2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı


Canim geçmiş olsun hiçbir fikrim yok.. et parçası değildir belki aksami bekleme bence ara şimdi acil durumlarda ara diye veriyorlar telefonu. .

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 

Niye utanacaksin ki canim benim ama üzgünüm basur gibi anlattiklarin hamilelikte rastlanır bisey ki bide kabizim diyorsun ona cok dikkat etmelisin dört aylikken bendede oldu hatta iki uç kere kanamada yapti ki benim kabizlik gibi biseyim hic yok sonra ben sabahları kayisi ve ilik su içmeye basladim kati şeyler tuketmedim sebzeye daha çok agirlik verdim çok şükür geçti dene bir hafta eğer ama vaktin aci veriyor ilerliyor doktora basvur

Ceyda & Rıfat

"Prenses"
HİRANUR 27.08.2014
 


Haklisin canim ya... Sanki baska derdim yok dert katmak icin olumsuz ne varsa okuyorum. Biraktim valla söz, tamam girmicem daha problemli konulara. Tesekkür ederim destegin icin!


Kacirmisim senin yazdiklarini demek ki. Benim de rahim boyu kisa, o yüzden de korktum aslinda. Aha dedim bebek indi asagiya, gelicek.
Himm, demek ki aslinda sadece bir his bizimkisi rahim boyu kisa diye fazladan asagida hissettik. Dönsün diye bekleyeyim bari. Ayaklari yukari koyarak uzanmiyordum aslinda öyle yapayim artik uzaninca, ne kadar yukari koyuyorsunuz, mesela koltuktayken koltugun tepesine dogru mu yoksa üc bes yastik ile biraz yukarda olmasi yeterli mi?

Ya aslinda ben de cok ayakta kalma cok yürüme taraftari degilim, esim gereksiz panik yaptigimi düsünüyor, hareket etmen lazim diyip beni yürüyüse cikariyor. Gerci 20dk da bir oturuyorum banklarda ama normal uzanip dinlenmek gibi olmuyor ki. Artik en fazla yarim saaat yürüyüp gelcem yeter o kadar.
 

Kiz sen iki saat spormu yapiyon fazla bence 45 60 dk yeterli bide arada dinlenerek yormadan kendini yoganin güzelligi orda resmen seni yoracagina dinlendiriyor sanki ve evet sinirlere inanılmaz iyi geliyor

Ceyda & Rıfat

"Prenses"
HİRANUR 27.08.2014
 
Canim geçmiş olsun hiçbir fikrim yok.. et parçası değildir belki aksami bekleme bence ara şimdi acil durumlarda ara diye veriyorlar telefonu. .

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Is saatinde tel.edince yardimcilari aciyo onlara soylememiz gerekiyo ama onlar da sinir ediyo insani su an mesgul sonra arayin diye.ama ozel bi numara verdi sadece hamilelerine veriyo o numarayi onu da evine gidince aciyo acil bisey olursa diye..saat 6yi beklemek gerek...
Bakalim beni korkutan 1gun icinde cikmasi..bu kadar hizli buyuyen ne ola bilirki bu..
 
Benim de vagina üzerindeydi iki hafta önce cok kkorkuyordum ama ßimdi yukarida cok yrmayinca yukari ćikt galiba,zaten gün günü tumuyor hergünbir yerde bir ağrı oluyr ama ben bel v dişten ćok çekiorum
 

Canim sanirim basur olmussun. Ben bu sorunla cocuklugumdan beri yasadigim icin... :) Hamilelikte artis gösterdi, kabizlik icin magnezyum tozu var suya karistirip iciyorsun ondan kullaniyorum, simdi iyiyim. Fitilden degil de kabizlikta zorlamadan dolayi oluyor onlar canim. Damarlar genisliyor baski yaptigin icin ve et parcasi gibi oluyorlar. Benim üstelik anal fissur var, yani o hemoroid sisliklerinin üzerinde yarik oluyor, cok can yakici bir sey. Ben krem de kullaniyorum. Eger cok SIK kabiz oluyorsan yeme bicimini degistir. Sabah erken ac karnina iki üc kayisi atip üzerine sicak su ic. beyaz ekmek yeme, kepek ye ama kepegi de abartma, ne kadar kepekli o kadar fazla suya ihtiyacin var. bol su ic. hurma da yardimci oluyor, kayisi ise yaramazsa ayni yöntemle, ac karnina 2 3 ye, sicak su ic. seker problemin yoksa bir bardak sicak suya bir tatli kasigi bal katip karistirip icebilirsin o da yardimci oluyor, ac karnina tabi. en güzeli sabah erken. kirmizi eti azalt cok yiyorsan, bol sebze ye ve cok baharatli soslu seylerden uzak dur.

