2014 Kasım Anneleri

Yaa masallah benimkide kendi kendine altini kirletirken bezini gosterip cisss diyor bi haftadir.. yapinca bezini cikarip atmak istiyor. Uzerine dussem ogrenecek sanki.. ama malesef ki hic uygun bi zamana denk gelmedi. pazartesi gunu sezaryene giricem ( kizimi da kucagima alicam insallah. Dua edin sag salim dogsun. )Bizim tuvalet egitimi bi dahaki yaza kaldi muhtemelen. :KK43:

Oy doğum zamanı gelmiş bilee rabbim sağlıkla gelmesini
nasip etsin inş.bence yaza bırakırsan unutabilir çok zorlanırsın
aklına düşmüşken alıştırabilsen keşke.

Günaydin hatunlarrrr.
Hrkes iyidir inşallah ne zmndır giremedimm.biraz geçmişe baktımda sütten bıraktırma çabaları varr.allah yardımcınız olsunnn.

Biz yusufla tatile gidicez ve uçaklaaa.biraz gözüm korkuyoo.bana tavsiye verebilecek anneler varmiiii.
Ben 3 gun önce uçakla tatile geldim Yaman'la beraber zaten uçak hastası şok oldu binince okuması için çocuk dergisi verdiler kahvaltı verdiler yiyene kadar indik hiç zor olmadı çok rahat ettik

Selam kızlar bebisleriniz ve sizler iyisinizdir inşallah. Ben 1 aydır annemlerde memleketteyim. İlk defa annemlerde rahat edemedim. Eren in yaramazlıklarini anlatmakla bitiremem:KK43: eline aldığıni balkondan aşağı atıyor, sürekli bize vuruyor sonra öpüyor.. tutarsız ve insanı çileden çıkaran davranışlar sergiliyor. Çok bunaldım. Annem ve babam onu çok seviyorlar ama her fırsatta da 6 torunumuz var böylesini görmedik diyorlar. Gerçekten çok yaramaz. Evde de öyleydi ama burda artık oğlumu tanıyamiyorum:KK43: ne yapacağımı şaşırdım..
Adımız gibi kaderimiz de aynı valla çok dertliyim çok

Ben 3 gun önce uçakla tatile geldim Yaman'la beraber zaten uçak hastası şok oldu binince okuması için çocuk dergisi verdiler kahvaltı verdiler yiyene kadar indik hiç zor olmadı çok rahat ettik
Bebek arabasini ucaga binene kadar goturebiliyormuyuz yoksa bagajami veriyoruzz

Günaydin hatunlarrrr.
Hrkes iyidir inşallah ne zmndır giremedimm.biraz geçmişe baktımda sütten bıraktırma çabaları varr.allah yardımcınız olsunnn.

Biz yusufla tatile gidicez ve uçaklaaa.biraz gözüm korkuyoo.bana tavsiye verebilecek anneler varmiiii.
Günaydin hatunlarrrr.

Bebek arabasini ucaga binene kadar goturebiliyormuyuz yoksa bagajami veriyoruzz
Ben egeyle 5 ayliktan beri uçağa biniyorum toplamda 10 kere binmistir. Yanına mutlaka su veya sıvı şeyler al ucak kalkarken ve inerken içsin kulakları tıkanmasın. Oyalanacagi sevdiği bi oyuncagini al çantanı mutlaka ayak ucuna al ıslak mendil bez peçete vs için. Onun dışında atıştırmalık birseyler al zaten hemen zaman geçiyor. Bebek arabasını uçağa kadar goturebilirsin check-in de yapışkan alıp uçağa kadar sokuyor sun. Orada senden alırlar. İnşallah yardimci olabilmişimdir. Cam kenarı secersen daha rahat edersin:KK19:

Selam kızlar bebisleriniz ve sizler iyisinizdir inşallah. Ben 1 aydır annemlerde memleketteyim. İlk defa annemlerde rahat edemedim. Eren in yaramazlıklarini anlatmakla bitiremem:KK43: eline aldığıni balkondan aşağı atıyor, sürekli bize vuruyor sonra öpüyor.. tutarsız ve insanı çileden çıkaran davranışlar sergiliyor. Çok bunaldım. Annem ve babam onu çok seviyorlar ama her fırsatta da 6 torunumuz var böylesini görmedik diyorlar. Gerçekten çok yaramaz. Evde de öyleydi ama burda artık oğlumu tanıyamiyorum:KK43: ne yapacağımı şaşırdım..
Ay inanmıyorum sanki poyrazi anlatmissin.benmkide oyle hatta seninkinden 2 dikiş fazla.bu çocukları isiriyor aglatiyor ben biyere gidemez olmuşum. Kuzenleride ayni yasta onla ama akilkilar poyrazdan cekiyolar.balkona gelince ayakkabi atti kumanda iki tanesuluk ve benm terliklerimi kac kişiyle tartistim onun yüzünden. Allaj yardm etsin

