• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011'in İkiz Anneleri NereLerdesiniz? Buradan devam edelim

rudicim benimkiler en son 1,5 ay önce oğlum 8500 kg di kızımda 7200 kg bizde 10 aylık olduk çok şükür dişleri patlak vermeye başladı oğlum 3. çıkartıyo ateş te var dünden beri fitil ve şurup veriyorum ayrıca ateş çok tehlikeli oğlum için 38 gördük valla başım çok ağrıyo okadar çok iştahlı olan oğlum yemiyo bastırıyo dişlerini ağlıyo kaşık sokamıyom kzım da 2.ci patlattı oda mız mız oğlum hep kucakta geziyo bebek arabasında bile değil bizim düzeltilmiş 7,5 aylıkken başladı dişler seninde 2 haftaya kalmaz başlar sanırım eşimde öğleden sonra işte akşamları dışardayım mahalledekiler falan oturuyoruz şimdi uyuyolar uyansınlar hemen dışarı benim camlar hep acık gece gündüz son kat vede çatı olmasına rağmen sıcak klimayıda 1 kere açtım cesaret edemiyorum bizde sebze meyve devam yedikleri kaadar yoğurt pek yokk bizden bukadarr

rudicim benimkiler en son 1,5 ay önce oğlum 8500 kg di kızımda 7200 kg bizde 10 aylık olduk çok şükür dişleri patlak vermeye başladı oğlum 3. çıkartıyo ateş te var dünden beri fitil ve şurup veriyorum ayrıca ateş çok tehlikeli oğlum için 38 gördük valla başım çok ağrıyo okadar çok iştahlı olan oğlum yemiyo bastırıyo dişlerini ağlıyo kaşık sokamıyom kzım da 2.ci patlattı oda mız mız oğlum hep kucakta geziyo bebek arabasında bile değil bizim düzeltilmiş 7,5 aylıkken başladı dişler seninde 2 haftaya kalmaz başlar sanırım eşimde öğleden sonra işte akşamları dışardayım mahalledekiler falan oturuyoruz şimdi uyuyolar uyansınlar hemen dışarı benim camlar hep acık gece gündüz son kat vede çatı olmasına rağmen sıcak klimayıda 1 kere açtım cesaret edemiyorum bizde sebze meyve devam yedikleri kaadar yoğurt pek yokk bizden bukadarr

kızlar siz et kıyma gibi gıdaları veriyor musunuz ve nasıl. ben henüz başlamadım.kendim vejeteryan sayılırım sanırım o nedenle ağırdan alıyorum bu durumu..

Valla ben bikac kez kiyma ve et verdim canim bisey olmadi :)
Ben patatesle et yaptim bide fasulyeyle kiyma yaptim yani suda haslayip blender dan gecirip verdim
Hatta fasulye normal fasulye yemegiydi cok sevdiler icinede bulgur pilavi koymustum bi kasik heh hee
Simdi bizim yedigimiz yemeklerden vermiyorum ama sadece suda hasliyorum

Hayırlı akşamlar. Moontornet canım senin durumunda başka kayinvalidenle durum biraz hassas Allah kolaylık versin ne diyim yazdıklarını okudukça sasip kalıyorum. Cok şükür benim böyle problemim yok. Melek insanlar hatta gicik olan benim onlar değil:-)

Rudicim dışınız bize göre geç kalmış biz 6-7 aylikken çıkarmıştık. Düzeltilmiş 4-5 suan toplamda 8 dışımız var. Bizde hiç huysuzluk iştahsızlık ateş vs. İkisinde de Olmadı bu yonden ben cok sansliyim.
Bu yaz sicaginda Kapı bacaları ne diye sıkı sıkı kapatıyorsun hangi odada kalıyorsanız o cami acın cereyan yapmadığı sürece bı problem olmaz ki canim. Biz klimayı kullanıyoruz tüm kapıları kapatıp, hangi odadaysak o odanın kapısı açık kalıyor zaten alirkende ona göre aldık ki diğer odalarada gelsin diye. Geceleri iyi oluyor direk klimaya maruz kalmadığımız için çarpmıyor.
Cocuklara dolma biber yedirdinmi mevsimi de, oicinde kiyma bol oluyor. Yemeklerode et suyu kemik suyu kullanıyorsun değil mı?