Eger bunlar ise yaramiyorsa, en güzeli doktorundan magnezyum tozu istemen. hem yararli, özellikle erken dogum riskini azaltiyormus, hem de ise yariyor yeme stilini cok degistirmeden bile. hamilelik agirlastikca bagirsaklarimiz calismayi iyice durduracak cünkü.

oldu ki cok kabiz oldun, agrili bir sekilde diski yapiyorsun, doktor sana krem versin, yumusatiyor orayi.

Gecmis olsun.
 
Son düzenleme:
her sbh 2bardak ilik su her aksam yogurt yiyorum sirf kabizlik icin kayisiyi bitirdim ondan bu hfta kullanmadim...yani cok dikkat ediyorum ama dk bu hafta bana demir ilaci yazdi gunde 2defa iciyorum.demir ilaci kabiz yapar diye duymustum..ondanmi bu hftadaki sorunum acaba..
ama agrisi falan yok cnm.sadece banyoda hiss ediyorum...aksam gelse de sorsam cidden basim catliyoo dusunmekten kafamdan da atamiyorum..

ben cok onemsemedim cnm dk.un rahim boyu kisa uyarisini..gunde en az 1saat gezdim isimi yaptim uzanmak anca uyuyunca......ama bak ne oldu yapildi serklajim bagladilar yatagaaa banyo disi kalkmiyorum 10gun de boyle dvm edicek..dediyim lutfen oyle bir sikintin varsa cok dikkat et kendine..bizde tersi yasandi kocam uzan dinlen yuruyus yapma dedi ben hergun isden 10da gelse bile yurumeye mecbur ettim o beni durdurmaya calisti ben durmadim simdi gun icinde ariyo napiyosun diye hic uzaniyorum diyince guluyooo gezmek istermisin diyeeee...dalga geciyo benle..yani esini uyar senin bol bol dinlenmen gerek..
yastik olayina gelince valla yatagimda uzaninca ters yatip yatagin tepesine cikariyorum ayagimi kanepede olunca kanepenin koluna..cunki kac yastik koysam da yastik batiyo ben duvarlara tirmandiriyorum artik korkumdannnnn
 

Evet ama 2 kilosunu 4 ayda kalan 4 kiloyu 1,5 ayda aldım ondan dedi sanırım. Meyve ve dondurma yasak dedi ya da cok az yenecek.

Neyseki bebeğimin gelişimi iyi :) cok şükürler olsun.

Rahim ağzı kapalı. Plesanta yukarda. Bol bol yürü normal dogum kolay olacak gibi dedi.


iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
 

acaba hemeroid memesi olabilir mi yani bilmiyorum ben de ama öyleyse bebeğe bir zararı olmadığını ve tedavisi olduğunu biliyorum ama sakin ol çok ciddi birşey değildir
 

Hahahaha ilahi! Ben de tepelere tirmanayim bari, plasenta yukari ciksin diye dua ediyorum. ve uzanacagim bol bol. burnum da akmaya basladi, grip olacagim gibi C vitamini deposuna basladim direk. bol bol dinleniyoruz tamam!
 
