2014 Kasım Anneleri

sorma canım insan üzülüyor göğsünde yatıp da emmesi
tarif edilemez bir duyguymuş ben de çok üzüldüm ama
yapıcak da bişey yok dediğin gibi sanırım iştahı daha çok
açıldı aklına da gelmez umarım inşallah.

inş.kısa sürer canım devam etmez böyle ağlamalar
insan kıyamıyor çünkü bizde çok üzülüyoz zaten bide onlar
ağlayınca hiç olmaz.rabbim hepimize sabır versin bebişlerimize de
mecbur bırakacakalr nereye kadar emecekler çok şükür bu kadar emdiler..
cnm sen tatılde bıraktırmıstın demı
nasıl oldu
işteyım suan sol gogsumcok fena şişti

napıcam ben ya

annem gece emzırırsın dıyor
ozamana kadar nasıl dayancam bılmıyorum

ben 1aydır gündüz her istediginde vermeyerek başladım sadece uyku öncesi biraz emzirdim tamamen bırakması için anneme gelince başladık cok mutlu burda çünkü. klasik yöntem bant yapıştırdım emmeler Uf oldu sen de artık büyüdün emmeyelim bundan sonra tamam mi dedim ve bu konuşma sonraki günler aklına düştükçe sürekli tekrarlandi bant yapıştırmaya tekrar gerek kalmadı ilk gün yetti. gece daha zordu özellikle ikinci gece. her ağladığında aynı konuşma. sarıldık bol bol hala ememeyecegimizi her söylediğinde sımsıkı sarılıyoruz. ilk üç gece derin uykuda emzirdim son gece 1kez verdim. o istediginde vermedim hiç. annemde olduğumuz için birlikte yatıyoruz uyanınca pış pış yetiyor artık. cok ağrı yapinca azıcık sağdim elimle bi de taze nane yaprağı dedi biri çamaşırın içine koydum ferahlatıyor biraz. 4gündür hiç emmiyor ağrım bugün azaldi. ama hala süt var. biraz karısık oldu ama genel olarak sandığımdan daha kolay oldu oğlum cok olgun davrandı o her istediginde olmaz deyince sarilmasi beni alıp götürüyor valla. ne değişik bir bağlanmaymiş arkadaş. cok şükür bu kadar emdiler.. teselli bu
sen nasıl ayırdın cnm
benimde psikolojim bozuldu
çok zormuş ya

bebeklerin için daha önemli birşey
kimbilir nasıl etkileniyor kuzucuklar :KK43:

Arkadaşlar bende sizden yaklaşık bir ay sonra doğum yaptım, emmeyi bi ayı geçti bıraktık oğlum hastalandı gündüz tüm gün emmedi ki çok düşkündü fırsat bildim gündüz emmeyi kestim iki hafta geçti geceyide kestim, bıraktırmak için bence yaz dönemi çok iyi ben aralıkta bıraktırcaktım ama kısmet böyleymiş gece de su içiyo bazende süt ama normalde ek gıdaya geçememiştik emmeden sonra biraz olsun başladı oğlum zayıf gerçi 10,5 kg ama şükür sağlıklı

ben 1aydır gündüz her istediginde vermeyerek başladım sadece uyku öncesi biraz emzirdim tamamen bırakması için anneme gelince başladık cok mutlu burda çünkü. klasik yöntem bant yapıştırdım emmeler Uf oldu sen de artık büyüdün emmeyelim bundan sonra tamam mi dedim ve bu konuşma sonraki günler aklına düştükçe sürekli tekrarlandi bant yapıştırmaya tekrar gerek kalmadı ilk gün yetti. gece daha zordu özellikle ikinci gece. her ağladığında aynı konuşma. sarıldık bol bol hala ememeyecegimizi her söylediğinde sımsıkı sarılıyoruz. ilk üç gece derin uykuda emzirdim son gece 1kez verdim. o istediginde vermedim hiç. annemde olduğumuz için birlikte yatıyoruz uyanınca pış pış yetiyor artık. cok ağrı yapinca azıcık sağdim elimle bi de taze nane yaprağı dedi biri çamaşırın içine koydum ferahlatıyor biraz. 4gündür hiç emmiyor ağrım bugün azaldi. ama hala süt var. biraz karısık oldu ama genel olarak sandığımdan daha kolay oldu oğlum cok olgun davrandı o her istediginde olmaz deyince sarilmasi beni alıp götürüyor valla. ne değişik bir bağlanmaymiş arkadaş. cok şükür bu kadar emdiler.. teselli bu
Cnm bende gece emzirdim ama isyerinde hastalandim iyice doldu gogsum atesim cikti 38,5 a mecbur sagdim
Ne yapcam bilemedim suan uyutuyrm yine doldu tasti gogsum
Gece emziricem sabahta sagayim diyorum
Hastalanmaktan korkuyorum
Senin atesin oldu mu
Sagarsamda sut cekilmeyecek geri
Napcam bilemiyorum ben sasirdim

