2011'in İkiz Anneleri NereLerdesiniz? Buradan devam edelim

yemek yemeği çok seviyorum.sürekli de yerim şu anda ağzım boş durmasın diye yine birşeyler yiyorum ama kilo alamıyorum çıldırıcam sanırım yorgunluk ve uykusuzluktan.doğru düzgün dinlenemiyorum.sadece geceleri sırtım yer yüzü görüyor.

moontrent arada msn açıyorum ama seni ms nde göremiyorum.

ben sizlere birşey soracağım ben bebeklerime pütürlü vermek istiyorum artık herşeyi ama korkuyorum boğazlarında kalacak diye.sizler bu dönemi nasıl geçirdiniz?bana yardımcı olur musunuz?birde bebeklerinize çorba yoğurt meyve püresi kaşık maması dışında neler veriyorsunuz?çorbalara neler katıyorsunuz.

beni bilgilendirir misiniz?bebeklerinizi nelerle ve nasıl besliyorsunuz?

melitta yorgunluk uykusuzluk bende hat safhada gece yine hiç uykumuz yok desem yeri yani o kadar çok özledimki yatağıma acayip severdim çok rahat sırtımı rahat rahat dayamayı unuttum ama yemeden olmuyo 78 kg ile doğuma gittim 63 kg yim şuan bu kadar,,,, üstüne eşimde bende hastayız şuan temizlik yapalım dedik oda 3 saat evi talan ettik kayınv. indirdik çocukları öle yapabildik zaten vücut yorgun üstüne ter yorgunluk sonuç bu klima açık bizde üşüyoruz vallahi
msn i açıyorum hemen kapatıyorum oğlumun fizik ted. varya haftada 3 gün yoğun geçiyo günlerim eve gelip yemek çocuk derdi duramıyorum pc başında...
ben bu pütürlüye zor alıştırdımr ben ellerine bol bol çubuk kraker verdim başlarında durdum yerken öle öle alıştılar hemen başlasan iyi olur geç kalma zor oluyo kızım daha yeni yeni çiğnemeye çalışıyo işte mamayı zor bıraktık biz süt hastası kendis....
ben kukus veriyorum cnm öğlen veriyodum ikindi vakti veriyorum artıkk bide patatesi rendeliyorum küçük teflon tavaları var tereyağı koyuyuorum azcık rendelediyim patateside koyuyuorum kısık ateşte yavaş pişiyo altı pişince teflon tavadan daha büyük tabakla ter düz yapıyorum üstü alta geçirip öle pişiriyorum tuzda az benimkiler bayılıyo vallahi ayrıca bende çok seviyorum tok tutuyo....ama biraz daha büyüsünler öle ver pütürlüye alışsınlar pilav lapa yapıyorum menü çok değişik değil aman yesinlerde diyorum zor alıştıkları için böle yani...çocuklar uyudu bende yanlarına yatayım artık biz yerde yatıyoruz yanlarında bizi istiyolar... çocuk odasını iptal ettik yemek mas. oraya geçirip salona koskocaman yer yatağı yaptık bütün gün ordayız yuvarlanıp gidiyoruz işte.......

cnm ayrıca mama yok artık kaşık maması falan bizde inek sütü veriyorum.......

Son düzenleme:

dün kontrolümüz vardı.dr pütürlüye geç dedi.önümüzdeki ay iki öğün çorba olacak.birde tavuk ve balık ta bu ay başlıyoruz dedi.çorbaya kıyma yerine tavuk yada balık atacağım.dün akşam tavuk pincik pincik ettim verdim ağızlarına iyiydi ama çorbyı çatalla ezdim verdim beş altı kaşık yediler sanırım zor olcak alıştırmak.kaşığa ve çorbaya alıştırırken de canım çıkmıştı.bir haftamı aldı ama ben de bittim.

oğlunun fizik tedavisi nasıl geçiyor ne zaman sona erecek?maşallah bebeklerini rabbim nazarlardan saklasın inşallah.çok tatlılar.

bende sabahları salona getiriyorum bebeklerimi.yere yorgan serdim üstünde oynayıp duruyorlar.uyutuyorum üzerinde bende yanlarına yatıyorum.tüm gün salondaki yorgan üstünde geçiyor ama oda dışına çıktığımızda mutfağa yatak odasına gezmiş gibi oluyorlar.sıkılıyor kuzularım aynı odanın içinde.bugün dışarı çıkardım durmadılar birde yağmur vardı buralarda. dinince fırsat bu fırsat çıktık.çevreyi izlediler.ilk defa yağmurla tanıştılar çığlık çığlığa gezmeye gittik

bende çok zorlandım ek gıdada 5 kaşık için 45 dk uğraşırdım kızıma vermede şükür hepsi geçti
fizik tedavi oğlum yürüyünce inşallah son bulacak daha yeni yeni basmaya başladı elinide kullanmaya olucak ALLAH ın izniyle zor bir süreç bizim için vede uzun o kadar badireden sonra oğluma neyi var ki niye buraya getiriyosun diyolar çok şükür çok saağlıklı bir bebek zeka açısından algısıda yerinde zaten maskot oldu ablaları çok seviyo öpüyolar kucaklıyolar ee oda çok sevdiriyo kendisini hep gülüyo ne yapsınlar...

