2014 Kasım Anneleri

aynen öyle 2 yaşında bırakmıyorlar anneler sabırsız yada kıyımsız
bilemem ufak bi zorlukta veriyolar daha değil deyip bıraktıramıyorlar
herkesin kendi fikri belki ev hanımları için daha kolaydır bilemem ben çalışan
için söylüyorum baya zor herşey gece kalkıp emzirmek akşam iş dönüşü
meme harici uyutamamak gibi vs bir sürü şey ben meme yüzünden hiç bişey yapamıyodum
he tabiki çocuğuma feda olsun ama 40 lık bebek yada aylık bebek değil bu kadar olması gereken
birşey yok yani yemek de önemli.
2.gün baya iyi geçmiş sevindim adına çok sürmez bırakır merak etme
sabır taşı nerden alınıyo benimki gelince belki siterse bende sürerimm.
Günaydın herkese,cnm nası duruyosun 20 gün ben bu yaşımda annemi görmesem özlerim onun senden daha büyük mutluluğu olamaz ki,travma olur çok erken bi yaş bu kdr ayrı kalmk için.
Lilipit tuvalet eğitimi çok erken şuan,hiç acele etme derim 2 yaştan sonra başlar kimisi 2 yaşında da bırakablr ama 3 geç diil ki,seneye yazın bırakmış olsalar tam zmnı.şuan yaşadıkları hersey ilerde karakterlerini belirlicek erken tuvalet eğitimi ilerde cimri tutucu bi özellik taşımasına sebep olabilir

aynen oyle cnm
calısırken cok zor oluyor, ama oylekı bız zor dıyerek bırakmadık. devam ettık. bu aşamaya kadar da geldık. ben 2 yasına kadar da belkı emzırebılırdım ama sebeplerım var kendımce.
evdekı anneler ıcın bıraktırmak daha zor olur sanıyrm cunku gordukce ıstıyorlar ya, mesela o yuzden ben haftaıcı basladım bırakmaya en azında gunduz gormedıgı ıcın ıstemıyor.

sabır tası aktarda var, mınık sıyah bır tas, su ıle ıslatıp ıyıce suruyorsun yedırıyorsun, bırsey suruldugu bellı olmuyor. ben bırseyde soylemedım. ıstedı verdım. begenmedı cektı gıttı :)
kendı ıstemedı artık

hadi ya ben de alayım ozaman bakalım inş. gerek kalmaz
unutmuştur..tabi benimkide gündüz hiç bişey yok beni görünce hemen
yapışıyodu gece de öyle ikna olmuyodu şimdi gece hiç uynamıyomuş bile
uyansa da hemen uyuyo ben varken mümkün mü emmeden uyuması..

Günaydın herkese,cnm nası duruyosun 20 gün ben bu yaşımda annemi görmesem özlerim onun senden daha büyük mutluluğu olamaz ki,travma olur çok erken bi yaş bu kdr ayrı kalmk için.
Lilipit tuvalet eğitimi çok erken şuan,hiç acele etme derim 2 yaştan sonra başlar kimisi 2 yaşında da bırakablr ama 3 geç diil ki,seneye yazın bırakmış olsalar tam zmnı.şuan yaşadıkları hersey ilerde karakterlerini belirlicek erken tuvalet eğitimi ilerde cimri tutucu bi özellik taşımasına sebep olabilir

