2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bedavaya yapiylar mi şaka bir tarafa kaça yaptirdi.bide diyelim kuculttuk hamile kalsak emzirebiliyormuyuz

tv deki doktor programlarından birinde bahsedilmişti, süt kanallarında sorun olabiliyormuş.

4,5 aylık oldu oğlum, şimdiye kadar hep memede uyumaya alıştı. Şu anda da uyku saatleri oturmaya başladı o saatlerde emzirerek uyutuyorum, maalesef başka türlü uyumuyor, şimdiye kadar sadece 2 defa ayakta sallayarak uyutabildim, kendi kendine uyusun istiyorum ama nerde. Mutfağa girecekken ana kucağında (zaten hep mutfakta, biz yemek yerken fila iyi oluyor) beni seyrediyor. Diğer zamanlarda da park yatağına koyuyorum, üstüne oyuncaklar astım onlarla ilgilenirken yapmaya çalışıyorum artık olduğu kadar.

Kizlar kocaniz bisey demiyorsa karninizi doyuracak yemek yapin yeter bugunler geri gelmeyecek. Bebeklik halleri bi baska ya..

Kesinlikle katılıyorum, bu halleri bir daha geri gelmeyecek. Hergün farklı bir gelişimini görmek çok güzel.

Oğlumunda ayakları çok terliyor, çok hareket ettiklerinden olabilir mi, ayaklar sürekli kıpır kıpır.
Bizde de 10 gündür filan bu huysuzluklar var, uyku saati gecikirse emerken ağlıyor, iki emip aralarda ağlıyor.

2 gün ara verip 3.günde yıkıyoruz. Diğer günlerde bez mendilini yıkayıp elini yüzünü siliyorum.

Bende eldekileri bitirip 4 e gececegim. Bir haftadir bizdede kaka hep cikiyor aklima geliyordu kucuk geldiginden midir diye oyleymis galiba:)
Benim oglumun da basi veayaklari cok terliyor. Corabini ciksrdigimda hafif nemli oluyor ayaklari canim.
Oglum bu ara huy degistirdi uykusu geliyor huysuzlaniyor gozler kiplirmizi oluyor ama uyumamak icin direniyor. Uyutmak icin kucagima aldigimda nasil geriyor kendini. Cok yoruyor bu uyku isi beni ya. Gece de saat basi kalkiyoruz zaten(

Iki uc gun arayla yikiyorum yani haftada iki kez yikamis oluyorum canim.

iyi geceler hanımlar, bebekleriniz kaç kilo oldu?boyları kaç yazar mısınız bana? bugün kontrole götürdüm oğlumu (eylül 17 de doğmuştu) son kontrolden sonra 550 gr almış 6050gr, boyu 63 cm. eşim çok söyleniyor bana, bebek büyümemiş diye ondan gizli mamaya mı başlasam?

Canım o kadarını bilmiyorum..ben de yabancısıyım şehrin..ama buraya gelen polislerin dönmek istemediğini biliyorum benim de 3 tane eşi polis olan komşum var 2 si ev sahibi binamızda

saolun kizlar ah canim bende polisim yani merkezde ilcede olsa is ev yakin olmak zorunda 1 yil izinliyim o surecte gittigimiz yere alisip bakici bulmam lazim buyuk kuzum 3 yasina yaklasmis olcak merkezde olursak krese vericem minikte 1 yasinda olur ayni binada filan bakici bulucm memlekete yollayamam onlarda surekli gelip kalamaz zor isim cok zor yavrularimin sansina merkez olur ins

[QUOTE=klaram;33953137

Kesinlikle katılıyorum, bu halleri bir daha geri gelmeyecek. Hergün farklı bir gelişimini görmek çok güzel.

