• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011'de hep beraber, burada elele hamile kaliyoruz... :)

hımmm.. doktor ne dedi boyutu için? biraz fazlamı büyümüş ne?? ne yaptın büyütmek için birşey kullandın mı??

yumurta takibi yaptırıyorum yumurta geliştirici hap vermişti. Bakınca çok güzel gelişmiş dedi. bu arada sorduğum sorunun cevabını buldum...

FSH hormonunun etkisiyle istirahat halindeyken çapı 1-2 mm olan follikülün çapı, 20-25 mm�ye ulaşır. Bu büyüklüğe ulaşan follikül çatlar ve yumurta serbestleşir. Bu olaya yumurtlama (ovulasyon) adı verilir. Adetleri düzenli yani 28-30 günde bir adet gören bir kadında yumurtlama yaklaşık olarak adetin 14-15. günlerine, başka bir deyişle tam ortasına rastlar.

yumurta takibi yaptırıyorum yumurta geliştirici hap vermişti. Bakınca çok güzel gelişmiş dedi. bu arada sorduğum sorunun cevabını buldum...

FSH hormonunun etkisiyle istirahat halindeyken çapı 1-2 mm olan follikülün çapı, 20-25 mm�ye ulaşır. Bu büyüklüğe ulaşan follikül çatlar ve yumurta serbestleşir. Bu olaya yumurtlama (ovulasyon) adı verilir. Adetleri düzenli yani 28-30 günde bir adet gören bir kadında yumurtlama yaklaşık olarak adetin 14-15. günlerine, başka bir deyişle tam ortasına rastlar.

:46: çatlatıyoruz o zamannn... :66: çok güzel.:32:
bu arada paylaşım için teşekkürler ben yanlış biliyormuşum demekki.
zaten herşeyi burda sora,duya öğrendim:1:

:46: çatlatıyoruz o zamannn... :66: çok güzel.:32:
bu arada paylaşım için teşekkürler ben yanlış biliyormuşum demekki.
zaten herşeyi burda sora,duya öğrendim:1:

çatlamazsa kiste dönüşme olasılığı var ama bana çatlatma iğneside vurdu...

ayy valla aynı senin düşüncelerindeyim bende. hangisi ne zaman,ne için geliyor ?? kafayı yemek üzereyim desem yeridir.:35:

sanirim berrak olan tipki yumurta aki gibi... bir de ben bu kadar berrakini daha ilk defa gördüm.. adetlerim düzenliyken son adetim iki hafta gecikti..tabiki hamileyim sevincinden ve pesindeki hayal kirikligindan bahsetmiyorum..bu catlamama olayindan dolayi adet düzensizligi olur mu??ydeti düzenli olan biri icin de gecerlim mi yumurtanin catlamama durumu??

sanirim berrak olan tipki yumurta aki gibi... bir de ben bu kadar berrakini daha ilk defa gördüm.. adetlerim düzenliyken son adetim iki hafta gecikti..tabiki hamileyim sevincinden ve pesindeki hayal kirikligindan bahsetmiyorum..bu catlamama olayindan dolayi adet düzensizligi olur mu??ydeti düzenli olan biri icin de gecerlim mi yumurtanin catlamama durumu??

burada okuduğum kadarıyla mümkün müş.. sonuçta büyümesi gerekiyor çatlaması için,büyümediyse o zaman çatlamadan adetle birlikte atılıyor. atılamama durumlarında kistede dönüşebiliyor. az adet görenlerde falan kist oluşmasının sebebide bu. aynı şekilde çatladığı halde döllenmeyen yumurta adetle atılamazsa o zamanda kist oluşuyor yani kistin çatlamayla pek alakası yok.
yani sanırım böyle ben duyduklarımla bu şekilde bir mantık yürüttüm...
mesela ben şubatta hasta olamadım,sadece lekelenmem oldu.. zaten düzensizdim o yüzden pek sallamadım ama martta doktora gittiğimde kist oluşmuş(pco)...

burada okuduğum kadarıyla mümkün müş.. sonuçta büyümesi gerekiyor çatlaması için,büyümediyse o zaman çatlamadan adetle birlikte atılıyor. atılamama durumlarında kistede dönüşebiliyor. az adet görenlerde falan kist oluşmasının sebebide bu. aynı şekilde çatladığı halde döllenmeyen yumurta adetle atılamazsa o zamanda kist oluşuyor yani kistin çatlamayla pek alakası yok.
yani sanırım böyle ben duyduklarımla bu şekilde bir mantık yürüttüm...
mesela ben şubatta hasta olamadım,sadece lekelenmem oldu.. zaten düzensizdim o yüzden pek sallamadım ama martta doktora gittiğimde kist oluşmuş(pco)...