bizler tabi özleriz aklımız eriyo belki ondan ne bilim
benim annem uzak valla ne 20 günler oluyo görmüyorum:KK43::KK43::KK43:
haklı olabilirsin canım tabiki özlüyorum çok hemde evde durmuom
hep dışardayım şimdiye kadar olmadığı kadar hem de.
kendimi felaket temizliğe verdim hergün saatlerce temizlik yapıyorum
hafta sonu da geziyorum sanırım psikolojim bozuldu ama bi daha ne zaman
gitcek orda çok rahat deyip kendimi frenliyorum biraz daha sabırr.....
ben evde olsam dışarı sürekli çıkartrım gezeriz çocğumla ama babannemiz götürmüyo pek
yoruyo tabi oda haklı sürekli bahçedeler bi şansımız var evin bahçeli olması burda..
meme için seneye yaz ne bilim bana çok gelir yemek yemiyo ya çünkü belki de ondandır.
tuvalet de ne bilim ya erken öğrense sorun olmaz gibime geliyo benm eşim 1,5 yaşında
tuvalete yapıyomuş mesela hiç de bi sorun yok aklı erse ben başlarım şimdiden valla.

Eger cocuk uygunsa 18 aylik baslanabiliyor
Ben cok acele etmeyecegim ama 3 yasinda gelisimi normal bir cocuk icin bana tuvalet egitimi verilmemesi gec geliyor
Bu konuyada surdan vardim
Bazi anneler surecleri cok uzatiyor
Uc yasina kadar emirmek
3 yasindan sonra tuvalet egitimi vermek gibi
Kimi de oyle iste
Tercih meselesi diyelim artik

hadi ya ben de alayım ozaman bakalım inş. gerek kalmaz
unutmuştur..tabi benimkide gündüz hiç bişey yok beni görünce hemen
yapışıyodu gece de öyle ikna olmuyodu şimdi gece hiç uynamıyomuş bile
uyansa da hemen uyuyo ben varken mümkün mü emmeden uyuması..

bizler tabi özleriz aklımız eriyo belki ondan ne bilim
benim annem uzak valla ne 20 günler oluyo görmüyorum:KK43::KK43::KK43:
haklı olabilirsin canım tabiki özlüyorum çok hemde evde durmuom
hep dışardayım şimdiye kadar olmadığı kadar hem de.
kendimi felaket temizliğe verdim hergün saatlerce temizlik yapıyorum
hafta sonu da geziyorum sanırım psikolojim bozuldu ama bi daha ne zaman
gitcek orda çok rahat deyip kendimi frenliyorum biraz daha sabırr.....
ben evde olsam dışarı sürekli çıkartrım gezeriz çocğumla ama babannemiz götürmüyo pek
yoruyo tabi oda haklı sürekli bahçedeler bi şansımız var evin bahçeli olması burda..
meme için seneye yaz ne bilim bana çok gelir yemek yemiyo ya çünkü belki de ondandır.
tuvalet de ne bilim ya erken öğrense sorun olmaz gibime geliyo benm eşim 1,5 yaşında
tuvalete yapıyomuş mesela hiç de bi sorun yok aklı erse ben başlarım şimdiden valla.
Bence al Zor durumda kalirsab kullanirsin cnm :)

Selam kizlar memeden kesmeler baslamis yavas yavas. Bende gelecek ay düşünüyorum biraz daha azaltmayi. 22-23 ayini bir tamamlasin. Zaten sadece uyku zamanlari istiyor o yüzden acele etmiyorum.
Biz tuvalet egitimini tamamladik cok sukur. Eger çocuğunuz hazirsa hic uzatmayin derim ben. :KK66:

Selam kizlar memeden kesmeler baslamis yavas yavas. Bende gelecek ay düşünüyorum biraz daha azaltmayi. 22-23 ayini bir tamamlasin. Zaten sadece uyku zamanlari istiyor o yüzden acele etmiyorum.
Biz tuvalet egitimini tamamladik cok sukur. Eger çocuğunuz hazirsa hic uzatmayin derim ben. :KK66:

hadi ya nasıl oldu peki o
valla benim o konuda hiç bilgim yok nasıl
alıştırcam napmam gerekiyor bilmiyorumm.