Hayırlı akşamlar. Moontornet canım senin durumunda başka kayinvalidenle durum biraz hassas Allah kolaylık versin ne diyim yazdıklarını okudukça sasip kalıyorum. Cok şükür benim böyle problemim yok. Melek insanlar hatta gicik olan benim onlar değil:-)

Rudicim dışınız bize göre geç kalmış biz 6-7 aylikken çıkarmıştık. Düzeltilmiş 4-5 suan toplamda 8 dışımız var. Bizde hiç huysuzluk iştahsızlık ateş vs. İkisinde de Olmadı bu yonden ben cok sansliyim.
Bu yaz sicaginda Kapı bacaları ne diye sıkı sıkı kapatıyorsun hangi odada kalıyorsanız o cami acın cereyan yapmadığı sürece bı problem olmaz ki canim. Biz klimayı kullanıyoruz tüm kapıları kapatıp, hangi odadaysak o odanın kapısı açık kalıyor zaten alirkende ona göre aldık ki diğer odalarada gelsin diye. Geceleri iyi oluyor direk klimaya maruz kalmadığımız için çarpmıyor.
Cocuklara dolma biber yedirdinmi mevsimi de, oicinde kiyma bol oluyor. Yemeklerode et suyu kemik suyu kullanıyorsun değil mı?

bebeklerin odası ile bizim oda yan yana ikisininde camı kapalı oluyor arada havalandırıp kapatıyorum. mutfak ve oturma odası açık sadece ve esmiyor gibi en üst kattayım.bunalıyoruz. klima ise var ama hiç açmadım kapasiteside iyi geniş bir alanı soğutabiliyor . ama oldum olası hiç sevmem hani bir tabir vardır görünce bile hasta ediyor beni..
ben kısmetse et yedirmeye haftaya başlayacağım.

umarım sorunsuz atlatırsınız. tabi bende..mahalle nedense çok düşkün oluyor ikizlere. birde bitmek bilmeyen soruları uzaydan gelmiş gibi davranıyor bizim sitedekiler bizi parkta görünce. altı üstü ikiz neden bu kadar meraklılar ki.

Yanyana olması ne kdr güzell en ust kat olmasiysa ne kdr kotu ama y.odasinin cami devamlı açık Dursa cocuklarada gelir iste. Klima tabiri dogruda o odada durulmadigi sürece sorun yok. Bende gun içersinde cokta açtığım söylenemez odaya gurdikleri icin:) ana gecleri cok iyi oluyor.
Bu ikizlere yoğunluk e biliyorsunuz ku herkesin tek bebekleri oluşundan ama nedense banada hep tersi olur. Yani garip gelen ben değil onlar oluyor oda ilk cocuklarım oluşundan hani belki ikizlerden önce ilk numara tek cocuk olsaydı bu düşünceye bende kapilmazdim herhalde. Sizede aynı durum oluyor mu?
Birde cocuklara farklı bı çorba biliyor musunuz anneler, mevsimi olan amaa???

mevsimi olan sütlü kabak çorbası verdim oğlum çok severek yedi kızımda üstelik kabakları rendeleyip haşla sonra süt ilave et ayrı kapta 1-2 kaşık un erit suda onuda diğerleri pişince koyulaşıncaya kadar ilave et çok hafif oluyo kayınvalide süper benim ya çok sabrediyorum boşancam onun yüzünden bu gidişle eşimin yanında davranıları değişik o yokken çok farklı eşimde hep ben yokken olay oluyo diyo demiyecek gibide değil zaten hayırlısı bakalım anca ses kaydı falan yapmam lazım eşim yokken çünkü benim söylediklerime 10 katıp farklı anlatıyo sağolsun akşam acildeydik oğlumun ateşi 38.2 kaldı hep soğuk algınlığı varmış düştü şimdi iyi çok şükür yemesi kesildi tabi dişlerinde olayı büyük kanda da enfeksiyon çıkmadı antibityotik ve fitil veriyorum inşallah düzelir...benimde ilk çocuklarımın benim hamileliğim hep erken doğum korkusuyla geçti forumdaki erken doğumları okurdum hep ölede oldu ne hamileliğimden anladım ne doğurduğumdan nede büyüdüklerinden anlıyorum çok şükür yinede ama çok zor günler geçirdim 30 dk daha geç kalınsaydım üçümüzüde kaybediyolarmış ona rağmen yinede değersizim klimayı açmıyorum bebeklerin yattığı oda kapalı diğer yerler hep açık gece gündüz bugünlerde havalarda esintili geçiyo zaten çok sıcak değil....

