2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

Anladım canım :)) Korkma sen veririz inşallah Canım sağlıklı ve güzel bir menü ama ben pek uyamam belli bi menü olunca ama bilgisayara kaydediyorum yine de çok sağol
Kızlar biz kaçtık evi falan toplayacağız öptük çok

günün konusu kilolar sanırım
kilodan en muzdarip benim
ama bu diyetleri yapamıorm
bazen yemek yapmıorum
bazen öğün atlıyorum düzensiz yani
ama bundan sonra çok dikkat etmem gerekiyor(7kilo aldım)

evet canım doktorda 18-22 hafta arası yapılıyo dedide benim başımda ayrı bi doktor olduğundan napcağımı şaşırdım
neyse bi şekilde ikna edicem artık bebeeeemmi özlerim hem ben diye ağlarsam izin verir ozaman dayanamaz

hımmm gayet sağlıklı süper bir menü fakat bişey sorucam maydonoz ilk başlarda yeme derlerdi iyi değilmi diye duymuştum acaba artık yiyebilirmiyizki menüdede var ve çok severim

1 günde,et,kurubaklagil,sebze,tatlı,makana yada pilav,yumurta
ben bu menünün çeyreğini yiyorum da alıyorum,hepsini yesem düşünemiyorum kendimi

slm kızlar kahvaltımızı yapıp geldiik

petuş bak gece yastıklardan popoyu örtemiyon üşütme yağmuru

ben tee 2 ay önce hamile yastığı aldım ters u şeklinde olandan, mükemmel bişi keşke yıllar yıllar evvel alsaymışım. bayramda annemlerde ve kaynanamda birer gece kaldım kabus gibydi sabahları ahmet mete ışıkara gibi kalktım yarı büklüm

bizim yatak 180 x 200 olduğundan eşim de bi kenara sığışıyo ama başlarda zorlanıyodu şimdi yatakta kınalı yapıncak tadında takılıyo
hatta yüzümüz birbirine dönük yastığın aynı kısmına sarılıp uyuyoz ağaca asılı maymunlar gibi

kızlar yaaa benim oğlumun isim ihtimaline neden kimse yorum yapmamış

şekerimm ben yeni gördüm sorry:)
kenan bence çok güzel bir isim bende düşünmüştüm kenan efe diye ama amcamın ismi kenan o yüzden vazcaydım
kenanlar yakışıklı olur şekerim bence süper

1 günde,et,kurubaklagil,sebze,tatlı,makana yada pilav,yumurta
ben bu menünün çeyreğini yiyorum da alıyorum,hepsini yesem düşünemiyorum kendimi

peki sen ne kadarla başladın ne kadar oldun ???
yumurta günde bi tane yememiz gerekio ama pilav da hamileler için çok tavsiye ediliyo
kurubakla sebze ve et zaten çok çok önemli
ama tabii hepsi bir güne fazla olmuş bence de

Yaş 26
Beklenen doğum tarihi 05 Nisan

alemsi nefrazen yaa...ben o ters U şeklindeki yastıklarda fln rahat rahat edemem,benim yastıım pofuduk kabarık yımşak olmalıı

kenan güzel isim ama çok bilindik,belkide ondan kimse bişi demedi tatlım...seviyorsan kenan ismini koy bence,baksana o kadar kişiyiz herkesin zevki başka başka

kenan bence çok güzel bir isim bende düşünmüştüm kenan efe diye ama amcamın ismi kenan o yüzden vazcaydım

sağol canımmm
60 sayfa öncesinde sormuştum kuzum baktım kimse bi şey dememiş
herhalde kötü dememek için yorum yapmamışlar diye düşündüm

evet ilk yorum hep yakışıklı olurlar şeklinde oluo
bahtı güzel aklı güzel olsun oğlumun amin

aminnn bitanemm

kenan güzel isim ama çok bilindik,belkide ondan kimse bişi demedi tatlım...seviyorsan kenan ismini koy bence,baksana o kadar kişiyiz herkesin zevki başka başka[/QUOTE]

ben çok farklı çok yeni isimlere alışamadım pek
bana kalsa yavuz fatih gibi tok isimler düşünüyordum ama
babası kenan nasıl olur deyince içim ısındı birden
çok bilindik ama pek kimsede de yok
bakalım bakalım
piyangodan eşimin babasının ismi filan çıkmazsa ben sevdim bu ismi
sadece bebeklere kenan denmezmiş gibi geliyor

Ben yapmıştım canım...
hatta beğenmiştim falan Kenan güzel isim koy tabi hatta sormuştum anlamı dışında farklı bir nedenle mi koymak istiyorsun diye (baba ismi falan olabilir gibilerinden)

ayy aman tuni ya unut bebem o görüntüyü unuttttt
bu arada petuşcum sen ne kadar aldın sen de benle aynısın sanırım hemen hemen 22+3 deyiz biz
cnm bende 4 e yakın aldım..ama ben senin kadan zayuf değilim..zaten ii kıyımım..73 le başladım 77 im şu an...
ama ben çok mutluyum:) yani ilk 5 ayı 4-5 kiloyla yırtabileceğimi hiç düşünmüodum...
tuni face den maıl adresini yaz kuzum bana..dr umun ultrasonla ilgli attığı maılı yollim sana, gösterirsin kocana, zararı yokmuş, sonuçta her gün girmiozki bebem..
yani dr umda prof değil ama sağlık ocağındaki hemşireden kıdemlidir sanırsam:))
bu menüde süt ayran her öğün..çok kalsiyum var ya...

