merhaba ocak anneleri.. zor olduğu kadarda zevkli bir döneme girdiniz.. bende 2012 eylül annesiyim. artık iyice büyüdük, ayak krampları, sırt ağrıları başladı ama en güzeli o tatlı hareketleri duymak. darısı başınıza. isim telaşındayız bu aralar. bize fikir verirseniz çok seviniriz..
http://www.kadinlarkulubu.com/eylul-anneleri/523604-oglumun-ismi-hangisi-olsun-sizce.html
hıh işte öğrenmek istediğim buydu.
Doktorun bize söyleyeceği tarih sat'la uyumlu tarih olacak yani
mesela bugün gitsem bana 5+2 demesi lazım (inşallah)
anladım tamam. Teşekkür ederim.
tabıı kı canım dr satla uyumlu olanı söyluyo evet sen dr gitsen 5+2 demesi lazım
mesela duymussundur satla uyumlu gebelık die bişey bu nası oluyo bunda da keseyı ölçüyo bakıo 5+2 haftalık
sata bakıo sat 5+2 ok dıo satla uyumlu ama gebelık ılerledıkce sat'tan geri veya ileri oalbiliyor yanı
illakı 5+2 olmayabılır bu gıdısınde belkı 6+2 ileri gidiodur belkı 4+2 dir geri gelıodur
gelişimine göre değişir....bi de şimdi daha olayın bası ileride kafa boyuna göre haftası bacak boıyuna göre haftası
hesaplanıyo meslea bi bebeğin kafası 22+5 haftalık ama boyu 24+1 satı da 23+0 olması lazım
bu çok normal bi durum cunku gelısım asamalrı değişiyo yanı....haftaalr gecsın daha neler cıkıcak :)
bazı durumalrda mesela kadın satını bılmıo dr bebegı veya keseyi ölçerek söyluyo haftasını ve gene
adet haftası ıcınde oluyo yanı her halukarda ay basından yanı kanama baslangıcından ıtıbaren ehsaplanıyo
durum öyle olmasa çok karısıklık olur..zaten kımse tam döllendiği günü bilemezki :)
selam kızlar... ay_she cnm bende kan pıhtılaşması ve yumurtalık rezervimde azalma var bu yüzden yumoşlar kalitesi oluyor.pıhtılaşma içinde iğne kulanıyorum suan... çok şükür herşey yolunda sana da geçmiş olsun bu kez bebeklerimizi kucagımıza alırız inşallah.
kızlar ben mide bulantıısndan ölüyorum nerdeyse hergün çıkarıyorum ve bulanmak için bahane arıyorum sizdede böylemi bu durum??
Anladım canım benım yumurtalarda sorun yok ta ıste kan pıhtılaşması var bende de 677 ct heterozigot
mutasyonu bende clexane ve bebe aspirini kullanıyorum ınsallah canım alırız bebıslerımızı bu sefer kucagımıza
benım de cok mıdem bulanıyoobugun 7 haftamızı doldurduk çok sukur 8 desek kaldı 4 hafta
4 hafta daha bulantıyla savasmam gerekıcez ooovv yoooo
resmen mız mız 3 yaşında kız cocugu gibi oldum ben debu gunelrde gecer heralde
dumannnn kuzummmm çok özledim seniiiiiiiii
bende de homozigot mutant var 0.6 clexan kullanıyorum ama coraspirini kadın doğumcu ve hemotolg bıraktırdı hamile kalınca sen onu sordunmu? bebekte bazı sorunlara neden olabiliyomuş asprin...
bende vahim durumdayım, saat başı bişeyler yemezsem -ki çalışıyorum çok zor oluyo sürekli kalk bişleyler hazırla- midem bulanıyo.tuzlu çubuk filan da nafile,hergün bişeyden tiksiniyorum yani o hale geldim... ama bunlar bebişimin sağlıklı oldugunu gösteriyosa hepsine razıyım tabeee
dr a ne kadar zamanda bir gidiyosunuz???