ayyy canim gecmis olsun.. ya bedenimiz ne acayip.. üremek icin yaptigi yumurtadan kendine zehir de yapabiliyo.. kadiniz iste.. ayni söyden iki anlam cikarmak gibi bi yetenegimize benzer bi durum da bu, tek biseyden neler yapabiliyoruz :1::1::1:

İNŞALLAH KIZLAR İNŞALLAH ÇOK SAĞOLUN İNŞALLAH YÜZÜNÜZÜ KARA ÇIKARTMAM.........GEÇEN AYDA TESTELER POZİTİF ÇIKMIŞTI AMA KANDA ÇIKMADI 13 GÜN SONRADA KIRMIZILAR GELDİ........GERÇİ BU AY TESTİ DEĞİŞTİRDİM İNŞALLAH BUNDA HATA ÇIKMAZ............ÇOK SAĞOLUN HEPİNİZ DESTEĞİNİZ İÇİN VE MUTLULUĞUMU PAYLAŞTIĞINIZ İÇİN...........ALLHIM HEPİMİZE KUCAĞIMIZA BEBİŞLERİMMİZİ :emir_bebek::emir_bebek: ALMAYI NASİP ETSİN...........:32::32:

canım çoook tebrik ederim allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin :16::16::16::16:
inşallah herşey yolunda gider canım herşey istediğin gibi olur tekrar tebrikler canım :49::49::49::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::nazar:
darısı inşallah hepimizin başına :21::21::21::21:

canım bişey soracam. şimdi azraya yumurtladın dedinde,neye dayanarak sadece akıntıya dayaranarakmı dedin?? ateşi hiç yumurtlamış gibi değilki,yada benmi yanılıyorum yükselişe geçmesi gerekmiyormu???:44:

Tatlım, bak sana şöyle anlatayım, ben şimdiye kadar ovulasyon testi hiç yapmadım, ateşimi de rutin ölçmedim, ama yumurta akı kıvamındaki akıntımdan tam 14 gün sonra adet olurum hep, tıbben de bir sonraki adetten 14 gün öncesi yumurtlama günü sayılır. Bu yüzden ben o testlerden çok akıntıya güvenirim.

canim ben yumurtaakini buldugum günü bos gecirmedim ama bisey sorabilir miyim?? hani bu berrak renkli degil mi?? uzayan ama yine de beyaz renkli olan degil...

tatlım, beyaz değil de, berrak, şeffafa yakın, yumurta akı kıvamında uzayan akıntı. hani yumurta akı şöyle ağır olur, yumurtayı ters çevirince lop diye düşer ya kaba, işte o akıntı da ona benzer kıvamda olur. İnşallah hepinizin hamile kalmanıza yardımcı olurum da, sonra değmeyin keyfime, teyze edersiniz beni inşallah! Dualarım sizinle!

bide canlarım benden düngece gelen o yapışık akıntı yine geldi. çok yoğun acayip bişey:26:
niye oluyorki yaa:44:

Canım cok garip yaa, acikcasi bana ovulasyon akintisi gibi gelmiyor, cunku o yapis yapis olmuyor ki...:26: hala akinti devam ediyor mu?:26:

inşallah öyledir canım bekleyemedim öğlen test yaptım 2. çizgi baya baya belirgin çıktı:18::18::18:..........inşallah bu defa yanılma olmaz.......yarında kan testi yapmayı düşünüyorum ...........bugün hıdırellez birbirimize dua eddelim inşallah isteyen herkese Allahım hayırlı bebişler verir..........:49::49::49:

reyyyannncimmmmm tebrikkklerrrrrrrrrrrrrrrr:64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64:
Darisi basimiza insallahhhhhh... topik sendennnn dua bekliyorrrr....:66::66::66:

Tatlım, bak sana şöyle anlatayım, ben şimdiye kadar ovulasyon testi hiç yapmadım, ateşimi de rutin ölçmedim, ama yumurta akı kıvamındaki akıntımdan tam 14 gün sonra adet olurum hep, tıbben de bir sonraki adetten 14 gün öncesi yumurtlama günü sayılır. Bu yüzden ben o testlerden çok akıntıya güvenirim.

tatlım, beyaz değil de, berrak, şeffafa yakın, yumurta akı kıvamında uzayan akıntı. hani yumurta akı şöyle ağır olur, yumurtayı ters çevirince lop diye düşer ya kaba, işte o akıntı da ona benzer kıvamda olur. İnşallah hepinizin hamile kalmanıza yardımcı olurum da, sonra değmeyin keyfime, teyze edersiniz beni inşallah! Dualarım sizinle!

tamam canim anladim tam tarif ettigin gibi..daha ilk defa bu kadar berrak buldum daa ondan sorayim dedim.. insallah hepimiz teyze oluruz yaaa...bütün her sey dönüyo dolasiyo bebise baglaniyo.. gerci sadece o akintiyi bulunca iliski de denk geldi. valla esim istemeseydi hic orali olmayacaktim..akisina biraktim artik..