Yanyana olması ne kdr güzell en ust kat olmasiysa ne kdr kotu ama y.odasinin cami devamlı açık Dursa cocuklarada gelir iste. Klima tabiri dogruda o odada durulmadigi sürece sorun yok. Bende gun içersinde cokta açtığım söylenemez odaya gurdikleri icin:) ana gecleri cok iyi oluyor.
Bu ikizlere yoğunluk e biliyorsunuz ku herkesin tek bebekleri oluşundan ama nedense banada hep tersi olur. Yani garip gelen ben değil onlar oluyor oda ilk cocuklarım oluşundan hani belki ikizlerden önce ilk numara tek cocuk olsaydı bu düşünceye bende kapilmazdim herhalde. Sizede aynı durum oluyor mu?
Birde cocuklara farklı bı çorba biliyor musunuz anneler, mevsimi olan amaa???
vallahi hepsi atıp tutuyor şöyle zor böyle büyüttüm diye ama ben hikaye gibi dinliyorum çoğu zaman cevap bile vermiyorum iki bebekli ve zor büyüten biziz. tek bebek ne ki bana göre varlığı yoklugu bile anlaşılmaz ama iyikide iki taneler çok seviyorum çookk.
Nurum benim çorbalar genelde sebze birbirinin türevi.
Gurme Bebek - Ana Sayfa bu site yi inceliyorum arada.. faydalı

mevsimi olan sütlü kabak çorbası verdim oğlum çok severek yedi kızımda üstelik kabakları rendeleyip haşla sonra süt ilave et ayrı kapta 1-2 kaşık un erit suda onuda diğerleri pişince koyulaşıncaya kadar ilave et çok hafif oluyo kayınvalide süper benim ya çok sabrediyorum boşancam onun yüzünden bu gidişle eşimin yanında davranıları değişik o yokken çok farklı eşimde hep ben yokken olay oluyo diyo demiyecek gibide değil zaten hayırlısı bakalım anca ses kaydı falan yapmam lazım eşim yokken çünkü benim söylediklerime 10 katıp farklı anlatıyo sağolsun akşam acildeydik oğlumun ateşi 38.2 kaldı hep soğuk algınlığı varmış düştü şimdi iyi çok şükür yemesi kesildi tabi dişlerinde olayı büyük kanda da enfeksiyon çıkmadı antibityotik ve fitil veriyorum inşallah düzelir...benimde ilk çocuklarımın benim hamileliğim hep erken doğum korkusuyla geçti forumdaki erken doğumları okurdum hep ölede oldu ne hamileliğimden anladım ne doğurduğumdan nede büyüdüklerinden anlıyorum çok şükür yinede ama çok zor günler geçirdim 30 dk daha geç kalınsaydım üçümüzüde kaybediyolarmış ona rağmen yinede değersizim klimayı açmıyorum bebeklerin yattığı oda kapalı diğer yerler hep açık gece gündüz bugünlerde havalarda esintili geçiyo zaten çok sıcak değil....
geçmiş olsun canım,, k.v. den uzaga taşınma şansın varsa bebişler biraz büyyünce kaçıver oradan umarım imkanlar müsaittir.

ah ah işte ben orda hata yaptım evlenirken oturduğumuz yerde daireleri vardı oraya evlenmedim annesi ayrılamazmış oğlundan diye altlı üstlü müstakil eve evlendim benimde taşınma isteğim hep var bebeklerimin geleceği için imkan yok maalesef iş hayatım devam etseydi mümkündü ama olmadı kısmet diyorum sadece............
geçmiş olsun canım,, k.v. den uzaga taşınma şansın varsa bebişler biraz büyyünce kaçıver oradan umarım imkanlar müsaittir.

bu arada oğlum çok mız mız hiç kucaktan inmiyo nasıl yetişceğimi şasırdım kaldım dişler yüzünden yaaaaaaaa

ah ah işte ben orda hata yaptım evlenirken oturduğumuz yerde daireleri vardı oraya evlenmedim annesi ayrılamazmış oğlundan diye altlı üstlü müstakil eve evlendim benimde taşınma isteğim hep var bebeklerimin geleceği için imkan yok maalesef iş hayatım devam etseydi mümkündü ama olmadı kısmet diyorum sadece............

biraz büyüsünler inşaallah taşınırsın kreşe falan başlarlar sende işe dönersin hayal et canım , gerçekleşmesi için önce düşünmek lazım ben çoğu zaman öyle yapıyorum.
bizde yakınız zararları yok şimdilik.hatta arada bırakıyorum ikisini biraz nefes alıyorum.