Cnm beslenme sekli neredeyse ayniii..cok dikkat ediyorum yedigime ictigime...ama.........
Hatta aksamdan kayisilari suya koydum sabaha sistiler onlari yeyip sonra o suyu icmek te cok guzel ise yariyo..ama bunlar bende artik ise yaramiyoo.dusun artik zeytin yagi bile ictim ac karinaaa...fitil de artik ise yaramiyooo..artik ne yap diyecekse aksam dk...bakalim..
 

valla ben yarım saat yapıyorum da bu çırpı bacaklı hamile öğretici 2 saat yapıyo ayırcam bacağını kolunu eşim de zannedecek ben bu hareketleri yapmıyorum diye dev gibiyim adamla da ara bozar bu plates
zayıf fit hamile arkadaşlar kusuruma bakmasın kıskanıyorum napim ondan bu sinirim
yoga iyi evet arkadaşım bana ancak yoga olur önerdiğin bir isim falan var mı
 

Canim o zaman magnezyum tozu isine yarayacaktir. benim gibi kronik bir hastaya üstelik hamilelik döneminde etki ediyor. canim bütün bu yaptiklarin ve fitil de ise yaramiyorsa artik baska bir cözüme ihtiyac vardir. :) bagirsaklar cözümlere cabuk alisiyorlar. :) ben de cok degistire degistire gidiyordum ama hamilelikte hic ugrasmiyorum, magnezyum sagolsun. ya da belki surup verir. kesinlikle bahset cözümlerin ise yaramadigindan yeni bir seye yöneltsin seni. kabiz olmaktan hemoroidlerin büyümesin kücüklermis henüz, benim 4 tane var, kücük de degiller artik ama tabi benimki 13lü yaslardan beri..

not: demir hapi kabizlik yapar, 2 tane de iciyormussun, feci kabiz yapar. kesinlikle dogal yöntemlerle fitille cözemezsin zaten. doktorunu ara söyle. benim doktorum 1 tane iciriyor bana, yoksa cidden tuvalette tikanir kalirim ben. daha önce demir hapi deneyimim olmustu, 10 günde hapi birakmistim.
 
Son düzenleme:


Su an bilmiyorum canim ama sali günü yogaya gidicem bi sorayim yoga hocama kimin cdsini önerir yazarim ama ebru salli yapanlari okudum daha once

Ceyda & Rıfat

"Prenses"
HİRANUR 27.08.2014
 
Canim geçmiş olsun hiçbir fikrim yok.. et parçası değildir belki aksami bekleme bence ara şimdi acil durumlarda ara diye veriyorlar telefonu. .

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canım utanacak birşey yok. Onlar et değil muhtemelen damar. Buna da hemoroid iste bildigimiz basur deniyor. Hamilelikte cok yaygın. Kabiz olmaman lazım. Lifli beslenmen lazım doktorun krem de verecektir rahatlatır.


iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
 

Canım utanacak birşey yok. Onlar et değil muhtemelen damar. Buna da hemoroid iste bildigimiz basur deniyor. Hamilelikte cok yaygın. Kabiz olmaman lazım. Lifli beslenmen lazım doktorun krem de verecektir rahatlatır.


iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
 

Canım o hemoroid geçmiş olsun hamilelikte sık görülüyor kabızlık tetikliyor acı yeme üşütme bir de çok kilo alma yoksa artıyor bir de kan da gelebilir korkma benim ailemde genetik bir problem o yüzden bayagi tecrübeliyim maalesef
 

Hemoroid (basur) gibi duruyor anlattığından. Zaten bunlar kabızlık yüzünden çok fazla ıkındığın için, oradaki damarların genişlemesiyle oluyor. Hamilelik içinde sıkça rastlanan bir rahatsızlık zaten. Gebelik şekeri gibi. Bende seneler öncesinden beri vardı. Sürekli oturduğum bir işim vardı ve zamanında tuvalete gitme ihtimalim yoktu. İç tarafta olursa sadece kanama ile belli olur, iç taraftaki anlaşılmamış ve müdahale edilmemişse senin ki gibi dışarı çıkar ve elle hissedilir. (bende de çıkmıştı bir dönem) Fitil, krem ve oturma banyosu ile rahatlayabilirsin, tabii ilaçlar için doktora danışmak lazım.

Benim ara ara kanamam oluyor, senelerdir çektiğimden kafaya takmıyorum. Bir günde ortaya çıkabilir ama dediğim gibi öncesi vardır. Takma kafana, bebeği etkileyecek bir sorun değil. Ama seni rahatsız eder tabii. Doktoruna anlatırsan hemen anlar zaten, telefonda olsa görmese bile. Geçmiş olsun.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…