ikinci kuzuma hamile kaldigimda cok agladim tedaviyle dogum yaptim olmaz derken supriz yapti ablasi 1 yasindaydi vicdan azabi cektim onu ihmal edersem diye ki cok uslu bi bebekti zamanla alistim ilk hissettigimde sukur kardes olacaklar dedim ise yeni donmustum surekli evde oldugum icin cok alistik ise her gidisim gozyasi dolu oluyordu aksam geldigimde kapida oyle bi sarilisi vardi ki sabah olmasin diyordum 21 aylikken doguma gittim 2 gece ayri kaldik sana bebek getiricem dedim oyuncak saniyordu eve geldik emzirme disinda herseyi anneanne yapti bi kez sevdim oyle bi baktiki bana emzirmek istemedim zamanla incelemeye sevmeye yalniz buluncada zarar vermeye calisti sukur ablasi gibi kucukte uslu suan 5 aylik gun icinde toplasan parca parca 6 saat uyanik hep uyur besle ve uyut diye mizirdanir aglamamiz sayilidir evde cogunlukla ablayla oynadik simdi biri 26 digeri 5 aylik ilk 4 ay anneyi bolusemedi emzirmemi istemedi cope at dedi suan kardes bagimlisi oyuncak ver ay kustu der agzini siler aglayinca emzik verir sukur kabullendik biri bizim olsun dese aglar oyuncaklar ayni 2 tane gecen lcw den alisveris yaptim ikisinede 2.yas 6 ay ayni ciciler alindi bu benim bu kardesimin modundayz sunu farkettim arasi yakin olsada ablayla bol vakit gecirsekte 2. cok farkli oluyor zaman cok cabuk geciyor sanki ilk bebegim gibi heyecanlaniyorum cok gulec zaten surekli gulme modunda ve kardes canmis tavsiyem arayi cok tutmamak biraz daha buyusunler arkadas olacaklar ablamiz cok nazli susle karseste cok bicir olacak melekler ya bicir bicirsukurler olsun heleki k i suslu giyinsin sacini yaptirsin oje istesin bide cok titiz ev isi yapiyor

Sa güzel dostlar. çok hastayım acayip gribim öksürük burun tıkanıklığı ağız yarası mahvoldum artık. Işe gelmek zorunda kalmak ayrı. Gece 2 de yat sabah 6 da kalk tükendim artık. Bi tatil istiyorumm başka bişi değil

Maşallah bebişlerine, uslu olmaları ne güzel. Benim oğlumda yaramaz sayılmaz ama uykuya dalışta sorunumuz var biraz, bizim 8-10 saati buluyor uyanıklık süremiz. Bir de uyutup yatırınca bazen 5-10 dk sonra bazen yarım saat sonra ağlayarak uyanıyor, tekrar ya pişpişliyorum yada emziriyorum uyumaya devam ediyor öyle yatırıyorum. Geceleri de aynı 9 da uyuyor yatırıyorum, yarım saate kalmadan ağlıyor, tekrar al emzir sonra artık iyice dalıyor. Biraz karıştı galiba, özetle dalmada sorun yaşıyoruz bir de ağlayarak uyanıyor. Bu ay gittiğimde doktoruna da sorucam artık.

haftada bır yıkıyorum cnm.belkı daha sık yıkamak lazım ama ben korkuyorum hasta olur dıye.sadece sureklı boynunu koltuk altını kulağını sılıyorum

ben bebeğimi doğduğundan beri bir gün arayla yıkıyorum. okuduğum yorumlara göre en çok ben yıkıyormuşum galiba :))
kar kış soğuk demeden hep yıkıyoruz biz :))))
zaten kafası ayakları çok terliyor temiz olsun misler gibi koksun istiyorum bebeğim :)))
mesela dün yıkadım bugün ara verip yarın yine yıkayacağım hep böyle yaptık

aynen cnm benim bebeğimde 1 haftdır huy değiştirdi. uykusu gelince mızmızlanıyor ağlıyor gözündende yaş çıkmıyor :)) gözleri kızarıyor. emzirmek istiyorum yay gibi geriyor kendini arkaya atıyor bir haller bir haller :))) bende zorluyorum 5 dakikaya kalmadan hemen gözlerini kapayıp uyuyor. pes etmemek lazım. ana kucağında hızlı hızlı sallıyorum önce mızmızlanıyor bağırıyor ama sonra kendi kendine eeee diyip uyuyor

gündüzleri mızmızlanıyor uykuya dalışlarda. ve gündüz uykularında çok ağlıyor benim bebeğim. hep ağlayarak uyanıyor. ağzına emzik veriyorum bazen yine uyuyor sonra yine ağlayarak uyanıyor. bazen uyanmıyor uykuda ağlıyor neden böyle anlamadım.