Canım kayınvalideni takma kafana he de geç. Yoksa bunalan sıkılan sen olursun zaten cocuklar yeterince yetiyor bide onumu takcan. Cocuklarinla ilgilen evine işine gücüne bak bosver gerisini nekdr takarsan okdr gider. Neyse canım oğlan bı dısını çıkarsa rahatlatsın ins.

Eee anneler günleriniz nasıl geçiyor? Tatile gitmek isteyen var mı? Sabahtan aksama kdr evde gecen bu gününüzü özetlermuisiniz?

Ben yyim bari once bigunumu
6:30 kalkis kizlara mama
Sonra 10:00 a kadar uyuyorum geri
10:00 kizlara meyve alt degistirme sonra kizlari geri yataklarina yatiriyorum bende asagiya avrupa avrupa ya bakmaya iniyorum
Koltuga uzanip biraz seyrettikten sonra bi kahvalti yapiyorum
12:30 gibi kizlari kaldirip mama veriyorum sonra bazen alisverise goturuyorum ama genelde geri yataklarina koyuyorum biraz oynayip uyuyolar 15:00 gibi kizlara aksam yemegi yapiyorum sonrada kendimize yemek tabi
16:00 kizlara mama sonra uyutmuyorum genelde asagiya indiriyorum oynuyolar
15:30 gibi kizlarin sebze yemegi sonra biz yiyoruz
19:30 gibi kizlara mama veeee gece uykusunaaa
Sonra sabah asklarimla yeniden gune basliyoruz
İste buda benim gunum her saniyesine bin sukurrrrr
Hadi kizlar sizde yazin
Herkes nerde yaaa:23:

Kardelen hanım sizin bebekleriniz hangi ayda doğdular? Küçükler galiba 2011 doğumlu değiller değil mı?
Benim şehzadeler kocaman oldular ve bu düzenimiz hiç şaşmadı Allah'a şükür.
Sabah 8 kalkışımız kahvaltı vermiyorum biberonla süt veriyorum saatlerce onları seviyorum opuyor kokluyor birlikte oynuyoruz.
10-11:00 arasi öğleden önce yatış bende onlarla birlikte uyuyorum. İki Yada iki buçuk saat uyuyorlar banada iyi geliyor. Kalktıklarında öğlen yemeklerini veriyorum
16-17:00 arasi öğleden sonra 2. Yatışımız ama ben yatmıyorum busefer:-) uyandıklarında aksam yemeklerini veriyorum üstlerini baslarını değiştirip dışarı çıkarıyorum babasida isten gelmis oluyor birlikte bir saat dolaştıktan (ki banada iyi geliyor hava aluyirum) sonra eve gelip ikisini birden kuvvete sokup bi guzel yıkıyorum suyu Cook seviyorlar, yüzlerine gelmediği sürece...? :))
22-23:00 arasi gece yatışı uyutmadan tekrar mama yapıp yediriyorum hem acıkmış oluyorlar hemde gece uyanmamış oluyorlar.

Tabi bende islerimi öğlen yemeklerini yedirdikten sonra yapıyorum herguuuun düzenli evii makineye çekerim yerleri siler toz alırım. Lavaboyu ve balkonları yıkarım. Kedi gibi peşimde dolaşırlar hangi odaya girersem o odada oynarlar burada bende onlardan haberdar olmuş oluyorum tabi.
Öğleden sonra yatirdigimdaysa evin yemeklerini yaparım.