Oğlum 20,5 kilo bir sebebi bu (gayet saglıklı beslenıyor ancak sütüm yarıyor maşallah)
İkinci çocugu dusunuyorum. bununla ılgılı acıklamalarımı da daha once yazmıstım.
Annemın yanında kalıyorum esım ay sonuna donecek gorevden, annemın yanındayken daha kolay olacak.
Bıde uykusuz geceler ıle sabah ıse gıtmenın yorgunlugunu yasayan bılır.
Tercıh meselesı, bazen bende vıcdan yapıyorum ama o kadar emek sarfedıp emzırdıgım ıcınde gonlum rahat. ^3 aylıkken basladım işe, mama takvıyesız emzırdım 20,5 ay. bu asamalar kolay olmadı. ben bıttım o ayrı.
20.5 kilo mu oglun hay maşallah yanlış yazmadin değil mi boyu kaç peki? Oğlum 11 kilo aylardır hatta bazen 10.5 kiloya dÜşüyor. Zaten yeterince emmiş ikinciyi dusunuyorsan bence normal inşallah bir an önce sıkıntısız ayırırsın

Oğlum 20,5 kilo bir sebebi bu (gayet saglıklı beslenıyor ancak sütüm yarıyor maşallah)
İkinci çocugu dusunuyorum. bununla ılgılı acıklamalarımı da daha once yazmıstım.
Annemın yanında kalıyorum esım ay sonuna donecek gorevden, annemın yanındayken daha kolay olacak.
Bıde uykusuz geceler ıle sabah ıse gıtmenın yorgunlugunu yasayan bılır.
Tercıh meselesı, bazen bende vıcdan yapıyorum ama o kadar emek sarfedıp emzırdıgım ıcınde gonlum rahat. ^3 aylıkken basladım işe, mama takvıyesız emzırdım 20,5 ay. bu asamalar kolay olmadı. ben bıttım o ayrı.
34ist 34ist lilipit lilipit Haklısınız tabiki bizim kültürümüzde emzirme önemli benim sütüm olmadı Allah nasip etmedi o yüzden herkes sonuna kadar emzirsin istiyorum uykuya iştaha etkisi olur inşallah Yaman da mama içiyor ama bunlar bizde de sorun

lilipit lilipit kilosu ile ilgili doktor ne söylüyor 20.5 yazmışsın anladığım kadarıyla

34ist 34ist lilipit lilipit Haklısınız tabiki bizim kültürümüzde emzirme önemli benim sütüm olmadı Allah nasip etmedi o yüzden herkes sonuna kadar emzirsin istiyorum uykuya iştaha etkisi olur inşallah Yaman da mama içiyor ama bunlar bizde de sorun

lilipit lilipit kilosu ile ilgili doktor ne söylüyor 20.5 yazmışsın anladığım kadarıyla

evet sen emziremediğin için üzüldüğüne sanki bizim ki erkenmiş gibi geliyodur
sana canım haklısın tabiki ama valla olmuyo aylık bebek gibi sürekli göğsümde
bazen çok sıkılıyorum çok sütüm olmadı kiloluda olmadı bazılarını görüyorum
süt yaramış nasıl kilolular aylıkken hep diyolardı zayıf mama ver diye vermedim
aç olsa ağlar dedim sonuna kadar emzirdim yani napım..

evet sen emziremediğin için üzüldüğüne sanki bizim ki erkenmiş gibi geliyodur
sana canım haklısın tabiki ama valla olmuyo aylık bebek gibi sürekli göğsümde
bazen çok sıkılıyorum çok sütüm olmadı kiloluda olmadı bazılarını görüyorum
süt yaramış nasıl kilolular aylıkken hep diyolardı zayıf mama ver diye vermedim
aç olsa ağlar dedim sonuna kadar emzirdim yani napım..
Haklısın bazen diyorum Allah dağına göre kar veriyor Yaman böyle sürekli emseydi belki ben daha depresif olurdum sürekli elimden tutup oda oda gezdiriyor beni oturuncada bu sıcakta kucağımda duruyor çok bunaltıyor beni

