2014 Kasım Anneleri

Mrblar.ben de 2014 kasım annesiyim.Şu anda 3aylık bir oğluşum var.Kızıma 3 hafta önce tuvalet eğitimine başladım.Önce alıştırma kilodunu ve atletini çıkardim.Ayyyyy ne kadar güzel dedim.atlwtindeki desenlere dikkatini çektim.Bunları giymek ister misin dedim.Giydirdim.Tuvaletimiz 4_5 aydır odalarda oyuncak niyetine geziyordu.Anne benim tuvaletim geldi deyip uturuyordu.Tuvaletini yapmış gibi yapıp tepesinde sifona basiyordu.(hayali sifon Çamaşırlarimizi giydik.Tuvaletin gelince söyle yapalım, sonra büyük tuvalete döküp sifona basalim olur mu dedim.çok heyecanlandı.oluuuur dedi.Zatwn kakası gelince tuvaletim geldi deyip kakasını yapıyordu.Fakat her ne hikmetse ilk gün 20_25 dakikada bir tuvalete oturmamiza rağmen hiç tuvalete denk getiremedik.tuvaletten kalkip donunu giyer giymez salıyordu.ilk zamanlar çıplak oturunca wc tenine deyince tedirgin oldu.2. Gün de akşama doğru tuvalete hiç denk getiremedik.Üst komşumuzda arkadaşı vardı.oraya götürdüm.onun kizi tuvaletini yapiyordu.onu gösterdim.annesi ödül olarak şekr verdi.(ben ödüle normalde karşiyim)kizim tuvalete oturuyor.yapmadiği halde hadi dökelim diye tutturuyor.Neyse 3. Gün sabah uynır uyanmaz wcye oturttum ve yaptı.Alkışladım.Ben de şeker verdim.Babaanneyi telefonla aradım.kizim konuştu telefonda.wc.ye çiş yaptığı müjdesini verdi.anneanneyi aradık.babayı aradık.aferinleri topladık.sonra arkasi geldi.her wcden sonra ellerimizi yikayalim dedik yikadik.Sifona heves etti.sifon basmak çok hoşuna gidiyor.pepenin tuvalet şarkisini söylüyoruz tuvalet yaparken.şimdileri oyina daldırinca kaçiriyor arada.ya da kardeşiyle çok ilgilendiğimizde kiskancindan kaçıriyor ama olacak o kadar.uyuyunca bez takiyorum.ufak oğlum var kazara bişey olursa hemen müdahale edemeyebilirim.diye takiyorum.aslinda takilmamasi lazim.stresli bi süreç ama başarinca insan mutlu oluyor.Bir de bunu bizim başarimiz gibi görmemek gerekiyor.Şu kadar süsrede öğrwttim veya öğretemedim diye düşünmemek lazım.Bu tamamen çocuğun gerçekleştirdiği bir durum.Bu arada yavrum 3 gün kakasını yapamadı.Anne olmuyor olmuyoooooor diye ainir krizleri geçirdiolur bebeğim olur biz yapıyoruz sarılmamı ister misin gibi cümlelerle destekledim.

Bir de şu an idrak edemiyor fakat mahremiyet eğitimi de veriyorum tuvalet eğitimiyle birlikte.Tuvalet yaparken kimsenin görmemesi gerektiğini,tuvaletin kapi kapatarak yapılması gerektiğini söylüyorum.Biz büyüklerin tuvalet yaparken kapıyı kapattığımızı söylüyorum.Ben babani veya baban beni tuvalwy yaparken görmütoruz diyorum.Bak bende de senin gibi çamaşırimvar fakat ben bunu hiç kimseye göstermiyorum diyorum.Buramizi hiç kimsenin görmemesi lazım diyorum.tanidiği birkaç kişiyi sayıyorum. Falanca da görmemeli filanca da görmemeliiii gibiNeden diyor.çünkü ayıp olur diyorum.Babası yanindan geçse anne ayip de diyorBazen babasi tuvaletini yaptiriyor.Sana bakmadan tabi ki de tuvletini yaptirabilir diyorum.Bu anlatiklarim onun. İçin şu an anlamsız biliyorum fakar bilinç altına işlediğinden eminim.

Canım çok sagol.cok istiyordum şükür mutlu haberi aldık.ilkte normaldi senin değil mi.kiz mı erkek mı adı nedir.nasil ikinci çocuk nasıl hissediyorsun.allahim analı babalı büyütsün inşallah.

