2011'in İkiz Anneleri NereLerdesiniz? Buradan devam edelim

maşallah canım kiloları güzel doğmuşlar

sağolasın canım hamileliğimde sadece bebekler kilo aldı ben cok az aldım yediklerim bebişlerime yaradı hep.aynı ay doğum yapmışız o zaman benimkilerde bu ay 14 ünde 7 aylık olcaklar şimdi ki kiloları ne kadar canım senin bebişlerinin.

merhabalar bende geldim bizimkiler yaşına girecek inşş tek bakıyorum sayılır koca bir sene geçti ama sanki asır hergünü çok zor ve halada öyle tabiki bugüne şükür eskiye nazarla biraz rahatladık kendi başlarına oyalanabiliyorlar en azından büyüdükçe başka sorunları çıkıyor öyle böyle geçiyor tabi 3, çocuk olunca biryerede gidemiyorsun inş buradan görüşürzü ikiz anneleri ile...

canım benimkiler 7 aylık doğdu 6 aylık olduk ama düzeltilmiş 4 aylığız oğlum 7250 kg şuan kzımda 6200 kg gelişimlerini 4 aylığa göre takip ediyoruz 28.08 doğdu benimkiler sağolsunlar

Hoşgeldin,
epey tecrübelisindir sen gül nur ?
anlatsana biraz neler yaptın ve yapıyorsun ikizlerle..

TEŞEKKÜRLER KIZLAR
17 OCAK 2011 İZMİT DOĞUMLULAR
KIZIM BERRA 2400gr 48cm
OĞLUM SAİD 2300gr 49cm
kaç haftalık doğduklarını unuttum ama tam 8 aylık doğdular.

kızlar korkmayın büyüdükçe sıkıntıları azalıyor.birbirlerine arkadaş oluyorlar.yeterki sağlıkları iyi olsun.

inşallah öle olur canım

Hoşgeldin,
epey tecrübelisindir sen gül nur ?
anlatsana biraz neler yaptın ve yapıyorsun ikizlerle..

hoşbulduk teşekkür ederim.Bir sene ne kadarda uzun ve zor geçti anlatılamaz tabi...Benimkiler çok hasta oldular ondan biraz daha zor geçti ama şuan biraz kolaylamış durumdayım kendi başlarına oyalanabiliyorlar oynuyorlar bol bol ortalığı karıştırıyorlar heryer devamlı dağınık yani sorunları olmadığı sürece iyiler şükür...

kızlar merhabalar

yeni arkadaşlar hoşgeldiiz sizlerd analı babalı sağlıklı büyütün çocuklarınızı

IKIZLERI bende izmitteyim :)

arkadaşlar ferra sanol damlayı 2.aydan berı yanı 2 aydır kullanıyorum 2 x 9 şeklınde

sünnet ne kadar erken okadar iyi diyolar ama bizim p.. sorunlu doğuştan baya bi sünnetli br kez enfeksıyon kaptı. tekrar kapmazsa dr 1.5 yaş aelıyat ıın uygun diyor. üstünde az bir deri var onunla sağ alt taraftan idrarını yapıyor o deliği kapatıp, ucunda yeni delik açacaklar. acıncada kapanmasın dıye sunta takıp duruyorlarmış çocuklarda cıyak cıyak bagarıyormuş off Allah beterınden korusunda amlyat omuzlarımızda yük yani.

benım halen moralım bozuk kızımın NEU (hastalıklarla savaşan hücrelerı) düşüktü perşembe kontrolumuz ınşaallah normale döner. o yüzden canım sıkılıyor. zaman gecmıyor

temızlık falan yapamıyorum ben doğru düzgün. gelenler apıyor. yemek ne bulursak onu yıyoruz eşim gece vardıyası olunca anem yada kayınvaldem gelıyor onlar yapıyor yemegı, olmazsa bız genelde kahvaltıya talim.

