2014 Kasım Anneleri

kızlar selam.
sütten kesen yada kesmeyi düşünen varmı.
nasıl olıcak planınız var mı ben dün denedim
gündüz oyaladım ama gece mümkünatı yok
3 saat ağladı ikna olmadı pes etmedi en son verdim daha erken
demek dedim ama bırakmasını da istiyorum normal süt hiç
içmiyor çünkü belki ona başlar birde yazlığa gidelim diyolar
kv ler orda gece susturamazlar falan diye.

Benim oğlum da emmeden asla uyumuyor. Gece aynı şekilde saatlerce ağlıyor. Nasıl kesecegim hiç bilmiyprum. Cok bunalttı beni cok uzun emiypr uykudan once. Yarım saatı geciyor. Süt içmiyor aynı şekilde.

Kurban bayramından sonra işe döneceğim. 22 aylık olacak hem memeden hem benden ayrılmasın gunduz emmemeye alışır geceyi de 2 yasta keserim diyorum ama bakalım napıcaz.

E
canım kuranı kerime göre 21 ay ile 24 ay arasında sütten kesme zamanı oluyormuş. yanlış hatırlıyor ola bilirim. ben 24. ayda yavaş yavaş unutturarak sütten kesmeyi deniycem. Allahım kolaylık lar versin sana da
evet canim 21 i bilmiyorumda iki yasina kadar emzirin diyor

İ
kızlar selam.
sütten kesen yada kesmeyi düşünen varmı.
nasıl olıcak planınız var mı ben dün denedim
gündüz oyaladım ama gece mümkünatı yok
3 saat ağladı ikna olmadı pes etmedi en son verdim daha erken
demek dedim ama bırakmasını da istiyorum normal süt hiç
içmiyor çünkü belki ona başlar birde yazlığa gidelim diyolar
kv ler orda gece susturamazlar falan diye.
iki yasina az kala aci bisiler surerim diye dusunuyorum gogsume insallah ise yarar
İkimiz icinde birakmasi zor olucak ama mecbur

sende mi hamişsin hayırlı olsun cnm
rabbim tez zamanda sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inş.
çoğu hamile sayılı kaldık böyle acaba mı :):):)

Korktuğum kadar zor olmadı sacimi kestim göğsüme koydum açtı emmek icin pis olmuş kizim dedim anne kapat dedi kendisi ama çok ağladı uyuyana kadar arada anne meme diyor acayimmi diyince kendisi pisss diyo Allah yardımcınız olsun ama cidden kararlı olmak gerekirmiş hamile olmasaydim devam ederdim emzirmeye

ay canım benimde sanırım geçenlerde kaçak oldu
benimde geç oldu ilki ama 2 leri bilemiyorum inş. olmaz
rabbim istediğimiz zamanda versin 2.olursa çalışamam kv ona bakamaz
olursa oturur bakarsın diyo hep çünkü:):):)

hadi ya nasıl yaptın peki bende ramaznda yazlığa gidelim diyolar
gece durmaz diye bırakayım dedim dün başladım gece durduramadım
gündüz oyaladım ama gece imkansız aralıksız 3 saat ağladı kıyamam içim
yandı bende verdim gene biraz daha zamanı var galiba dedim napıcam bilmiyorum bu konuda.

ayy kıyamam ben onaa iyileşir inş.çabucak
iyi durmuş 2 gün heralde ağrımıştır hep.
yataktan düştüğünde değil yani üzerine parkta düşüncemi oldu..

sagolun kizlar cuma günü yataktan düşmüştü basina kiyafetini gecirmis o gün takipte kaldim kusma gozlerde kayma ve bir degisiklik hissetmeyince goturmedim doktora.. Ertesi gün farkettim sol bilegine dokununca cani yaniyor ama zedelenme sandim parka bile gittik ve dün ayagi takilip azicik düşünce cok agladi bilegini tutarak doktora gittik ki kirik alciya alacagiz deyince hayatimin sokunu yasadim bir bucuk yasindaki yavrumu alcili görmeye koluna bakip bakip aglamasina dayanamiyorum..
Oy kuzum geçmiş olsun

sende mi hamişsin hayırlı olsun cnm
rabbim tez zamanda sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inş.
çoğu hamile sayılı kaldık böyle acaba mı :):):)

ay canım benimde sanırım geçenlerde kaçak oldu
benimde geç oldu ilki ama 2 leri bilemiyorum inş. olmaz
rabbim istediğimiz zamanda versin 2.olursa çalışamam kv ona bakamaz
olursa oturur bakarsın diyo hep çünkü:):):)

hadi ya nasıl yaptın peki bende ramaznda yazlığa gidelim diyolar
gece durmaz diye bırakayım dedim dün başladım gece durduramadım
gündüz oyaladım ama gece imkansız aralıksız 3 saat ağladı kıyamam içim
yandı bende verdim gene biraz daha zamanı var galiba dedim napıcam bilmiyorum bu konuda.

