- 21 Mart 2012
- 892
- 119
-
- Konu Sahibi aycaaaaaaa
- #40.441
Dünkü kontrol de4. Ay.ne zaman 36 cmdi?
Bende de hiç öyle bir sorun yoktu simdi iki ayağımın orta parmağında yaşıyorum, sanırım vücudun ağırlığı etkiliyorArkadaşlar ben doğumdan sonra tırnak batması problemi yaşıyorum eskiden çok nadiren sadece baş parmağım batardi şimdi üç tirnagimda batıyor. Bugün benimle doğum yapan bi arkadaşımla konuştum onda da aynı sorun olduğunu söyledi. Sizlerde de var mı böyle bir problem?
Yok canımçok sağol cnm, çok güzel anlatmışsın. En kısa sürede bende almak istiyorum, bu damlalarda sahtelik falan yoktur dimi, sen araştırmışsındır muhakkak...
Buralardayım canım saol biraz yoğundum sadece evde temizlik falan vardı birde benim kız iyice azıttı gece kesinlikle uyumak istemiyor iki saat uğraşıyorum sinirlerim laçka oldu iyice. bide kusmasıda bir türlü bitmedi doktora sormuştum fışkırmadığı için reflü değil demişti ama ben anlamadım bu işi birde memede ağlamalar başladı resmen kavga ediyoruz bu aralıklarda hep oluyormuş netten baktığıma göre iki fırt alıyor ağlıyor tekrar sokuyorum ağzına yine iki fırt alıyor ağlıyor memeyi bıraktırmadan atlatırız inş da şu kusma işi bitse bi artık sıkıldım sürekli kusmuklu gezmekten iki günde bir hanfendenin bir makina çamaşırını yıkıyprum bizim gibi kusup hala kusması devam eden varmı? Yoksa bir terslik mi var bu durumda? Yarın doktorada gitcez gerçi sorucam ama merak ettim heee bide rota aşımız var valla çalışmayı özledim ben ya bu evde oturup çocuk bakmak ne kadsr zormuş arkadaşbu arada sanki ıkı gundur ceyda yok genelde oluyordu ınsallah iyidir..
birde doğum yaptıktan sonra gelmeyen anneler var onlarıda merak edıyorum aslında nasıllar
sujını sanırım boyle yazılıyordu dogumdan sonra komplikasyon yasamaştı şimdi nasıl ınsallah hepsı ıyıdır
turquıesse,mucar,moonlıght,edebıyatgamze hazan bırcogu ınsallah hepsı ıyıdır
Tesekkur ederim iciminazarr .!.:cnm sakın üzülme aynı şeyi bende yaşadım, sağlık ocağında bıngıldağı çok küçülmüş kapanmaya başlamış dediler. 3 farklı doktora gittim hepside aynı şeyi söyledi. Önemli olan baş çevresinin ölçümüymüş, yani kafa gelişimi normal standartlarda devam ediyorsa sorun yokmuş. Hatta 3'üde birde şunu söyledi, genelde bu durumlarda aileler yanlış bir uygulama olarak devit'i vermeyi kesiyorlar, kesinlikle yanlış bir uygulama sakın devit'i vermeyi kesmeyin dediler. Yani içini ferah tut, birşey yoktur cnm, devit'i de kesme sakın.
Yok canım
Buralardayım canım saol biraz yoğundum sadece evde temizlik falan vardı birde benim kız iyice azıttı gece kesinlikle uyumak istemiyor iki saat uğraşıyorum sinirlerim laçka oldu iyice. bide kusmasıda bir türlü bitmedi doktora sormuştum fışkırmadığı için reflü değil demişti ama ben anlamadım bu işi birde memede ağlamalar başladı resmen kavga ediyoruz bu aralıklarda hep oluyormuş netten baktığıma göre iki fırt alıyor ağlıyor tekrar sokuyorum ağzına yine iki fırt alıyor ağlıyor memeyi bıraktırmadan atlatırız inş da şu kusma işi bitse bi artık sıkıldım sürekli kusmuklu gezmekten iki günde bir hanfendenin bir makina çamaşırını yıkıyprum bizim gibi kusup hala kusması devam eden varmı? Yoksa bir terslik mi var bu durumda? Yarın doktorada gitcez gerçi sorucam ama merak ettim heee bide rota aşımız var valla çalışmayı özledim ben ya bu evde oturup çocuk bakmak ne kadsr zormuş arkadaş
Bende şaşırdım oyüzden sordum teşekkür ederimDünkü kontrol de4. Ay.
