canim surmeli gelene kadar ben yazmaya calisiim, benim buyuk kizim 14 aylikti ben ikinci kizima hamile kaldigimda ve bayiliyodu anne sutune, bi sure verdim hani belki hormonlarin etkisiyle tadi degisirde begenmez istemez diye, yok hic de oyle olmadi, gayet guzel emmeye devam etti, bunun uzerine biz de biberonla sute basladik, tabi denemeler denemeler, ben kizima hic hazir sut vermemistim, ne hazir mama denilenlerden ne de inek sutu, hemen su bildik marka hazir mamalardan aldik, kesinlikle icmedi, bizde tam yagli inek sutune basladik, isittik olmadi, icine bal koyduk olmadi, seker koyduk olmadi, sonra deneye deneye kesfettik ki kizim sutu coook ilik ve sekersiz olursa iciyo, cok sukur, gunduz bi sekilde dikkatini baska yone vermek, ogun sayisini arttirip fazlaca doyurmakla gecistiriyodum ama tabi gece uyanmalarinda esim veriyodu biberonu, ben hala sut kokuyodum, kizimi kucagima alir almaz aciveriyodu hemen, o yuzden esim sagolsun, ayni benim gibi kucagina alip veriyodu biberonu, hic kolay olmadi, hatta bir keresinde esimin elinden biberonu alip karsi duvara firlatmisti, butun sut duvardan asagi akti sakir sakir, ama sabirla devam ettik denemelere, tabi bu 5 yil onceydi, simdiki arastirmalar hamileyken emzirmenin hicbir zarari olmadigini gosteriyor, Alper Mumcu'nun sitesine bi bak istersen, hamilelik boyunca emzirebilirsiniz hatta dogumdan sonra ikisini birden emzirmeye devam edebilirsiniz diyo, ama ben hamileligin son donemlerinde tavsiye etmem, cunku emzirmek tum hormonlari harekete geciren bi durum, rahim kaslarinin kasilmasina ve erken doguma sebep olabilir, yalniz bu da gosteriyo ki hemen biraktirmam lazim, bicak gibi bi gunde kesilmesi lazim demene gerek yok, azaltabilir, cok cok caresiz kalinca verebilirsin yani, insallah yardimci olabilmisimdir, kolay gelsin canim