az önce sağlık ocağından geldik 5.ay kontrolü için gitmiştik Sadece 100gr almış kilolu bebek olduğu için normal dedi ama ben psikopat bir anne olduğum için gittim kaşık mamasi aldım hipp marka tahıl bazlı sütsüz kendi sütümden koyup vercem azar azar çorba ver dedi. Kan tahlili yaptı damla vermiyorum diye önce kızdı rengi Sarı zaten bu çocuğun dedi ben babası sarı ondan dedim :) tahlil sonuçları çıkınca olması gerekenin çok üstünde dedi :) kanla ilgili sorun yok dedi :) şimdi tek sorun kilo hala yüzde 90 persentilde ama hiç almaması moralimi bozdukaşık mamasını günde kaç kez veriyorsunuz ben öğlen ve akşam versem çok mu ağır gelir acaba ilk seferlerde
bır ayda 100 grmı almış bencede cok az cnm ya. kaşık maması dediğiniz şu aptamılın kutu mamalarımı oluyor.nıye devam sutu almadınkı...ençok sute ıhtıyacı var cunku
ben kan damlasını verıyorum ama tahlıl yaptırmadım
bu arada uyku sorunumuz basladı kızlar nerdeyse saat bası uyanıyo gecelerı.çok sınır bzucu ilk gunlere dönduk resmen
hala kendi sütüm var canım onun için devam sütü almadım emzirmeye devam etcem Sadece ek olsun diye aldım bakalım 1 ay daha dayansın sonra gelsin çorbalar :)
hilal korkma arkadaşım fazla yediğini kusuyordur. benim kızım fiks 3 saatte bir acıkır her bebek gibi. sabah aptamil ile güne başlar. saat 10da yine aptamil. öğlene doğru elma armut ne varsa artık rendelenir yarısı verilir. öğlen çorba yaparız tarhana, yada haşlanmış sebze püresi. sonra uyur. uyanınca 2 yemek kaşığı kadar yoğurt veririz. biraz zaman geçince kaşık mamamız var 150cc. ve gerisi yatana kadar 3 saatte bir olmak kaydı ile aptamil devam sütü. en son akşam 8-9 gibi yer yatar.
sağol dostum Allah razı olsun. dün annemde kaldı yavrum. annem getirmedi kızı hastalıkgeçer benden diye. nasıl özledim
ben eşimle severek evlendim.20 yaşında anne oldum kızımla beraber büyüdüm diyebilirim görümcelerim hepimiz yaşttık kızımı beraber büyüttük şuan benim boyumda görenler kardeşinmi diyorlar yada imrenerek bakıyorlar birkaçgün sonra 32 yaşıma girecem canım.kalabalık aileleri çok severim bizde 6 kardeşiz üçümüz evli üçüde bekar eşim çok kızıyor bana neden okumuyorsun babamda biyandan kızım sınavlara gir aslında maddi durumumuzda biraz iyi oldugundan onun rahatlılıgıda var sanırsan 3 bebegimi dünyaya getirdim.büyük kızım bana çok yardımcı oluyor.dün mesela ortanca kızımla bebege banyo yaptırdık bebegin havlusunu tutuyor primasını kremini veriyor onlar benim herşeyim canlarım benim ya yazarken bile duygulandım
bende emzırıyorum ama basından berı mamada verıyorum mecbur sutum yetmıyo.senınde yetmemış olabılır ondan dedım cnm.bız bu ay corbalara basladık
ne kadar besleniyor peki yani ek gida ne kadar yiyor yarim kase civari yerse kizim 3 saat sonra mizirdanir yok 100 cc mama icerse 3.5 4 saat tutar 2 saat arayla ne kadar yiyoki gece sabah mama dedi doktorum gunduzde sutlu et meyveli ek gida 3 saat arayla
Canım çok fazla diil mi yedikleri. Her öğünün arası 2 saat dimi? Eğer huysuzluk yapmıyorsa 2 saatte.bir diil de 3 saatte bir doyur karnını hazmedemiyo olabilir. Ben sadece anne sütü veriyorum bazen nerdeyse 4 saat sonra acıkıyo çok sık yediriyorsun gibi geldi bana.
bu rotavırsus aşısının 2.dozumu.ne zaaman yapılıyo.bıze bırşey demedı dr şu gun gelın dıye.ilkını 3,5 aylıkken yaptırmıştık
bıde aglıyo cnm ya bana sankı kulağı ağrıyo gbı gelıyo.dr bırşey yok dedı ama ne bıleyım nıye hep sağ tarafını çekiştiriyokı...
