2014 Kasım Anneleri

Mama ictukten sonra yemek yiyor mu?
Sanirsam 14 aylikti mamayi biraktik biz. Cok mu erken olmus acaba :/
Gunluk sut iciyor gunde 500 ml...bazen daha fazla.
bizim çocuk doktoru 500ml den fazla kesinlikle içmesin demişti. gerçi bizimki toplam 100ya icer ya içmez. sizinkine maşallah

Evet yiyor yemek...sebze ve meyveyle arası yok...çorba,mücver,patates kızartması,kumpir,Kıymalı yumurta severek yedikleri...sabah kahvaltısını sağlam yapar reçel bal vs. yanında süt içer 120 cc kadar. sabah,gün arasında ve gece yatmadan 1 saat önce de mama içer benim tüy siklet horozum...
bizim yediklerimizden yesin istiyorum ...mama uzun süre içince demir eksikliği yapıyor hem dişleri de var...yemezsem mama içerim demesin artık.
Biberonlu bir hayat istemiyorum yeter daa :)

Memeden kesen anneler sabır taşını aktaran aldınız sanırım nasıl kullanılıyor...biz halen günde 3 öğün mama içiyoruz kesen var mı?

evet canım aktardan aldım ıslatıyosun yumuşuyo zaten
sonra sürüyosun o kadar.3 öğün maşallahh o olduğu halde yemek
yiyosa iyi valla ben dün okadar zor yemek yedrdim oda çorbaa sadece :KK43::KK43:
kahvaltı da eh iştee süt hala tam anlamıyla içmiyo çok nadirr küçük kutulardan
içiyo oda arada pipetle ama..

yok canım olsun mamaymış zaten anne sütü olsa 2 ye yaklaşsın dedim
ama normal süt içiyosa iyi.benim pek içmez 1 ay oldu memeyi bıraktık
iştahı çok da açılmadı sıcaklara bağlıyorum bakalım zorla yediriyorum
ya gündüz kv ler yemesi çok iyi diyolar ne akşam ne hafta sonu ben görmedim
hiç.

bizim çocuk doktoru 500ml den fazla kesinlikle içmesin demişti. gerçi bizimki toplam 100ya icer ya içmez. sizinkine maşallah

bence de 500 den fazla olması iyi değil.
500 bile çok bence kansızlık yaparsa bide
benimki sabahları küçük kutulardan 1 tane içse
razıyımm ama nerde zorla çok nadir içiyo..

Evet yiyor yemek...sebze ve meyveyle arası yok...çorba,mücver,patates kızartması,kumpir,Kıymalı yumurta severek yedikleri...sabah kahvaltısını sağlam yapar reçel bal vs. yanında süt içer 120 cc kadar. sabah,gün arasında ve gece yatmadan 1 saat önce de mama içer benim tüy siklet horozum...
bizim yediklerimizden yesin istiyorum ...mama uzun süre içince demir eksikliği yapıyor hem dişleri de var...yemezsem mama içerim demesin artık.
Biberonlu bir hayat istemiyorum yeter daa :)

ohh maşallah seninkine iyiymiş baya yemesi
benimki dün hiç bişey yemedi kahvaltıdan kaç saat sonra
sadece çorba içirebildim.kahvaltı bile fazla yapmıyo ya.
bıraktır mamayı sende verme yani oda meme gibimidir acaba
nasıl bıraktırılır.

Ins.. Ne kullaniorsnz demir ilaci bize bu sefer ferifer die tek kullanimlik kasik seklinde verdi 1.5 kutusunu ictik ama artik nefret ediio verdimmi zorla oksure oksure kusuo tadi guzelse sizinkinin dojtorumuza danisip ondan alalim

canım ferrum damla verdi..
vitaminde nutrigen üzüm diye birşey var onu verdi fiyatı 35 tl..
biz daha öncede kullanmıştık bunu ama içmiyor diye kesmiştim 3 ay devamlu kullan dedi dr

anane bakıyo ya hep ona alışmış
çocuk çalışıyodu dimi senin kv ondan bakamıyo
tek bi tarafa zor oluyo aslında çocuk bakmak ama napıcan
benim annemde uzak olduğu için bakamıyo kv de yoruluyo
ama yapıcak birşey yok zaten kimseye de bırakmıyo :)

kv çalışıyordu canım ama artık istfia etti emekli olacak..
yinede sadece annem bakar çünlü çocuğun iki taraflı olunca dengesi bozuluyor

kv çalışıyordu canım ama artık istfia etti emekli olacak..
yinede sadece annem bakar çünlü çocuğun iki taraflı olunca dengesi bozuluyor

aynen doğru da tek tarafda yoruluyo
zor oluyo ya herkesin bakması farklı tabi
ama ne bilim eşit bakılması lazım..2 taraf da yakınsa
yorgunluk açısından.

