Yavrumu kreşe bırakmak istemiyorum kızlar , annem bakıyor ama o da çok zorlanıyor yıllardır çalıştığı için ona da haksızlık ediyormuşum gibi geliyor bir de kızım her sabah her akşam bizimle birlikte yollara düşüyor, umarım bana yardımcı olabilecek birisi çıkarr
arkadaşlar bebeklerinizi nekadar sıklıkta yıkıyorsunuz.ben hafta bir yıkıyorum açıkçası korkuyorum hasta olacak diye .ama arada banyoda elini yüzünü yıkıyorum.burnundaki pislikler için sh burun damlası kullanıyorum
3+ yi gormedim ben hic. 3 numara bitsin 4 alayim bende artik. Vakti gel mis:)
sarkmasını onluyormuş guya
ayy kıyamam yavruma kuşum benim. ablam üsküdarda oturuyor.aslında çocuk işi tam onluk. sevgi dolu bir kadın. ama t emizlik işine birşey diyemeyeğim. Allah kolaylık versin kardeşim
Kızlar bende gobegimi eritmek icin mekik cekmeye basladim 3 gun oldu bugunde mezro aldim hergun olcucem göbeğimi ise yararsa size bilgi veririm
hilal korkma arkadaşım fazla yediğini kusuyordur. benim kızım fiks 3 saatte bir acıkır her bebek gibi. sabah aptamil ile güne başlar. saat 10da yine aptamil. öğlene doğru elma armut ne varsa artık rendelenir yarısı verilir. öğlen çorba yaparız tarhana, yada haşlanmış sebze püresi. sonra uyur. uyanınca 2 yemek kaşığı kadar yoğurt veririz. biraz zaman geçince kaşık mamamız var 150cc. ve gerisi yatana kadar 3 saatte bir olmak kaydı ile aptamil devam sütü. en son akşam 8-9 gibi yer yatar.
ben her 3-4 satte bır 120lık verıyorum ama benım sutum çok az. daha cok mamayla beslenıyo malesef kızım
bizdede uykuya geciste sorun oluyor ara ara emzik kullaniyor ama artik dalarken kendini yolmaya calisiyor emzigi cekiyo agzindan basiyo cigligi uykusu gelince emzigini veriyorum ya kendisi uyuyr yada ayakta veya pusette salliyorum ilk kizimda cektigim icin bunu kendim alistirdim belli bi sure sonra memede uyumuyolar sonra sorun oluyor ablamiz uykusu gelince cildirirdi son care elde salladik zordu.bide ben aksamlari yogurt verdim minik uyku surecinde agladi annem kizdi aksam yogurt verilmez sanci yapar diye simdi devam sutu yada kasik mamasi veriyorum daha huzurlu uyuyor buyuduler artik doydugundan eminmisin
kızlar kan damlasına başlayanlarınız her gün veriyormusunuz. doktorum geçen hafta verdi bize ama ben ilk defa dün verdim
sevdi yaladı yuttu :) 1 saat önceside yoğurt yedirmeye çalıştım imkansız yemiyor. diliyle dışarı atıyor yüzü gözü yoğurt oldu :)))
hiç yapmazdı birde ellerimi itiyor vermeyeyim diye :)))) toplamda yarım çay kaşığı ancak yemiştir
bende annem yanımdayken 1 gün durup bir gün yıkıyordum.yalnız hiç yıkamadım eşimi bekliyorum onunla da ancak haftada 2 kez yıkayabiliyorum. geç falan geliyor olmuyor ama. sen tek mi yıkıyorsun canım.ben bebeğimi doğduğundan beri bir gün arayla yıkıyorum. okuduğum yorumlara göre en çok ben yıkıyormuşum galiba :))
kar kış soğuk demeden hep yıkıyoruz biz :))))
zaten kafası ayakları çok terliyor temiz olsun misler gibi koksun istiyorum bebeğim :)))
mesela dün yıkadım bugün ara verip yarın yine yıkayacağım hep böyle yaptık
aynen cnm benim bebeğimde 1 haftdır huy değiştirdi. uykusu gelince mızmızlanıyor ağlıyor gözündende yaş çıkmıyor :)) gözleri kızarıyor. emzirmek istiyorum yay gibi geriyor kendini arkaya atıyor bir haller bir haller :))) bende zorluyorum 5 dakikaya kalmadan hemen gözlerini kapayıp uyuyor. pes etmemek lazım. ana kucağında hızlı hızlı sallıyorum önce mızmızlanıyor bağırıyor ama sonra kendi kendine eeee diyip uyuyor
