekerli içecekler(kola,gazoz vb.)
*Kızartmalar
*Çok fazla kahve veya çay
*Aşırı yemek yemek

HASTALIKLARDAN KORUNUN

Gebelik süresince beslenmeye bağlı olan bazı rahatsızlıklar görülebilir.Bunlar genellikle rahatsız edici bulgu ve belirtiler olmqklq birlikte hamileliğin iyi neticelenmesini engelleyecek derecede değildir.Yinede bunları kendi doktorunuzla görüşmeniz gerekir.

BULANTI

Gebeliğin ilk aylarında sıklıkla rastlanan bu rahatsızlık midenin çalışmasını etkileyen hormonal değişimlere bağlıdır.Bu değişiklikler kimi zaman kusmaya ve bazı gıdalardan tiksinmeye yol açabilir.Böyle bir tiksinti oluşursa bu gıdalar için zorlanmayıp başka gıdalara geçilmesi gerekir.Küçük ve sık öğünlerden oluşan hafif diyet,midenin çalışmasını azaltarak hazım süresini kısaltır.Bu nedenle gün içinde dağıtılmış 5 hatta 6 küçük öğünle beslenilmesi tavsiye edilir.Sadece ender durumlarda ve kendi doktorunuzun isteği doğrultusunda ilaca başvurmanız gerekebilir.

MİDE YANMASI

Bu rahatsızlık da hamilelikte görülür ve özelliklede büyüyen rahmin midede sıkışmaya yol açması nedeniyle tüm hamilelik müddetince devam edebilir.Bu durum için de küçük ve sık öğünler halinde beslenilmesi tavsiye edilir.

KABIZLIK

Gebelikte hormonal faktörlere bağlı olarak barsak motilitesi (hareketliliği) azalmaktadır.Bu nedenle gebe kadınlara kepekli ekmek,hububat,meyve,çiğ ve pişmiş sebzeler gibi lif açısından zengin gıdaları bol miktarda almaları tavsiye edilir.Kabızlığa yönelik ilaçların kullanımı ise tavsiye edilmez.

KİLONUZU KONTROL EDİNİZ

1) En az haftada bir defa olmak üzere düzenli tartılın.Tartılma işini sabahları aç karnına ve giyinmeden yapın.
2) Ayda ortalama 1 kiloluk bir artışla gebeliğin sonunda vücut ağırlığınızın 9 ile 14 kilodan fazla artmamış olması gerektiğini hatırda tutun.Ancak,ilk üç aylık dönemde gebeliğin normal gelişimi için herhangi bir kilo artışı gerekmediğinide unutmayın.
3) Özellikle de el ve ayaklarda şişme görülüyorsa,aşırı kilo artışlarını (10 günde 1 kilo) derhal doktorunuza bildirin.Aynı şekilde,kilonuzda belirgin bir düşüş olursa doktorunuzu durumdan hemen haberdar edin.

GEBELİKTE ÖNERİLEN GÜNLÜK BESİN MİKTARLARI

SABAH KAHVALTISI:

1 su bardağı süt (200 ml)
30-60 gr beyaz peynir (1-2 kibrit kutusu kadar )
1 yumurta
1 dilim ekmek
Şeker 15-30 gr.

ÖĞLE YEMEĞİ:

1 porsiyon et ( ızgara-haşlama) 200 gr
1 porsiyon sebze 200 gr
1/2 su bardağı yoğurt 100 gr
1 porsiyon meyve 200-250 gr (yemekten 1 saat kadar sonra )

AKŞAM ÜZERİ KAHVALTISI:

1 su bardağı süt (200 ml )

AKŞAM YEMEĞİ:

1 porsiyon et yada balık 200 gr
1 porsiyon sebze 200 gr
1 dilim ekmek 50 gr
1 su bardağı meyve suyu (yemekten 1 saat kadar sonra )

Son düzenleme:

Âmin tatlım benim inşallah

Bursa anne adayları hangi doktorlara gidiyorsunuz, memnun musunuz? Ben inşallah yarın Pembemavi'de Feride Selim Avdıcı'ya gideceğim. Düşüncelerimi paylaşırım. siz de yardımcı olursanız sevinirim. doktor ve hastane çok önemli. Çekirge Doruk'a gitmeyi düşünüyordum ama dün kan testi yaptırmak için gittiğimde iğne atsan yere düşmeyecek durumdaydı. En erken 27 marta randevu verdiler ve hiçbir doktoru görmem mümkün olmadı. bu hastanede acil bir durumda ortada kalacağımı düşündüm. zaten acilde kanamalı acil durumdaki bir kadının yaşadığı çaresizliğe şahit oldum. Evrim aydının hastası olan kadın için doktoru aradılar ama evrim hanım hastanede olduu halde başka bir doktora postaladı, çözüm bulunmazsa bana gelin dedi. Ben normalde evrim aydına gitmeyi düşünüyorum. bu olayı görünce de tamamen vazgeçtim.

Ayy canım cook sevindim yaaa masallah Rabbim nazardan saklasın bebeğini. oğlunda sende çok sirinsiniz masallah:)sevimli aile canım inşallah yarın bizde goruruz yada duyariz qborg ile demi qborg cum

Çok sevindim darısı başımıza:26: inşallah hayırlısıyla alırız kucağımıza

Herkesi tebrik ederim bir sorum var pihtilasma sorununu nasil anliyorlar benim 7 aylik bebegim karnimda öldü tansiyon olabilir dediler baska da bisey yoktu

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Geçmişler olsun, tekrarını yaşama inşallah. Pıhtılaşma sorunu genetik kan testiyle öğreniliyor canım.

Hayırlı olsun, sağlıkla kucağına al inş.canım

Canım çok sevindim, darısı en kısa zamanda bizlere inşallah

Aynı günüz kızzım )) bence sende yarın hem bebek hem kalp atışı birarada görüceksin inşallah ,,,,,cnm yaaaa hadi hayırlısıyla gelll yarın ,,, beni yalnız bırakma ben sen burda yanlızken geldim
seninle aynı gidiyoruz sen de öde borcunu kalp atışını gördük hatta duyduk carla deeeee taaam mı????
)))))))))))))

Tebrik eden tümmm canlar, hatta ikicanlılar hepinize ayrı ayrı tesekkür ediyorum Allah sizede nasip etsin inşallah yavaş yavaş haberler gelmeye başlasın artık sizi seviyorum

Benim de aynı gün seninle bende mi gitsem yaa carla çok heyecanlandım şimdi ????????

Ayy canım cook sevindim yaaa masallah Rabbim nazardan saklasın bebeğini. oğlunda sende çok sirinsiniz masallah:)sevimli aile canım inşallah yarın bizde goruruz yada duyariz qborg ile demi qborg cum

Ayy canım yaa çok mutlu oldum ne güzel tarif öyle )
Gborg ve senden yarın en güzel haberler bekliyoruuuumm
Halayın başında mendille bekliyorum sırası gelen halaya .......
En son 2014 anneside duyunca başliicazzzz halay çekmeye hakediyoruz çunku artıık )))))))))))))))

Canım hayırlısı olsun darısı benim daha doğrusu hepimizin başına...
Benim moralimi düzelttin valla...inşallah bende çarşamba gittiğimde görürüm bebeğimin pıtpıt atan kalbini... iki gündür mide bulantısından fenalardayım canım bu arada...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…