ayy kıyamam ben onaa iyileşir inş.çabucak
iyi durmuş 2 gün heralde ağrımıştır hep.
yataktan düştüğünde değil yani üzerine parkta düşüncemi oldu..
Aynen öyle oldu canım pesimizden sizleri de bekliyoruz

Ben ikisini de emzirmeyi dusunuyordum fakat gogus uclari cok aciyor agzinda iken canim yaniyor memeyi biraktirsam mi diye dusunuyorum ne yapsam bilmiyorum Yagiz Selimi hala salincakta uyutuyoruz fakat gece cok uyaniyor ne yapsam ki

gece çok uyanmıyor ama 2 kere falan kalkıyo emmeye
dün akşam eve gittim vermeyim dedim ama yok ikna olmuo
emerken uyudu sonra yatırırken kalktı 1 saate yakın emdi sürekli tek göğsümü
emiyodu nedense solu hiç almıyodu dün diğeri pis eh diye diye öbürünü aldı oda nasıl
acıdı bırakmadı neler dedim.valla nasıl bıraktırcam bilmiorum yazlığa göndersem de belki beni
görmeyince bırakır diyorumm.

Benim oğlum da emmeden asla uyumuyor. Gece aynı şekilde saatlerce ağlıyor. Nasıl kesecegim hiç bilmiyprum. Cok bunalttı beni cok uzun emiypr uykudan once. Yarım saatı geciyor. Süt içmiyor aynı şekilde.

Kurban bayramından sonra işe döneceğim. 22 aylık olacak hem memeden hem benden ayrılmasın gunduz emmemeye alışır geceyi de 2 yasta keserim diyorum ama bakalım napıcaz.

valla ogün bende çok kötü oldum uykusuzluktan pes etmedi ya çocuk
neler dedim neler yaptım yok bide acı mı denesem bilemedim
sen hiç mi başlamadın işe gündüz hiç sıkıntı yok beni görene kadar istemiyor
beni görüyor başlıyo ağlamaya ver diye..

İ

iki yasina az kala aci bisiler surerim diye dusunuyorum gogsume insallah ise yarar
İkimiz icinde birakmasi zor olucak ama mecbur

ya artık keyif yapıyo yavaş yavaş başlasak ancak diye
başlayım dedim bi bayrama 10 gün kala falan yazlığa gidelim diyolar kv ler
hatta daha da erken gece durmaz diye istiyorum bilmiyorum valla 1 gün denedim beni
öldürdü.

Aynen öyle oldu canım pesimizden sizleri de bekliyoruz

inş.rabbim herkese istediği zamanda versin
4 yaşındayken falan diyorum ama çünkü işe
biraz ara vermem gerekicek.

Kizlar babalar günü icin birseyler yapacakmisiniz?? Ya ben klasik hediye olsun istemiyorum. Pinterestte fikir bakıniyorum ama icime sinen birsey olmadı.

gece çok uyanmıyor ama 2 kere falan kalkıyo emmeye
dün akşam eve gittim vermeyim dedim ama yok ikna olmuo
emerken uyudu sonra yatırırken kalktı 1 saate yakın emdi sürekli tek göğsümü
emiyodu nedense solu hiç almıyodu dün diğeri pis eh diye diye öbürünü aldı oda nasıl
acıdı bırakmadı neler dedim.valla nasıl bıraktırcam bilmiorum yazlığa göndersem de belki beni
görmeyince bırakır diyorumm.

valla ogün bende çok kötü oldum uykusuzluktan pes etmedi ya çocuk
neler dedim neler yaptım yok bide acı mı denesem bilemedim
sen hiç mi başlamadın işe gündüz hiç sıkıntı yok beni görene kadar istemiyor
beni görüyor başlıyo ağlamaya ver diye..

ya artık keyif yapıyo yavaş yavaş başlasak ancak diye
başlayım dedim bi bayrama 10 gün kala falan yazlığa gidelim diyolar kv ler
hatta daha da erken gece durmaz diye istiyorum bilmiyorum valla 1 gün denedim beni
öldürdü.

inş.rabbim herkese istediği zamanda versin
4 yaşındayken falan diyorum ama çünkü işe
biraz ara vermem gerekicek.