Kızlar hepinize merhaba.ogluma parkta oynarken hadi eve gidelim dedim HAYATIMA KARIŞMA dedi kuşak çatışması na mı düştük.az daha büyürse ben ne yapicam

alla alla bak sen laflara büyümüşte küçülmüş bunlar acaba nerden ne duydu da
öyle söyledi çok akıllılar valla.

Kızlar şimdi test yaptım çift çizgi.Allahim yine aynı heyacan.

hayırlı olsun canım rabbim tez zamanda kucağına almayı nasip etsin inşallah.

Aaa hayirli olsun
İstiyormuydunn

Kizlarr bende cuma gunu normal dogum yaptimmm

hayırlı olsun canım rabbim size bağışlasın uzun ömürler versin inşallah
erkekmiy di gene.

kızlar selam.
oğluma kitap almak istiyorum ne önerirsiniz okuduğunuz birşeyler var mı?

Evet cnm yine erkek
Sende var mi bişeyler :)

yok canım daha evde olsam isterim de bana şuan çok zor
bebeğimi tekrar bırakmak istemiyorum en az 1 yaşına kadar getirmek
istiyorum oda şuan imkansız işe ara vermem nasıl geçti doğumun ilkine göre farklımıydı
sen paşaya kitap almışmıydın ya kitap alayım diyorum da ne önerirsin
sürekli babanne olduğu için bazı şeylerden hep mahrum kaldı akşamları da ben yemek iş yemek banyo falan
çocuğun bu tarz şeyleri ile çok ilgilenemiyorum boyama kitabı ve hikaye kitapları almak istiyorum.
lilipit

Selamlar iyi akşamlar kızlar çok fazla giremiyorum buraya girsem okuyup çıkıyorum ancak belki beni taniyanlariniz vardır kolik bir kızım var ara ara yazmıştım. Şimdi bişey danışmak istiyorum sizlere esila hayatıma girdiğinden bu güne uğraştım çok çok fazla anlatılmaz yaşanır bizim kolikligimiz malesef hala geçmedi hala sureli ve herşeye ağlayan bir kızım var bunun için esilayi sadece çocuk norolojisine gostermemistim bildiginiz Avrupa yakasında goturebilecegim bir hastane bir doktor var mıdır? ??

Cnm
Kitaplarina yarinbakar yazarim isimlerini

merhabalar kızlar. lilipit maşallah çok sevindim sağlıkla gelmiş oğluşun. Allah analı babalı büyütsün.. nasıldı doğum ikinci daha kolay oluyor mu gerçekten?:) 34ist sen nasılsın canım.? Burayı bırakmayan bir sizlersiniz sanırım

Kizlae meehaba nasilsinjz nerelerdesiniz
Herkes iyi mi
Bnm
Ikinci oglum yirmi gunluk
Oldu :)
hayırlı uğurlu olsun bebeğin canım sağlıkla büyüt
bende geçnlerde istemeden kazara hamile kalmışım,hiç istemiyorduk neyseki kalp atışı durdu alındı
ikinciyi gözüm hiç kesmiyor
Allah kolaylık versin sizlerede

Slm kızlar bu forumu özlüyorum walla ne günlerdi pek kimseler kalmadı lilipit tecrübeli anne,darısı bana inşallah.lilipit nasıl gdiyo cnm yeni hayat:)herkes büyüttü kuzuları,efsaneydi bizim bu forum:)

İyiym canım sen nasılsın arada bakıyoruz ya pek giren yok evet
sen nasılsın kuzun nasıl sen düşünümyon mu 2.bebişi..

aaa çok üzüldüm rabbim bi can vermiş ve kaybetmişsin
çok kötü bir durumdur diye düşünüyorum rabbim kimseye vermesin.
olan olduktan sonra istemiyorum denirmi ya bende istemiyorum şuan
onun için de elimden geleni yapıyorum yoksa olıcaklara çok üzülürüm
herzaman derim rabbim istediğim zmanda versin inşallah diye..

İyiym canım sen nasılsın arada bakıyoruz ya pek giren yok evet
sen nasılsın kuzun nasıl sen düşünümyon mu 2.bebişi..
hamd olsun bende iyiyim iş güç uğraşıyoruz. artık düşünüyorum eşimin de baskısıyla. çalışırken zor ama araları çok açılırsa daha zor olcak sanırım. bakalım ne zaman olursa artık. sen düşünmüyorsun sanırım

Esimde bende istemiyirduk gonlumuze gorede oldu sukur
Cok zor olacakti bizim icin
Verende Allah Alanda...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…