20.5 kilo mu oglun hay maşallah yanlış yazmadin değil mi boyu kaç peki? Oğlum 11 kilo aylardır hatta bazen 10.5 kiloya dÜşüyor. Zaten yeterince emmiş ikinciyi dusunuyorsan bence normal inşallah bir an önce sıkıntısız ayırırsın[/QUO4TE]
cnm zaten oglum 4100 gr dogu
boyu olcturmedım yakın zamanda ama mayıs ayında 91 cmdi, şimdi 1 metreye yakındır dıye dusunuyorum.
106 cmlık falan alıyorum tısortlerını
benım boyum 180, kardesım 197(erkek), amcası 188, babası 180
aıle uzun ve ırı yapılı
ondan ırı bır cocuk
bırden fazla doktora sordum kılosunu, anne sutude aldıgı ıcın normal oldugunu soyledıler
benım oglum hazır hıcbır gıda tuketmedı. 1,5 yasından sonra oncesınde yedıgı bebek keklerınden sonra normal kekler ve sutlac yemege basladı. ne bıskuvı verdım ne abur cubur
vermeyıde dusunmuyorum
ayrıca cok yıyen bır cocuk degıl, meyve surmuyor agzına, kahvaltı yapmıyor. sabah ıse cıkmadan benı emıyor bıda saat 10 a kadar hıcbırsey yemıyor, annem kahvaltı yaptıramayınca corba ıcırıyor, oglen uykusundan sonra yemek yer, sonra ben gelınce benı emer, yogurt yer yatar
dun mesela hıcbırsey yememıs dogru duzgun
ama kılolu ıste, anne sutunden kesınce zayıflar dıyorlar, ben zayıflamasını umit ediyorum. çok fazla
gece uyanıp uyanıp o kadar agır cocugu besıkten al emzır gerı yatır cektıgımı bı ben bılıyorum
cok zor :KK43:

bırkac doktorla konustm hepsı normal dedı cunku saglıklı beslenıyor, annesutu aldıgın ıcın oyle tabı bıde genetık
bız uzun boylu ve ırıyız
oda uzun boylu ve iri
4100 gr dogmustu

hadi ya nasıl oldu peki o
valla benim o konuda hiç bilgim yok nasıl
alıştırcam napmam gerekiyor bilmiyorumm.

Canim daha önce yazdim mi hatırlamıyorum ama kendisi bezini cikarmami istedi bir gün. 19 aylikti. Bezini çıkardım kakasini tuvalette yaptı. Sonra ben tekrar bezledim. Cisini falan hep tuvalete yaptirip tekrar bezliyordum ilk hafta. Bayagi alisinca komple cikardim gece-gunduz. Bir daha takmadik. Altina ilk zamanlar yaptigi oldu bayagi. Ama sonra alisti. Islak kuru kavramini ogrendi. Öyle canim. sabir istiyor. Karar verdikten sonra geri dönüş cocugun kafasini karıştıriyormus. Bu nedenle hem cocugun hem senin hazir olman lazım.

ınan bende ıkı yasa emzırme konusunda kararlıydım. ozellıkle annem cok ısrar ettı halımı gordukce
emzırmek onemlı, cıdden zor ve yıpratıcı bır surec

Doğum kilosu zaten iyiymiş bir de genetik faktörler var tabi. Zayıf lar merak etme sağlıklı olsunlar da. Ege de zayıf mesela ama çok hareketli asla durmuyor iştahı hiç yok desem yalan olur ama idare eder ikinci öğün genelde yemez meyve ve süt ile günü bitirdiği de olur. İki öğün yemek yediği de olur. Sağlıklı ve mutlu olması benim için herseyden önemli oyuzden çok takmıyorum lilipit lilipit