Başlamadım canım ücretsiz izin kullanıyorum. Bu kadar uzatmayı dusunmuyordum ama uykusuzlugu huysuzlugu gözüm yemedi başlamayı. Çok da bunaldım evde ama kızımı da yazın okula gondermek zorunda kalacam başlarsam. yazı da gecırecem artık.

Benim oğlum da dısarda hiç aramıyor bebek arabasında uyuyor gezerken. Ama evde asla uyumuyor memesiz. Canı sıkıldı mı bana sarıyor emmek istiyor. Emerken de boğusuyor resmen benle meme ağzında dönmeye calışıyor yuzume vurıyor gözüme burnuma parmak sokuyor.

Yazlıga gıdınce seni gormeyecek alışır bence 1-2 gun sıkıntı olur. Benim bırakacak kimsem de yok sadece babasına bırakabılıyorum babayla duruyor 3-4 saat uyanınca onun omzunda uyuyormuş. hıc bilmiyorum biz yokken napacak :KK43:

sagolun kizlar cuma günü yataktan düşmüştü basina kiyafetini gecirmis o gün takipte kaldim kusma gozlerde kayma ve bir degisiklik hissetmeyince goturmedim doktora.. Ertesi gün farkettim sol bilegine dokununca cani yaniyor ama zedelenme sandim parka bile gittik ve dün ayagi takilip azicik düşünce cok agladi bilegini tutarak doktora gittik ki kirik alciya alacagiz deyince hayatimin sokunu yasadim bir bucuk yasindaki yavrumu alcili görmeye koluna bakip bakip aglamasina dayanamiyorum..
kıyamam yavruşaya cokk geçmiş olsun canım Rabbim acil şifa versin İnşallah hemen toparlar

kızlar merhaba
ogluma hareketlı kıtap falan aldım
bıde ılk kelımelrım tarzı kıtap almıstım yırtıldı
gorumcemde bı set var
renkler sayılar falan cok guzel
mesela yesıl rengı ogretıyor komple sayfa yesıl ve her yesıl olan seyı gosterıyor cok guzel
yalnız cocukları kıtabı yırttıgı ıcın bılemıyoruz yayın evını ya da setın adını
bu tarz guzel kıtap setı olan var mı
nette de bulamadım

kızlar merhaba
ogluma hareketlı kıtap falan aldım
bıde ılk kelımelrım tarzı kıtap almıstım yırtıldı
gorumcemde bı set var
renkler sayılar falan cok guzel
mesela yesıl rengı ogretıyor komple sayfa yesıl ve her yesıl olan seyı gosterıyor cok guzel
yalnız cocukları kıtabı yırttıgı ıcın bılemıyoruz yayın evını ya da setın adını
bu tarz guzel kıtap setı olan var mı
nette de bulamadım
Canim D&r in sitesinde bulabilirsin. Yayinevini hatırlamıyorum ama d&r da baktigimda vardi biliyorum. Hareketli kitaplar henüz yaşlarına pek uygun değil gibi. Bende aldım hareket ettirmeye çalışırken zorlayinca yırtıldi. Zaten üstünde 2.5 yas yazıyor sanirim. Pearson cocuk kitaplarinin dokun hisset serisi var... onlarda renkleri zit kavramlari falan öğrettiği.

Gelisim doneminde olduklari icin kemigi tam kirilmamis yesil agac kirigi deniliyormus yataktan dusunce olmus canim malesef bileginin üstüne düşmüş..
çok geçmiş olsun canım kırık olsa kelle paça suyu çabuk kaynaştırır derlerde bu dedğinde nasıl olur bilmiyorum ama yerse yedir lokantadan al

emmeden konuşulmuş benim kızımda çok tatlı emiyo ittiriyorum bırak diye daha çok yapışıyor bırakmaya çalıştım dayanamadım çok huysuzdu iki yaşını beklicem galiba ben koli bandından bir parça ucuna yapıştırdım o zaman uç kayboluyor ve iğrenç bir görüntü oluyor

