2014 Kasım Anneleri

Cnm bende gece emzirdim ama isyerinde hastalandim iyice doldu gogsum atesim cikti 38,5 a mecbur sagdim
Ne yapcam bilemedim suan uyutuyrm yine doldu tasti gogsum
Gece emziricem sabahta sagayim diyorum
Hastalanmaktan korkuyorum
Senin atesin oldu mu
Sagarsamda sut cekilmeyecek geri
Napcam bilemiyorum ben sasirdim
benim şişti ama ateş olmadı ilk aylarda cok olmuştu ama biliyorum cok fena. mastit falan olmaz inşallah. dibine kadar sağınca süt gelmeye devam eder, biraz sağ demişti çocuk doktorumuz

ozelıne bak cnm

canım ateşin devam ederse doktora git kesinlikle
benim şişti canım çok yanıyodu çalışırken falan netden baktığımda ateş vs.
olursa doktora gidin yazıyodu.çok sağma seni rahatlatana kadar sağ kesilmez yoksa.

benim oğlum da hiçbir şey yemiyordu uyku yoktu sürekli gece bile agzinda olacak ki uyusun. şimdi cok güzel yiyor maşallah ve gece uykusuda deliksiz oldu. eylül de işe başlıyorum benden ve sutten ayrılma da pespese gelsin istemedim

Neden acele ediyorsunuz daha iki yaşına bile gelmediler ben 5 ay emzirdim emmedi zaten ama merak ettim

Hakkaten ben de onu sorcaktım,kitabımızda 2 yaş diyo vardr bi hikmeti mutlaka.hatta ben şunu duymştum 2yılın sonunda tekrar ağız gbi bi süt gelrmiş bağışıklığını güçlendrsin dye.tabi ki herkesin kendi tercihi.allah kolaylık versin.
Bide bi arkadaş 2 hafta annesine yazlığa bırakcaktı oğlunu,cnm çok uzun diilmi bu süre naptın o seni görnce naaptı?

bırkac doktorla konustm hepsı normal dedı cunku saglıklı beslenıyor, annesutu aldıgın ıcın oyle tabı bıde genetık
bız uzun boylu ve ırıyız
oda uzun boylu ve iri
4100 gr dogmustu
Tamam genetik olunca normal zaten sende eşinde uzun yapılısınız zaten

Memeden kesmeyi basaran arkadaslara Gözünüz aydın diyorum yeni okuyabildim alıntı yapamadım.
Ben de ilk cocugum emmediği için buyuk hevesle emzirdim 2-3 ay oncesine kadar ve kesinlikle 2 yastan once kesmem diyordum ama o kadar bunalmış durumdayımki su an bence cok emmesi kesinlikle anneye psikolojik olarak zaraar veriyor ben oyleyim yani şu an en azından. Emmekten uyuyamıyor gece uyanınca gerı uyuması 1 saati buluyor memeden kopamadıgı için. uykusuz olunca butun gun eziyet ediyor. Emzirmesem daha beter krıze giriyor saatlerce ağlıyor sallatmıyor kendını ordan oraya atıyor. Ikı yasında da işe başlayacagım için 1-2 ay içerısınde kesmek zorundayım.

Umarım bizim sürecimiz de kolay olur ama cesaretim yok tek başımayım kızım da var. Saatlerce uyutmaya calısıp oyalayıp nasıl herseyi birden yapıcam, sadece emerek uyuyabilen oğlumu nasıl uyutacagım su an için hiçbir fikrim yok. Cok huysuz ve hareketli bir cocuk zaten. yemesi de iyi fakat 11.5-12 kilo arası hala.

Haklısın bazen diyorum Allah dağına göre kar veriyor Yaman böyle sürekli emseydi belki ben daha depresif olurdum sürekli elimden tutup oda oda gezdiriyor beni oturuncada bu sıcakta kucağımda duruyor çok bunaltıyor beni

Aynen dediğin gibi canım ben gayet depresifim şu an :KK43: butun gun dibimde zaten bide uzun uzun emiyor hala bunalıma giriyorum resmen.
kızıma 6 ay sagarak sut vermiştim emmemişti ve o kadar cok üzülmüş ağlamıştım ki emmediği için. Şimdi diyorumki rabbimin bi bildiği varmış eğer kızım da böyle yapışık meme düşkünü bir cocuk olsaydı ikinciyi yapmaya cesaret edemezdim tekim çünkü Eşim hariç kimseden yardım yok o da biyere kadar olutor.