Son düzenleme:
arkadaşlar herkese merhaba..benim oğlanlar mayıs 2011 doğumlu..1,5 yaşındalar yani..

ama artık çileden çıkıyorum resmen..tecrübeli olanlar varsa bana biraz yol gösterin ..çıldırma noktasına geldim bayramda..

biri çok arsız diğeri ona göre uysal..ve arsız olan diğerini sürekli sıkıştırıyor saçını çekiyor ısırıyor..oda garibim hiç tepki vermiyor ağlamakla yetiniyor..korkuyorum pısırık çekingen bir çocuk olacak diye..

diğerinede yapma diye kızdığımda iyice hırçınlaşıyor içim acıyor bu seferde..

hala yatarak mama yiyolar mama sandalyelerine alıştıramadım bunları..

bu arsızı ne yapıcam ben ya..nasıl bir yol izlemeliyim..heryeri talan ediyor..olmıcak şeyler yapıyor sürekli kardeşine saldırıyor..offf offfff

Merhaba kelebek. Bizde Haziran dogumluyuz. Benim oğlanlardan birisi de öyle yapıyor. Sinirlenince kafasını yerlere vuruyor.
Ben ne yapıyorum; hiiic orali olmuyorum. Eğer kizarsam onuda bi ilgi algılıyor. Ağladı diye dediğini yaparsam bu sefer herseye aglayarak sonuca varacağını düşünür ve daha sonra cikalamaz hale gelir.

Yaramazlıkta dikkatini başka yone çekmeye çalış. Mesela aldığın her oyuncakları hemen elerine verme. Sakla. O sırada iyi kurtarıcı oluyor. Dönüşümlu oyuncakları çıkar. Çünkü bı kaç gün oynar oynamaz sıkılıyorlar kırmadan kaldırıyorum ışıklı müzikli hareketli olunca dikkatlerini çekmeyecek gibi değil.

Yemekte izledikleri birsey mutlaka vardır onu denemeye çalış nekdr cok üzerine düşersen okdr cok inatlasiyorlar.

Elindekini alıyormuş ya ikisindede aynısının tıpkısını ver
Saclarını kestir unutsunlar sac çekmeyi ben öyle yöntemini buldum yazın kestirdim unuttular simdi uzadı ama çekmiyorlar cok şükür.

Kızlar merhaba nasılsınız?
benim kızım yürümeye başladı düşe kalka yürüyor oğlum henüz takipte.
11 ay bitti dile kolay yakında dogumgünü planlarına başlarım ben.
herşeyden yedirmeye başladım pek ayırmıyorum artık.
yemeklerimiz az salçalı veya domates püreli oldu ve az tuzlu.
Allah a şükür bugunleride gördük.

maşallah canım benim kızımda kalakmaya çalışıyo anca yani düzeltilmiş 12 aylık olduk bizde ALLAH müsade etmedikte vakit saat gelmedikçe olmuyo bişey oğlumda 15-20 sn kadar basıyo çok şükür vede kalkmaya çalışıyo azda olsa fizyoterAPİSTİ de sağ eli aktif olsa uçacak diyo ama yavaş oluyo çok azda olsa ilerliyo oğlum hatta fizyoterapisti oğlum için kızdan daha çok hareketli dedi...yemeklerde öle düzeldi çok şükür uykumuzda en çok ona seviniyorum ama çözüm benim için pek iyi olmadı yataklarında yatmıyorlar yerde 3 müz uyuyouz...biraz böle deneyelim dedim sonra yatakalrında uyutacağım vede saallamıyorum artıkkkkk..

hayırlı olsun rudi. bizde 9 aylık olduk çok şükür, inşallah o günleri bizde görürüz

canım maşallah seninkilere de.
erkek çocuk hep geriden gelir diyor büyütenler.
ben hiç sallamadım. sallanmayı sadece parka gidince salıncaktan biliyorlar
yoksa başedemem diye öğretmedim. beşiklerine koyup popoya pış pış ve uyku anı.
odalarının kapılarını da kapatıyorum anlıyorlar uyuyacaklarını sonra dalınca açıyorum. inşallah sende bu sürece geçersin inan çok rahat yoksa başedemem.