senınkı masallah erken cıkardı
bu rotavırsus aşısının 2.dozumu.ne zaaman yapılıyo.bıze bırşey demedı dr şu gun gelın dıye.ilkını 3,5 aylıkken yaptırmıştık
kızlar kan damlasına başlayanlarınız her gün veriyormusunuz. doktorum geçen hafta verdi bize ama ben ilk defa dün verdim
sevdi yaladı yuttu :) 1 saat önceside yoğurt yedirmeye çalıştım imkansız yemiyor. diliyle dışarı atıyor yüzü gözü yoğurt oldu :)))
hiç yapmazdı birde ellerimi itiyor vermeyeyim diye :)))) toplamda yarım çay kaşığı ancak yemiştir
Aynen öyle canım ilk yatırdığımda uyumuştu ama hala memeyi çekşyodu eşim iş getirmiş ona yardım edeyim diye kalktım yanından gözler kapalı ama hala meme arıyodu,dün akşam ayrılamadı memedenHihii hii hi nazar duasi okuyaydin ...seni ozlemistir annesi bi bakam yanimda duruyormu diye kontrol etmistir
Açıkçası ben pek güvenemiyorum kalıplardanmıdır nedir 6 aylık diye aldığım ne pantolonlar nede üstler olmuyo şuan 9 kilo ilerde hadi şimdi aldıklarımı değiştirebiliyorum ama bi sene sonra o şansımda olmayacak o yüzden kendim için neyse amam bebişler için zamanında alınması taraftarıyım canım benkızlar yaa şimdi kış sezonu indirimde ya acaba seneye kış için bişeyler alsakmı mont ve bot gibi bu kış giyemediler ama seneye inşallah yürüyo olcaklar
Maşallah ya ikinci dişide çıkardınız mı:26:bu ay hem bronşit oldu hemde 2 diş çıkardı belki de ondan almadı sanırım bu ay gözlemleyip görcez 24 şubatta rota aşısı için gitcez bi daha o zaman ne olmuş görcem
Dün akşam sütaşın günlük şişe sütlerinden aldık bugün azcık ılıtıp yaptık kalorifer yanına sardık 4 saat sonra dolaba koyduk bugün yiyecek taze taze olmuş yani günlük süttenvegaferon var bızdede hergun verıyorum duzenlı.aç karnına yoğurt ver bakalım yıcek mı.bızımkı yogurda bayılıyo ama anası her defasında tutturamıyo malesef.bu arada yogurdu hep gunluk suttenmı yapıyonuz kızlar
Aynen öyle canım ilk yatırdığımda uyumuştu ama hala memeyi çekşyodu eşim iş getirmiş ona yardım edeyim diye kalktım yanından gözler kapalı ama hala meme arıyodu,dün akşam ayrılamadı memeden
Açıkçası ben pek güvenemiyorum kalıplardanmıdır nedir 6 aylık diye aldığım ne pantolonlar nede üstler olmuyo şuan 9 kilo ilerde hadi şimdi aldıklarımı değiştirebiliyorum ama bi sene sonra o şansımda olmayacak o yüzden kendim için neyse amam bebişler için zamanında alınması taraftarıyım canım ben
Maşallah ya ikinci dişide çıkardınız mı:26:
Dün akşam sütaşın günlük şişe sütlerinden aldık bugün azcık ılıtıp yaptık kalorifer yanına sardık 4 saat sonra dolaba koyduk bugün yiyecek taze taze olmuş yani günlük sütten
kızlar kan damlasına başlayanlarınız her gün veriyormusunuz. doktorum geçen hafta verdi bize ama ben ilk defa dün verdim
sevdi yaladı yuttu :) 1 saat önceside yoğurt yedirmeye çalıştım imkansız yemiyor. diliyle dışarı atıyor yüzü gözü yoğurt oldu :)))
hiç yapmazdı birde ellerimi itiyor vermeyeyim diye :)))) toplamda yarım çay kaşığı ancak yemiştir
vegaferon var bızdede hergun verıyorum duzenlı.aç karnına yoğurt ver bakalım yıcek mı.bızımkı yogurda bayılıyo ama anası her defasında tutturamıyo malesef.bu arada yogurdu hep gunluk suttenmı yapıyonuz kızlar