Geçmiş olsun meltem benim kuzularda da bir haftadır boğaz enfeksiyonu var, istahsızlık, karın ağrısı, boğaz acısı, ateş herşey mevcuttu bir haftadır, ateşleri 3 gün yükseldi, sonra ishal azaldı boğaz acısı istahsizlik arttı, ikisi de bir haftadır sütten başka pek bişey yiyip icmedi ama bugün epey iyiler sadece burun akıntısı kaldı çok şükür, egede tez vakitte iyileşir inşallah.
canım size de çok geçmiş olsun. çok zor ya mafoldum 3 gündür. bugün daha keyifliydi az önce yine huysuzlandı, uyuyor ama çok şükür.
bugün en azından uyku saatlerine uyabildi. dün o da yoktu, hepten helaktı.
dr bize 3. ayında demişti şişmiş bu dişler 1 haftaya da gelebilir 5 aya da diye 5. ayda geldi.ama geçen ay gittiğmizde yok diş demişti
yok derken çıkmamışş anlamada mı dioooo yoka geleeecek gibi durmuyo anlamında mı bilmiyorum
sonuçta çıksa biz zaten görürüz
Meltem 22:30 da uyudu
00:22 de bi uynadı ağyarak uyanış o uyanış
inan her 20 dk da bir belki daha sık.zmbi gibiyiz eşimle.paslaştık hep Allahtan
:
ay canım diş diş bu, enfeksiyonla beraber olması da ayrı bi cabası... bugün iyice hırıltılı nefes almaya başladı, herhalde antibiyotik boğazı temizlemeye başladı.
ay dün eşim işe gitmedi de bugün işi vardı bi yere eğitim vermeye gitti. sabah erken kalkacak diye kıyıp onu da uyandıramadım.
yazık o da ne yapacak ki anca pışpışlıcak.
ama çalışmasaydı bugün ben de kaldırırdım kesin. mafoldum tüm gece.
sabah uykusunu uyurken ben de uyudum zaten onunla, iyi geldi biraz.
Kızlar muhallebisini sütle yapan var mı aranızda
Evet dr lar yasak diyor ama bir sene önceye kdr bu yasak da yoktu
Tıp da tutarsız.
Alerjisi olanları ayrı tutuyorum tabi ki:)
hayır canım süt kesinlikle yasak. bu çok uzun zamandır vardı.
benim 9 yaşındaki yeğenim doğduğunda da söylediler bunu, biz ona bile yaşına kadar süt vermedik, muhallebisini de yapmadık.
zaten ben artık yapmıyorum muhallebi, zaten anca tok tutuyordu bi besin değeri de yok.
akşam bizimle yemek sofrasında yoğurt ve çorbasını veriyorum.
öğlen de veriyorum çorba.
bazen köfte, balık yapıp yediriyorum akşamları.
ama annemin gazi ünide beraber çalıştığı bir prof geçen anneme dedi ki, 6. aydan sonra yarı yarıya sulandırılmış süt verebilir dedi.
bu süt yasakları mama firmalarının büyüme gücüyle doğru orantılı ilerledi dedi.
ama ben yine de vermiyorum.
o kadar zararları anlatılıyor ha bu ister mama politikası olsun ister olmasın riske atmak istemiyorum açıkçası.
nasılsa kaldı 4 ay daha. sonra yavaş yavaş mama-süt karışımıyla mama işini bitirmeyi planlıyorum.
Meltemcim tatlım egede ki belirtiler diş belirtileri bebekler genede diş çıkarma döneminde iştahtan kesilirler ve zorlu bir süreçtür bu korkutmak gibi olmasın ama ilk diş çıkınca rahatlama gibi bir durum yok malesef biz haziran sonunda 2 gün arayla alt iki dişi patlattık ve tamam rahatladık derken şuan yine aynı durumları yaşıyoruz üst yanları çıkarıyor ve yine iştahtan kesildi sadece beni emiyor oda yetmiyo sütüm ve geceleri ağlıyor uyku düzenimiz vardı oda kayboldu gitti ve kabızdı 3 gün boyunca ne gaz ne kaka vardı en spn bayramın 3. günü eczaneden fitil alacakken eczacı bize bir şey önerdi lağma yaptık gliserinle kendisi bi dr tavsiyesi ile 1 aylık yiğenine uygulamış ve bi daha kabız olmamış bizde yaptık bebeğim çok ağladı ama 2 bez dolusu kaka yaptı ve felaket rahatladı şimdide gaz çıkarıyor ama eskiye göre daha rahat çok gaz sancısı çekmiyoruz dün kaka yapmadı ama gaz çıkardı bu bile yeterli oldu gerçekten
Diş için ağzına ince soğuk havuç ver çok faydası oluyor diş jeli kullan ve eğer ateş yoksa kesilikle fitil verme birde diş kaşıyıcısı ver çok etkili oluyor akşamları da calpol ver çok rahat uyuyor ağrısı dindiği için
evet evet bence de diş bu canım. ben de bugün patates verdim eline, nişasta alır acısını rahatlatır dedi kardeşim de. baya iyi geldi.
havuç da veriyorum.
ama diş jeli kullanmıyorum, doktorum kullanmamızı tavsiye etmedi.
diş kaşıyıcı da sululardan dolaptan çıkarıp verince iyi ama sonra yine mız mız mızz..