çok güzel ya benim kız da tutunarak ayakta duruyor artık ama oğlum da harket yok hantal ve çok asabi.9 aylık bebeğin böyle asabi olması normal mi ya ? addaa istiyor ama olmaz diyince bana ve kendine vuruyor ağlıyor ağzını bükerek.

normal m ?bu halleri hoşuma gidiyor kızamıorum da güldürüyor ama ilerisi için tedirgin olmuyor değilim inşallah alışkanlık yapmaz.

bende artık sallamak istemiyorum ya.kendi kendilerini gündüzleri uyuyorlardı ama öğlenleri annem sürekli ayağında sallıyor uyusunlar diye.birde zaptetmekte zorlaştı artık.çok hareketliler.

nasıl başardın ???bende popolarına vurup pışpış yapıpı bir iki uyutuyorum ama bazen öyle uyumak istemiyorlar.ee bende bel ve boyun fıtığı da var.sallamak istemiyorum.

biri battaniyesine düşkün biri deyumusak bir ayıcıga veriyorum ellerine uyku vakti kararlı bir ses tonu.
yataklarına yatırıyorum,popoya pış pış 2-3 defa çıkıyorum odadan.bir iki mıngıldıyorlar sonra uyku. ama hep aynı saatte yatırıyorum inan düzenleri bozulmasın diye evden uzaklaşamıyorum hiç.
kararlı ol.5-6 günde alışırlar.gece uyansa bile kucağına alma sadece sakinleştir.biberonlarınıda geceleri kendileri içiyor böylece sabaha kadar yataklarından çıkmamış oluyorlar. gece besliyorum 12 de. bezlerini değişiriyorum.
hastalık dönemlerinde tabi bu düzenden eser olmuyor.

sana yazdıklarım senin yazdığın mesajın içine girmiş anlamadım üstte.
kopyalayayım.
canım benimkiler 11 aylık kız uysal ama erkek çok fena. sanırım cinsiyetten dolayı böyle.kız hemen öğreniyor taklit yapıyor erkek ise çok geç ..
babasını sabah yataga gelip yüzüne vurup kolundan çekiştiriyor (erkek) kolundan tutup kapıyı gösteriyor beni dışarı çıkartın ditye, akşama kadar dışarda olsa bıkmaz. eve gelmek için asansöre bindiği anda babasını tokatlamaya başlıyor niye eveçıkıyoruz diye. sürekli bana evde ayakkabılarını gösteriyor giyininve dışarı çıkıcağını biliyor.kafasını yerlere yatırıp ağlıyor ayaklarıyla tepeleniyor hırçın birşey , dışarda ise 2-3 yaşındaki çocukların saçlarını çekmeler onlarla oynamak istemeler had safhada. korkuyordum büyük çocuklar zarar verir diye ama bizim veletten korkuyorum şimdi.
kızın yüzüne doğru sertçe vurup saçlarınıçekiyor. kızım artık öğrendi elinde birşey varsa direk oğlana veriyor vurmasın diye.

bu arada kızlar sizinle bir şey paylaşmak istedim.
insanın kız çocugunun olması çok ama çok ayrı bir duygu sanırım.
çok hassas,narin oluyorsun ve sanki herşeyin onun için toz pembe olması için uğraşıyorsun hissi kaplıyor kızımla hayali oyun oynarken her şeyi o kadar güzell anlatıyorum ki ona sonra içimi bir burukluk kaplıyır.tüm güzellikler bebekler için olsun. hiç kötü insanlar çıkmasın karşılarına.

benim kızımda yastığına pek düşkün.çok seviyor hep yaptığıyla oynuyor.bende bi düzen oturtucam tekrar.şimdilik annem yanımda iki ay oldu ziyaretimize geldi.bende allah izin verirse memleketime izmir e gideceğim.dödüğümde bebeklerime yeniden bir düzen oturtmam gerekicem.amulm yalnız bakıyorum.türkiye dışında olduğum için yanımda kimse kalamıyor.ada süresi var.bu yüzden mücadele etmeye çalışıyorum.hem gurbette olup hem yalnız olmak birde rahatsızlıklarım yüzünden hep mücadele içindeyim.sağlık olsun başka birşey istemiyorum.rabbim beter hastalıklardan korusun inşallah.

söylediklerinin hepsi aklımda.deneyeceğim.şu anda beni zorlayan ek gıdalar pütürlü yiyecekler yedirmeye çalışıyorum ama bazen bi kaseyi or bitiriyorlar.