benimde kananlarla ilgili tek görüşüm budur..kenanlar yakışıklı olurrrrrrrrr

canım ben annemden mi duydum bilmiyorum..hatta buradan bile duymuş ve tekrarlıyor olabilirim..
doğumdan önceki 1 ay saf zeytinyağı ile göğüs uçlarına masaj yapmak gerekiyormuş.. sonra işte o acı yara bere olmuyormuş..
canım benim dün görmüştüm aslında cevaplamak da istedim ama sonra unutmuşum..:26:
senin düşüncelerine sonuna kadar katılıyorum.. çok çok çok güzel bi isim bence.. ve direk yakışıklı karizmatik bi erkeği canlandırıyor gözümde.. ama bebek olarak pek uygun olmuyo gibi.. fakat ilerde çok havalı olur.. şöyle 20'li yaşlarda falan..

kenan güzel isim ama çok bilindik,belkide ondan kimse bişi demedi tatlım...seviyorsan kenan ismini koy bence,baksana o kadar kişiyiz herkesin zevki başka başka

ben çok farklı çok yeni isimlere alışamadım pek
bana kalsa yavuz fatih gibi tok isimler düşünüyordum ama
babası kenan nasıl olur deyince içim ısındı birden
çok bilindik ama pek kimsede de yok
bakalım bakalım
piyangodan eşimin babasının ismi filan çıkmazsa ben sevdim bu ismi
sadece bebeklere kenan denmezmiş gibi geliyor [/QUOTE]

kenoş dersin ilk zamanlarda:)) aşkım, balım, pıtırcığım, panpişim dersin başlarda..

53'le başladık şu an 59 um..oğlumda da 50den 70e çıkmıştım...
aslında başkalarının aldığı kiloyla bi ilgisi yok tatlım,ben 80kg hamile kalıpta 10kg zayıflayıp doğum yapanıda gördüm...eğer zayıfsan 15 ila 17 kilo,kiloluysan en az 9 en fazla 12 alman gerekiyo...internette bununla ilgili binlerce yazı var...

bak şu yazıyı oku fazlada takma kafana
Hamileliğiniz boyunca “Sen iki canlısın, al bunu da ye” diyerek önünüze konan porsiyonların sayısı ikiye katlandıkça, siz de “Ay yok, çok kilo aldım” cevaplarını sıralarsınız. Ama bunlar çoğu zaman nafiledir. Siz ne kadar yerseniz yiyin, bebeğiniz kendi ihtiyacı olanını alacak ve geri kalanlarını vücudunuzun çeşitli bölgelerinde yağ dokuları olarak size bırakacaktır.

Hamilelikte alınan kilolar, anne adaylarının sahip olduğu fiziksel yapıya göre kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Anne adayının hamile kalmadan önceki kilosu, plasentanın erişeceği boyutlar, genetik özellikler ve beslenme alışkanlıkları gibi pek çok değişken, hamilelik kilosunu etkiler.

"Hamilelik boyunca şu kadar kilo alınmalıdır" gibi kesin bir rakam vermek yerine, şöyle kabaca bir hesap yapalım: Hamilelikte alınan kilonun yaklaşık 3.5 kilogramı bebeğe aittir.

Bebeğinizin yanı sıra karnınızda 500 gram plasenta, 1 kilogram kadar amnion sıvısı taşırsınız. Ek olarak ağırlığı artan uterus için 1 kilogram, memeler için 300 gram ve kan - sıvı miktarı için de 6 kilogramlık bir artış hesaplarsak; 12 kg 300 gr eder. Yani ortalama olarak 11 – 14 kg arası ideal sayılabilir. Gördüğünüz gibi bebeğiniz dünyaya gelirken bunları yanına alacak, gerisi sizde kalacaktır. (Lütfen, verilen bu ortalama rakamların kişiler arası değişiklik gösterebileceğini unutmayın.)

Bebeğinizin tüm önemli yapıları ve organ sistemleri ilk üç ayda oluşur. Daha sonraki dönemde ise bunlar büyüyüp gelişirler ve bebeğinizde kilo artışı görülür. İlk üç ayın sonunda, bebek ortalama 8 cm. boyunda, 20 gram ağırlığında minyatür bir insan görünümündedir. Pek çok organ sistemleri oluşmuş ve hatta çalışmaya başlamıştır bile. Miniminnacık el ve ayak parmaklarında minicik tırnakları bile vardır.

Gözünüzde canlanan bu sevimli görüntülerden asıl konumuz olan kiloya dönersek; ilk üç ay sonunda anne adayı bir ya da iki kilo alır ve bu dönemden sonra da gebeliğin sonuna kadar her hafta 500 gram almaya devam eder. İlk 20 hafta en fazla 2.5 kg alıp, ilerleyen haftalarda dengeli biçimde kilo alımının devam etmesi idealdir.

Hamilelik öncesinde zayıfsanız (beden kitle indeksi 18,5’in altında) ve doktorunuzun başka bir uyarısı yoksa hamilelik boyunca yaklaşık olarak 15 kg kadar kilo almanız uygun olacaktır. Aynı şekilde fazla kilo ile hamileliğe başladıysanız ve yine hekiminizin herhangi bir uyarısı yoksa, hamilelik süresince 8-9 kg almanız bebeğin gelişimi için uygun sayılabilir.

Hamilelikte fazla kilo alanların yanında, bir de az kilo ile doğuma gidenler mevcut. Özellikle son dönem trendlerine kapılıp, sadece 5-6 kilo almalarıyla övünen bazı ünlüleri kendine örnek almaya çalışan hamile adaylarına şunu hatırlatmakta fayda var: Gebelik süresince 9’dan az kilo alanların, normal seviyede kilo alanlara göre yüksek oranda erken doğum ve 2.3 kez daha fazla oranda düşük kilolu bebek doğruma riskleri bulunmakta.

Yaş 26
Beklenen doğum tarihi 05 Nisan

ekledim canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…