• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011'in İkiz Anneleri NereLerdesiniz? Buradan devam edelim

ayrıca bebekler uyuduklarında ben uyumuyorum akşam yemeği çamaşır bulaşık ne varsa halletmeye çalışıyorum çok yoruluyorum ayrıca evide gece temizliyorum .................

Kardelen hanım sizi neden eklememisiz ki? Arada kaynadınız mı ne (: gerekli bilgileri verirseniz ekleriz.
Kızlariz emeklemeye başladı mı?

Moontornet canım inek sutu vermiyorum. Hala aptamile (junior)a devam. Doğduklarından beri hiç değiştirmedim mamalarını 1 yaşındaydız gene aptamil

Kızlar cocuklarınız kaç aylık oldu? Yürüyen emekleyen sürünen vs. var mı durumlarınız nasıl? Yavrularınız neler yapıyor?

Kardelen hanım sizi neden eklememisiz ki? Arada kaynadınız mı ne (: gerekli bilgileri verirseniz ekleriz.

Moontornet canım inek sutu vermiyorum. Hala aptamile (junior)a devam. Doğduklarından beri hiç değiştirmedim mamalarını 1 yaşındaydız gene aptamil

Kızlar cocuklarınız kaç aylık oldu? Yürüyen emekleyen sürünen vs. var mı durumlarınız nasıl? Yavrularınız neler yapıyor?

ne bilgisi vermem gerekiyo?
arkadas olarak eklemek icinmi? benim facebook um yok
benim kizlardan birinin iki disi cikti
kendini one dogru atiyo ama daha emeklemedi
nurum seninkiler mamayi iciyolarmi daha ne kadar iciyolar?
benimkiler 300 400cc arasi iciyolar sevmiyolar artik
normal sebze meyve falan yiyolar
ama doktor zaten mamayi azaltip normal yemekleri cogaltmam gerektigini soyluyor onun icn fazla takmiyorum artik

benim kizlarin arasinda 800 gr var ya birisi sanki 1 ay daha buyuk gibi gozukuyooo
bide benimkilere su veriyorum ama icmiyolar bende zorlamiyorum susuz olsalar icerler heralde
seninkiler yuruyolarmi nurum?
isin kolaylasmistir artik senin biraz daha
bana enzor ilk dogduklarinda geliyodu yaa
o neydi oyle kabus gibi:1:
kizla r topigi bos birakmayin yaa

Kizlar buarada 7 aaya girince gunde 5 defAya dusurulmesi gerekiyomus gunluk ogunlerin siz toplam kac defa veriyosunuz?
Ben suan 6 veriyorum ama 5 e dusurmeyi dusunuyorum

benim kız arkaya doğru zıplıyo ilerliyo oğlanda dönme aşamasında ayakları basmıyo daha bazen yapıyo yani ama allahın izniyle yapacak vakti saati geldiğinde takmıyorum daha oturmuyolar ama kızla oğlan arasında fiziksel olarak 3 hafta gerilik var çok bariz anormallik yok benim oğlan kesinlkle hasta olduktan sonra aptamili bıraktı ee gündüz tammada gece kalkınca inek sütü direk değilde çilekli muzlu süt veriyorum kesinlikle içmiyo aptamil ne vereceğimi şaşırdım suda fazla tüketmiyolar bunuda çok fazla yorulmadıklarına bağlıyorum emekleme falan olsa terlerler ihtiyaç duyarlar sanırım şuan annemdeyim eşim gece vardiyasında tatildeyim yani......

Hayır Facebook için söylemedim onu
Bu topigin 1. Sayfadindaki isimlerimiz cocuklarımızın bilgileri vs. var ya ben onu söyledim.
Benimkilerde senin kızların ayında çıkarmıştı. Bir kerede mı 300cc iciyorlar anlamadım.???

Demek ki ANNE SUTU almayan tüm bebekler artık mamayı bı düre sonra artık istemiyor bıkıyorlar Mointornet bebeklerinde ayniymis. Dr lar Ek gıdaya erken başlatıyorlar bunun sebebiyse anne sutu almadıkları için. E cocuk bu tatları alınca 6-7 ay boyunca o iğrenç mamayı alınca artık eskisi gibi icerlermi hiç??

