2014 Kasım Anneleri

benim oğlanda elektrikli süpürgeden korkuyordu çalıştırmadan biraz oynattım zamanla alıştı. Şimdi gücünü açıp kapatıyor

canım kuranı kerime göre 21 ay ile 24 ay arasında sütten kesme zamanı oluyormuş. yanlış hatırlıyor ola bilirim. ben 24. ayda yavaş yavaş unutturarak sütten kesmeyi deniycem. Allahım kolaylık lar versin sana da

o pamuk eli yerim ben

canım ilk başlarda bebek küveti sonra kovanın içinde yıkıyorum. daha doğrusu ilk önce ayakta yıkıyorum. sonra da su dolu kovanın içine koyuyorum. oynayıp duruyor kovada. bizde de kovadan çıkarken ağlama var.sonuçta her türlü ağlıyorlar demek ki.

Canim bence gece sütten kesme zamani çoktan geldi. 6 aylikken kesmek lazimdi. Bende daha 1-2 ay önce kestim sütten. Sabah ilk kalktiginda istiyor o zmn veriyorum kahvaltıdan önce. Benim sana tavsiyem hem senin hem onun icin gece emmesini bırakman. Asama asama kesebilirsin. Mesela gece 3 defa emziriyorsan ilk hafta 2 ye sonra 1 e dusurebilirsin. Aglayip sizalanacaktir evet ama bir sekilde onu bırakirken bu aşamadan gecilecek. Çünkü süt emme konusu digerleri gibi degil bence. Az ya da cok bu sıkıntı yaşanacak maalesef.

Nasilsiniz kizlar.. Biz cok kötüyüz kizimin kolu alciya alindi aglayip duruyorum kendime kiziyorum.. Rabbim kimsenin cocuguna hastalık vermesin.. Canimdan can gidiyor onu oyle gordukce.. 3 hafta nasil gececek hic bilmiyorum....
çok geçmiş olsun canım .ne oldu cimcimeye takip edemedim

benim oğlanda elektrikli süpürgeden korkuyordu çalıştırmadan biraz oynattım zamanla alıştı. Şimdi gücünü açıp kapatıyor
Elektrikli supurgeyi koridorda gorebilecegi bir yerde biraktim ben. Yavas yavas ona alışti ona. Ama digerlerine çabalıyoruz daha. :/

gündüz veripte gece nasıl kesicen ki.
komple unutması gerekmiyor mu.gece zaten 1 verip 2.yi vermezsen
de alışamaz valla ne bilim ya napıcağımı bilmiyorum dün okadar çok ağladı ki
uyumamak için diretti bende verdim sabaha karşı napım bende uykusuzdum çünkü.
biberonla süt içse uyanmaz belki ama ne bilim acaba bugünde uyurken sütü vermeyi mi
denesem napsam..sen nasıl bıraktırdın mesela neler yaptın.

2 yaşına gelmeden bırakması lazım canım.
birde 2 yaşında aklı tam anlamıyla fazla eriyor
olacak bırakması daha zorlaşabilir benim yazlık olayı olmasaydı belki
1 2 ay daha beklerdim ama daha fazla beklemezdim bazen oyun oynuyo
asıl emmek değil derdi.yalancı emzik niyetine koyuyo.

Hiç durmuyorlar ki Yaman da öyle kafasına bişeyler geçirip öyle yürüyor evde üzülme güzelce toparlar kolu daha esnek onların kemikleri Rabbim beterinden korusun bunu unutturacak dert vermesin inşallah

Canim zaten bastan beri olmasi gereken gece beslenmesinin olmamasi. Yani biberonla süt vermende yanlis olur ki yavas yavas biberon kullananlarinda bırakmasi gerekecek.
Ben dedigim gibi mesela 3 kere emiyordu. yattiktan sonra 1-2 saat sonra uyanip istiyordu. Gerekirse ayakta salladim, kucagima alıp öptüm kokladim, uyku ile uyaniklik arasinda olmasina rağmen ona sabah uyaninca verecegimi söyledim. Kucağımda yatirdim o dönem. Çünkü o sirada aslinda sütune degil sana ihtiyacı oluyor... aciktigindan istemiyor yani.
Ama buna bir kez karar verdin mi kararli olman lazim. Yoksa çocuğun da kafasi karışır. Verdiğin bütün emeklerde boşa gider. Üstüne cocuk daha agresif olur.

Son düzenleme:
Gelisim doneminde olduklari icin kemigi tam kirilmamis yesil agac kirigi deniliyormus yataktan dusunce olmus canim malesef bileginin üstüne düşmüş..

Hiç durmuyorlar ki Yaman da öyle kafasına bişeyler geçirip öyle yürüyor evde üzülme güzelce toparlar kolu daha esnek onların kemikleri Rabbim beterinden korusun bunu unutturacak dert vermesin inşallah
Sorma biraz alisti koltuklara tirmanmaya başladı yine tek koluyla.. Alcili kolunu yuksekte tutmasi gerekiyormus 48 saat kan dolasimi icin zaptedemiyorum..

neler yaptım dün sarıldım okşadım anlttım
salladım masal okudum neler yaptım yani
ikna olmadı dün 1 kere oldu dedim heralde erken
biraz daha geçsin bende dayanamadım uykusuzluğa
zaten kararı 1 kere vereyim dedim ama 3 saat ağlayınca uyumayınca
bende dayanamadım..sabah versem ben gece vermesem alışmaz hiç bence
bırakmaz..

Canim benim kiyamam insalllah carcabuk iyilesir Allahin izniyle
Bu pitirciklara canimizi feda edebiliriz

Ben ikisini de emzirmeyi dusunuyordum fakat gogus uclari cok aciyor agzinda iken canim yaniyor memeyi biraktirsam mi diye dusunuyorum ne yapsam bilmiyorum Yagiz Selimi hala salincakta uyutuyoruz fakat gece cok uyaniyor ne yapsam ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…