2014 Kasım Anneleri

Kizimin dunden beri atesi.dusmuyor iki tane ates dusurucu ve antibiyotik icmesine ragmen.s dr a gittik bogazinda enfeksiyon var dedi ama neden dusmedi anlamadim:KK43:dundenberi suyun icinde cocuk yok.s
gecmıs olsun cnm
benım en son tecrube ettıgıme gore
antıbıyotıkte alsa atesı 3 gun suruyor
yalnız atesı cok yuksek sevıyelerdeyse kullandıgı antıbıyotıgın dozu yetmıyor olabılır
bogaz enfeksyonu vardı bebegımın
uc gun ıgne + 7 gun surup ıle gecırebıldık
ılk gıttıgımız dr 0,5 mg ıgne verdı
dıger dr bu, bu cocuga ne yapar 1 gr lık gunde 2 tane ıgne verdı ve oglum 3 gunde normale donebıldı

eger bebısın ayına gore kılolu ise, doz konusu sorun olabılır

gecmıs olsun cnm
benım en son tecrube ettıgıme gore
antıbıyotıkte alsa atesı 3 gun suruyor
yalnız atesı cok yuksek sevıyelerdeyse kullandıgı antıbıyotıgın dozu yetmıyor olabılır
bogaz enfeksyonu vardı bebegımın
uc gun ıgne + 7 gun surup ıle gecırebıldık
ılk gıttıgımız dr 0,5 mg ıgne verdı
dıger dr bu, bu cocuga ne yapar 1 gr lık gunde 2 tane ıgne verdı ve oglum 3 gunde normale donebıldı

eger bebısın ayına gore kılolu ise, doz konusu sorun olabılır
sagol canim ayina gore zayif bir daha dru. Arayacagim bugunde dusmesse

Benim kızım emmemişti 7 ay sağarsk besledim o zaman o kadar cok ağladım ki emmedi diye herkes aa emmiyor mu sana zor geliyordur emzir dedikçe hepsini boğazlayasım geliyordu kardeşimin düğünğnde bile ağlattılar beni bu yızden. O kadar cok dua etmişim ki oğlum yapışık resmen. Oğlumu iki yasına kadar kesmeyi dusunmuyorum o yuzden emiyorken emsin :) tuvalet konusu da cocuk ne zaman hazır olursa o zaman çünkü iki cocukluyum tekim ve çalışıyor olucam yetişemem. zorlarsam hem kendımı hem cocukları yıpratırım.

Kardeş fikrini destekliyorum canım biz şimdi sıkıntı cekeriz ama onlar ilerde yanlız kalmasınlar birbirlerine sıkı sarılsınlar. Keşke daha genc olsaydım 3. de dogururdum. 35 im şu an. 29 da evlendim. İlkini dogurdugumda 30 u gecmiştim. 2.5 yasındayken cocuk dsynmeye başladık 3 ay sonra oldu o arada kızımın bezini cıkardım. Dogumdan 3 ay aonce 3 yasını gecmişti. yarım gun krese başladık. Tek basıma ilgilenemem diye. Tam 34 yasında oğlum dogdu. 3.5 yaş var aralarında. Sen de istiyorsan hele de yakınında ailen varsa onlar da yardımcı olabiliyorkrn canım vakit kaybetme. Ikı yası gecer gecmez hazırlıklara başla :)

aynı senın gıbı olur benımde

bende 29 de evlendım, 30 da dogrdum :)

anneme guvenıyorum zaten Allah razı olsun

bide olmamasından korkuyorum

ogluma hamıle kalmadan once gıttımde yumurta sayın azalıyor hemen cocuk yap demıstı kı zaten ıstıyordum

belkı olmaz falan, baslayalım denemeye :)

sen bak buyuttun kurtardn :)

ates dusurucu mutlaka donusumlu kullan, kontrol altında tutmaya calıs, yemıyorsa da sakın zorlama bıde bol su ıcsın cnm
zaten yemek faslindan nefret ediyorum yiyen bir cocuk degil herseyi seciyor .Sadece makarna pilav yer.Bu yuzden hep kabiz.s Simdi sadece emiyor ilac icecek diye zorluyorum ama yok Rabbim sifa versin tum kuzulara