Bu anlatımda Cook uzun oldu yahuu hiçde sevmem Bukadar uzun yazıları:)
Kısacası onların canları sag olduğu sürece ben halimden cok cok memnunum. Yavrularimsiz bir gün dusenimiyorum.
Görüncem bana yardımcı olmak için burgunlugunne ver evimize götüreyim der aslaa veremiyorum dayanamam aklım cocukta kalır iyi kötü öyle böyle zamanımız geçiyor

Benimkiler 2012 ye ongun kala dogdular nurum daha alti aylik cadilar
Heh he bayiliyom onlara yaaa
Ne guzel duzenin var masallah allah bozmasin
Benimkilerde umarim boyle devam ederler
Kac kilo seninkiler canim merak ettimde bir yasinda benimkilerin ne kadar olacagini

merhabalar,
bizim düzenimiz ise şöyle;
06:30 uyanırlar 07 ye kadar kucaklaşırız.
07:00 biberon ile mama devamında egzersiz yüz üstü yan ,kollar bacaklar..
08:30 kahvaltı
09:00 uyku- 10:00 uyanma
10:30 meyve
12.30 a kadar oynarız yerde yuvarlanırız oyuncaklar renkler sayılar uyduruk hikayeler kucaklaşmalar.....vs.
13:00 biberon maması ve devamında uyku.
15:00 uyanma
15:15 sebze püresi veya çorbası
17:30 kadar oyun
17:30 yoğurt vakti
peşinden kısa bir uyku 45 dakika sürüyor genelde
18:30 gibi gezmeye dışarıya çıkıyoruz park,sahil gibi..
20:30 eve varış ve banyo
21:00 biberon gece tahıllı mama ve uykuya geçiş
24:00 biberon ile uyku arasında beslenme terleyen kıyafetleri çıkar giydir bez değiştir ve bende ancak o zaman yatağıma yatabiliyorum.

sağol cnm gerçekten takmıyorum ama eşime karşı beni dolduruşa getiriyor buna çok üzülüyorum eşim böyle değildi ne olduysa annesi başka laf yok önceden beni korurdu destek çıkardı ama ALLAH büyük bana yaptığı haksızlık yanına kalmayacak zaten o gelince hemen evin işlerini halletmeye başlıyorum yanında bile durmuyorum başka türlü ne söylesem eşime karşı illa bişey buluyo benim dediklerime karşı sonumuz hayırlı olsun bakalım oğlum çok şükür düzeldi...
Canım kayınvalideni takma kafana he de geç. Yoksa bunalan sıkılan sen olursun zaten cocuklar yeterince yetiyor bide onumu takcan. Cocuklarinla ilgilen evine işine gücüne bak bosver gerisini nekdr takarsan okdr gider. Neyse canım oğlan bı dısını çıkarsa rahatlatsın ins.

Eee anneler günleriniz nasıl geçiyor? Tatile gitmek isteyen var mı? Sabahtan aksama kdr evde gecen bu gününüzü özetlermuisiniz?

bizim düzen falan kalmadı dişler yüzünden gece uyumuyoruz mama içmiyoruz ama yinede saatlerini şaşırtmamaya çalışıyorum ki benimkiler çok mız mız odadan çıkamıyorum bile lavaboya gitmek için ağlamaya başlıyolar bu kadarda olmaz diyorum nazar mı değiyo acaba bizim mahallemiz pek iyi değil gecede hep ağlayarak kalkıyolar acaba gündüz yaşadıkları rüyalarına mı giriyo üffff

sabah kalkış:6 00
beslenme :8 00 uykuya yatış
kalkış:8 45 en geç sabah şekerlemesi yapıyolar sanırım
kalıkınca mama oğlum bu arada hastalandıktan sonra aptamili içmemeye başladı ne versem diye düşünüyom sabah ları nurum sen devam sütümü veriyon yoksa normal süt mü?
genelde 10 30 -12 00 öğleden önce yatış kalınca çorba
bu aralarda oyunlar birbirlerinin saçlarını çekmeler çığlıklar v.s v.s
öğlen uykusu 14 30 16 30 arası değişiyo kalıkınca meyve püresi
ikindiden sonra dışarı çıkıyoruz akşam namazına kadar dışardayız eve gelince yatağın üstünde oynamalar uykuya hazırlık mama en geç 10 00 da da yatış tabi bizim babamız vardiyalı çalıştığı için dışarı çıkma saatlerimiz değişiyo ben bunları yazarken babamız dışarda gezdiriyo şuan
gecede uyku yok sağlık olsun yinede canları sağolsun doğumda doğumdan sonraki yaşadıklarımızdan sonra çok şükür bu günlerimize.......

Back