ben eşimle konusup demir damlasi vermemeye karar verdik.nedeni şu aile hekimim bu damlanin koruyucu olsun diye veriyoruz dedi.6.ayda tahlil yapilacak ozaman duruma gore damla sayisini artırabiliriz dedi.bende arada pekmez veriyorum gayet severek de yiyor . dogal yolu var iken mecbur kalmadikca kullanmama taraftariyim.hanımlar demir damlasını veriyomusunuz bebeklerinize
ben veriyodum geçen hafta sonu oğlum kakasını yapamadı çığlık cığlıga ağladı acillik olduk artık vermemeye karar verdim tanıdık bi hemşire tatlı kaşığıyla pekmez ver daha iyi dedi bende bügün pekmeze biraz su karıştırıp verdim
Benim kizim gece ortalam 6 ile 9 saat arasi uyur.bizimle beraber yatar.nezaman besikte yatsa o gece daha az uyuduguna ve huzursuz olduguna şahit oluyorum.fiziksel sorunu yoksa biraz uzun uyumasi gerekir.sizin bebeginiz de uyuyor ama 1 saat uyanik kalmasini sizinle vakit gecirmek istediği için dir diye düşünüyorum. Bebeginizi banyo yaptirdiginizda sizde üzerinizde ki giysiyi cikarin bebeginizide sadece bez ile kalsin o sekilde emzirin sevin ten tene temas edin.bunu gunluk yapabilirseniz inaniyorumki gece uyumalari daha da uzayacaktir.eger vaktiniz varsa Adem gunesin veb sayfasina girip bebekler gece neden aglar diye aratin cikan sonuclarda size yardimci olacak söyleşi bulabilirsiniz.ben 2 3 sayfa once link paylasmistim.Doymasa gece çok sık uyanması gerekir diye düşünüyorum. Sadece ilk yatırdıktan 10-30 dk sonra uyanıp ağlıyor, tekrar alıp emzirip yatırıyorum 3-4 saat uyuyor. Tecrübeli annelerden faydalanmak isterim tabi ki. Gece uyanınca tekrar emziriyorum, gece süt daha iyi birikiyor, 3-4 saat daha uyuyor. Sabah ortalama 7 gibi kalkıyor, bazen gece 1 saat kadar uyanık kaldığı da oluyor. Netten araştırıyorum gece hiç uyanmadan uyuması mı gerekiyor.
teşekkür ederim canım , ama dediğim gibi ev işlerinde de yardıma çok ihtiyacım var benim, çok yoruluyorum hem iş hem bebek hem yemek derken baya yıpranmaya başladım, zaten cuma günleri evde olacağım için kızımla ben ilgileneceğimden ev işi de taleb edebiirim diye düşünüyorum inşallah bulabilirim birini..
hastaneye gittiğimde vermişlerdi mavi 3 numara onunla bezledim ama onlar beyazlara göre biraz daha kalıbı küçük geldi bana.bende beyaz olandan çiş yapınca çizgi rengi değişenden kullanıyorum.siz erken geçmişsiniz ama senin oğlun tombişti diye hatırlıyorum sende öyle demişsin zaten:) maviler bide kötü kokuyordu çiş yapınca ilaç gibi onu sevmedim benbiz zaten 4 numaraya geçmiştik primanın mavi olanından benim oğluş biraz tombik olduğundan galiba püpü hep içine kaçıyo o mavilerde şişiyo bugün beyaz olan primadan aldım bakalım,var mı aynı sorunu olan bu arada sünnetli
banada sankı bakıcılara guvenemem gbı gelıyo.kardesım oğretmen "tabıkı bakıcı tut abla kreşte ne kadar ılgılenebılırlerkı dıyo" haklı aslında ama ne bıleyım
seneye caışmayı dşünüyorum ama napıcam bılmıyorum
Benim komşum baktı 2ay ama prenses gibi hemde Allah rızası için. Rahatsızlandı kaldışimdi annemde. Annecimde yaşlı kadın. Tam rahat edip dinlenip gezecek zamanda benim kıza bakıyor Allah razı olsun. Bakıcı kelimesi ürkütücü geliyor insana sanki onun canını acıtacak merhamet etmeyecekmiş gibi. Allah korur bebeklerimizi. Merhametli çocuğu olan sevgi dolu insan ancak bebek bakabilir bence
2 hafta kadar önce 7,5 kiloydu canım.. senin bebeğin kaç kilo?4 numara beze gecenler bebekleriniz kac kilo