benim oğlanda elektrikli süpürgeden korkuyordu çalıştırmadan biraz oynattım zamanla alıştı. Şimdi gücünü açıp kapatıyorBenim size danışmak istediğim baska bir durum var. Emir cok korkuyor. Ben asla onu korkutan biri degilim ama mesela çamaşır makinesi sesinden, hizli akan su sesinden, blendir sesinden gibi seylerden cok korkuyor. Korktum korktum deyip boynuma sarılıyor. Kucagima alıp alıştırmaya çalışıyorum ama yok olmuyor. Bu sorunu yasayan var mi?
canım kuranı kerime göre 21 ay ile 24 ay arasında sütten kesme zamanı oluyormuş. yanlış hatırlıyor ola bilirim. ben 24. ayda yavaş yavaş unutturarak sütten kesmeyi deniycem. Allahım kolaylık lar versin sana dakızlar selam.
sütten kesen yada kesmeyi düşünen varmı.
nasıl olıcak planınız var mı ben dün denedim
gündüz oyaladım ama gece mümkünatı yok
3 saat ağladı ikna olmadı pes etmedi en son verdim daha erken
demek dedim ama bırakmasını da istiyorum normal süt hiç
içmiyor çünkü belki ona başlar birde yazlığa gidelim diyolar
kv ler orda gece susturamazlar falan diye.
Bende elini hiç tutamadım ne Zaman tutmak istesem bağırıp kaçıyordu parka pusetle götürmüyorum yürüyerek gidiyoruz nereye gideceğine kendi karar veriyor ben onu takıp ediyorum şimdi artık burda elimi tutsan iyi olur deyince tehlike olduğunu anlıyor hemen elimi tutuyor el tutması da ayrı bi zevk ama pamuk gibi oluyor ya elleri çok güzel bi duygu ya
canım ilk başlarda bebek küveti sonra kovanın içinde yıkıyorum. daha doğrusu ilk önce ayakta yıkıyorum. sonra da su dolu kovanın içine koyuyorum. oynayıp duruyor kovada. bizde de kovadan çıkarken ağlama var.sonuçta her türlü ağlıyorlar demek ki.Eren de ilk başlarda elektrikli süpürgeden, blendırdan çok korkuyordu şimdi o kadar korkmuyor ama süpürgeyi çalıştırdığımda yanından Koşarak kaçıyor, beni izliyor. Blendırda öyle dikkatlice Bakıyor hatta sonra oynamak için onu istiyor, ağlıyor. Bunları biraz aştık ta su işini aşamadık. Her banyomuz Ağlayarak geçiyor. Suyun altına Girdiği anda Başlıyor çığlıklar. Acaba Yıkama yöntemini mi değiştirmeliyim bilemiyorum. Banyoda babasının kucağında duruyor ben yıkıyorum. Sizler nasıl yıkıyorsunuz? Geçen arkadaşım minik bir sandalyeye oturtup yıkadığını söyledi. Çok mantıklı geldi ama Eren'in oturacağını hiç sanmıyorum.
canım ben duşa kabının içinde lwc den aldığım terliklerle yıkıyorum. terlik kaymıyor.Ben çamaşır sepetine oturtup yıkıyordum ama şimdi ayakta yıkanmak istiyor düşmeden yıkamak için ter içinde kalıyorum ama banyo yapmayı seviyor
Canim bence gece sütten kesme zamani çoktan geldi. 6 aylikken kesmek lazimdi. Bende daha 1-2 ay önce kestim sütten. Sabah ilk kalktiginda istiyor o zmn veriyorum kahvaltıdan önce. Benim sana tavsiyem hem senin hem onun icin gece emmesini bırakman. Asama asama kesebilirsin. Mesela gece 3 defa emziriyorsan ilk hafta 2 ye sonra 1 e dusurebilirsin. Aglayip sizalanacaktir evet ama bir sekilde onu bırakirken bu aşamadan gecilecek. Çünkü süt emme konusu digerleri gibi degil bence. Az ya da cok bu sıkıntı yaşanacak maalesef.kızlar selam.
sütten kesen yada kesmeyi düşünen varmı.
nasıl olıcak planınız var mı ben dün denedim
gündüz oyaladım ama gece mümkünatı yok
3 saat ağladı ikna olmadı pes etmedi en son verdim daha erken
demek dedim ama bırakmasını da istiyorum normal süt hiç
içmiyor çünkü belki ona başlar birde yazlığa gidelim diyolar
kv ler orda gece susturamazlar falan diye.
çok geçmiş olsun canım .ne oldu cimcimeye takip edemedimNasilsiniz kizlar.. Biz cok kötüyüz kizimin kolu alciya alindi aglayip duruyorum kendime kiziyorum.. Rabbim kimsenin cocuguna hastalık vermesin.. Canimdan can gidiyor onu oyle gordukce.. 3 hafta nasil gececek hic bilmiyorum....