Canım benim yaramazim yutuyor sakinim ise hala duvarlardan tutuna tutuna gidiyor.
Aslında bebeklerimizin herani zor ki bende öyle derdim ama evde karistirmadiklari dagitmadiklari yer kalmıyor. Çekmeceleri hergün yerlestirmekten sıkıldım yahu:-) mutfağın kulpları çıkardım. Yatak odasiyla cocuk odasi kaldı onları yanlardan tutup acıyorlar onun için kilit alacağım salon desen zaten sokmuyorum. Cook tatlılar birde zekilerki sorma herseyi anlamaları unutmamaları yok mü?
Cocuklarimla tek sıkıntım YEMEK onun haricinde beni yormaları yaramazlık yapmaları canları sag olsun yeter önemli değil onlar benim herseyim.

2011 bebekleri oldular kocaman cocuklar , anneler fırsatını bulup giremiyorlar ki 2012 anneler i daha cok taze bol bol zamanlari oluyor. Yani bizimde topigin sessiz kalmasida bundandir :-)

Ayy yok nurum ya bir gunde 300cciciyolar
Ay ben bi bakiyimda bilgilerimi yaziyim bari
Nasil unutursunuz beni yaaaa askolsun yaniii
Ben kiyma beyaz et falan da veriyorum artik
Galiba 5 ogune dusurucem yakindada yemeklerini
Ay benimkiler daha yere bile basmiyo ya tembellerrrr
Cadikizim oturabiliyo ama bisure

Hemen bilgilerimi yaziyorum ekleyin bakiyim benide kizlarrr
Yas 26 iki kizim oldu cift yumurta ikizi 20 aralikta hamileligimin 39 haftasinda birisi 3100 digeri 3000 dogdular normal dogumla
İsimleride almina ve tusem
Rabbime nekadar sukretsem az
Mis gibi kokuylar ikisininde kokusu farkli
Burnumu sisgo yanaklarina batirip opuyom hep
Super bisey yaa

bende çekmeceleri karıştırıp dağıttıkları günleri sabırsızlıkla bekliyorum..........:27::27::27:

Hayır Facebook için söylemedim onu
Bu topigin 1. Sayfadindaki isimlerimiz cocuklarımızın bilgileri vs. var ya ben onu söyledim.
Benimkilerde senin kızların ayında çıkarmıştı. Bir kerede mı 300cc iciyorlar anlamadım.???

Demek ki ANNE SUTU almayan tüm bebekler artık mamayı bı düre sonra artık istemiyor bıkıyorlar Mointornet bebeklerinde ayniymis. Dr lar Ek gıdaya erken başlatıyorlar bunun sebebiyse anne sutu almadıkları için. E cocuk bu tatları alınca 6-7 ay boyunca o iğrenç mamayı alınca artık eskisi gibi icerlermi hiç??

Canım benim yaramazim yutuyor sakinim ise hala duvarlardan tutuna tutuna gidiyor.
Aslında bebeklerimizin herani zor ki bende öyle derdim ama evde karistirmadiklari dagitmadiklari yer kalmıyor. Çekmeceleri hergün yerlestirmekten sıkıldım yahu:-) mutfağın kulpları çıkardım. Yatak odasiyla cocuk odasi kaldı onları yanlardan tutup acıyorlar onun için kilit alacağım salon desen zaten sokmuyorum. Cook tatlılar birde zekilerki sorma herseyi anlamaları unutmamaları yok mü?
Cocuklarimla tek sıkıntım YEMEK onun haricinde beni yormaları yaramazlık yapmaları canları sag olsun yeter önemli değil onlar benim herseyim.

2011 bebekleri oldular kocaman cocuklar , anneler fırsatını bulup giremiyorlar ki 2012 anneler i daha cok taze bol bol zamanlari oluyor. Yani bizimde topigin sessiz kalmasida bundandir :-)

Canım merak etme Allah'ın izniyle o günleri göreceksin hemde en yakın zamanda... Sen Kayınvalideni kafana takma stres yapma yeter (:

Kardelen hnm sizi ekleyeceğim tlfdan giriş yapmadığım için bundan zor oluyor. Pcden girince ozmn eklerim.
Kızlarınız kaç kg? Benimkilerin arasindada 1-1,5 kg arası bı fark var(:
Günde 300 cc az değil mı?
Sen bizim cclere bakma. Benimkiler oldu kocaman cocuklar bir kerede 175yada 200 iciyorlar aksam yatağa yatirmadan ( ki gece kalkmasınlar diye ) birde sabah uyandıklarında

Moontornet oğlunun mamadan bikmaasi cok doğal. Bende biara inek. Sutu Yada muzlu süt vermiştim. Ozmmnlar 10-11 aylikmiydi neylerde tam hatirlamiyorum. Mamayı unutturmuştum şimdi gene saptanır devam..

