- 27 Ocak 2014
- 239
- 32
-
- Konu Sahibi aycaaaaaaa
- #39.061
Ben aptamil kulaniyodum cok kustu simdi similac veriyorum kusmuyoBebegine mama veren anneler hero baby kullandinizmi gaz yaptimi sizde benim kizimin gaz problemi baya azalmisti hero baby kullanmaya basladim dun bugun hic rahati yok yavrumun yine ikinmaya basladi bide kusan bi bebek zaten daha cok kusmaya basladi mamadanmi ikinirkenmi cikiyo anlamadim ama gaz kesin mamadan
Tetenos asisinin devami o canim. Ben de oldum 3 ayimizin dolacagi hafta.arkadaşlar siz aşı oldunuzmu kızım üç aylık oldu sağlık ocağına kontrole gittik kızımın kilosuna baktılar bana aşı yaptılar. Ne olduğunu soramadım çok kalabalıktı
Bana hiç öyle bişey demedi sağlık ocağı ?Tetenos asisinin devami o canim. Ben de oldum 3 ayimizin dolacagi hafta.
Valla canim beni aradilar asiniz var dediler gittim yaptirdimBana hiç öyle bişey demedi sağlık ocağı ?
5 doza tamamlarsan ömür boyu bağışıklık oluyormuş canim.Bana hiç öyle bişey demedi sağlık ocağı ?
Vayyyyy aşı kartında yazıyomuş aslında 9kasım diye ben hiç bakmamıştım aramadılarda yarın gideyim bari5 doza tamamlarsan ömür boyu bağışıklık oluyormuş canim.
Canim ben bu yikama seklini yabanci sitelerden izleyerek ögrendim ki Almanya`da arkadaslarim var onlar da öyle yaptiklarini söylediler. Hem de kolayima geliyor. :) Bebekler cok kirlenmeyen varliklar, bir de ben zaten kizimi bir aksam arayla yikiyorum. Küvete sokmadan da bacak arasini, poposunu, belini islak mendille iyice temizliyorum. Dolayisiyla minnacik bebegin suyu kirletmesi gibi bir durum olmuyor. Bir de öyle gürül gürül uzun da saclari olmadigi icin ayrica temiz su ayarlamaya da gerek yok simdilik, alti aylik olduktan sonra belki... Ama birkac gün yikamasam ya da kirli kirli suyun icine koysam tabi kafasina ayrica temiz su tutardim. Yüzünü de küvete girmeden önce temizliyorum. Yani kiyafetleri henüz üzerindeyken, yüzünü islak bezle siliyorum. Kulaklarini ve gözlerini de. Böylece ekstra su hazirlamama gerek kalmiyor. Hem de yüzüne su carpip kulaklarina su kacirmayi önlemis oluyorum. Tek basima suratina su tutabilecek kadar cesaret edemiyorum simdilik :)
Kizlar bebeğim ikibucuk aylik oldu uyku duzeni tam olusturamadk gece cok gec uyuyor yam anlamiyla uykuya dalmasi 12bucugu buluyor gunduzde bikere uzun uykusu var zaten bunlara alıştım da asil sorun nasil uyutmam gerektigi memede uyuyor fakat öyle yatrsam gaz ve kusma icin uyaniyot birde ellerinle yuzunu cok oynayip kendini uyandrdigi icin yari kundak yapiuorum ellerini kipirdatmiyack sekilde bazen onufa istemio farkina vardığı anda basiuor aglamayi elinij oynatmk istiyor nasil yapsam bilemedim bu sekil kucagimda sallayarak uyutuyorum normalde daha iyi bir yöntemi olan varmı
ıyı geceler cayını deneyen var mı aranızda,gece bebegım uyumuyor uyursada saat bası aykta bu cayı duydum,kullanan var mı
Rezeneyi nerden alıyorsun. ..eczaneden mi alıyorsun?ben de duydum ama kullanmadım ama rezene içiriyorum gece uyumadan önce .
5500 kg 60 cm 39 cm baş çevresi idik bizKizlar asimizi olduk bugun 65 gunluguz, 5700 geldi 58 cm, iyi ki, sizinkiler ne kadardi 2 aylikken
nabersin insanbulum özledim seniiiiiben bebeğime kendim bakıyorum. valla bizde durumlar kahvaltılık, kısır, buşgur pilavı, makarna, menemen şeklinde gidiyo.
bazen uyursa gece bile pişirdiğim oluyor çorbaları.
eşim yemek yemekten zevk almıyorum artık diyo
Canim bizde gunduz bir kere uzun uyuyoruz onun disinda hep 30 dakkalik uykular. Eli kolu bebekleri cok uyandirdigi icin ben yuzukoyun yatiriyorum cnm uyandiramiyor kendini istersen ole dene hatta once sirtistu salliyorym sonra mayisinca yuzustu salliyorym cevirip o sekildede yatagina yatiriyorum. Dene istersen cnm bile rahat ettik biz..Kizlar bebeğim ikibucuk aylik oldu uyku duzeni tam olusturamadk gece cok gec uyuyor yam anlamiyla uykuya dalmasi 12bucugu buluyor gunduzde bikere uzun uykusu var zaten bunlara alıştım da asil sorun nasil uyutmam gerektigi memede uyuyor fakat öyle yatrsam gaz ve kusma icin uyaniyot birde ellerinle yuzunu cok oynayip kendini uyandrdigi icin yari kundak yapiuorum ellerini kipirdatmiyack sekilde bazen onufa istemio farkina vardığı anda basiuor aglamayi elinij oynatmk istiyor nasil yapsam bilemedim bu sekil kucagimda sallayarak uyutuyorum normalde daha iyi bir yöntemi olan varmı
Bizimki ilk ay 400gr almsdi da sonracok alms demek,5500 kg 60 cm 39 cm baş çevresi idik biz