Emzirme hevesimden dolayı yaptıgım en buyuk hata emerek uyutmaya alıştırmak oldu başlarda kolayıma geliyordu ama buyudukce zor olacagını düşünemedim. Öyle böyle 21 ay emdi ablasının acısını fazlasıyla cıkardı artık yeter diyorum ben de.

Memeden kesmeyi basaran arkadaslara Gözünüz aydın diyorum yeni okuyabildim alıntı yapamadım.
Ben de ilk cocugum emmediği için buyuk hevesle emzirdim 2-3 ay oncesine kadar ve kesinlikle 2 yastan once kesmem diyordum ama o kadar bunalmış durumdayımki su an bence cok emmesi kesinlikle anneye psikolojik olarak zaraar veriyor ben oyleyim yani şu an en azından. Emmekten uyuyamıyor gece uyanınca gerı uyuması 1 saati buluyor memeden kopamadıgı için. uykusuz olunca butun gun eziyet ediyor. Emzirmesem daha beter krıze giriyor saatlerce ağlıyor sallatmıyor kendını ordan oraya atıyor. Ikı yasında da işe başlayacagım için 1-2 ay içerısınde kesmek zorundayım.

Umarım bizim sürecimiz de kolay olur ama cesaretim yok tek başımayım kızım da var. Saatlerce uyutmaya calısıp oyalayıp nasıl herseyi birden yapıcam, sadece emerek uyuyabilen oğlumu nasıl uyutacagım su an için hiçbir fikrim yok. Cok huysuz ve hareketli bir cocuk zaten. yemesi de iyi fakat 11.5-12 kilo arası hala.
aynen oyle gercekten
Ikiyil olacak uyuyamiyorum
Hani bebek dogdugunda emziremeyip emziren annelere gicik olanlar var ya
Bende mama veren annelere gicik oluyrm
(Kimse alinmasin psikolojimi ifade etmek istiyrm)
Cunku diyorum ki icimden bunaldigimda ohh veriyorlar mamayi sabaha kadar uyuyor bebekleri, ne rahatlar
Oglum bi yasinda kadar yarim saate bir kalkardi buyudukce 1-1,5 saate nadiren iki saate uzadi araliklari
Ben mahvoldum, ha burda nette yazan beslenme duzenine gore yanlislarim olabilir, belki ben yapamad bilmiyrm (9ay sonra gece beslenmesini kesme muhabbeti) ben agladikca verdim, baska turlu zaptededim, emsin yeterki dedim
Iki cocukla cidden zor olmali
Ben oglumu hayatta biraktiramam saniyrdum ama zor degilmis o kadar
Korkutma gozunu, kararli ol, cidden ilk gunu atlatinca baya kolayliyor
Heleki sabir tasinin tadini alinca cekti gitti, sok oldum. Aglar ortaligi yikar saniyrdum
Tabi gece krizli geciyor, bu gece daha rahattik,
Beni ne duygulandiriyor biliomusun, sarilmak istiyor, koynuma yuzustu yatiyorr seve seve uyutuyorum, hic boyle yapmaZdi, sanki daha bi duskun oldu bana
Nasil bi bag bu, rabbime sukurler olsun

