- 16 Aralık 2010
- 1.826
- 223
ne diyim sana üzgünüm ama bu hal geçmiyor kolayla canım kendimizi mutlu etmeyi öğreneceğiz.
evet nasıl öğreneceksekk,allah hepimize yardım etsin..
ben 2 aylıkken kaıln topuklu giymiştim canım hatta oynadım da bir şey olmadı riskin varsa tavsiye etmem tabi ki,bence bir sorun olmaz dikkat edersen ama babetleride abiyeye çevirebilirsin hamilelikte ayaklar falan şişiyor ya zorlanma diye
katılıyorumm
ne güzel durumun bilincindesin canım,hep öyle düşün bu günler geçecek,boşuna üzülüyorum değişen o değil benim diye düşün hep kendini mutlu etmeye çalış...demesi kolay tabii en ağır ben geçirdim doğumdan sonra 8 ay pskolojik tedavi görmüştüm bu yüzden panik atağa çevirdi
geçmiş olsun tatlım ya şu anda düzelmen en güzel sonucu ,,,ayrıca şu çok güzel bi cümle "değişen o değil benim" bunu sürekli hatırlamaya çalışacağım..hatta hamile günlüğümede yazayım...
Kızlar dün komşumun biri dedi ki;
"bebeğine şimdiden ismini koy,ola ki kötü bir durum olursa onu kaybedersen ismiyle gitsin kürtaj bile olsan ismini koymazsan öteki dünyada birbirinizi bulamazsınız bir ismi olsun birbirinizi bulmanız kolay olur" dedi.
Yaa olur mu öyle şey...bu komşularda da hurafeden bol birşey yok galiba.
ama bebekler doğunca kulağa isim söylenir neden kulağına söylüyorlar ki ismini:44:yaaa yok artıkkk,,birbirinizi bulamazsınız diye bişey olurmu onu kim söylediyse bence çok büyük hurafe,tatlım bence sen bunları düşünmee...Allah öbür tarafta bizi bunlarla uğraştırırmı hiç
Hayırlısı ile canım inşallah bende yarın gidicez Allahım duymayı nasip etsin sağ salim kucağımıza alıp koklamayıda nasip etsin inşallahmerhaba kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrr
nasılsınız annişlerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
ben randevu aldım 19 mayısta bende kalp atışını duymak istiyorum bebişiminnnnn inşşşş aminnnnn
Dua edin bana kızlarrr
ama bebekler doğunca kulağa isim söylenir neden kulağına söylüyorlar ki ismini:44:
Hayırlısı ile canım inşallah bende yarın gidicez Allahım duymayı nasip etsin sağ salim kucağımıza alıp koklamayıda nasip etsin inşallah
slm kızlarrr biz geldikk çok şükür herşey yolunda bebişimin kalp atışlarınıdas dinledimçokk harika bişeyyyyy.6+2 haftalık olmuşuz. yılbaşı bebişi ocaz 01.01.2013 dedi doktor doğum tarihine. bide kistim varmışşş. ama o gider dedi endişelencek bişe olur dedi kimi gebelikte oluyomuş.bebeğin beslenmesi için . valla doktor çok iyi içim çok rahatladı bu doktora dvm edicem 22 haziranda gitcem 2 li test için. ama aklının takıldığı bişey olursada gelebilirsin dedi.
Hayırlısı canım çok sevindim inşallah bende aynı haberlerle gelirim yaaa,gittiikçe heyecan basıyor öfff bu kalp atışlarını duyup duyamayacağını düşünmmek öldürüyor benii....bende bugün 6+3 olmam lazsım bakalım ultrasonda ne çıkacak
slm kızlarrr biz geldikk çok şükür herşey yolunda bebişimin kalp atışlarınıdas dinledimçokk harika bişeyyyyy.6+2 haftalık olmuşuz. yılbaşı bebişi ocaz 01.01.2013 dedi doktor doğum tarihine. bide kistim varmışşş. ama o gider dedi endişelencek bişe olur dedi kimi gebelikte oluyomuş.bebeğin beslenmesi için . valla doktor çok iyi içim çok rahatladı bu doktora dvm edicem 22 haziranda gitcem 2 li test için. ama aklının takıldığı bişey olursada gelebilirsin dedi.