Ayakta sallamaya alışmadık ama bizim anakucağımız yani ana dizimiz ayakta sallar gibi yana doğru sallanıyo gündüzleri onda uyuyo ama dediğiniz gibi yirmi dakika bilemediniz yarım saat galiba geceyle gündüzü öğrendiler artık.geceleri güzelce doyarsa uyanmıyo öyle saat başı,acıkınca uyanıyo.
3+ yi gormedim ben hic. 3 numara bitsin 4 alayim bende artik. Vakti gel mis:)
biz zaten 4 numaraya geçmiştik primanın mavi olanından benim oğluş biraz tombik olduğundan galiba püpü hep içine kaçıyo o mavilerde şişiyo bugün beyaz olan primadan aldım bakalım,var mı aynı sorunu olan bu arada sünnetli

Ordaki doktor ne dediyse onu yap canım devam sütü verebilirsin günde bir kez ne olacak ki neden saklayacaksın

kızlar selamm bende kğzğmğ haftada iki kere yıkıyorum geceleride yatmadan önce elini yüzünü yıkıyorum çünkü burnunu temizliyoruz serum fizyolojikle üstünede yıkıyorum lavaboda . ıslanıyo üstü falan değiştiriyorum öyle yatırıyorum. eğer doymamışsa benimkide uyanıp duruyo geceleri onu farkettim daha önceden çocuk bakan arkadaşlar gece yatmadan yoğurt ver diyolar ama ek gıdaya geçmedik biz henüz yarın kontrolümüz var 5 ayımız doluyo doktora sorucam bakalım. size bir sorum olacak sizin sütünüzde değiştimi benimki artık daha duru olmaya başladı önceki gibi sarımtırak değil sağıyorsanız farkedersiniz sizde. bide lamaze çıngıraklarım az önce geldi eve gidince denicem bakalım sevcekmi . ne kadar çok konuştum yawww

bizdede uykuya geciste sorun oluyor ara ara emzik kullaniyor ama artik dalarken kendini yolmaya calisiyor emzigi cekiyo agzindan basiyo cigligi uykusu gelince emzigini veriyorum ya kendisi uyuyr yada ayakta veya pusette salliyorum ilk kizimda cektigim icin bunu kendim alistirdim belli bi sure sonra memede uyumuyolar sonra sorun oluyor ablamiz uykusu gelince cildirirdi son care elde salladik zordu.bide ben aksamlari yogurt verdim minik uyku surecinde agladi annem kizdi aksam yogurt verilmez sanci yapar diye simdi devam sutu yada kasik mamasi veriyorum daha huzurlu uyuyor buyuduler artik doydugundan eminmisin

ya kızlar kızım sağ kulagını ve sacını çekiştırıyo sureklı gecen ayda boyleydı dr kulagına baktı bırsey yok dedı ama gene aynı nıye heğ sağ tarafı demekkı bırsey varya

ya kızlar kızım sağ kulagını ve sacını çekiştırıyo sureklı gecen ayda boyleydı dr kulagına baktı bırsey yok dedı ama gene aynı nıye heğ sağ tarafı demekkı bırsey varya
canım benim oğlumda sol kulağıyla çok oynuyor ya uykusu geldiğinde ya da sinirlendiğinde bi de diş çıkaracakları zaman kulak kaşırlarmış benim kuzunun 2.dişide ufukta göründü ben diş buğdayını yapana kadar hepsi çıkacak galiba :)

bıde aglıyo cnm ya bana sankı kulağı ağrıyo gbı gelıyo.dr bırşey yok dedı ama ne bıleyım nıye hep sağ tarafını çekiştiriyokı...
senınkı masallah erken cıkardı

11 eylül doğumlu.2 hafta önce 6350 kg dı.bıraz daha almıştır heralde. bence eşinn dediklerine üzülme benim eşimde ilk önce neler diyordu ben kibarca dediklerinn beni kırdığını ve karışmaması gerektiğini dile getrdim artık karışmıyor.eminin bebeğine en ıyı sekilde bakıyorsundur.ama bebeklerimiz buyuydu ya bu gruptaki herkes hemen hemen mama werıyor ek gıda da ıstersen deneyebilirsin hıc zararı yok ben doğduğundan beri mama weriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…