Tamam genetik olunca normal zaten sende eşinde uzun yapılısınız zaten
Aynen
Ben 72 kiloyum mesela
Soyledigimde hayret ediyorlar cunku Zayif gorunyorum, 50 kilo olsam iskeletor gibi olurum
Ayni sey oglum icinde gecerli, 13 kg olsa asiri zayif olur, simdi normal gerci normalden biraz daha pofuduklugu var
Pofuduk bebek bacaklarini hala duruyor,
Parklarda teyzelerin ninelerin yeme gozdesiyiz :)) haha
Zayiflar biraz insallah

rabbim kolaylık verir inş.canımm 2 yaşını beklmeye gerek
zaten dinimizde 2 yaşına kadar yani 2 yaşına gelmeden bırakması
gerekiyor bırakması hepten unutması zaten zaman alıyor kararlı ol
diret inş.kolay başarırsın ummadığımız şeylerde hep yanılıyoruz bakarsın öyle olur.
rabbim hepimize sabır versin benimkide gelcek bu hafta bakalım nolcak
beni görünce istiycekmi inş.istemezz..

aynen oyle gercekten
Cunku diyorum ki icimden bunaldigimda ohh veriyorlar mamayi sabaha kadar uyuyor bebekleri, ne rahatlar
Oglum bi yasinda kadar yarim saate bir kalkardi buyudukce 1-1,5 saate nadiren iki saate uzadi araliklari
Ben mahvoldum, ha burda nette yazan beslenme duzenine gore yanlislarim olabilir, belki ben yapamad bilmiyrm (9ay sonra gece beslenmesini kesme muhabbeti) ben agladikca verdim, baska turlu zaptededim, emsin yeterki dedim
Heleki sabir tasinin tadini alinca cekti gitti, sok oldum. Aglar ortaligi yikar saniyrdum
Beni ne duygulandiriyor biliomusun, sarilmak istiyor, koynuma yuzustu yatiyorr seve seve uyutuyorum, hic boyle yapmaZdi, sanki daha bi duskun oldu bana

evet öyle insanlar da var valla ellerinden gelse azcık geçtimi
sütün zararlı olduğunu savuncaklar.valla ben mamayı savunmuyorum
anne stünün yanında ama süt olmayınca napıcak mecbur vericek ama onu savunup ta sütü
kötülemiycek yani yada benim çocuğum erken bıraktırmış seninki emiyo benimki
bıraktı seninkide mi bırakcak ona istinaden aaa çok büyüdü atık bıraktırsan diyen insanlara
uyuz olurum.benim kv mesela 8 aylıkken den başladı yeter bence benimkiler 7 aylıktı bıraktı daha yaramıyo zaten
diyodu..

aynen oyle gercekten

Her bebeğin anne sütünde rızkı farklı oluyor işte ıkı tane dogurdum kızım emzirme pozisyonuna gelince nasıl ağlardı istemedi emmek, oğlum dogdugu gibi yapıştı. İkisinin de zorlukları vardı.

İnşallah kolay geçiririz ben de ağlarım kesin. Benim oğlum aşırı düşkün bana zAten surekli gelir sarılır öper ısırır mıncıklar iyice yapışacaz artık :)

rabbim kolaylık verir inş.canımm 2 yaşını beklmeye gerek
zaten dinimizde 2 yaşına kadar yani 2 yaşına gelmeden bırakması
gerekiyor bırakması hepten unutması zaten zaman alıyor kararlı ol
diret inş.kolay başarırsın ummadığımız şeylerde hep yanılıyoruz bakarsın öyle olur.
rabbim hepimize sabır versin benimkide gelcek bu hafta bakalım nolcak
beni görünce istiycekmi inş.istemezz..

evet öyle insanlar da var valla ellerinden gelse azcık geçtimi
sütün zararlı olduğunu savuncaklar.valla ben mamayı savunmuyorum
anne stünün yanında ama süt olmayınca napıcak mecbur vericek ama onu savunup ta sütü
kötülemiycek yani yada benim çocuğum erken bıraktırmış seninki emiyo benimki
bıraktı seninkide mi bırakcak ona istinaden aaa çok büyüdü atık bıraktırsan diyen insanlara
uyuz olurum.benim kv mesela 8 aylıkken den başladı yeter bence benimkiler 7 aylıktı bıraktı daha yaramıyo zaten
diyodu..
rabbim herkese kolaylık versın inşallah canım. Memeden kesicem işe başlıcam, kızımı yeni okula alıştırıcam önümde zorlu bir süreç var bakalım :)

rabbim herkese kolaylık versın inşallah canım. Memeden kesicem işe başlıcam, kızımı yeni okula alıştırıcam önümde zorlu bir süreç var bakalım :)

allah sana kolaylık versin 2 çocukla
gerçekten zor ama sonra biz çekerken sen
rahat edicenn evdeyken kes bencede çalışırken çok zor..

