• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011'in İkiz Anneleri NereLerdesiniz? Buradan devam edelim

Merhabalar bilgen hanım hosgeldiniz. 35 memleket mı?
Verdiginiz bilgiler kafii tsk ederim pcden girince ekleyeceğim...
Bizimde ayni sorunumuz oldu erken doğdukları için emmediler. Sadece sagmaklada süt gelirmi...??
Kuvez döneminiz uzun geldi herhangi bı sorununuz yok değil mı? Kalp delikleriniz haricinde?

Moontornet canimm senin yavrularin nekdr kalmıştı?
2011 annelerin arasında sizden sonra 3. Erken dogum yapan benim herhalde :-) siz şimdiye kdr nerelerdeydiniz? :D
Allah'ın izniyle Dr.larin sayesinde yatayataaaa 33. Haftama zor gelebildik. Neyse
Bilgen hanım oğlunuz ne kadar zamandır yürüyor? Düzeltilmiş suan kaç aylık oluyorlar?
Bizde 1 yas göz muanesi olmadık yani üniversitede öyle birsey demediler.
Belki 7. Ayımızda sasilik kontrolüne gitsek soylerlermiydi bilmem??
Suanki kiloları baze az gibi geldi. (Yasitlardan geri olduklarini tabiki biliyorum) Zayıflar mı?

35 memleketim canım.kızımın küvözde ayağını kırdılar,o nedenle çok yattı,oğlumunda kilo alımını beklediler.oğlum 1710 gr,kızım 1930 gr taburcu oldu.temmuz 7 düzeltilmiş doğum günümüzdü.düzeltilmişe göre 11 aylıkken yürüdü.kalbimizdeki delikler kapandı şükür.zayıflar canım benim çocuklarım.ama çok hareketliler.doktor yemeleri normalse yapacak birşey yok dedi.birde 3 ayda bir gelişimsel pediatriye gidiyoruz.1500 gr altında doğan çocuklar gidiyor.

benimde kızın kulakta var belli olmuyo cnm kıkırdak kırılmış sağlık olsun kilo öenmli değil bünye sağlam olsun yeterki benim doğum haftamdan daha önce daha düşük kiloda doğan bebeklerde bile problem çıkmıyo kısmet işte
35 memleketim canım.kızımın küvözde ayağını kırdılar,o nedenle çok yattı,oğlumunda kilo alımını beklediler.oğlum 1710 gr,kızım 1930 gr taburcu oldu.temmuz 7 düzeltilmiş doğum günümüzdü.düzeltilmişe göre 11 aylıkken yürüdü.kalbimizdeki delikler kapandı şükür.zayıflar canım benim çocuklarım.ama çok hareketliler.doktor yemeleri normalse yapacak birşey yok dedi.birde 3 ayda bir gelişimsel pediatriye gidiyoruz.1500 gr altında doğan çocuklar gidiyor.

Ben maalesf hic emziremedim canim sutum gelmedi benim hamileligim berbat gectigi icin
Isimlerini bilerek farkli koydum cunku ikizlere tek bebek gibi davranilmasindan hoslanmiyorum
Asla aynida giydirmiyorum
Benim kimsem yok canim hollandadayim zaten onun icin dogduklarindan beri yalniz bakiyorum
Buarada digum yaptigimda 26 yasima 15 gun vardi
Kizlar dis bulgurlarini nasil yaptiginizi yqzarsaniz bizede fikir vermis olursunuz
İsimler konusunda hemfikirizde farklı giyim konusunda değil. Ben şimdilik aynı giydiriyorum. Bi çok annenin hoşuna gittiiği gibi benimde hoşuma gidiyor. Nezaman ki bi birey olurlar ozmn kendileri istedikleri seçimi yaparlar. Dışarıda bile aynı giydirdiğim halde. İKİZLERMİ sorusuna sinir oluyorum. Tam benzemiyorlar ama coraplara varana kadar aynı Sizde anlayın ama değil mi?
25 yasın bitmeden olmus. Canım benimde 23 yasım bitmeden anne oldum. Bizçok sanslıyız ne mutlu bize. Uzmanlar bile en ideal anne yası 20-25 olduklarını soyluyorlar. Yurtdısında yalnız olmak zor allah kolaylık versin. bilgenin parolası 35miş ya senin ki canım:)
Ben diş bulguru falan yapmadım saçma geliyor bana anlamıyorum zaten bu tip şeyleri. Mesela bilgn arkadaşımızda bilir genellikle ege bölgesine ait kız cocuklarına 6ay kınası yakarlar. Tabi bu benim düşüncem :)