Kızlar diş çıkarırken karanfilli bi karışım söylemiştiniz şu an şehir dışında annemlerde misafirlikteyiz evdeki pcye kaydetmiştim ama bana şimdi lazım kızımın üst iki köpek dişi birden patladı burda,iki gündür çocuk aç geziyor desem yeri meme diye yakama yapışan çocuk acıyor diye emmiyor bile ateşimiz 39,5 kadar çıktı azıları çıkarken bile farketmemiştim ama bu köpek dişleri bizi fena çarptı bilen arkadaşlar rica etsem karanfilli tarifi yazabilirmi jel kullanmak istemiyorum

kızlar günaydın
şu sabır taşı gerçekten çok güzel birşeymiş çocuğum hiç
üzülmeden ayrılıyor memeden gerçi benden uzak kalması da etken
olabilir ama unutmamış istiyodu meme şimdi açıyo okşuyo seviyo gülüyo ama
ağzına almıyo emmiyo yani.kullanmak isteyenlere tavsiye ederimm.
teşekkürler lilipit lilipit

Ben egeyle 5 ayliktan beri uçağa biniyorum toplamda 10 kere binmistir. Yanına mutlaka su veya sıvı şeyler al ucak kalkarken ve inerken içsin kulakları tıkanmasın. Oyalanacagi sevdiği bi oyuncagini al çantanı mutlaka ayak ucuna al ıslak mendil bez peçete vs için. Onun dışında atıştırmalık birseyler al zaten hemen zaman geçiyor. Bebek arabasını uçağa kadar goturebilirsin check-in de yapışkan alıp uçağa kadar sokuyor sun. Orada senden alırlar. İnşallah yardimci olabilmişimdir. Cam kenarı secersen daha rahat edersin:KK19:

Evet evet kapıya kadar götürebilirsin bilet alırken bi poşet verecekler ona koyup görevliye veriyorsun inerken uçağın yanına bırakıyorlar
Bu bilgiler benimde işime yarayacak sagolun kızlar. Erenle 10 gün sonra evimize dönücez nasipse. İlk defa uçakla yolculuk yapicaz inşallah sorunsuz atlatırız. Yerinde duramayan bir çocuk olduğu için endişeliyim açıkçası

Ay inanmıyorum sanki poyrazi anlatmissin.benmkide oyle hatta seninkinden 2 dikiş fazla.bu çocukları isiriyor aglatiyor ben biyere gidemez olmuşum. Kuzenleride ayni yasta onla ama akilkilar poyrazdan cekiyolar.balkona gelince ayakkabi atti kumanda iki tanesuluk ve benm terliklerimi kac kişiyle tartistim onun yüzünden. Allaj yardm etsin
İnan yaptıklarını anlatsam yok artık dersin. Annemin çiçeklerini bile yoluyor. Zaten su sebili görmek beni strese sokuyor. Onun düğmelerine basarak kova bardak ne varsa su doldurup kendini ıslatıyor etrafı mahfediyor:KK43: annemde eşyalarin yerini değiştirmiyor. Alışmışlar belli bir düzene. Onlarda haklı biseyde diyemiyorum. Bir de sen hamilesin isin daha zor.
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

Arkadaslar altin renvinde abiye canta onerir misiniz acikcasi gulunc olmak ve tehlikeli kazalar yasamak istemiyorum dugunde kardesimin dugunu elbisemi aldik mor uzeri altin renginde bir de makyaj icin oneri bilgi verir misinizzz

İnan yaptıklarını anlatsam yok artık dersin. Annemin çiçeklerini bile yoluyor. Zaten su sebili görmek beni strese sokuyor. Onun düğmelerine basarak kova bardak ne varsa su doldurup kendini ıslatıyor etrafı mahfediyor:KK43: annemde eşyalarin yerini değiştirmiyor. Alışmışlar belli bir düzene. Onlarda haklı biseyde diyemiyorum. Bir de sen hamilesin isin daha zor.
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.
Zor hemde nasil

2. gün

Bu sefer akşam sabır taşı kullandım. Harika birşey. acı bir tadı var. sürüyorsunuz ama gözükmüyor. tadını beğenmediği için bırakıp gidiyor. ağlamıyorda.