canımmm özel mail kutuna bakıveerr:) bende seni çok özledim
Çınar hoşuma gitti :)
Oyladım.
sağol teyzesi .... http://www.kadinlarkulubu.com/eylul...-ismi-hangisi-olsun-sizce-3.html#post24568147
bütün teyzelerimizden fikir bekliyoruz..
ben tunayı oyladım :) sağlıkla gelsın inşallah :)
Daha öncede yazmıştım benim durum baya bi karışık ve upppp uzunnn :) bu benim 7. gebeliğim die buna dayanarak ve bir çok sıkıntı yaşayarak artık kendime göre çok tecrübe kazandım sormak istediğiniz herhangi bişey olursa inşlh kafanızı karıştırmadan yardımcı olmaya çalışırım seve seve ve öncelikle en büyük sorun olan bi çoğumuzun yaşadığı mide bulantılarıyla ilgili yararını inşlh görebileceğiniz şeyleri öncelikli yazmak istiyorum
dikkat edilmesi gereken noktalar
sabah yataktan kalkınca tuzlu ve kuru gıdaların yenilmesi
az az ama sık sık aralıklarla yemek yenilmesi
uzun sür aç kalınmaması
yemek yerken aralarda sıvı tüketilmesi
kahve çaydan biraz uzak kalınması
yağlı yiyeceklerden biraz uzak durlması
yataktan yavaş kalkılması
yemek yerken yavaş yenilmesi
eğer seviyosanız gün içersinde naneli sakız veya şekerde iyi gelebiliyo
yine bi çoğumuzun ilerde kilo sorunu
çok zayıf olarak hamileliğe başlayan anne adaylar 12,5 ila 18 arası
hamilelik öncesi kilosu normal olan anne adayının alması gereken ideal kilo 12 ial 15 arası
hamileler genellikle 1. trimasterde yani ilk 3 ayda 1 ila 3,5 kg alırlar
1. trimasterden sonra kilo alımı hızı yaklaşık 0,4 kg/ hafta olması iidir
hamilelik öncesi kilosu fazla olan hamileler alması gereken 7 ila 11,5 kilo aralığı olmalıdır
1. trimaster kilo alımından sonra 2. trimaster döneminde kilo alım hızları yaklaşık 0,3 kg/hafta olmalıdır
obezlere geçmiyorum
hamilelerin aldıkları kilo dağılımı oratalama şöyledir
3,2 kg kan ve sıvılar
2.7 kg kas ve yağ
1,1 kg göğüsler
0,7 kg plesanta
3,4 kg bebek
0,9 kg mniyotik sıvı
günlük alınması gereken ortalama besin enerjileri
et balık yumurta baklagiller normalde 140 ila 160 gr hamilelikte +50
süt yoğurt peynir normalde 250 ila 350 gr hamielleikte +250
sebze ve meyveler 400 ila 600 hamiellikte +200
emek tahıllar yağlar şeker ve tatlılar normalde günlük alımlarını geçilmemesi tavsiye edilir
c vitamini öenmlidir buda en çok kuşburnunda bulunuyo ayrıca hepimiz kış hamileleriyiz aslında buda kışa girdiğimiz dönemlerde çok faydalı olacaktır ortalama 70 gr c vitamini alınmalıdır
d vitamini oratalama 400 gr d vitamini alınması gerekmektedir inşlh gireceğimiz yaz ayında bunu güneşlenerek ve besin gruplarındanda alabiliriz şunuda ekliyim biz yeniden sölüyorum kış hamileleriyiz ve bebeklerimizde kış bebekleri olucaklar şimdiden güneşten faydalanınki depomuzu sağlam tutalım
daha eklemek istediğim çok şey var ama şimdidlik bu kadar olsun :)))
sağol teyzesi .... http://www.kadinlarkulubu.com/eylul...-ismi-hangisi-olsun-sizce-3.html#post24568147
bütün teyzelerimizden fikir bekliyoruz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?