Vay cok iyi basarmissin ben basaramam saniyrm
Yine cok kotuyum
Ya yazik degilmj bana ya
Onu uyuturken sizmisim
Bi kac ssaat uykudan sonra yanima gelio saga cevir emzir sola cevir emzir tam daldi yatiriyim diyrm mizir mizir aglio bida al emzir
Sahura kalkacam kaldirmadi
Annem aldi kucagina o agla agla bennyedim ictim bisilrr
Annemde sinirlendim gitmjs yumurtali ekmek yapmis yaa
Zaten cocuk emio susuyrm
O mahveder beni
Yorgunluktan cok gerginim
Mama veren annelere soylenip duruyrm
Vrriyorlar mamayi sabah kadar oh yatiyorlar diye sinirimi onlardan cikariyorum
Bidr bida emzirmiycem diyrm ama nasil basaricam ya
Durduramam.gibi gelio
Banada yapamam gibi geliyordu ama dediğim gibi canıma tak etmişti gece emip uyusa yine sorun yoktu ama tam uyudu diyorum hop gözler Açılıyor tekrar emzir uyutmaya çalış emzirmeyince dayak yemiş gibi ağlamasi sinirler dayanmıyor bi müddet sonra kararlı olacaksın canım o üç gece emzirmemek için sıktım dişlerimi desem yeri bi yandan dişlerimi sıkıyorum bi yandan sevip Öpüp ikna etmeye çalışıyorum dördüncü geceden sonra kızımda pes etti ben annemlerde uzun süre misafirliğe gittiğimde yaptım çünkü evde yalnız olduğumda sinirlerim kaldırmaya bilirdi üç dört gün gündüzleri bana yapışık Yaşadı hala gece sabaha kadar deliksiz uyumuyor 1 yada 2 sefer uyanıyor ama ya su içip uyuyor ya elini koynuma sokuyor tekrar uykuya dalması çabuk oluyor

Selam bayanlar sürekli takip ediyorum ama pek yazmıyorum emme konusu açılmış benim kızımda gün içinde aklına düştüğü an Memiş diye tutturuyor elleri kucağıma geldiği an sürekli koynumda 5 dakika emerse 10 dakika seviyor kokluyor öpüyor uykuya geçerkende eller koynuma giriyor seve seve uyuyor Öncesinde emerek uyuyordu Bigün canıma tak etti gece 2,3 sefer kalkıyordu emmedende uyumuyordu dedim emmeyi iki yaşına kadar bırakmayacağım ama gece emmesini keseceğim gece emzirdim birlikte yattık elini koynuma soktu dedim annecim bu gece meme uyudu sabah olsun uyanacak sabaha kadar meme yok uyuması baya sürdü mızmızlandı ama sonunda uykuya yenik düştü gece her kalktığında aynı şeyi söyledim istersen su içebilirsin dedim ama üç gece baya çok ağladı kucağıma aldım sevdim öptüm sarıldım her meme dediğinde emziğini verdim hırsından bana vurdu bile ama ben kararlı davranınca su içmeyi kabul etti sabah 8 gibi o istemeden annecim meme uyanmış istersen emebilirsin dedim çok sevindi tabiki şimdi gece Uyandığında su istiyor sabah 10:30'da kalkıyor ama saat 8,9'da kurulmuş gibi emmek istiyor biz aynı yatakta uyuyoruz ilk uykusunu kendi yatağında uyuyor 3,4 saat sonra uyanıp bizim yatağımıza geliyor elini koynuma sokup uyuyor şimdi Sırada bütün geceyi kendi yatağında geçirmesini Sağlamak onun içinde yine benim kararlı olmam lazım bi gücümü toplarsam sıra ona gelecek benim keyfim iyide bütün gece Babayı tekmeliyor yatakta adam tekme yememek için yatağın iyice kenarında bir karışlık yerde yatmak zorunda kalıyor

ay süper valla çok iyi olmuş gündüz emip gece emmeyince alışıyolarmı
ben komple bırakması lazım ki aklına gelmesin diye düşünüyorum.
gündüz sıkıntı yok gerçi beni gördüğü an istiyorda ikna edilebiliyor.gece hiç
ikna olmuyor napıcam bilmem 1 kere denedim ramazanın ilk günüydü 3 saat ağladı
pes etmedi artık benim pilim bitti bide oruç var diye dayanamadım verdim şimdi
ramazandan sonra gene başlayım diyorum ama nasıl yapıcam bilmiyorum çok
ağlıyor dayanamıyorum ağlamasına birde gündüz yanında değilim ya bundan galiba
biraz daha fazla üzülüyorum off offf senin çok ağladı mı öyle sabırlı olmak lazım tabi ama
çok zor gerçekten insanın içi acıyo sabır bişey değilde.