evet canım aktardan aldım ıslatıyosun yumuşuyo zaten
sonra sürüyosun o kadar.3 öğün maşallahh o olduğu halde yemek
yiyosa iyi valla ben dün okadar zor yemek yedrdim oda çorbaa sadece :KK43::KK43:
kahvaltı da eh iştee süt hala tam anlamıyla içmiyo çok nadirr küçük kutulardan
içiyo oda arada pipetle ama..

yok canım olsun mamaymış zaten anne sütü olsa 2 ye yaklaşsın dedim
ama normal süt içiyosa iyi.benim pek içmez 1 ay oldu memeyi bıraktık
iştahı çok da açılmadı sıcaklara bağlıyorum bakalım zorla yediriyorum
ya gündüz kv ler yemesi çok iyi diyolar ne akşam ne hafta sonu ben görmedim
hiç.

bence de 500 den fazla olması iyi değil.
500 bile çok bence kansızlık yaparsa bide
benimki sabahları küçük kutulardan 1 tane içse
razıyımm ama nerde zorla çok nadir içiyo..

ohh maşallah seninkine iyiymiş baya yemesi
benimki dün hiç bişey yemedi kahvaltıdan kaç saat sonra
sadece çorba içirebildim.kahvaltı bile fazla yapmıyo ya.
bıraktır mamayı sende verme yani oda meme gibimidir acaba
nasıl bıraktırılır.
Şu sabır taşı olayını tuttum...emzik bıraktırmak için de işe yarar.:kahve:

isyan123 .!.:
canım ferrum damla verdi..
vitaminde nutrigen üzüm diye birşey var onu verdi fiyatı 35 tl..
biz daha öncede kullanmıştık bunu ama içmiyor diye kesmiştim 3 ay devamlu kullan dedi dr
TeseKkur ettik uzumu biliorm multivitann ayni zamanda ondan kullandik bi donem hatta bnmki ayri bi enerji yaptiordu :))o bilmm sizde oluirmu.. Ferroyu da kullandik onu severek iciordu aslinda olmassa bisde geri donelim cok tesswkkur yine tekrardan biran once sagliklarina kavusurlar ins..

uzun bi aradan sonra merhabalr herkese :)
benm oğlum kasım 5 doğumlu hala 11 kilo 87 cm doktora götürmelimiyim sizce zayıf diye :KK43:

Herkese slmlar uzun zamn oldu girmeyeli bebişlrr nsl annelr nsl biz hem emzik hem çiş bıraktrmayla ugrasyrz çişten umutluym da emzk zor görnyor

Selam bayanlar nasılsınız görüşmeyeli bu yıl bebeğini kreşe vercek olan varmı ya ben geçen yıl bakıcıdan çok çektim bu yıl kreş düşünyrm ama çok kararsızım daha çok küçük geliyor gözüme üzülüyorum kreşte naparki tek başına:110: valla düşünmekten delirmek üzereyim tatilde bitmek üzere napıcam bilemedim,sizin fikirlerinizi almak istiyorum:KK50:

uzun bi aradan s

onra merhabalr herkese :)
benm oğlum kasım 5 doğumlu hala 11 kilo 87 cm doktora götürmelimiyim sizce zayıf diye :KK43:

merhaba..
benim kide 8 kasım doğumlu benimkide 11 kg
zayıf mı bilmiyorum sağlıklı olsunlar yeter yemesi falan iyiyse
kiloya takılma derim ben..

Herkese slmlar uzun zamn oldu girmeyeli bebişlrr nsl annelr nsl biz hem emzik hem çiş bıraktrmayla ugrasyrz çişten umutluym da emzk zor görnyor

memeyi bıraktınız mı biz emzik kullnamadığımız için
onu bilmiyorum memeden kestimm şimdi bizde de sıra çişte inş.kolay olur oda..
niye emziği bırakmaz mı...