yanlış yazmışım 39.6 cm di
Teşekkür ederim biraz olsun rahatladım..bugün öğleden sonra randevumuz var umarım baş çevresi de iyi çıkar..artık ne gece uykum kaldı ne gündüz benim bu stresimden sanırım kızımda gergin gece uyumuyo.. allah tüm bebeklere çocuklara sağlık versin..cnm sakın üzülme aynı şeyi bende yaşadım, sağlık ocağında bıngıldağı çok küçülmüş kapanmaya başlamış dediler. 3 farklı doktora gittim hepside aynı şeyi söyledi. Önemli olan baş çevresinin ölçümüymüş, yani kafa gelişimi normal standartlarda devam ediyorsa sorun yokmuş. Hatta 3'üde birde şunu söyledi, genelde bu durumlarda aileler yanlış bir uygulama olarak devit'i vermeyi kesiyorlar, kesinlikle yanlış bir uygulama sakın devit'i vermeyi kesmeyin dediler. Yani içini ferah tut, birşey yoktur cnm, devit'i de kesme sakın.
aynı benim kızımda hep kusuyor zaten beni emmeyi bırakalı 2 ay oldu humana ar diye kusma önleyen bir mama varmış bugün doktora sorup ona başlayabilirim..umarım senin kızın azda olsa seni emmeye devam eder..anne sütü gibisi yok. benim denemediğim mama kalmadı, ama sonuç hep aynıAy benim kızda cok kusuyor tek benim kız Bukadar kusuyor sandim ama değilmiş. Bizim ki de Reflü degil çoğu zaman katı kusuyor, doktor böyle kusmasi iyi dedi iyisini ağlıyor fazla geleni çıkartıyor dedi. Hergun çamaşır yikatiyorum utu yapıyorum artık hemen hemen hergun. sadece kendini degil bizi de batırıyor. Kucağa almaya korkar olduk :)
Emme konusuna gelince benimkide bazen almıyor memeyi alsa da 3-5 dakika sonra bırakıyor. Onceleri 10 dakika Aralıksız Emerdi ama seninde dedigin gibi bu aylarda normalmis.
Ama işte kilo alımı Yavaşlar diye de Endişeleniyorum.
yok canım ondan değil ağlaması biraz naz yapıyo galiba.. ya da huy değiştiriyo. artık eşimle de kavga etmeye başladık gece uyumuyo doğal olarak babası da uyumuyo sabah 6da kalkıp işe gidiyo artık yorulduk hem sağlık sorunları psikolojimizi bozdu birde üzerine bu ağlama ve uyku problemi napacağımızı şaşırır olduk.. sence bir süre ailemin yanına mı gitsem?aşı yeri ağrıyor olabilir, bacağını kontrol et cnm. dokununca mı ağlıyor?
aynı benim kızımda hep kusuyor zaten beni emmeyi bırakalı 2 ay oldu humana ar diye kusma önleyen bir mama varmış bugün doktora sorup ona başlayabilirim..umarım senin kızın azda olsa seni emmeye devam eder..anne sütü gibisi yok. benim denemediğim mama kalmadı, ama sonuç hep aynı[/QUOTE
cok sukur benim kızım emıyor zaten baska bisi bilmiyor ki biberon almıyor, bazen bebekler icin olan rezene çayından veriyorum biberonla içemiyor. Emıyor aslında ama iste bazen istemiyor saga sola cok bakıyor etrafı inceliyor. Ama Kusan bebek zor ya Allah yardımcımız olsun.aynı benim kızımda hep kusuyor zaten beni emmeyi bırakalı 2 ay oldu humana ar diye kusma önleyen bir mama varmış bugün doktora sorup ona başlayabilirim..umarım senin kızın azda olsa seni emmeye devam eder..anne sütü gibisi yok. benim denemediğim mama kalmadı, ama sonuç hep aynı
cnm zaten gündüz uyanıkken meme pozisyonuna aldığımda bile ağlıyor istemiyor ama bir yandan da açım diye de ağlıyor. Yani memeyi almamak için bağıran sıpa, mama hazırladığımda deli gibi içiyor[/Q
evet şükrü beyden çok memnunuz gerek yaklaşımı olsun gerek çocuğumuzla iletişimi olsun gayet iyi.. dediğin gibi türkiye hastanesinde şuandaSu
k
Şükrü cido çok iyi bir doktordur kardesimi ona goturuyorduk suan Türkiye hstanesinde galiba iyi bir doktor
benim kıım doğduğundan beri iştahsız bir bebek zaten, 2 ayını doldurdu mememi reddetmeye başladı mamayı da zorla yemeye başladı 1,5 ay sağıp verdim ama sütüm azala azala bitti malesef mamaya kaldık.gerçekten kusan bebek zor bide yediklerini gram gram sayıyoruz az yiyo diye hoop kusuyo artık sinirden ağlıyorum.. allah kimseye yemeyen ve kusan bebek vermesin dayanılması çok zorcok sukur benim kızım emıyor zaten baska bisi bilmiyor ki biberon almıyor, bazen bebekler icin olan rezene çayından veriyorum biberonla içemiyor. Emıyor aslında ama iste bazen istemiyor saga sola cok bakıyor etrafı inceliyor. Ama Kusan bebek zor ya Allah yardımcımız olsun.