Slm nurum bende doktora fqlan goturdum az iciyo diye ama doktor ek gida aldigi icin normal diyor diger seyleri yiyolar zaten
Kilolari 1 ay once yani 6 aylikken falan birisi 7800 digeri 8600 gr di
Dr cok iyi dedi
Demekki mama okadarda etkili degil aslinda
Hele kizimin birisi nrdeyse hic icmiyo mama
Amaaan artik fazla takmiyom
Biyerde okudum diyoki cocugunuza ne yiyecegine siz karar verebilirsiniz ama nekadar yiyecegine okarar vermeli
Soyle dusunelim biz tokken zorla tiksalar agzimiza hosumuza gidermi ?
Artuk kendimi onlarin yerine koyuyom ve diyomki tamam annem istemiyosan yeme diyom

02/05/2011 tarihinde 30 hflık kızım 1340 gr,oğlum 1420 gr doğdu.annelik yaşım 30'du.şuanda aptamil juniora başladık ve bizim yediğimiz herşeyden yiyorlar ve mamasız uyumuyorlar.ek gıda aldıktan sonrada 30 cc bile olsa mama istiyorlar.benim kuzucuklarım beni hiç emmedi.oğlum 29 gün hastanede yattı,kızım 35 gün yattı.şuan oğlum yürüyor,kızım emekliyor ve koltuğa tutunarak yürüyor.kalbimizdeki deliklerimiz kapandı,1 yaş göz muayenemiz temiz çıktı.gelişimsel pediatriye 3 ayda bir gidiyoruz.şuan kızım 6900 gr,oğlum 8100 gr.eğer eksik bir bilgi varsa eklerim.:emir_bebek::nazar:

hoşgeldin doğum haftamız kilolarımız aynı doğmuşlar benimkiler le biz 28.08.2011doğumluyuz seninkiler daha büyük .
02/05/2011 tarihinde 30 hflık kızım 1340 gr,oğlum 1420 gr doğdu.annelik yaşım 30'du.şuanda aptamil juniora başladık ve bizim yediğimiz herşeyden yiyorlar ve mamasız uyumuyorlar.ek gıda aldıktan sonrada 30 cc bile olsa mama istiyorlar.benim kuzucuklarım beni hiç emmedi.oğlum 29 gün hastanede yattı,kızım 35 gün yattı.şuan oğlum yürüyor,kızım emekliyor ve koltuğa tutunarak yürüyor.kalbimizdeki deliklerimiz kapandı,1 yaş göz muayenemiz temiz çıktı.gelişimsel pediatriye 3 ayda bir gidiyoruz.şuan kızım 6900 gr,oğlum 8100 gr.eğer eksik bir bilgi varsa eklerim.:emir_bebek::nazar:

Slm nurum bende doktora fqlan goturdum az iciyo diye ama doktor ek gida aldigi icin normal diyor diger seyleri yiyolar zaten
Kilolari 1 ay once yani 6 aylikken falan birisi 7800 digeri 8600 gr di
Dr cok iyi dedi
Demekki mama okadarda etkili degil aslinda
Hele kizimin birisi nrdeyse hic icmiyo mama
Amaaan artik fazla takmiyom
Biyerde okudum diyoki cocugunuza ne yiyecegine siz karar verebilirsiniz ama nekadar yiyecegine okarar vermeli
Soyle dusunelim biz tokken zorla tiksalar agzimiza hosumuza gidermi ?
Artuk kendimi onlarin yerine koyuyom ve diyomki tamam annem istemiyosan yeme diyom
Masallahiniz var cok Cook iyi kilodalar.
Hep mama dıyorsun canım galiba sende emzirmiyorsun. Üstelik seninkiler cok güzel bı haftada doğmuşlar anne sutu almamalarının sebebi ne? Evde yardımcın yok değilmi?
Burada isimleri sevdiğim adlar arasında cok yakın isim bilerek mı koymadınız?
Verdigin bilgide eksik var canım anne yası yok?