ama bebekler doğunca kulağa isim söylenir neden kulağına söylüyorlar ki ismini:44:
CANIM ARAŞTIRDIM BÖYLE DİYOR
Kulağına ezan ve kamet okuyarak çocuğa isim koymak: Bu adet bizzat Peygamber Efendimizden gelmektedir. Sünen-i Tirmizi’de nakledildiğine göre Hz. Hasan dünyaya gelince Peygamberimiz onun sağ kulağına ezan okumuştur. (1)
Hz. Hüseyin’in rivayetine göre ise Peygamberimiz bu adetlerinin hikmeti hususunda da şöyle buyurmuşlardır:
“Kimin bir çocuğu olur da sağ kulağına ezan sol kulağına kamet okursa o çocuğa ümmüsıbyan hastalığı zarar vermez (cin zarar vermez).” (2)
Ezan ve kamet çocuğa yapılan ilk iman telkinidir. Çünkü ezanın mana ve muhtevasında tekbir tevhid nübüvvet ve namaz gibi dinin esasları bulunmaktadır.
İsim verilirken çocuğa güzel İslami isimlerin verilmesine dikkat edilmelidir. Bu hususta Peygamberimizin birçok tavsiye ikaz ve tatbikleri vardır. Bu hadislerden birisinin meali şöyledir:
“Kıyamet günününde kendi isimleriniz ve babalarınızın isimleriyle çağrılacaksınız. Öyle ise isimlerinizi güzel koyun.”(3)
Çocuğun isminin doğduğu günün akşamında verilmesi tavsiye edilmektedir; fakat yedinci güne kadar da ertelenebilir.
Ezan ve kamet işini herkes yapabilir yeter ki abdestli olsun. Namazdan önce okunan kamet sol kulağa,ezan sağ kulağa okunur ve ardından üçer kere yavrunun ismi kulağına fısıldanır ve hayırlı evlat olsun diye dua edilir..
Hayırlısı ile canım inşallah bende yarın gidicez Allahım duymayı nasip etsin sağ salim kucağımıza alıp koklamayıda nasip etsin inşallah
kıslar merhaba,
bende bugun randevumu aldım 28 nısan 2 li tarama için.19 gun var bebısımı gormeye.
dun cok sızlandım yavrum duydu galıba bugun suana kadar bıseyım yok ınsallah geceyı buluruz boyle mıde bulantısız.
ya su takvım 2 cm oldu 3 cm oldu yazdıkca meraklanıyorum.
ceylin2011 anladım canıım..
ben yinede dedim ki kız olursa ayşe erkek olursa hakkı diyiverdim sağ salim doğarsa adını değiştirirm tabi kulağa okumuyoruz neticede,bir adı olsun diyoruz..doğduğunda istediğim ismi veririm bir şey olursa adı ayşe/hakkı olmuş olur...ne kadan da ince düşünüyoruz yafuu
canım hangi şehirdesinnn
hangi doktora gidiyorsun ben bu doktor konusunda cok şansızımm yaaa,,
bir beğenemedimm gittiiiii
yardımmmmmmmmmmmmmmmmmm
kocaeli gebze tatlım. özel yüzyıl hastanesine gittim sen nerdesin?
ben istdayım canımm
tühh keşke aynı şehirde olsaydıkkk
neyse artıkkk
keşke tatlım. ben ilk önce kaynarcaya geliyodum bugün gebzeye geldim iyikide gelmişim çok memnun kaldım tatlım
senin adına cok sevindim tatlım yaa
içinde şüphe kalmıcakk ne güzelllll