2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
mrb kızlar ben allahın izniyle mayıs annesi olucam birşey sorucam size

sağlık ocağına ne zaman kayıt yaptırdınız birde tetanozaşısımı ne yapılıyomuş yaptıran var mı

ben hala kayıt yaptırmadım

hayırlı olsun datlım..
senin kayıt yaptırmana gerek yok aslında onlaron seni bulması gerekiyormuş, telefonla ulaşıyorlarmış.
ama 15. haftandasın hala ulaşmadıklarına göre daha da ulaşmıyacaklar..
en yakın sağlık ocağına git ben geldim, gebeyim kaydımı alın de..onlar seni zaten bildirecek aşılarla ilgili vs.
tetenoz aşısı bir tek sağlık ocaklarında yapılyomuş bilginize.
ben 20. haftaya kadar arayan soran olmadı, bende gerek duyup gitmedim. aşı için gittim yaptılar.
tetenoz aşısıda 18 den sonra yapılo cnm..ideal tarih 20-21-22. haftalar sanırsam..bizde genelde öyle oldu annoşlar...
sen vaktin varsa bu aralar bi kapısını aşındır sağlık ocağının..

slm kızlar geçmişi okudum biraz ama bitiremedim :)petuş gene çoşmuşşş :)ben çatlak kremi olarak bir çok arkadaşımın ve doktorumun tavsiyesi üzerine lierac aldı.nette uygun sizin dediğiniz kadar pahalı almadım 2 kutuya 80 tl verdim.linkini size ekliyorum.
LIERAC PHYTOLASTL JEL 100 ML (ATLAKLAR N JEL)

buarada ben isim olarak EMİR dedim eşimde BERAT dedi.birleştirelim EMİR BERAT olsun dedik nasıl:?

sağol teşekkür ederim canımm

ben bi gideyim en iyisi

ben çatlak kremi değil de beyaz vazelin kullanıyorum nemli tutuyo
kaşıntım yok henüz şükür

isim konusuna gelince kuantum isim analizi emir berat diye bi incele derim
googledan arattır bi

Kenan nasıl bir isim kızlar sizce???
Başarılı, unvan sahibi olabilme potansiyeli olan, üzüntü ve sevinci bir arada yaşayan, sağduyulu, yaratıcı, algılaması yüksek, mantıklı bir kişilik enerjisi verir.(mişşşşş)
anlamı filistin demek
soyadımızla çok uyumlu son iki harfinden dolayı

KENAN bana hep yakışıklı bi adam izlenimi veriyo amma
benim bEbEğim pek minnAk
bEbeklelrrE kkenann denmmezmiş gibi

slm kızlar geçmişi okudum biraz ama bitiremedim :)petuş gene çoşmuşşş :)ben çatlak kremi olarak bir çok arkadaşımın ve doktorumun tavsiyesi üzerine lierac aldı.nette uygun sizin dediğiniz kadar pahalı almadım 2 kutuya 80 tl verdim.linkini size ekliyorum.
LIERAC PHYTOLASTL JEL 100 ML (ATLAKLAR N JEL)

buarada ben isim olarak EMİR dedim eşimde BERAT dedi.birleştirelim EMİR BERAT olsun dedik nasıl:?

emir ismini biz de çok seviyoruz ama 2 taraftan yakın akrabamız emir koyunca eşim istemedi
emirrr çok güzel isim
emir sultan'da bursa'ya karşı çook dua ederdim hayırlı bir eş ve evlat için :)

iş yerinden benden bir hafta önde olan bi arkadaşım vardı.. onunla aynı doktora gidiyoruz.. bugün ayrıntılı testi vardı.. rahme giden kan damarlarında sıkışma varmış.. bebeğe yeterli oskijen gitmezmiş böyle durumlarda.. gelişimini olumsuz etkilermiş.. şimdilik bi şey yokmuş bebekte ama asıl 24.haftadan sonra sıkııntı olurmuş..
kız daha sonra kendi doktoruna gitmiş.. o biraz rahatlatmış içini ama nafile.. ağlamaktan fena olmuş kızcağız.. üzüldüm ben de çoookk.. doktor demiş ki hamilelikte sıkıntı stresin yarattğı şey bu işte.. hatta anlık bi stresten bile olabilirmiş o nedenle yarım saat sonra bi daha bakalım demiş.. bu sürede rahatlatmaya çalış kendini demiş ama yarım saat sonra yeniden aynı şey çıkmış..
kızın yaptığı iş biraz sıkıntılı.. genel müdürün özel kaleminde çalışıyor.. ister istemez stresli oluyo yani ama insanlar ne sıkıntılar yaşıyor..
yani kızlar bizim azıcık sıkıntı stres yapmamız bebeğimizin gelişimini olumsuz etkileyebilirmiş..

son muayenemde doktorum bana da anlatmıştı
strese girdiğimizde gergin olduğumuzda kortikotropin (ilk defa doğru telafuz ettim =)) denen bir hormon artıyormuş bu da kan dolaşımını olumsuz etkiliyor ve böbreküstü bezlerinin çok çalışmasına neden oluyormuş.

internette de biraz araştırmıştım hamilelik döneminde strese giren kadınlarda CRH denen bir hormon yükseldiği görülmüş. erken doğuma kadar etkileyebiliyormuş.

canın sıkılırsa ılık (asla çok sıcak değil) bir duş al aç müziğini tatlı birşeyler ya da meyve ye ayaklarını yüksek bir yere daya ve hiçbirşeyi düşünme sadece bebeğini düşün diye sıkı sıkı tembihledi

çalışınca stresten kaçmak daha da zor oluyor ama bebişim için gerekirse gamsızın önde gideni olurum :)

cnm arkadaşına çok büyük geçmiş olsun..şimdi o buna üzülecek kesin kafaya takacak bu sefer daha büyük sorunlara neden olacak..gerçekten takmamak gerekio bi çok şeyi ama insanoğluyuz yapamıoz hatta bazen bebeklerimiz için üzülürken, stres olurken bile aslında daha büyük sorunlara neden açıoz farkında olmadan..çok hassas çok duygusal konular, rahat olmakta fayda var...var da işte...sanki md ona boncuk takıo...sanki müdür ona al buda senin olsun bu bebeği ben yaptım dicek..sanki hamileyken bana katlandın die maaşına zam yapacak vs. vs. ama işte yapamıoz malesef..

hamilelik boyunca ne çok detay var,insan başına gelmedenalamıyor işte..birazda olacağı varsa oluyor diyorum ben,çünkü genel müdürün özel kaleminde olmak ne ki,gebeliği boyunca eşinden dayak yiyen yada eşi askerde olanlar vs..daha sayamadığım ne dertler var..stres yapmamak iyi tabi ama hayat işte fren yapamıyosun bazen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…