Elektrikli supurgeyi koridorda gorebilecegi bir yerde biraktim ben. Yavas yavas ona alışti ona. Ama digerlerine çabalıyoruz daha. :/benim oğlanda elektrikli süpürgeden korkuyordu çalıştırmadan biraz oynattım zamanla alıştı. Şimdi gücünü açıp kapatıyor
Canim bence gece sütten kesme zamani çoktan geldi. 6 aylikken kesmek lazimdi. Bende daha 1-2 ay önce kestim sütten. Sabah ilk kalktiginda istiyor o zmn veriyorum kahvaltıdan önce. Benim sana tavsiyem hem senin hem onun icin gece emmesini bırakman. Asama asama kesebilirsin. Mesela gece 3 defa emziriyorsan ilk hafta 2 ye sonra 1 e dusurebilirsin. Aglayip sizalanacaktir evet ama bir sekilde onu bırakirken bu aşamadan gecilecek. Çünkü süt emme konusu digerleri gibi degil bence. Az ya da cok bu sıkıntı yaşanacak maalesef.
canım kuranı kerime göre 21 ay ile 24 ay arasında sütten kesme zamanı oluyormuş. yanlış hatırlıyor ola bilirim. ben 24. ayda yavaş yavaş unutturarak sütten kesmeyi deniycem. Allahım kolaylık lar versin sana da
o pamuk eli yerim ben
A bak mantıklı bende öyle bişey alayımcanım ben duşa kabının içinde lwc den aldığım terliklerle yıkıyorum. terlik kaymıyor.
Hiç durmuyorlar ki Yaman da öyle kafasına bişeyler geçirip öyle yürüyor evde üzülme güzelce toparlar kolu daha esnek onların kemikleri Rabbim beterinden korusun bunu unutturacak dert vermesin inşallahsagolun kizlar cuma günü yataktan düşmüştü basina kiyafetini gecirmis o gün takipte kaldim kusma gozlerde kayma ve bir degisiklik hissetmeyince goturmedim doktora.. Ertesi gün farkettim sol bilegine dokununca cani yaniyor ama zedelenme sandim parka bile gittik ve dün ayagi takilip azicik düşünce cok agladi bilegini tutarak doktora gittik ki kirik alciya alacagiz deyince hayatimin sokunu yasadim bir bucuk yasindaki yavrumu alcili görmeye koluna bakip bakip aglamasina dayanamiyorum..
Canim zaten bastan beri olmasi gereken gece beslenmesinin olmamasi. Yani biberonla süt vermende yanlis olur ki yavas yavas biberon kullananlarinda bırakmasi gerekecek.gündüz veripte gece nasıl kesicen ki.
komple unutması gerekmiyor mu.gece zaten 1 verip 2.yi vermezsen
de alışamaz valla ne bilim ya napıcağımı bilmiyorum dün okadar çok ağladı ki
uyumamak için diretti bende verdim sabaha karşı napım bende uykusuzdum çünkü.
biberonla süt içse uyanmaz belki ama ne bilim acaba bugünde uyurken sütü vermeyi mi
denesem napsam..sen nasıl bıraktırdın mesela neler yaptın.
Gelisim doneminde olduklari icin kemigi tam kirilmamis yesil agac kirigi deniliyormus yataktan dusunce olmus canim malesef bileginin üstüne düşmüş..sende mi hamişsin hayırlı olsun cnm
rabbim tez zamanda sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inş.
çoğu hamile sayılı kaldık böyle acaba mı :):):)
ay canım benimde sanırım geçenlerde kaçak oldu
benimde geç oldu ilki ama 2 leri bilemiyorum inş. olmaz
rabbim istediğimiz zamanda versin 2.olursa çalışamam kv ona bakamaz
olursa oturur bakarsın diyo hep çünkü:):):)
hadi ya nasıl yaptın peki bende ramaznda yazlığa gidelim diyolar
gece durmaz diye bırakayım dedim dün başladım gece durduramadım
gündüz oyaladım ama gece imkansız aralıksız 3 saat ağladı kıyamam içim
yandı bende verdim gene biraz daha zamanı var galiba dedim napıcam bilmiyorum bu konuda.
ayy kıyamam ben onaa iyileşir inş.çabucak
iyi durmuş 2 gün heralde ağrımıştır hep.
yataktan düştüğünde değil yani üzerine parkta düşüncemi oldu..