yaaa kızım doğru düzgün emmiyor süt at gelıyor o yuzden heralde.

biz cuma gnü kontrole gıttık. şu an 4.5 aylıgız 1.5 ay sonra desteklı oturtun dedı fızık dr u. kardıyolojıde perşembeye eko verdı inşaallah temız cıkar. şöyle oturmaya başlasalar hayırlısıyla zaman gecırtmek daha kolay olur heralde.

kızlar bırde bırsey sorucam çocouklarınız diş çıkarırken yada cıkarmak üzere olanlar iştahsızlık oldumu. benım kızım baya bı ıstahı azaldı. o yüzden olabılırmı. yoksa mamadanmı sıkıldı bılmıyorum. hangı mamayı ne kadar yanı gunde kac bıberon kaç olcek verıyorsunuz tabı bebeklerınızın ayına göre. ben preaptamıl günde 8 kez 3 er ölçek verıorum. az bıle aslında ama kızım onu bıle bıtırmıyor 10 gundur uffff canm sıkılıyor.

yasemin diş belirtisi olabilir,huysuz mu önceye oranla
sen anne sütü + mama veriyorsun dimi.
şu an seninkilerin günde 1000 cc yemeleri lazım ben 800 zor yediriyorum.

Son düzenleme:
selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım bende 2011 ekim 18 dogum yatım iki oglum var yani ikiz dogum yaptım.benim bebekler pramatüre dogdular ama kiloları boyları kısaca gelişimleri çok ii dedi doktor.5. ayımız bitecek bendne yeni yeni ek gıdaya başladım meyvalı yogur azıçık çorbalardan bide arı mama vermeye başladım şimdilik bukadar ..:))

Hoşgeldin Kumsal.
Kendinen ve bebişlerden biraz bahsedebilirsin. Burada birbirimizin deneyimlerinden faydalanalım.
benimkilerde 3,5 aylık oldular. gündüz pek uyumalarını istemiyorum ki gece biraz uzun uyusunlar diye.ama nasıl oyalayacağımı bilemiyorum var mı tavsiyesi olan..

Kızlar gündüz bebişlerle ne yapabilirim ?,
Yürüteci dr önermedi.
Anakucağı var ama oto tipi ev tipi değil yani. eve bir sürü şey alıpta kalabalık yapmak istemiyorum.
ne alsam acaba oyalanmaları için tavsiye bekliyorum..

otomatik salıncak almak çok istiyorum amma çok pahalı yaaaaa

kızlar benim tavsiyem hoppala alın derim hem ucuz hem yer kaplamıyo hem cok seviyolar yani benimkiler cook mutlu oluyolar onun içinde hem zıplayıp hem kafa sallıyolar onda mutluluktan hemdee bebekler yoruluyo uykuya gecişleri daha kolay oluyo spor yapıyo cocuklar canımmm ben 4 aylıkken bindirmeye başladım cokda memnunum yani

oğlumun fizyoterapisti hoppala ve yürüteci yasakladı gelişimlerini olumsuz etkiliyormuş bu olay sadece türkiye de var avrupada yasak dedi ticarete döndüğü için türkiyede yasak denmiyor diyede ekledi siz bilirsiniz bebeğin bel gelişiminde olumsuz etki bırakıyormuş...

benim o kadar bilgimyok özel dr a gidiyoruz bana o önerdi cocuklarımı torunlarımı ben böyle büyüttüm dedi mutlaka zararı vardır saatlerce tutmuyosun zaten yürütecde aynı hoppalada yarım saat en fazla 1saat duruyolar sıkılıyolar aynı şeyden bence bu cocuğu oyalamaktır başa cıkılmıyor yoksa bende bu şekilde büyümüşüm Allaha şükürler olsun bi sorun yaratmamış. Tabi ki herkezin terciği.....

haklısın doktor öe deyince eşimede ısrar edemiyorum tabi bu zamanda zararlı olmayan ne kaldıki zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…