Gece tabiki uyandı, sevdim okşadım sakinleştirdim. bu gece daha rahat atlattık.

SAbır taşını tavsiye ederim.

Yalnız benim ateşim çıktı. Dün aksam 2 kez az sagdım. sabah baya bı sagdım. ısyerınde sorun yasıyorum cok doluyor. annem tulbent ıle sardı sıkıstırdı. ınsallah gerı cekılmeye baslar.

bu arada, bunları bıraktırmayı dusunen arkadaslar ıcın yazıyorum.

benım gozumde cok buyuyordu ama korktugum kadar degılmıs.

oyy lili atlatmışşsın sende bu durumu..
bende kestim mustiyi artık beni çok zorluyordu..
çok şükür 2 gün sürdü zorluğu..
maşallah oğluşunada kilosunu duyunca bir ahh çektim içimden musti 10,5 kilo iştahı sıfır seviyeye geldi..dr a gidiyoruz yapacak birşey yok diyor.. et süt yumurta bunlara dikkat diyor..
ama musti asla süt içmiyor mamada almıyordu zaten..yoğurtta öyle..
sadece peynir ve yumurta yiyor..
artık ne yapacağımızı şaşırmış bir haldetiz..
iştahsız çocuk çok zormuş çok..
iştahı yerinde olan bebişlerin anneleri çok şanslısınız

maşallah oğluşunada kilosunu duyunca bir ahh çektim içimden musti 10,5 kilo iştahı sıfır seviyeye geldi..dr a gidiyoruz yapacak birşey yok diyor.. et süt yumurta bunlara dikkat diyor..
Istah ve kilo konusunda ayni dyrumdayis ek gidayi hic sevmedi benimkide 10.7 gr bizimkide.. 10 aylikkende ayni kilodaydi suan hala ayni et yumurta balik tavuk nefret edio agzina aldiramiorm onun bu halleri bizimde pskilojimisi bozuo biz yiyios o bakio:KK43:(

hoşgeldin canm nasılsın yoksun bayadır.
sen nasıl bıraktın peki ne zaman bıraktı
2 günse iyiymiş çok şükür artık benimkide istemiyo
zaten hepsini bir arada yiyen görmedim peynir yiyorsa
gene iyi canım benimki peynir çok sevmez yumurta ehh işte
yoğurt da yemiyor zaten sğte alıştırmaya çalışıyorum bakalım
sevip içecekmi.köfte ve patatese bayılıyo ama :) benimkide 11 kilo.

Istah ve kilo konusunda ayni dyrumdayis ek gidayi hic sevmedi benimkide 10.7 gr bizimkide.. 10 aylikkende ayni kilodaydi suan hala ayni et yumurta balik tavuk nefret edio agzina aldiramiorm onun bu halleri bizimde pskilojimisi bozuo biz yiyios o bakio:KK43:(

benim cidden bozuldu psikolojim bu konuda..kaç kere ağlamışlığım vardır..
bir çocuk hiçmi birşey sevmez ya sevdiği hiçbirşey yok..
sırf bu yememe konusu yüzündan 18.ayda memeden kestik..sadece meme emiyor yemek yemiyordu dr da dedi memeden keselim belki yemeğe yönelir diye ama yok hiç fayda etmedi valla..

hoşgeldin canm nasılsın yoksun bayadır.
sen nasıl bıraktın peki ne zaman bıraktı
2 günse iyiymiş çok şükür artık benimkide istemiyo
zaten hepsini bir arada yiyen görmedim peynir yiyorsa
gene iyi canım benimki peynir çok sevmez yumurta ehh işte
yoğurt da yemiyor zaten sğte alıştırmaya çalışıyorum bakalım
sevip içecekmi.köfte ve patatese bayılıyo ama :) benimkide 11 kilo.