Off şimdi oralar nasıl kaynıyordur. Minicik çocuga yetişkin gibi davranırlarsa ayagıda heryeride kırılır. Prematurede görüyorum o bebeklere nasıl davranıyorlar. Biznekdr nazik ve kibar davrandıkca onlar bizim aksimizi yapıyorlar. Eee kendi evlatları değil tabi. Doktorun yaptıgını sanmıyorum. Doktor damaryolu bulurken kıramaz bi tedavisine bakarlar geri kalan tüm işler oradaki hemşirelere aitoldugu için. Ayyy çok sinirlendim. Nasıl başarmışlar arkadaşım bu işi?
Benimkilerde bana göre zayıf geliyor. Doktor demir eksikliğimize baktı ki acaba iştahsızlıgımız ondan mı diye çok şükür sonucumuz iyi çıktı. Çıktıığı içinde herhangi bi ilaç vermedi :)

benimde kızın kulakta var belli olmuyo cnm kıkırdak kırılmış sağlık olsun kilo öenmli değil bünye sağlam olsun yeterki benim doğum haftamdan daha önce daha düşük kiloda doğan bebeklerde bile problem çıkmıyo kısmet işte

Ne kıkırdagı canım? bilgen hanımdanmı bahsediyorsunuz. ?kızımın küvözde ayağını kırdılar, demiş? Anlamadım :)

benimde kızımın küvez hatırası var demek istedim ayy nurum kulağında var kıvrım kısmında kıkırdak kırılınca öle yamuk duruyo kulak :1::1:

sağlıkları yerinde olsunda gerisi önemli değil.ufak detaylar bizim yaşadığımız sıkıntıların yanında hiç kalır.

Merhaba 2011 ikiz anneleri
ben geldim ; sınavım kpss değildi nurum ,mali müşavirlik sınavım var idi.ilk etap iyiydi geçti bitti.
beim bebişler ateşlendi önce biri peşine diğeri sıcaktan boyun kısımları isilik oldu,uğraşıyoruz tavsiyeleriniz varsa yazın lütfen islik çok fena boyuta ulaştı.dermatolog ile görüştüm krem ve damla verdi 3.gün hafiften azalmaya renkleri solmaya başladı.

bilgen35 hoşgeldin foruma.maşallah büyütmüşsün bebişleri.
İkizleri ile tatile gitmeyi düşünen var mı? ben düşünüp düşünüp vazgeçiyorum uygulamaya koyabilir miyim bilemiyorum.
yanımızda birini daha götüreceğiz anneanne veya bakıcı eşim ben birde bebişler. tek korkum hasta olmaları onun dışında değişiklik olur hepimize diye düşünüyorum.

oğlum yuvarlanarak hedefine ulaşıyor geri geri atıyor kendini sürekli kızım ise dönüyor şu an itibarı ile,
kıyma soğan tavuk sarımsak gibi gıdalara başladım 2 haftadır.
birde göbüşüm için diyete başladım 10 günde 3 kilo vermişim evde de spor yapıyorum bebişler uyuyunca 2 şer cantim incelmişim. verilmesi gereken 5 kilom daha var sırada..:18:

hey maşşallah canım aynen benim kızla oğlan gibi seninkiler tek fark benimkiler 10.5 aylık baya bi farkımız var sağlık olsun geç olsunda güç olmasın benimde 5 kg fazlam kaldı 60 kg ile hamile kalmıştım şimdi 65 herçi evlendiğimde 51 kg idim ama yemezsem olmuyo halsiz kalıyorum evde spor imkanım keşke olsaydı uyuyunca bebekler ev işlerine hücum :40::40:
oğlum yuvarlanarak hedefine ulaşıyor geri geri atıyor kendini sürekli kızım ise dönüyor şu an itibarı ile,
birde göbüşüm için diyete başladım 10 günde 3 kilo vermişim evde de spor yapıyorum bebişler uyuyunca 2 şer cantim incelmişim. verilmesi gereken 5 kilom daha var sırada..:18:

Birde göbüşüm için diyete başladım 10 günde 3 kilo vermişim evde de spor yapıyorum bebişler uyuyunca 2 şer cantim incelmişim. Verilmesi gereken 5 kilom daha var sırada..:18:

canım sen düzeltilmişe göremi yedinci ayda başladın,tavuk ve kıymayı 10 aydan sonra veriyor diyetisyenler bilgin olsun

canım sen düzeltilmişe göremi yedinci ayda başladın,tavuk ve kıymayı 10 aydan sonra veriyor diyetisyenler bilgin olsun

bilgen bizimkiler 36+6 da doğdu.o nedenle normal hesaplıyorum.
ben 7.aydan sonra başladım yani. azar azar tatsınlar istedim.