Yavrumun heryeri sicaklardan isilik olduu.uclarida su toplar gibi oluyo yaa

Cok cokk terliyorr kollari hep boncuk boncuk terr.kafasini hiccc soylemiyimm.
Bu saate kadar iki oldu suya sokuyorum.evde klima var ama çarpar diye calistiramiyoruz sadece uyudugundaa.
Sizinkiler ne durumda kizlarr
Benim kızımda aynı durumda bacakları hariç kafasının içi isilik oldu sıcaktan yüzünde bile var evin sıcaklığı 29 dereceye kadar çıkıyo Bursa'dayım ve evim en üst kat ben klimayı çalıştırıyorum 26 derecede yoksa nefes alınmıyor ama gece uyurken oluyor zaten ne oluyorsa yıkayıp yatırıyorum biraz sönüyor isilikler ama başını koyduğu yer göl gibi oluyor sabaha kadar geçen senede aynıydı saçları olmamasına rağmen sıfıra vurdurmuştum arada travazol krem sürüyorum doktorumuz söylemişti ama çok sık kullanmakta istemiyorum geçen sene deniz iyi gelmişti iki günde isilikler geçmişti tekrarlamadı birdahada bu senede bayramda tatile gideceğiz en iyi deniz suyu geliyor yanımızdada getiriyoruz 5lt'lik damacanaya doldurup çocukla sıcak ayrı dert soğuk ayrı dert valla

kızlar selam
topikle alakalı değil ama yardımcı olursunuz diye düşündüm:)
yiğenlerimin bayram sonrasın da sünneti var onlara hediyelik birşeyler yaptırmak
istiyorum yani mevlütde dağıtmalık ne yaptırabilirim netde böle şeffaf bişeyin içinde
tesbih falan gördüm ama pahalıydı kendim yapsam öyle birşey yapabilirmiyim?
sizler ne dersiniz bu konuda I icmimarmelike arkadasım bu konuda baya hamarat dı:)

Benim kızımda aynı durumda bacakları hariç kafasının içi isilik oldu sıcaktan yüzünde bile var evin sıcaklığı 29 dereceye kadar çıkıyo Bursa'dayım ve evim en üst kat ben klimayı çalıştırıyorum 26 derecede yoksa nefes alınmıyor ama gece uyurken oluyor zaten ne oluyorsa yıkayıp yatırıyorum biraz sönüyor isilikler ama başını koyduğu yer göl gibi oluyor sabaha kadar geçen senede aynıydı saçları olmamasına rağmen sıfıra vurdurmuştum arada travazol krem sürüyorum doktorumuz söylemişti ama çok sık kullanmakta istemiyorum geçen sene deniz iyi gelmişti iki günde isilikler geçmişti tekrarlamadı birdahada bu senede bayramda tatile gideceğiz en iyi deniz suyu geliyor yanımızdada getiriyoruz 5lt'lik damacanaya doldurup çocukla sıcak ayrı dert soğuk ayrı dert valla

aynen deniz suyu çok iyi benim oğlumda geçen
sene oldu biz gidemedik ama deniz suyu getirttik hergün
gündüz onla yıkadım çok iyi geldi.benimkide çok terliyo 2 dkkada
yastığı sırılsıklam havalar fena valla allahtan kv lerin bahçe varda
gündzleri ordalar biraz daha iyi evlere göre..

ay süper valla çok iyi olmuş gündüz emip gece emmeyince alışıyolarmı
ben komple bırakması lazım ki aklına gelmesin diye düşünüyorum.
gündüz sıkıntı yok gerçi beni gördüğü an istiyorda ikna edilebiliyor.gece hiç
ikna olmuyor napıcam bilmem 1 kere denedim ramazanın ilk günüydü 3 saat ağladı
pes etmedi artık benim pilim bitti bide oruç var diye dayanamadım verdim şimdi
ramazandan sonra gene başlayım diyorum ama nasıl yapıcam bilmiyorum çok
ağlıyor dayanamıyorum ağlamasına birde gündüz yanında değilim ya bundan galiba
biraz daha fazla üzülüyorum off offf senin çok ağladı mı öyle sabırlı olmak lazım tabi ama
çok zor gerçekten insanın içi acıyo sabır bişey değilde.
bir ay oldu gece emmesini bıraktıralı bazen aklına geliyor gece meme diyor hemen su içermisin diye soruyorum suluğu baş ucumuzda duruyor eğer gerçekten susadıysa istiyor susamadıysa istemiyor eller koynuma giriyor uyumaya devam ediyor ama biz birlikte yatıyoruz dediğim gibi ilk 8 ay kendi beşiğinde yatıyordu 8 aydan sonra emme sevdasına bizim yatağa transfer oldu saat başı kalkıyordu bi ara ben dayanamamışım yat kalk yapmaya şimdi emmeyi bıraktık kendi yatağına geçmesini sağlayacağım kendimde o gücü bulduğum vakit geçenlerde bi denedim kızım galip geldi dedim ben daha hazır değilmişim anne kendini hazır hissetmezse çocuk bi Şekil galip geliyor. Ağlamaz olurmu annemlerde misafirlikteyken kestim gece emmesini hatta babamdan azar işittim kıyamadı torununa çocuğu ağlatarak terbiye ediyorsun dedi ama başka türlüde bıraktıramazdım Alışık olmadığı ortamda değişiklik yapmaya kalkmayın düzeninizde diyorlar ama kendi evimde yalnızken yapamazdım heralde çünkü normalde hala yapışık yaşıyoruz kızlar babacı olur derler ama benim kız beni babasından bile kıskanıyor ilk üç gün gündüz hep kucağımda memeyi sevdi kokladı öptü izin verdim sonra yavaş yavaş onuda Bıraktı ama uykusu geldimi nerde olursa olsun o el koynuma giriyor

