- 21 Temmuz 2009
- 13.736
- 37
ben bundan önceki gebeliğimi 2010 kasımda 8 haftalık kalbi durduğu için kaybettim diğerinide 2012 10 şubatta rahim kasılmaları yüzünden düştü kürtaj ile sonlandırıldı benim kan pıhtılaşmasından dolayı rahimde kanama alanı oluşuyo ve bu kan pıhtılaşıp hematom haline geliyo malesef bunun önüne geçilemediği içinde hematom kısır döngü gibi büyüyo ve aşırı kanamalar kan pıtıları atıyo vede bebeğe zarar veriyo kaybediyorum
benim zaten 2 oğlum var ama ben bu kan pıhtılaşmasını tesadüfen kendi araştırmalarımla yaptırmış olduğum testle öğrendim hematoloğumun açıklamasına göre 2 oğlumu doğum yaptığımda yaşım genç olduğu için kan pıhtılaşmasını anlıyamamışız ve sorun olmamış fakat şu anda yaşım 33 artık kendini gösteriyo neyse benim yazmak istediğim en son 2012 şubatta olan düşüğüm
kanamalarım 5. haftamdan sonra başlıyo iğneler ilaçlar fayda etmiyo hastanede yatıyorum çıkıyorum her günüm hastanede geçiyo ve hematomdan dolayı çok fazla ağrım oluyo
en son hastaneden çıkalı 2 gün olmuştu evde saat 16.00 dı bi kramp şeklinde ağrı geldi sonra kasılmalar çok fazla zaman aralıklarıyla gelmeye başladı akşam 8 de dayanamadım eşimle yine acil yollarına düştük nöbetci dr. vardı beni o gördü şikayetimi sordu zaten zor duruyodum sancı bi geliyo bi gidiyodu anlattım gaz sancısına benziyo belli aralıklarla geliyo falan die bi yandan duramıyo ağlıyodum bakalım ulturasonla dedi ben zaten ulturasonda görür görmez hemen fark ettim kesenin şekli dikdörtgen olmuştu rahim ağzı aşşağıya doğruydu bebek kesenin aşşağısında rahim ağzına yaklaşmış konumdaydı hematom bebeğin kesenin üstünde kocaman olmuştu bi anormallik var demi dediğimde hayır bişey yok seninki gaz sancısı korkma şimdi serum vericem ilaçla beraber ve lavma yapılcak dedi dr. olduğu için idda edemiyosun maleseffff
neyse beni odaya aldı lavma serum ilaç verildi ama benim sancı inlemelere dönüştü kesilmedi sabaha karşı 6 da taburcu etti başka yapabileceğim bişey yok dedi eve ağlaya zırlaya geldik eşim işe gitmek için hazırlanırken ben o sıra dalmışım ne zaman gitti hiç bilmiyorum saat 8 de tekrar bi sancıyla uyandım sonra bitmek bilmeyen 10 dk sonra 5 dk aralara düşen sancılar başladı
artık yerleri tırmalıyodum eşim aradı konuşamıyodum beni hastaneye götür die bağırdım hemen eve geldi hastaneye giderken yol bitmedi hiç hatırlamıyorum hemen acile geldik ve kendi dr. gördü beni bi bakışta rahim kasılması başlamış dedi doğum sancısı yani dedi size o anları anlatamam ulturasonda bakıldı ve aynen benim gördüğümü söledi rahim ağzı aşşağıya düşmüş hematom büyüdüğü için kasılıyo ve bebeği dışarı atmaya çalışıyo bebek rahim ağzı yoluna girmiş dedi bi unut hemen clexan 0.4 yapmış beni sancı odasına aldılar suyuma ve kanamama bakıldı bağır çağır ıkın ve saat akşam 7 oldu yani 24 saatten fazla sancıdan sonra normale döndüm beni yatış için odaya aldılar resmen ölmüş bitmiştim o kadar saat sancıdan sonra bide yorgunluk tuvalete kalktığımda malesef bebeğimi kaybettim sonra kürtaj
bunu anlatıyorum her dr. için değil ama bağzıları ne yaptığını bilmiyo adam tüp bebek uzmanı bide daha gaz sancısıyla rahim kasılmasını anlamıyo :))) taburcu ederken yanıma bile gelip uğramadı uyku daha tatlı geldi tabii :)) çok ahımı aldı çünki onun yüzünden belkide 12 haftalık bebeğimi kaybettim geç müdahale yüzünden
arkadaşlar sizleri evhamlandırmak istemem ama ağrı sızı gibi durumlarda muhakkak dr. arayın kontrole ısrarla gidin derim
canım çok gecmıs olsun neredeyse bırebır ynısını 5 haftalık hamıleyken yasamıstım hematomlu ultrason resmımı paylasmıstım zaten
işte sırf bu yzuden özel hastanelere güvenmıyorum devlet hastanesınde bir dr bakıyor ve anlamıyorsa hemen hocasını cagırıyor
proflar doçlar gelıo basıan yanı ben aynılarını yasadım hermatom da oldugu halde düşün litrelerce kanamam oldugu halde bile kaybetmedım bebegımı
coraspin kullanırken özeldekı dr um bırak dedi bıraktım ve peşidnen pıhtılasma sorunum oldugu ıcın kanım pıhtılastı ve koskoca 28 haftalık
bebegımı kaybettım özelde resemn sallıyoalr o anlattıgın sancının nasıl bişey oldugunu bılıyorum Allah ım tekrar yasatmasın
hiçbirimize ınsallahhh....ayrıca ne güzel 2 bebegın var hayatta yasıyor benım hıc yasyaan bebgım yok
doğum sansıcıysa cektım astımlıyım narkoz veremedıler canlı canlı kürtaj oldum neler çektım Allah bir daha yasatmasın kımseye yasatmasın
öyle zor şeyler ki...