Selam bayanlar nasılsınız görüşmeyeli bu yıl bebeğini kreşe vercek olan varmı ya ben geçen yıl bakıcıdan çok çektim bu yıl kreş düşünyrm ama çok kararsızım daha çok küçük geliyor gözüme üzülüyorum kreşte naparki tek başına:110: valla düşünmekten delirmek üzereyim tatilde bitmek üzere napıcam bilemedim,sizin fikirlerinizi almak istiyorum:KK50:

merhaba canım biz iyiyiz sen nasılsın.
noldu bakıcıyla okadar daraldın.valla evet küçükler
ama mecbur olunca napıcan birde tanıdığım çok var 2 yaşında kreşe
veren bizimkilerde 2 yaş sayılır oyüzden bence rahat ol.birde çok şey öğreniyorlar
bence iyi olur cnm merak etme..sıkılcak birşey yokk annesi..1 yaşında verenler var onlar
napsınn..

tuvalet eğitimi verecek annişler yarın bim de 2 li klozet takımı geliyor. bebekler için güzel olur diye düşünüyorum. isterseniz bir bakın

aaa sağol cnmm kv me lazımlık aldım
bizim eve de ondan almayı düşünüyodum dışarda
70 di bu 2 li kapak büyük ve bebekler için ondan yanii..

Aynen dediğin gibi canım ben gayet depresifim şu an :KK43: butun gun dibimde zaten bide uzun uzun emiyor hala bunalıma giriyorum resmen.
kızıma 6 ay sagarak sut vermiştim emmemişti ve o kadar cok üzülmüş ağlamıştım ki emmediği için. Şimdi diyorumki rabbimin bi bildiği varmış eğer kızım da böyle yapışık meme düşkünü bir cocuk olsaydı ikinciyi yapmaya cesaret edemezdim tekim çünkü Eşim hariç kimseden yardım yok o da biyere kadar olutor.

Emzirme hevesimden dolayı yaptıgım en buyuk hata emerek uyutmaya alıştırmak oldu başlarda kolayıma geliyordu ama buyudukce zor olacagını düşünemedim. Öyle böyle 21 ay emdi ablasının acısını fazlasıyla cıkardı artık yeter diyorum ben de.
Seni çok iyi anlıyorum ya ben de 24. Ayı beklerim diyordum ama bu sıcaklar mahvetti beni:KK43: biraz Zaman ayırmak gerek galiba Allah güç kuvvet versin bize..

Seni çok iyi anlıyorum ya ben de 24. Ayı beklerim diyordum ama bu sıcaklar mahvetti beni:KK43: biraz Zaman ayırmak gerek galiba Allah güç kuvvet versin bize..

Biz bıraktık sanırım :/ en son cuma sabah emdi. Bant yapıştırdım uf oldu dedim daha once parmagı yaralanmıştı biliyor yara bandını. Acıp bakıyor kapatıyor. Bugun hiç açmadı. İstemedi de.

Gece bunaltırsa emziririm dıyordum ama korktugum gibi olmadı saatlerce ağlayacak diye dusunuyordum. Sadece cok gec uyuyor. 4 gundur gunduz dısarda uyuttum memesiz ilk defa uyuyor zorlamak istemedim evde ugrasıp. Gunduz 2 gibi uyuyordu şimdi 4-5 gibi uyuyor. Gece de 12 yi buluyoruz malesef. Şu an için memeyi unıtsun uyku saatlerini düzene sokarım dıye dusundum. Cok uzun suruyor uyutmak Kızım da oldugu ıcın saatlerce uyutmaya ugrasamıyorum o yuzden iyice yorulana kadar bekliyorum.

Üzülüyorum aslında meme meme dıye ağlayınca çok kotu oluyorum ama en ıyı zaman şu an hava iyi dısarda yoruluyor. Uykusuz bir cocuk zaten kışın asla yapamazdım. Darısı başınıza inşallah canım.

Mrb arkdşlar uzuuuun zamandr uğrayamadm buralara umarım herkes iyidir görüşmeyeli ☺️ Bz de memeyi henüz bırakmadık ama eylül ayında inş bırakturmak istiyorum çnkü inek sütü çok az içio belki beni bıraksa inek sütü daha çok içer bnle aynı durumda olan var mı anne sütünü bıraktırıp inek sütü alımınıZ arttı mı yani

Mrb arkdşlar uzuuuun zamandr uğrayamadm buralara umarım herkes iyidir görüşmeyeli ☺️ Bz de memeyi henüz bırakmadık ama eylül ayında inş bırakturmak istiyorum çnkü inek sütü çok az içio belki beni bıraksa inek sütü daha çok içer bnle aynı durumda olan var mı anne sütünü bıraktırıp inek sütü alımınıZ arttı mı yani
Mrb bizde 3.haftadayız artık emmiyor.ewet süt daha çok içiyo uyanınca hemen ısıtıyorum 90 yada 100 cc içiyo önceden olsa 50 yi ite kaka içerdi.

X