Merhabalar bilgen hanım hosgeldiniz. 35 memleket mı?
Verdiginiz bilgiler kafii tsk ederim pcden girince ekleyeceğim...
Bizimde ayni sorunumuz oldu erken doğdukları için emmediler. Sadece sagmaklada süt gelirmi...??
Kuvez döneminiz uzun geldi herhangi bı sorununuz yok değil mı? Kalp delikleriniz haricinde?

Moontornet canimm senin yavrularin nekdr kalmıştı?
2011 annelerin arasında sizden sonra 3. Erken dogum yapan benim herhalde :-) siz şimdiye kdr nerelerdeydiniz? :D
Allah'ın izniyle Dr.larin sayesinde yatayataaaa 33. Haftama zor gelebildik. Neyse
Bilgen hanım oğlunuz ne kadar zamandır yürüyor? Düzeltilmiş suan kaç aylık oluyorlar?
Bizde 1 yas göz muanesi olmadık yani üniversitede öyle birsey demediler.
Belki 7. Ayımızda sasilik kontrolüne gitsek soylerlermiydi bilmem??
Suanki kiloları baze az gibi geldi. (Yasitlardan geri olduklarini tabiki biliyorum) Zayıflar mı?

nurum kardelen 26 yaşında yazmıştı bi önceki sayfada benimkiler kız 43 gün kaldı ben zar zor 10gün fazla tuttum hazır değilim evimi de hazırlamam lazım diye gerçektende hazır değildim çok zor dönem geçirmiştim loğusalığım bile anlamadım hemen kalktım kalkış o kalkış bi daha yatmak yok hastanel hastane dolaşmaktan aslında kızımla birlikte oğlumuda taburcu etçeklerdi onada çok üzülmüştüm çünkü beyninden hergün sıvı çekimi vardı zaten hiçbişeye hazır değildim hergün oğlanı götür getir enfeksiyon kapma riski % 100 gibi bişeydi menenjit gibi zaten doktorlarda son anda toplu iğne ucu kadar sıvı kaçağı olduğunu anladılar zar zor böylelikle çıkmamış oldu küvezden ameliyatı yapçak prof ta bebeği iyi besleyin iyi büyütün demişti küvez doktorlarına taki şant ameliyatına kadar çıkmadı 80 gün sonra çıktı şant ameliyatından sonra benim ısrarlarıma dayanamadılar bi 7günde öle tuttular hastanede toplam 80 gün işte oğlumun başka bi problemi yoktu kalp akciğer göz falan diye sadece besleniyodu enfeksiyona karşı korunuyodu bunu ben evde yapamazdım böyllikle kızımda alıştırma yapmış oldum bakım v. v.s ayrıca kızım taburcu olduktan sonra 2.lazer ameliyatıda oldu küvezdede 1 gün kaldı solumunu düzene girsin diye biz 1 yaş rop kontrollerini olduk çok şükür yok bi problem:nazar::nazar:

Masallahiniz var cok Cook iyi kilodalar.
Hep mama dıyorsun canım galiba sende emzirmiyorsun. Üstelik seninkiler cok güzel bı haftada doğmuşlar anne sutu almamalarının sebebi ne? Evde yardımcın yok değilmi?
Burada isimleri sevdiğim adlar arasında cok yakın isim bilerek mı koymadınız?
Verdigin bilgide eksik var canım anne yası yok?

Ben maalesf hic emziremedim canim sutum gelmedi benim hamileligim berbat gectigi icin
Isimlerini bilerek farkli koydum cunku ikizlere tek bebek gibi davranilmasindan hoslanmiyorum
Asla aynida giydirmiyorum
Benim kimsem yok canim hollandadayim zaten onun icin dogduklarindan beri yalniz bakiyorum
Buarada digum yaptigimda 26 yasima 15 gun vardi
Kizlar dis bulgurlarini nasil yaptiginizi yqzarsaniz bizede fikir vermis olursunuz

Back