Cnm bende gece emzirdim ama isyerinde hastalandim iyice doldu gogsum atesim cikti 38,5 a mecbur sagdim
Ne yapcam bilemedim suan uyutuyrm yine doldu tasti gogsum
Gece emziricem sabahta sagayim diyorum
Hastalanmaktan korkuyorum
Senin atesin oldu mu
Sagarsamda sut cekilmeyecek geri
Napcam bilemiyorum ben sasirdim
Bi doktordan duymuştum sağıp sımsıkı sarmak gerekirmiş tekrar süt olacak yer bulamasın diye yengem böyle olmuştu acile götürdüğümüzde doktor öyle demişti hatta bide iğne vuruyolarmış bilginiz olsun

Neden acele ediyorsunuz daha iki yaşına bile gelmediler ben 5 ay emzirdim emmedi zaten ama merak ettim
Hakkaten ben de onu sorcaktım,kitabımızda 2 yaş diyo vardr bi hikmeti mutlaka.hatta ben şunu duymştum 2yılın sonunda tekrar ağız gbi bi süt gelrmiş bağışıklığını güçlendrsin dye.tabi ki herkesin kendi tercihi.allah kolaylık versin.
Bide bi arkadaş 2 hafta annesine yazlığa bırakcaktı oğlunu,cnm çok uzun diilmi bu süre naptın o seni görnce naaptı?

Neden acele ediyorsunuz daha iki yaşına bile gelmediler ben 5 ay emzirdim emmedi zaten ama merak ettim
Oğlum 20,5 kilo bir sebebi bu (gayet saglıklı beslenıyor ancak sütüm yarıyor maşallah)
İkinci çocugu dusunuyorum. bununla ılgılı acıklamalarımı da daha once yazmıstım.
Annemın yanında kalıyorum esım ay sonuna donecek gorevden, annemın yanındayken daha kolay olacak.
Bıde uykusuz geceler ıle sabah ıse gıtmenın yorgunlugunu yasayan bılır.
Tercıh meselesı, bazen bende vıcdan yapıyorum ama o kadar emek sarfedıp emzırdıgım ıcınde gonlum rahat. ^3 aylıkken basladım işe, mama takvıyesız emzırdım 20,5 ay. bu asamalar kolay olmadı. ben bıttım o ayrı.

cnm sen tatılde bıraktırmıstın demı
nasıl oldu
işteyım suan sol gogsumcok fena şişti

napıcam ben ya

annem gece emzırırsın dıyor
ozamana kadar nasıl dayancam bılmıyorum

canım bıraktırmata kararlıysan fazla sağma
benimde ilk gün şişti çok canım yandı çok
az sağdım rahatlattı daha da şişmedi zten
süt hep olu en az 2 ay mış çekilmesi valla ben gece emip
gündüz emzirmemeyi anlamıyorum bırakırlar mı öyle acaba.

yemek yemiyo canım benimki iştahı gidiyo çok sırf meme
istiyo hiç bırakmıyo ne iş yapabiliom ne başka bişey onları da
geçtim özellikle yemek için bıraktırmak istedim 21 ay emzirdim yeter bence..

Hakkaten ben de onu sorcaktım,kitabımızda 2 yaş diyo vardr bi hikmeti mutlaka.hatta ben şunu duymştum 2yılın sonunda tekrar ağız gbi bi süt gelrmiş bağışıklığını güçlendrsin dye.tabi ki herkesin kendi tercihi.allah kolaylık versin.
Bide bi arkadaş 2 hafta annesine yazlığa bırakcaktı oğlunu,cnm çok uzun diilmi bu süre naptın o seni görnce naaptı?

2 yaşına kadar canım 21 ay emdi yeter valla
bırakan benim canım hala orda 20 gün oldu
istemiyo daha bakalım inş.daha aklına gelmez bu hafta da
gelicek inş.valla canım uzun hemde çok uzun ama ağlamasına kıyamıyorum
gündüz yanında değilim diye ağlatmaya kıyamadım çareyi böyle olur diye
düşündüm çok zor geldi hala da geliyo ama orda okadar mutlu ki önünde park
havuz güneş temiz valla bunlar için kendimden geçtim biraz daha sabır diyorum...

2. gün

Bu sefer akşam sabır taşı kullandım. Harika birşey. acı bir tadı var. sürüyorsunuz ama gözükmüyor. tadını beğenmediği için bırakıp gidiyor. ağlamıyorda.

Gece tabiki uyandı, sevdim okşadım sakinleştirdim. bu gece daha rahat atlattık.