Sorma biraz alisti koltuklara tirmanmaya başladı yine tek koluyla.. Alcili kolunu yuksekte tutmasi gerekiyormus 48 saat kan dolasimi icin zaptedemiyorum..Hiç durmuyorlar ki Yaman da öyle kafasına bişeyler geçirip öyle yürüyor evde üzülme güzelce toparlar kolu daha esnek onların kemikleri Rabbim beterinden korusun bunu unutturacak dert vermesin inşallah
Canim zaten bastan beri olmasi gereken gece beslenmesinin olmamasi. Yani biberonla süt vermende yanlis olur ki yavas yavas biberon kullananlarinda bırakmasi gerekecek.
Ben dedigim gibi mesela 3 kere emiyordu. yattiktan sonra 1-2 saat sonra uyanip istiyordu. Gerekirse ayakta salladim, kucagima alıp öptüm kokladim, uyku ile uyaniklik arasinda olmasina rağmen ona sabah uyaninca verecegimi söyledim. Kucağımda yatirdim o dönem. Çünkü o sirada aslinda sütune degil sana ihtiyacı oluyor... aciktigindan istemiyor yani.
Ama buna bir kez karar verdin mi kararli olman lazim. Yoksa çocuğun da kafasi karışır. Verdiğin bütün emeklerde boşa gider. Üstüne cocuk daha agresif olur.
Bu nasil olur sence?Göğüs altından inen bir model alırsan onlar dökümlü duruyor zaten. Şişsende sorun olacagını sanmıyorum canım.
Canim benim kiyamam insalllah carcabuk iyilesir Allahin izniylesagolun kizlar cuma günü yataktan düşmüştü basina kiyafetini gecirmis o gün takipte kaldim kusma gozlerde kayma ve bir degisiklik hissetmeyince goturmedim doktora.. Ertesi gün farkettim sol bilegine dokununca cani yaniyor ama zedelenme sandim parka bile gittik ve dün ayagi takilip azicik düşünce cok agladi bilegini tutarak doktora gittik ki kirik alciya alacagiz deyince hayatimin sokunu yasadim bir bucuk yasindaki yavrumu alcili görmeye koluna bakip bakip aglamasina dayanamiyorum..
gündüz veripte gece nasıl kesicen ki.
komple unutması gerekmiyor mu.gece zaten 1 verip 2.yi vermezsen
de alışamaz valla ne bilim ya napıcağımı bilmiyorum dün okadar çok ağladı ki
uyumamak için diretti bende verdim sabaha karşı napım bende uykusuzdum çünkü.
biberonla süt içse uyanmaz belki ama ne bilim acaba bugünde uyurken sütü vermeyi mi
denesem napsam..sen nasıl bıraktırdın mesela neler yaptın.
2 yaşına gelmeden bırakması lazım canım.
birde 2 yaşında aklı tam anlamıyla fazla eriyor
olacak bırakması daha zorlaşabilir benim yazlık olayı olmasaydı belki
1 2 ay daha beklerdim ama daha fazla beklemezdim bazen oyun oynuyo
asıl emmek değil derdi.yalancı emzik niyetine koyuyo.
Canim zaten bastan beri olmasi gereken gece beslenmesinin olmamasi. Yani biberonla süt vermende yanlis olur ki yavas yavas biberon kullananlarinda bırakmasi gerekecek.
Ben dedigim gibi mesela 3 kere emiyordu. yattiktan sonra 1-2 saat sonra uyanip istiyordu. Gerekirse ayakta salladim, kucagima alıp öptüm kokladim, uyku ile uyaniklik arasinda olmasina rağmen ona sabah uyaninca verecegimi söyledim. Kucağımda yatirdim o dönem. Çünkü o sirada aslinda sütune degil sana ihtiyacı oluyor... aciktigindan istemiyor yani.
Ama buna bir kez karar verdin mi kararli olman lazim. Yoksa çocuğun da kafasi karışır. Verdiğin bütün emeklerde boşa gider. Üstüne cocuk daha agresif olur.
Ben ikisini de emzirmeyi dusunuyordum fakat gogus uclari cok aciyor agzinda iken canim yaniyor memeyi biraktirsam mi diye dusunuyorum ne yapsam bilmiyorum Yagiz Selimi hala salincakta uyutuyoruz fakat gece cok uyaniyor ne yapsam kineler yaptım dün sarıldım okşadım anlttım
salladım masal okudum neler yaptım yani
ikna olmadı dün 1 kere oldu dedim heralde erken
biraz daha geçsin bende dayanamadım uykusuzluğa
zaten kararı 1 kere vereyim dedim ama 3 saat ağlayınca uyumayınca
bende dayanamadım..sabah versem ben gece vermesem alışmaz hiç bence
bırakmaz..
Cok hoş elbise evet bu tarz. biraz daha kemeri yukarda olursa daha rahat olabilirBu nasil olur sence?