hamileler çoğalmış ben biraz daha büyüteyim diyorum :)
akşama kadar çalışıyorum beni görmeyince çok hırçınlaşıyor sizde nasıl bilmiyorum sizdedemi böyle
annem bakıyordu kızıma eşim askere gidip geldi o süreçte yalnız bırakmadı sağolsun oda gidecek bu haftasonu bakıcı buldum ama oda öğretmen çocuğuna bakıyor onunda semineri varmış bir temuzda bitecek izin alcam biraz banada alıştımı haftasonları kız pazartesi sendromuna giriyor böylede ortalama üç hafta evde olcam bitince nasıl yaparım bakıcıyla dururmu bilmiyorum bakıcıda bina görevlisinin hanımı aynı binada olacağız evimde bakacak anneme çok alıştı birlikte çok güzel anlaşıyorlar geziyorlar

perikanadı yok galiba hiç

Başlamadım canım ücretsiz izin kullanıyorum. Bu kadar uzatmayı dusunmuyordum ama uykusuzlugu huysuzlugu gözüm yemedi başlamayı. Çok da bunaldım evde ama kızımı da yazın okula gondermek zorunda kalacam başlarsam. yazı da gecırecem artık.

Benim oğlum da dısarda hiç aramıyor bebek arabasında uyuyor gezerken. Ama evde asla uyumuyor memesiz. Canı sıkıldı mı bana sarıyor emmek istiyor. Emerken de boğusuyor resmen benle meme ağzında dönmeye calışıyor yuzume vurıyor gözüme burnuma parmak sokuyor.

Yazlıga gıdınce seni gormeyecek alışır bence 1-2 gun sıkıntı olur. Benim bırakacak kimsem de yok sadece babasına bırakabılıyorum babayla duruyor 3-4 saat uyanınca onun omzunda uyuyormuş. hıc bilmiyorum biz yokken napacak :KK43:

ne işti senin canım.kim bakıcak çocuğuna peki
valla ben yokken benimki de öyle hiç aramıyor.
ama ben gittiğim de fena istiyor.bilmiyorum inş. dediğin gibi olur
orda bırakır üzülsün de istemiyorum bende öyle düşündüm gece uynaır beni
göremeyince belki umudu keser diyorum şimdi beni gördükçe vericem die pes etmiyo.
1 gün babannesinde bırakayım bakalım gece napıcak ona göre karar veririz artık.
birde psikolojisi falan bozulur mu acaba aklım takılıo o konuya da kendimden uzaklaştırarak
bıraktırmak çocukda sıkıntı yapar mı?

ne işti senin canım.kim bakıcak çocuğuna peki
valla ben yokken benimki de öyle hiç aramıyor.
ama ben gittiğim de fena istiyor.bilmiyorum inş. dediğin gibi olur
orda bırakır üzülsün de istemiyorum bende öyle düşündüm gece uynaır beni
göremeyince belki umudu keser diyorum şimdi beni gördükçe vericem die pes etmiyo.
1 gün babannesinde bırakayım bakalım gece napıcak ona göre karar veririz artık.
birde psikolojisi falan bozulur mu acaba aklım takılıo o konuya da kendimden uzaklaştırarak
bıraktırmak çocukda sıkıntı yapar mı?

Belediyedeyim canım memur oldugum için ıkı sene iznim var. Kızıma eşimin bi akrabası bakmıştı. Yazın denicez oğluma da bakacak buyuk ihtimalle 1 sene baksa yeter krese veririm sonra. Bakamıyorum derse de iznim ocakta bitıyor sona kadar kullanıp ya kadın bulucam yada kreş. 26 aylık olacak zaten.

sen yine kesmeye calışsan daha iyi tabi gıtmeden ama bende de aynı dert var ne desem boş. Once emzirip bırakıp memesiz uyutmayı ogretmemiz lazım ama nasıl olacak hiiç bilmiyprum. Dediğin gibi 1 gece bırak bakalım napacaklar.
Benim oğlum zaten cok gec yatıyor memesiz uyutmaya kalksam 1 i bulur saat :KK43:

Bu gün okuduğum bir yazıyı paylaşmak istedim canlar
Aşırı hoşgörülü, kuralsız ve sorumluluk verilmeden yetiştirilen çocuklar, dünyanın kendilerine borçlu olduğuna inanırlar. Enerjilerinin ve zekalarının büyük bir bölümünü, yetişkinleri yönetip, her istediklerinin yapılmasını sağlamak için onları kullanmayı öğrenmişlerdir. Kişiliklerini ve yeteneklerini geliştirmeye ayırdıkları zamandan çok daha fazlasını sorumluluktan kurtulmanın yollarını aramaya ayırırlar.
Kişilik gelişimine rehberlik ettiğimiz çocuklarımız için kural ve disiplin hayatının el feneridir.
Psk. Çiğdem DOĞAN

X