SAbır taşını tavsiye ederim.

Yalnız benim ateşim çıktı. Dün aksam 2 kez az sagdım. sabah baya bı sagdım. ısyerınde sorun yasıyorum cok doluyor. annem tulbent ıle sardı sıkıstırdı. ınsallah gerı cekılmeye baslar.

bu arada, bunları bıraktırmayı dusunen arkadaslar ıcın yazıyorum.

benım gozumde cok buyuyordu ama korktugum kadar degılmıs.

Sütten kesme günlüğü,

1. gün;
Çok şükür birinci günü atlattık.
Sabır taşı almıştım, hiç kullanmadım.
Akşam annem onu parka getirmişti. Parkta buluştuk, tabi görür görmez mızıklanıyor emmek için, ordan markete gittik alışverişe oyalansın diye. Orada da ara ara vurdu isteği.
Eve gelince, baya ağladı emmek için. Annem yemeğini ısıttı verdi. Oyunla kandırarak yemek yedirdik, bizde yedik. Yine istedi. Ben ağlayan pasta yapmıştım. Bende onu verdim. Onu yerken unuttu. Elimizi falan yıkadık oyunla, sonra araba falan oynadık. Ara ara hep aklına vurdu.
Sonra karanlık odada sallayarak uyuttum. Parkta yorulduğu için kolay uyudu.
23,00 da bir gögsümü verdim derin uykuda. Diğerini almadı, uyuyordu. Benimde rahatlamam lazımdı. Bir müddet sonra onuda verdim. (Bir saat kadar sanırım)
Sonra krizimiz gece 3 te patlak verdi. Annem geldi yanıma beraber oyaladık. Sabaha kadar nöbet tuttum. Sevdim okşadım, salladım. Öyle atlattık çok şükür.
Gece su vermek istedim ağlamaktan içmedi onu da.
Sabah çok ağladı.
Birşekilde oyaladık yine.
Beklediğimden daha kolay oldu sanki ama bana nedense 3 günde bitmez gibi geliyor.
Kendimide çok kötü hissediyorum. Çocuk için olduğu kadar anne için de cidden zor bir süreçmiş

canım bıraktırmata kararlıysan fazla sağma
benimde ilk gün şişti çok canım yandı çok
az sağdım rahatlattı daha da şişmedi zten
süt hep olu en az 2 ay mış çekilmesi valla ben gece emip
gündüz emzirmemeyi anlamıyorum bırakırlar mı öyle acaba.

yemek yemiyo canım benimki iştahı gidiyo çok sırf meme
istiyo hiç bırakmıyo ne iş yapabiliom ne başka bişey onları da
geçtim özellikle yemek için bıraktırmak istedim 21 ay emzirdim yeter bence..

2 yaşına kadar canım 21 ay emdi yeter valla
bırakan benim canım hala orda 20 gün oldu
istemiyo daha bakalım inş.daha aklına gelmez bu hafta da
gelicek inş.valla canım uzun hemde çok uzun ama ağlamasına kıyamıyorum
gündüz yanında değilim diye ağlatmaya kıyamadım çareyi böyle olur diye
düşündüm çok zor geldi hala da geliyo ama orda okadar mutlu ki önünde park
havuz güneş temiz valla bunlar için kendimden geçtim biraz daha sabır diyorum...
bırde ben 2 yasında bıraktıran gormedım
etrafımda 2 yasına kadar emzırenler bı turlu kesemıyorlar, o genelde 2,5 yası buluyor.

mesela ocakta ıkı yasına gırmıs cocugu olan komsumuz var hala kesemedı.
ısyerınden arkadas 3 yasına dogru kestı.
mudurumun esıde 3 yasına dogru kestı
2 yasında kesen duymadım.

benım ıcım rahat vallla. Allah ızın verdı bu gune kadar emzırdım. Sukurler olsun Rabbıme

Oğlum 20,5 kilo bir sebebi bu (gayet saglıklı beslenıyor ancak sütüm yarıyor maşallah)
İkinci çocugu dusunuyorum. bununla ılgılı acıklamalarımı da daha once yazmıstım.
Annemın yanında kalıyorum esım ay sonuna donecek gorevden, annemın yanındayken daha kolay olacak.
Bıde uykusuz geceler ıle sabah ıse gıtmenın yorgunlugunu yasayan bılır.
Tercıh meselesı, bazen bende vıcdan yapıyorum ama o kadar emek sarfedıp emzırdıgım ıcınde gonlum rahat. ^3 aylıkken basladım işe, mama takvıyesız emzırdım 20,5 ay. bu asamalar kolay olmadı. ben bıttım o ayrı.

aynen öyle hem iş hem ev hem çocuk
hiç kolay değil emmek de insanı tüketiyo çok
şükür bu aya kadar emdiler zaten onla teselli ediyoruz kendimizi
benim sütümün yaradığını çok düşünmüyorum zayıf çünkü 13 kilo falandır tahmin oda
belkide yoktur yemek yesin azcık istiyorum belki kilosu daha iyi olur.
2.bebek için de olması gereken bu kilosuda maşallah iyiymiş baya tosunpaşa:)
süt içmiyo belki ona alışır mama hiç vermedim bende bakalım hayırlısı ya elimizden
gelse hiç bıraktırmayalım..

bide şu tuvalet eğitimini 3 yası gecıp hala veremeyenler var
buyuk konusmak ıstemıyorum ama bana tuhaf gelıyor.

