- 28 Mart 2014
- 16.087
- 55.123
-
- Konu Sahibi aycaaaaaaa
- #40.601
Oyy tosuncuk maşallah maşallah yumuk yumuktur şimdi sipa oku bol bolkızlar meraba herkes 4. ay aşısını olmuş galiba bizde olduk çok şükür fazla ateşi olmadı çok korktum bişey olacak diye ama ilk gün yarım fitil verdim ertesi gün ateşi biraz çıktı ama bişi vermedim bunuda atlattıksorada 6. ay aşısı var inş.
benim oğlum topak bişi boyu bu ay uzamış 66 cm 9000 gr.gitgide kilo alımı düşüyor başta heray iki kilo alıyordu şimdi bire düştü.ebe anne sütü yeterli ek birşey verme dedi dr da buaydan sonra ev yoğurduna başlayabilirsin dedi bende kendim mayaladım az az yediriyorum ama geri püskürtüyor yutmayı bilmiyor heryerimiz batıyor :)
buarada demir damlasınada başladık günde 9 damla
Sizede maşallah tatlım , ya ben hic yoğurt yapmadım günlük yapmak lazımmış ...by arada annemde söyledi yurt dışında çok kilosu olan bebislere diyet yaptırıyorlarmis daha emzkrmer süresi uzatıliyormus. ..sağlıklı olsun tabiki. Ama azds.tombalak olsun yarın dişi çıkarken, yürürken hep gidecek bi ısırık alırdıkArkadaşlar bizde demin 4. ay aşısı olduk kızım 5800 kilosu boyu 61 cm. Ebe hanım sıkıntı yapacak durum yok dedi bu zamanda obeziteden korkuyoruz dedi. Çok kilolu olması sağlıklı olduğu anlamına gelmiyor eğer sağlığı yerindeyse bu kilo problem oluşturmaz dedi.Kızım zaten 2650 doğmuştu 6. ayda kilosunun iki katına çıkması gerekiyor yani kilo alımı yavaşta olsa sağlıklı gidiyor görünüyor.Gitmeden calpol verdim yarım kaşık.İlk aşıda ağlamadı fakat ikincide çok ağladı biraz dolaştırdım sakinleşti sonra. Ek gıdalar için bu aydan çok çok az olmak şartıyla elma suyu tarzı şeyleri tattırıp 5. ayı tamamladıktan sonra ciddi başlamayı düşünüyorum.Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?Birde ev yoğurdu önemli vede ya anne sütünden veya keçi sütünden olması gerekiyormuş inek sütünden olanını önermiyorlar.
Sizede maşallah tatlım , ya ben hic yoğurt yapmadım günlük yapmak lazımmış ...by arada annemde söyledi yurt dışında çok kilosu olan bebislere diyet yaptırıyorlarmis daha emzkrmer süresi uzatıliyormus. ..sağlıklı olsun tabiki. Ama azds.tombalak olsun yarın dişi çıkarken, yürürken hep gidecek bi ısırık alırdık
kızlar benim gibi olan var mı merak edyorum.oğlum yaklaşık 1 haftadır akşam 6-7 den sonra huysuzlaşmaya başlıyor.arkadaşımın eşi aile hejimi ona sorduk şikayetlerini anlattık gazdandır dedi.arkadaşımın önerdiği şeyleri yaptığımda susuyor.mesela ayağına saç kurutma makinesini tutuyoruz yakmayacak şekilde şıp kesiliyo ağlaması.kapattığımızda tekrar başlıyo.açar açmaz kesiliyo :)
neyse biz gazdandır d,ye damlasını değiştik.biogaia aldık.ama bazı akşamlar gene aynı.dünden beri acaba süt mü ytwmiyo diye düşünd
m.çünkü yüzü hafif uzadı.maşallah boyu iyi.7 ağustosta 47 cm doğdu.kend,miz ölçtük gerçi ama şimdide 64 cm.ama kilosu 2700 doğmuştu şuan kıyafetlerle 5800 az gibi.bzimki biberon tutmadığğı için dün gece annem pirinç unundan mama yaptı.onu yedirdik belki doyasa gece çok kalkmaz diye.yedikten sonra çok mutluydu.salladık uyudu etti ama gece saat başı kalktı gene.uykuu uykulu yedğini anlamıyo.biraz emiyo uyuyo.zorla dürte dürte emdirmeye çalışıyom bakıyom daha emmeyince yatırıyorum.1 saat ya geçiyo ya geçmiyo tekrar uyanıyo.böyle sabaha kadar devam ediyor.gündüz öğleden sonra uyuyor ama bu seferde ben uyuyamıyorum.bu seferde göğsümm dolu dolu olmuyo.çarşamba doktora gtürcez bakalım o nasıl bulacak.burda ilk kez götüreceğim için ne diyecek merak ediyprum.