Doğum kilosu zaten iyiymiş bir de genetik faktörler var tabi. Zayıf lar merak etme sağlıklı olsunlar da. Ege de zayıf mesela ama çok hareketli asla durmuyor iştahı hiç yok desem yalan olur ama idare eder ikinci öğün genelde yemez meyve ve süt ile günü bitirdiği de olur. İki öğün yemek yediği de olur. Sağlıklı ve mutlu olması benim için herseyden önemli oyuzden çok takmıyorum lilipit lilipit
aynen once zayıf dıye hıc uzulmeyın
saglıklı olsunlar yeter
yemıyorlar ıste
ben yıyen cocuk gormedım zaten
ama oglumdan fazla yıyıp zayıf olan gordum :)
kılo bence kesınlıkle genetık bır faktor
ayrıca hareketlıde, gercı oyle obez duran bı cocuk degıl, kucucuk suratı var, boyu uzun ya :)

Haklısın bazen diyorum Allah dağına göre kar veriyor Yaman böyle sürekli emseydi belki ben daha depresif olurdum sürekli elimden tutup oda oda gezdiriyor beni oturuncada bu sıcakta kucağımda duruyor çok bunaltıyor beni

gerçekten zor canım eve gidiyorum onu alıp
üzerimi değişeyim elimi falan yıkayım diyorum
banyoya arkamdan geliyo açmaya çalışıyo nerde olursan ol
emmek istiyo he ben sabırlıydım veriyodum ama belli bi
yerden sonra olmuyor.sırf huysuzluğu çoğu zaman durmaması
meme istemesinden di.

Canim daha önce yazdim mi hatırlamıyorum ama kendisi bezini cikarmami istedi bir gün. 19 aylikti. Bezini çıkardım kakasini tuvalette yaptı. Sonra ben tekrar bezledim. Cisini falan hep tuvalete yaptirip tekrar bezliyordum ilk hafta. Bayagi alisinca komple cikardim gece-gunduz. Bir daha takmadik. Altina ilk zamanlar yaptigi oldu bayagi. Ama sonra alisti. Islak kuru kavramini ogrendi. Öyle canim. sabir istiyor. Karar verdikten sonra geri dönüş cocugun kafasini karıştıriyormus. Bu nedenle hem cocugun hem senin hazir olman lazım.

valla maşallah ona nazar değmesin
bilinçliymiş demek ki ufukhan da mesela
birşeyler yaptığını biliyo utanıyo kaka yaparken kıyı köşe kaçar
yaparken oyy yavrum kıyamam ben ona :) fazla uğraştırmaz diye
düşünüyorum inş.bakalım yaz daha iyi sanki bunun için
kışın üşüyebilirler çünkü.

aynen once zayıf dıye hıc uzulmeyın
saglıklı olsunlar yeter
yemıyorlar ıste
ben yıyen cocuk gormedım zaten
ama oglumdan fazla yıyıp zayıf olan gordum :)
kılo bence kesınlıkle genetık bır faktor
ayrıca hareketlıde, gercı oyle obez duran bı cocuk degıl, kucucuk suratı var, boyu uzun ya :)

bi resmini mi atsan tosun paşanın napsan ya
merak ettim ben tombiş bebekleri çok severim
ısırmamak için kendimi zor tutarımm :):):) 20,5 kilo deyince
insana çok geliyo bu yaştaki bebek için ama dediğin gibi
irilikten dolayı olabilir boyu uzun falan yani.

bi resmini mi atsan tosun paşanın napsan ya
merak ettim ben tombiş bebekleri çok severim
ısırmamak için kendimi zor tutarımm :):):) 20,5 kilo deyince
insana çok geliyo bu yaştaki bebek için ama dediğin gibi
irilikten dolayı olabilir boyu uzun falan yani.
ozelıne bak cnm

Emzirmek son aylarda cidden sıkıntılı birde sutde yok bos bos emiyor huylanıyorum artik. Bende biraktirmak istiyorum okul açılmadan bazende birkac aydaha sabret diyorum bilemiyorum.s Adem gunes emzirme 2yasla 30 ay arasini bulabilir kademeli biraktirin cocuk travma yasamasin diyor ama oda zor geliyor acikcasi

X