canım 18. aylıkken bıraktım mayıs sonuydu..
salça sürdüm tiksindi..gelip gelip bakıodu uff uff diyordu..
ilk gece baya agladı ikinci gün yine baktı baktı gitti hep salçalı peçete koydum ama sütyenin içine..
ikinci gecede biraz mızmızlandı ve bıraktı..
musti asla bırakamaz diyordum çok korkuyorum çünkü sadece meme ile doyan bir çocuktu diyebilirim..
inş sever sütü seninki benimki istemiyor..
ayy ne güzek sevdiği bir yemek varmış musti hiçbirşeyi sevmiyor

benim cidden bozuldu psikolojim bu konuda..kaç kere ağlamışlığım vardır..
bir çocuk hiçmi birşey sevmez ya sevdiği hiçbirşey yok..
sırf bu yememe konusu yüzündan 18.ayda memeden kestik..sadece meme emiyor yemek yemiyordu dr da dedi memeden keselim belki yemeğe yönelir diye ama yok hiç fayda etmedi valla..

canım 18. aylıkken bıraktım mayıs sonuydu..
salça sürdüm tiksindi..gelip gelip bakıodu uff uff diyordu..
ilk gece baya agladı ikinci gün yine baktı baktı gitti hep salçalı peçete koydum ama sütyenin içine..
ikinci gecede biraz mızmızlandı ve bıraktı..
musti asla bırakamaz diyordum çok korkuyorum çünkü sadece meme ile doyan bir çocuktu diyebilirim..
inş sever sütü seninki benimki istemiyor..
ayy ne güzek sevdiği bir yemek varmış musti hiçbirşeyi sevmiyor

ben yazlığa bıraktım canım yoksa bırakmazdı çok inatçı ve hırçın bir çocuk çünkü
ramazanın ilk günü kv dedi biz gideriz ramazanda sen bıraktıe gece durmaz diye denedim
imkanı yok 4 saat ağladı sonra gitmediler bayramda beraber gittik emdi sonra ben döndüm onlar kaldı
durmaz dedik gece ama sıkıntı olmadı pis demek beni görünce istiyormuş gelince gene istedi ama çok diretmedi
sonra sabır taşı adlım sürdüm 1 2 kere istedi şidmi 1 2 gündür tamamen bıraktı bakıp okşuyodu gülüyodu:)
ben de mesela yazlıkta ketçap sürdüm kıl koydum iğrensin diye yok temizle ver diyo ketçapı sevdi emdi:)
onlar bana fayda etmedi yani.
sıcaklar iştahına etki ediyo olabilir mi canım az da yese yeter valla biz bile yiyemiyoz ufukhan da
öyle yazlıkta iyiymiş ama burda normal yiyo..

ben yazlığa bıraktım canım yoksa bırakmazdı çok inatçı ve hırçın bir çocuk çünkü
ramazanın ilk günü kv dedi biz gideriz ramazanda sen bıraktıe gece durmaz diye denedim
imkanı yok 4 saat ağladı sonra gitmediler bayramda beraber gittik emdi sonra ben döndüm onlar kaldı
durmaz dedik gece ama sıkıntı olmadı pis demek beni görünce istiyormuş gelince gene istedi ama çok diretmedi
sonra sabır taşı adlım sürdüm 1 2 kere istedi şidmi 1 2 gündür tamamen bıraktı bakıp okşuyodu gülüyodu:)
ben de mesela yazlıkta ketçap sürdüm kıl koydum iğrensin diye yok temizle ver diyo ketçapı sevdi emdi:)
onlar bana fayda etmedi yani.
sıcaklar iştahına etki ediyo olabilir mi canım az da yese yeter valla biz bile yiyemiyoz ufukhan da
öyle yazlıkta iyiymiş ama burda normal yiyo..

y6ok canım ya mustinin normal hali bu..
anamm senin oğlan akıllı çıkmış ketçapıda severmiş hahahahah
kız o kadar gün nasıl ayrı kalabildin dayanabildin

y6ok canım ya mustinin normal hali bu..
anamm senin oğlan akıllı çıkmış ketçapıda severmiş hahahahah
kız o kadar gün nasıl ayrı kalabildin dayanabildin

valla canım çok zor oldu geldi
ağladım zırladım kendimi dışarı attım gezmelere gittim
hiç olmadığı kadar evi baştan aşağa indirdim temzlik yaptım falan
aklıma getirmemeye çalıştım evde olsam kafayı yerdim ama o kesin
sana birşey söylim mi havuz park okadar mutluydu ki onu düşündükçe de
kendimi avuttum inan şimdi geldi çocuğum nasıl terliyo isilik oldu kaç kere duaş sokuyoz
orda rahat uyku uyuyodu..videoları geliyodu o mutluluğunu gördükçe ben daha murlu oluyodum.
ama fena alışmışi sokağa tuttamıyom evde akşam giriyoz ya 15 dkka bi ağlama krizimiz var..

X