Senin kızın niye emmiyor?
bencede dviti kesme ben dvit vermiyorum trioacde( içinde d vitamini var) veriyorum ve doktorum kesmemeliyiz demişti ama bugün gittiğimde tekrar sorup sana yazarım güvenirmisin bilmem ama ben doktorumuza çok güvendiğim için ne derse uygularımBizim aile hekimide aynı şeyi söyledi ayına göre bıngıldağı baya küçülmüş dedi.ama bizim için toplu iğne kadar yer kalsa yeter dedi.ama bizim içimize sinmedi ben baya korktum bizde iyimi yaptık kötümü bilmiyorum ama şimdilik dvit i kestik.15 gün sonra kontrolumüzde soracağım doktora.
Yok canım
Buralardayım canım saol biraz yoğundum sadece evde temizlik falan vardı birde benim kız iyice azıttı gece kesinlikle uyumak istemiyor iki saat uğraşıyorum sinirlerim laçka oldu iyice. bide kusmasıda bir türlü bitmedi doktora sormuştum fışkırmadığı için reflü değil demişti ama ben anlamadım bu işi birde memede ağlamalar başladı resmen kavga ediyoruz bu aralıklarda hep oluyormuş netten baktığıma göre iki fırt alıyor ağlıyor tekrar sokuyorum ağzına yine iki fırt alıyor ağlıyor memeyi bıraktırmadan atlatırız inş da şu kusma işi bitse bi artık sıkıldım sürekli kusmuklu gezmekten iki günde bir hanfendenin bir makina çamaşırını yıkıyprum bizim gibi kusup hala kusması devam eden varmı? Yoksa bir terslik mi var bu durumda? Yarın doktorada gitcez gerçi sorucam ama merak ettim heee bide rota aşımız var valla çalışmayı özledim ben ya bu evde oturup çocuk bakmak ne kadsr zormuş arkadaş
Ay benim kızda cok kusuyor tek benim kız Bukadar kusuyor sandim ama değilmiş. Bizim ki de Reflü degil çoğu zaman katı kusuyor, doktor böyle kusmasi iyi dedi iyisini ağlıyor fazla geleni çıkartıyor dedi. Hergun çamaşır yikatiyorum utu yapıyorum artık hemen hemen hergun. sadece kendini degil bizi de batırıyor. Kucağa almaya korkar olduk :)
Emme konusuna gelince benimkide bazen almıyor memeyi alsa da 3-5 dakika sonra bırakıyor. Onceleri 10 dakika Aralıksız Emerdi ama seninde dedigin gibi bu aylarda normalmis.
Ama işte kilo alımı Yavaşlar diye de Endişeleniyorum.
Teşekkür ederim biraz olsun rahatladım..bugün öğleden sonra randevumuz var umarım baş çevresi de iyi çıkar..artık ne gece uykum kaldı ne gündüz benim bu stresimden sanırım kızımda gergin gece uyumuyo.. allah tüm bebeklere çocuklara sağlık versin..
Benim bebeğimde hala kusuyor emzirdikten sonra gaz çıkarmak istemiyorum kustugu için, kusarken genelde kolu omzumda oluyor oda batıyor..omzuma havlu koyuyorum onun kolunu küçük havlu koyuyorum genelde unutuyorum böyle işte :)
bizimde aynıydı bizi göz doktoruna gönderdi çocuk doktoruKürsad Mete min sağ gözü kızarık hafiften birazda sulu normal çocuk doktoruna mı göz doktoruna mı gitmeliyiz...
temiz bezle hergün sil diyecek. o sulanma arada olur zaten oradaki damarların tıkandığını gösterir. bizde vardı tam iki ay masaj yaptım öyle bitti. şimdide arada olacak gibi oluyor hemen masaj yapıyorum normale dönüyor.Canım yapıyorum iyiydi yine basladi bide bugün hafif kırmızı mikrop filan mi kapti bilmiyorum ağrı ya da batma yok sanırım olsa ağlar ama o kızarıklık neden anlamadım .Yarın doktora götüreyim diyorum
bizim kızda 7000g boyuda 66cm bu ayki en yüksek boy 64,5 olmalıymışbenim kizim da 27 agustos dogumlu. kilo 7100 g. boyu 67cm