kızlar selam..
oğluşum geldi çok şükürr çok özlemişiz birbirimizi
ilk trip yaptı alttan alttan gülmeyle ama :) sonra sarıldık
sırnaştık biraz neyse ama gene meme istedi çok diretmedi
ama aklına geldi unutmamış tam napsam ki ya lilipit lilipit in dediği
sabır taşından alıcam bugün isterse sürücem bakalım..

Merhaba kızlar nasılsınız. ÇocuklarımıZ büyüdü artik ikincilere hamileyiz ben ve burdan bir kac arkadaş. Sagsalim onlari da kucaklarimiza alırız inşallah.
Yanlız benm bi sorum olacaktı. Poyraza oto koltugu almadim cnku her zaman arabada degildik gerek duymadim haftada 2 gün icin.ama hamileyim cocuk halen arabada kucagmda oturuyor.bir tane almam lazim hem yeni dogan icin hem Poyraz in oturacagi.e bebekten baktm karar veremedim.görüş ve deneyimlernz cok onemli.hepinizi optum

Kızlar nezamandr koydeydim giremedim.buda oğlum ve ben.aslında 3 kişiyiz. ❤☺☺✌✌.allah bütün çocuklara uzun ömür versib

Eklentiler

• IMG-20160707-WA0011.jpg
    IMG-20160707-WA0011.jpg
    34,5 KB · Görüntüleme: 108
Selam kızlar bebisleriniz ve sizler iyisinizdir inşallah. Ben 1 aydır annemlerde memleketteyim. İlk defa annemlerde rahat edemedim. Eren in yaramazlıklarini anlatmakla bitiremem:KK43: eline aldığıni balkondan aşağı atıyor, sürekli bize vuruyor sonra öpüyor.. tutarsız ve insanı çileden çıkaran davranışlar sergiliyor. Çok bunaldım. Annem ve babam onu çok seviyorlar ama her fırsatta da 6 torunumuz var böylesini görmedik diyorlar. Gerçekten çok yaramaz. Evde de öyleydi ama burda artık oğlumu tanıyamiyorum:KK43: ne yapacağımı şaşırdım..

Günaydin hatunlarrrr.
Hrkes iyidir inşallah ne zmndır giremedimm.biraz geçmişe baktımda sütten bıraktırma çabaları varr.allah yardımcınız olsunnn.

Biz yusufla tatile gidicez ve uçaklaaa.biraz gözüm korkuyoo.bana tavsiye verebilecek anneler varmiiii.

Canim daha önce yazdim mi hatırlamıyorum ama kendisi bezini cikarmami istedi bir gün. 19 aylikti. Bezini çıkardım kakasini tuvalette yaptı. Sonra ben tekrar bezledim. Cisini falan hep tuvalete yaptirip tekrar bezliyordum ilk hafta. Bayagi alisinca komple cikardim gece-gunduz. Bir daha takmadik. Altina ilk zamanlar yaptigi oldu bayagi. Ama sonra alisti. Islak kuru kavramini ogrendi. Öyle canim. sabir istiyor. Karar verdikten sonra geri dönüş cocugun kafasini karıştıriyormus. Bu nedenle hem cocugun hem senin hazir olman lazım.

Yaa masallah benimkide kendi kendine altini kirletirken bezini gosterip cisss diyor bi haftadir.. yapinca bezini cikarip atmak istiyor. Uzerine dussem ogrenecek sanki.. ama malesef ki hic uygun bi zamana denk gelmedi. pazartesi gunu sezaryene giricem ( kizimi da kucagima alicam insallah. Dua edin sag salim dogsun. )Bizim tuvalet egitimi bi dahaki yaza kaldi muhtemelen. :KK43:

X