20160621_141852.jpg
gecmiyor bu isiliklerr.surekli terli kollarr.
Ne cok terliyorr bu cocuk yaww

bir ay oldu gece emmesini bıraktıralı bazen aklına geliyor gece meme diyor hemen su içermisin diye soruyorum suluğu baş ucumuzda duruyor eğer gerçekten susadıysa istiyor susamadıysa istemiyor eller koynuma giriyor uyumaya devam ediyor ama biz birlikte yatıyoruz dediğim gibi ilk 8 ay kendi beşiğinde yatıyordu 8 aydan sonra emme sevdasına bizim yatağa transfer oldu saat başı kalkıyordu bi ara ben dayanamamışım yat kalk yapmaya şimdi emmeyi bıraktık kendi yatağına geçmesini sağlayacağım kendimde o gücü bulduğum vakit geçenlerde bi denedim kızım galip geldi dedim ben daha hazır değilmişim anne kendini hazır hissetmezse çocuk bi Şekil galip geliyor. Ağlamaz olurmu annemlerde misafirlikteyken kestim gece emmesini hatta babamdan azar işittim kıyamadı torununa çocuğu ağlatarak terbiye ediyorsun dedi ama başka türlüde bıraktıramazdım Alışık olmadığı ortamda değişiklik yapmaya kalkmayın düzeninizde diyorlar ama kendi evimde yalnızken yapamazdım heralde çünkü normalde hala yapışık yaşıyoruz kızlar babacı olur derler ama benim kız beni babasından bile kıskanıyor ilk üç gün gündüz hep kucağımda memeyi sevdi kokladı öptü izin verdim sonra yavaş yavaş onuda Bıraktı ama uykusu geldimi nerde olursa olsun o el koynuma giriyor

benimkide yanımda yatıyor malesef gündüz özlüyor diye bende
bişey demiyorum eşim bazen yanımızda bazen içerde yatıyo çünkü
3 ümüz sığmıyoz mafoluyoruz ona alışır önemli olan meme valla napıcam bilmiyorum
ramazandan sonra deniycem eşimde sabırsız dayanamıyo ağlamasına oyüzden çok da ağlatmak istemiyorum
neler yaptım bende okşadım sevdim öptüm anlatmaya çalıştım ama saçımı başımı yoldu hep çok da hırçın oluyor
böle olunca sinirli yani valla yazlığa göndericem bakalım alışır belki orda çok kötü olursa gider alırız.

20160621_150720.jpg
uyurken halimizx
Bizdede klima var ama sadece uyurken çalıştirabiliyoruz çarpmasin diye.bende bizim evde ust kat ve sicaklik 30.deniz suyunu denemek gerek o zamann

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 1849882 uyurken halimizx
Bizdede klima var ama sadece uyurken çalıştirabiliyoruz çarpmasin diye.bende bizim evde ust kat ve sicaklik 30.deniz suyunu denemek gerek o zamann
Ay ben hic konusmayayim o zaman. İzmir şuan 42°. Cocuk hic birsey yemiyor bu sıcakta. Sadece sivi aliyor. Eridi gitti valla :KK43:

kızlar
ogluma prıma 6 numara sıkıyor gıbı gelıyor
oglum cok ırı bı cocuk
daha buyuk bez bulabılır mıyım
bılıyor musunuz?

Evet cnm cok zor
Allahtan arada opuyor :)
Yapma diyincr hicbir cocuk anlamiyr ssnirim
Bugun bi yazi okudum
Cocuklarin gelisimi sebep sonuc iliskisine dayali ya
Bu noktada sabirla bizim verdigimiz tepki onem arzediyor
Siddeti yapmadan durdurmamiz gozlerine bakarak durmasini yapmamasi gerektigibu ofkeli olmayan bi ses tonuyla soylememiz gerekiyormus
:)
Canim o anda nasil ofkeli olmayayım bir iki yapti sakince egilip gozlerine bakarak konustum ama sonralarda ses tonum yulseldi malesef..
Zaten ayri havalarda tekrar her seye aglar oldu hicbir sey yemiyor sabahtan aksama kadar suyla duruyor cok bunaldim cokk.. :KK43:

P plannera bu plasmacar nasil bi sey almayi düşünüyorum da halinin üzerinde gitmediğini yazmislar disarida cimlerin üstünde veya cakilli bi yolda nasil ilerliyo? Bi de neyle calisiyor?

X