2. gün

Bu sefer akşam sabır taşı kullandım. Harika birşey. acı bir tadı var. sürüyorsunuz ama gözükmüyor. tadını beğenmediği için bırakıp gidiyor. ağlamıyorda.

Gece tabiki uyandı, sevdim okşadım sakinleştirdim. bu gece daha rahat atlattık.

SAbır taşını tavsiye ederim.

Yalnız benim ateşim çıktı. Dün aksam 2 kez az sagdım. sabah baya bı sagdım. ısyerınde sorun yasıyorum cok doluyor. annem tulbent ıle sardı sıkıstırdı. ınsallah gerı cekılmeye baslar.

bu arada, bunları bıraktırmayı dusunen arkadaslar ıcın yazıyorum.

benım gozumde cok buyuyordu ama korktugum kadar degılmıs.

bırde ben 2 yasında bıraktıran gormedım
etrafımda 2 yasına kadar emzırenler bı turlu kesemıyorlar, o genelde 2,5 yası buluyor.

mesela ocakta ıkı yasına gırmıs cocugu olan komsumuz var hala kesemedı.
ısyerınden arkadas 3 yasına dogru kestı.
mudurumun esıde 3 yasına dogru kestı
2 yasında kesen duymadım.

benım ıcım rahat vallla. Allah ızın verdı bu gune kadar emzırdım. Sukurler olsun Rabbıme

aynen öyle 2 yaşında bırakmıyorlar anneler sabırsız yada kıyımsız
bilemem ufak bi zorlukta veriyolar daha değil deyip bıraktıramıyorlar
herkesin kendi fikri belki ev hanımları için daha kolaydır bilemem ben çalışan
için söylüyorum baya zor herşey gece kalkıp emzirmek akşam iş dönüşü
meme harici uyutamamak gibi vs bir sürü şey ben meme yüzünden hiç bişey yapamıyodum
he tabiki çocuğuma feda olsun ama 40 lık bebek yada aylık bebek değil bu kadar olması gereken
birşey yok yani yemek de önemli.
2.gün baya iyi geçmiş sevindim adına çok sürmez bırakır merak etme
sabır taşı nerden alınıyo benimki gelince belki siterse bende sürerimm.

meme harici uyutamamak gibi vs bir sürü şey ben meme yüzünden hiç bişey yapamıyodum
he tabiki çocuğuma feda olsun ama 40 lık bebek yada aylık bebek değil bu kadar olması gereken
aynen oyle cnm
calısırken cok zor oluyor, ama oylekı bız zor dıyerek bırakmadık. devam ettık. bu aşamaya kadar da geldık. ben 2 yasına kadar da belkı emzırebılırdım ama sebeplerım var kendımce.
evdekı anneler ıcın bıraktırmak daha zor olur sanıyrm cunku gordukce ıstıyorlar ya, mesela o yuzden ben haftaıcı basladım bırakmaya en azında gunduz gormedıgı ıcın ıstemıyor.

sabır tası aktarda var, mınık sıyah bır tas, su ıle ıslatıp ıyıce suruyorsun yedırıyorsun, bırsey suruldugu bellı olmuyor. ben bırseyde soylemedım. ıstedı verdım. begenmedı cektı gıttı :)
kendı ıstemedı artık

aynen oyle cnm
calısırken cok zor oluyor, ama oylekı bız zor dıyerek bırakmadık. devam ettık. bu aşamaya kadar da geldık. ben 2 yasına kadar da belkı emzırebılırdım ama sebeplerım var kendımce.
evdekı anneler ıcın bıraktırmak daha zor olur sanıyrm cunku gordukce ıstıyorlar ya, mesela o yuzden ben haftaıcı basladım bırakmaya en azında gunduz gormedıgı ıcın ıstemıyor.

sabır tası aktarda var, mınık sıyah bır tas, su ıle ıslatıp ıyıce suruyorsun yedırıyorsun, bırsey suruldugu bellı olmuyor. ben bırseyde soylemedım. ıstedı verdım. begenmedı cektı gıttı :)
kendı ıstemedı artık

X