evet cnn yumuk yumuk aynen en çok banyo yaptırırken iyi oluyor :) biryere gidiyim hiç durmuyor zaten hemen okuyorum ev kedisi birde hala gazımız bitmedi akşamları çook yoruyorOyy tosuncuk maşallah maşallah yumuk yumuktur şimdi sipa oku bol bol
ben tuppera az bişi mayaladım yoğurdu inek sütünden dr bişey demedi keçi sütü filanArkadaşlar bizde demin 4. ay aşısı olduk kızım 5800 kilosu boyu 61 cm. Ebe hanım sıkıntı yapacak durum yok dedi bu zamanda obeziteden korkuyoruz dedi. Çok kilolu olması sağlıklı olduğu anlamına gelmiyor eğer sağlığı yerindeyse bu kilo problem oluşturmaz dedi.Kızım zaten 2650 doğmuştu 6. ayda kilosunun iki katına çıkması gerekiyor yani kilo alımı yavaşta olsa sağlıklı gidiyor görünüyor.Gitmeden calpol verdim yarım kaşık.İlk aşıda ağlamadı fakat ikincide çok ağladı biraz dolaştırdım sakinleşti sonra. Ek gıdalar için bu aydan çok çok az olmak şartıyla elma suyu tarzı şeyleri tattırıp 5. ayı tamamladıktan sonra ciddi başlamayı düşünüyorum.Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?Birde ev yoğurdu önemli vede ya anne sütünden veya keçi sütünden olması gerekiyormuş inek sütünden olanını önermiyorlar.
bende yutmaya alışsın diye çok az veriyorum bunun yanında elma suyunu sıkıp veiyorum iki çay kaşığı filanMerhaba arkadaşlar bende zorunlu agustos annesiyim yani aslında eylül de dogacak olan oğlum 22 agustosda dünyaya geldi bende kendi yaptıgım yogurttan veriyorum azar azar seviyorda tosunum şuam 7400 gr 64 cm de boyu çok hareketli deyil ama oğlum rahatına düşkün maşallah uyumasıda iyi benim gibi yogurda başlayanlar oldugu için sevindim çünkü çevremdekiler erken oldugunu zaten sütümün yettiğini oğlumun çok kilo aldıgı söylüyolar ama ben elini kolunu yalayınca dayanamıyorum .
Ewt onuda duymuştum meyvelerden elma suyuyla başmak gerekirmiş seninki tam kaç gğnlük canımbende yutmaya alışsın diye çok az veriyorum bunun yanında elma suyunu sıkıp veiyorum iki çay kaşığı filan
Ben aventin çift taraflı emziğini kullanıyodum fakat bakkal emziği buldum:) artık hepsini alıyo ama avent çift taraflı en iyisi o daha çok damağa uygun bende bütün markalar var ama kızım gitti bakkal emziğini tuttu emzik hayat kurtarıcı onu söliyim sana acıkınca ztn emziği almıyo pırt fırlatıyo uykuya dalarken bile kolaylıkkızlar ben bebeğime emzik vermemiştim.. çok fazla elini kıyafetini emdiği için bi emzik alalım dedik. deneme amaçlı nuk un damaklı emziğini aldık. bugün verdim ilk defa şapur şupur nasıl emiyor varyaaa... bu seferde diyorum aç olduğunu nasıl anlıycam??? hala kararsızım emzik konusunda geri mi alsam vermesemmi diye?? siz ne düşünüyorsunuz emziğin yarar ve faydaları neler??? artı illede emecekse iyi bişey vermek lazım. ne önerirsiniz??? damaklı mı damaksız mı??? kauçuk silikon?? hangi marka?? ne çok soru sordum :) cevaplayanların parmaklarına sağlık :)
Bizde olabilir su ana kadar kizim 4 kez kanli kaka yapti mukus dogdugundan beri vardi. Bunlar disinda hic bir belirtimiz yok. Doktorlar kesin teshis de koymadilar. Sizin nasil teshis ettiler ki. Ve belirtileriniz ne oldu. Bizim kakada gizli kan pozitif ciktisut alerjisi olan arkadas yokmu dertlessek?
Bir de istanbulda misin hangi doktora gidiyorsun acabasut alerjisi olan arkadas yokmu dertlessek?
Bizde ates oldu 38.5 kadar cıktı daha yukselseydi verecektim ama o gun ayak agrisu oldu ve sonra gectuArkadaşlar bugün 4 aylık aşısı var. Yaptıran oldumu daha önce ateş çıktımı yine bu arada calpol verdiniz mi
evet ayak ağrısı yapıyormuş.Birde size kan ilacı verdiler mi günde 5 damla kan ilacı verdi ebe hanım bana.Bizde ates oldu 38.5 kadar cıktı daha yukselseydi verecektim ama o gun ayak agrisu oldu ve sonra gectu
canim benim kizim 32 haftalik prematüre dogdugu icin birinci ayindan beri iki damla veriyorum bu ay bes damla vermeye başladımevet ayak ağrısı yapıyormuş.Birde size kan ilacı verdiler mi günde 5 damla kan ilacı verdi ebe hanım bana.