hey maşşallah canım aynen benim kızla oğlan gibi seninkiler tek fark benimkiler 10.5 aylık baya bi farkımız var sağlık olsun geç olsunda güç olmasın benimde 5 kg fazlam kaldı 60 kg ile hamile kalmıştım şimdi 65 herçi evlendiğimde 51 kg idim ama yemezsem olmuyo halsiz kalıyorum evde spor imkanım keşke olsaydı uyuyunca bebekler ev işlerine hücum :40::40:
sorma canım ya bende evlendiğimde 45 kilolardaydım.şimdi hayal.
sağlıklı olmaları yeterli ben gece uykuya daldıklarında spor yapıyorum netten 27 dakikalık bir şey,işe yaradığını görünce devam etmeyi düşünüyorum.yemezsek olmaz iki kat güç lazım bize,hamileykende klasik derlerde 2 can taşıyorsun ye ye diye...

Hepimiz aynınız. Evlendiğimiz zaman ki kilolarımızı arayıp duruyoruz. Eee neticede bizde iki tane aynı anda cocuk doğurduk hem sezeryan olduk hemde cocuklarımızı emziremedik. Yani suanda suan hepimizin kilolu olmasi gayet normal.
Birde dediğinde cok haklisin canım İKİ KAT GÜÇ LAZIM BİZE yoksa nasıl ayakta duralım yaninda uykusuzluk yok mu?

Burada canım gecmis olsun. Tahmin ettim ya cocuklar rahatsız Yada biryerlere gittiler dedim (:
Ya eviniz ne kdr sıcak öyle. Cocuk ciddi derede ısilikler çıkmış. Benimkilerde de var sarımda daha cok oluyor sarı ya ondan :))
Tatile bu aylarda mı çıkmayı düşünüyorsun?

kısmet olursa cnm inşallah amma ben susuzluğa dayanamıyorum elimde şişeyle geziyorum heryerde ee birde çocuklarla uğraşırken hararet kapıyo insan
Arkadaslar Ramazan geliyor. Bu sıcakta nasıl geçirmeyi düşünüyorsunuz? Emziren annede yok gerçi tutacakmisiniz?

Burada canım gecmis olsun. Tahmin ettim ya cocuklar rahatsız Yada biryerlere gittiler dedim (:
Ya eviniz ne kdr sıcak öyle. Cocuk ciddi derede ısilikler çıkmış. Benimkilerde de var sarımda daha cok oluyor sarı ya ondan :))
Tatile bu aylarda mı çıkmayı düşünüyorsun?

benim oğlumda acık tenli ve onda yogun bir şekilde çıktı.şimdibiraz azaldı ilaç krem kullanıyoruz. kızım koyu kumral çok az var onda onada kullanıyoruz.tatile ramazandan önce çıkacaktık ama ramazan sonuna kaldık tabi kafamda karar verebilirsem; düzenleri değişecek diş çıkarma dönemi emekleme falan beni baya baya düşündürüyor.

Arkadaslar Ramazan geliyor. Bu sıcakta nasıl geçirmeyi düşünüyorsunuz? Emziren annede yok gerçi tutacakmisiniz?

ben tutmayı deneyeceğim inşallah tutabilirim. susuzluk ve 2 bebek için enerji gerekiyor tabi birde sabır.Allah hepimizin yardımcısı olsun.bu arada burada yağmur yağıyor ev yine sıcak 30 derece..2-3 cam açıyorum korkarak ceryan falan olmaması için ev bir türlü serinlemiyor.ben sıcağa dayanıklıyım ama bebişler hassas.

kızlar bu arada playskkol ilk arabam hediye geldi bize bakalım seveceklermi ?henüz göstermedm.şu dönem benimkilerin en sık yaptığı sey birbirlerinin elindeki oyuncakları çekiştirmek alamayınca sinirlenmek.

Canım bizim evde aynı. Güneş sabah cocuk odasından doğar aksam yatak odasında batar. Yani hiçbir sekilde güneş almayan odamız yok. Klima açık olduğu halde odamizin sıcaklığı 28

Canım bizim evde aynı. Güneş sabah cocuk odasından doğar aksam yatak odasında batar. Yani hiçbir sekilde güneş almayan odamız yok. Klima açık olduğu halde odamizin sıcaklığı 28

sizinde gayet sıcakmış eviniz nurum ,kışın soğuk yazın sıcak tam mevsimler yaşınıyor bizim evde. geçen yıl ilk kışımızı yaşadık bir türlü ısınamadık büyük ve bazı cam aralarından ısı kaçağı oluyor çoğu kocaman sürgülü camlar .. Hastalık olmasında gerisine razıyım artık.

Back