şu anda sadece çorba ,yoğurt ve meyve püresi yiyorlar.doktor kontrolünde yapıyoruz herşeyi.birde kahvaltı yapıyoruz ama peynir ve yumurta yiyorlar.

beslenmemiz iyi mi ?artık mama ağırlıkta olmasını istemiyorum.

bizde de hemen hemen aynı durum var.oğlum kızımın saçını çekiyor ve neresi denk gelirse emmeye çalışıyor.dişleri kaşınıyor.birde kızımın saçlarını çekerken gülüyor haz duyuyor.şiddet yanlısı olmasından korkuyorum.birde oğlum kapı açıldığı anda hızla emekliyor yetişemiyorum resmen.ne yapacağımı şaşırdım.dışarı çıkarsam bi dert çıkarmasam bi dert.içeri girdiğimizde iyi.ama tekrar kaçarken tutuyorum başlıyor ağlayıp dövünmeye birde iki gündür ağlama numarası yapıyor.illa kucakta olacak ve etrafı karıştıracak.çok keşifçi.

benim oğlum sessiz ama fena kızım ise fena görünen nazik bir kız.çığlık çığlığadır ama zararsızdır.saç çektiğinde acıyor acıyor dediğimizde hemen bırakıyor ama oğlana acıyor dediğimizde daha inatla çekiyor.

birde daha 9 aylıklar.demek ki motor gelişimlerinin bir parçası öyle değil mi ?normal.doktorumuza sormuştum olacak tabi ki gelişimlerinin bir parçası demişti.peki ya ileri de de böyle olursa diye düşünmeden de edemiyorum

birde hep oğlan anneye düşkün olur derler.bizde tam tersi.ben oğluma çok düşkünüm tabi kızıma da düşkünüm ama oğlum çok mazlum ağlarken bile içli içli alıyor dayanamıyorum.kızım ağladığında da ortalığı yıkıyor

benim kızımda öyle yavru onlar daha kıyamıyorum.rabbim bizleri öyle güzel yaratmış ki ! kızın eline bebek verince hemen oynuyor yanına yatırıyor.oğlanın eline araba verince sürmeye çalışıyor inceliyor.

keşke herşey bizim oyunlarda anlattıklarımız gibi olsa.hiçbir kötülük görmseler yaşamasalar.o kadar masumlar ki .

güzel rabbim bizlerin ve evlatlarımızın karşısına hayırlı ve iyi insanlar çıkarsın inşallah.incinmesini istemiyorum yavrularımın.

sallamayı bende hiç istemezdim ama benim durumum çok farklı sende biliyosun hastane küvez çıkanca bebekler kolik gazlı kucaktan inmediler narkoz aldılar ayrı mesele hep sallayarak istediler vücuttan sıcaklık aldıkları için küçükken kucakta biraz büyüyünce anakucağında çok şükür kullanmıyorum artık bende yanlarında duruyorum örtüyorum üstlerini dalıyolar biraz daha alışsınlar yataklarında yapıcam inşallah hep böle gider
sallanmayı zaten seviyolarya salıncak hastasılar parktan getiremiyoruz.....

melitta çok normal benimkilerde öle asabi ikiside istedikleri olcak sallamama işi kendiliğinden oldu bi akşam 10 da uyudular misafirlikten gelmiştik ordada zor durdular dayanamadılar eve gelince sütlerini verdik örttük üstlerini uyudular ...

çok sevindim demek ki asabi olması normal birde bi tatlı görünüyor ki allah ım ısıra ısıra yiyesim geliyor her halleri ayrı güzel

tam konunun başlığı hakikaten nerelerdesiniz kızlar?

ben koşturmaya devam oğlumun fizik tedavi saati değişti sabahtan bi çıkıyorum taa 13 30 da evdeyim önceden 8 00 çıkıp 10 45 te evdeydim son 4 seans zaten mecburen katlanacam oğlum için eve zaten bakamıyorum yemekleriine yarım gün dışarda olmak çok kötü gerçekten kızda evde kalıyo düzen kalmıyo çamaşıra bile yetişemiyoorum birde çok yaramaz oldular sormayın

oğlum artık iyice basıyo ayaklarına yaza kadar yürür mü demiştim fizyoteraspistine ellerinden tutupta anca olur dedi inşallah tabi ALLAH ın izniyle yetişeceğiz kardeşine gerçi 1 yıl içinde belki basabilir dedikten 2 hafta sonra oğlum sert bi şekilde ayakta durmaya başladı rabbim izin verdiği sürece herşey oluyo çok şük

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…