Canimcim bede ovulasyondayim ama karisigim biraz. Sen belki cozersin:26: Şimdi ateşimi olcuyorum ve ovulasyon testlerim var onlarida kullaniyorum oncelikle bunlari soyliyim.
3 gün once bariz bi yumurta aki şeklinde 10 cm kadar uzayan akintim vardi test o zaman negatifti ateşimde duşuktu. şu an uzayan akintim yok boyle cok akişkan beyaz renk ama cok acik beyaz renkte oldu akintim. ve testim obur gunlere nazaran daha koyu ama ikisi ayni koyulukta değil. Bugun belim ve sol yumurtaligim aciyo hissediyorum bariz. 3468ef Ovulation charts on FertilityFriend.com sence yumurtlama oldumu olucakmi yoksa buyuyup catlamadan kalcakmi:24:

azracimmmm, senin ates degerlerin bir garip yaa... ben bisi anlamadim..:26:

tamam canim anladim tam tarif ettigin gibi..daha ilk defa bu kadar berrak buldum daa ondan sorayim dedim.. insallah hepimiz teyze oluruz yaaa...bütün her sey dönüyo dolasiyo bebise baglaniyo.. gerci sadece o akintiyi bulunca iliski de denk geldi. valla esim istemeseydi hic orali olmayacaktim..akisina biraktim artik..

yaa, işte öyle denk gelmiş, süper, inşallah ALLAHIM sonunu da istediğiniz gibi denk getirir, teyzesinin bitanesi geliverir inşallah!

:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:|:nazar::nazar:|:nazar::nazar:|:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:
ISIM|YAS|BAT|SONUC kurabiyemm TEBRIKLER!! | | |:49: :nazar:
bitanemveben TEBRIKLER!! | ?? | 1 Mart | :49: :nazar:
sulisim TEBRIKLER!! | 29 | 5 Mart | :49: :nazar:
ilkim_aras TEBRIKLER!! | 25 | 7 Mart | :49: :nazar:
dryyvz TEBRIKLER!! | 26 | 8 Mart |:49: :nazar:
mavibebek TEBRIKLER!! | 28 | 10 Mart | :49: :nazar:
elfinya TEBRIKLER!! | 24 | 10 Mart |:49: :nazar:
pnr30 TEBRIKLER!! | 31 | 10 Mart | :49: :nazar:
sirli TEBRIKLER!! | 22 | 12 Mart | :49: :nazar:
fbmy8785 TEBRIKLER!! | 24 | 15 Mart | :49: :nazar:
tuubaaoz TEBRIKLER!! | 25 | 15 Mart | :49: :nazar:
xelifxx TEBRIKLER!! | 26 | 20 Mart | :49: :nazar:
deryam160510 TEBRIKLER!! | 25 | 28 Mart | :49: :nazar:
tugbanur2008 TEBRIKLER!! | ?? | 28 Mart | :49: :nazar:
bitanem16 TEBRIKLER!! | 26 | 30 Mart | :49: :nazar:
kutayinannesi TEBRIKLER!! | ?? | 30 Mart | :49: :nazar:
dunedain TEBRIKLER!! | 27 | 2 Nisan| :49: :nazar:
missvikvik TEBRIKLER!! | 25 | 4 Nisan| :49: :nazar:
Alisaa TEBRIKLER!! | 29 | 6 Nisan| :49: :nazar:
neredesinfiruze TEBRIKLER!! | 23 | 7 Nisan| :49: :nazar:
kinalibebek TEBRIKLER!! | ?? | 10 Nisan| :49: :nazar:
elektra01 | 31 | 14 Nisan| Mayis tarihi? KuPPe | ?? | 16 Nisan| Mayis tarihi?
happylive | 32 | 18 Nisan| bekliyoruz
sefst | 29 | 18 Nisan| bekliyoruz
maviyaz| 30 | 19 Nisan| bekliyoruz
Lachesis | 27 | 19 Nisan| bekliyoruz
gelbebekgel| 27 | 19 Nisan | bekliyoruz
sincap08 | 27 | 20 Nisan| bekliyoruz kalbimin(Zerrin) TEBRIKLER!! | 28 | 20 Nisan| :49: :nazar:
tirilaylom TEBRIKLER!! | 28 | 21 Nisan| :49: :nazar:
blagodevoyce TEBRIKLER!! | ?? | 21 Nisan| :49: :nazar:
Brownim | 22 | 22 Nisan| bekliyoruz
sedna | ?? | 23 Nisan| bekliyoruz
lizzie | 25 | 23 Nisan| bekliyoruz
buyukaksu | 30 | 24 Nisan| bekliyoruz
sedosumm | ?? | 25 Nisan| bekliyoruz
tug_ce_ | 23 | 26 Nisan| bekliyoruz parrhisia TEBRIKLER!! | 25 | 26 Nisan| :49: :nazar:
cicek2154 | ?? | 26 Nisan| bekliyoruz
tweety25 | 28 | 28 Nisan| bekliyoruz
tweetysale | 21 | 29 Nisan| bekliyoruz
sila38 | 23 | 30 Nisan| bekliyoruz nazarboncug TEBRIKLER!! | 31 | 30 Nisan| :49: :nazar:
fmk TEBRIKLER!! | 30 | 1 Mayis| :49: :nazar:
mayaaaa | ?? | 1 Mayis| bekliyoruz
vasfiyeee | 21 | 1 Mayis| bekliyoruz sentez TEBRIKLER!! | 27 | 1 Mayis| :49: :nazar:
ekim.29 TEBRIKLER!! | 22 | 2 Mayis | :49: :nazar:
esiiin| 32 | 3 Mayis| bekliyoruz
xtuqcex| 24 | 4 Mayis| bekliyoruz reyyan_TEBRIKLER!! | 28 | 6 Mayis|:49: :nazar:
ferosbodrum | ?? | 6 Mayis| bekliyoruz
happylife | 27 | 7 Mayis| bekliyoruz
selin7 | ?? | 9 Mayis| bekliyoruz
nefsim | 26 | 9 Mayis| bekliyoruz
tatlicadi1 | 26 | 9 Mayis| bekliyoruz
regen | 23 | 9 Mayis| bekliyoruz
damlalar| 28 | 14 Mayis
screamaway| 28 | 14 Mayis
karyaa48 | 27 | 16 Mayis
peri_m | 25 | 17 Mayis
hakem | 28 | 17 Mayis
duygu7979 | 32 | 17 Mayis
muhasebe75| 35 | 18 Mayis
62sinem | 23 | 14 Mayis
leplepi | 21 | 19 Mayis
mpb | 27 | 20 Mayis
frd | ?? | 20 Mayis
wifeofdemon | 29 | 21 Mayis
feryal_efe | 26 | 23 Mayis
renewal | 28 | 24 Mayis
azra3434| 30 | 24 Mayis
angelaunal | 27 | 24 Mayis
Sevgi Kelebegi | 25 | 27 Mayis
_arzum_| 26 | 28 Mayis
H_E_A_V_E_N| ?? | 29 Mayis
hatunice | 24 | 29 Mayis
nihanca| ?? | 3 Haziran
neselikiz | ?? | 4 Haziran
pollyannaa | 27 | 4 Haziran
umayyy | 27 | 6 Haziran
derya78_40 | 29 | ??
:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:|:nazar::nazar:|:nazar::nazar:|:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

tatlicadicimmm, tesekkur ederim yardimin icin...:16::16::16::16:

Son düzenleme:
yaa, işte öyle denk gelmiş, süper, inşallah ALLAHIM sonunu da istediğiniz gibi denk getirir, teyzesinin bitanesi geliverir inşallah!

ayyyyyy canim benim cok sagol.. hayirlisi olsun.. umutlanmamak lazim.. umutlanip da hayal kirikligina ugramak daha kötü..senin de insallah Allah güzel dualarini duyar, gönlüne göre verir.. hadi kizlar, ha gayret mutlu teyzoslar olalim hep birlikte sIkI calisalim.. kendim icin degil gercekten, sirf sizi teyze yapabilmek icin :60::60::60:

ayyyy biktim bu ev isinden :1::1::1: ne sohbete vaktim kaliyo ne yan gelip yatmaya..yeni evin derdi de ne zor ha bire biseyler kuruluyo giriyo cikiyo... temizle babam temizle.. bu stresle tabi bebis olmaz :63: ayyy bi de bebisim olursa ben yapcam??? yandim valla :53:

ayy cok takma kafana... alistir kendini bebeis geldiginde hicbisey yerinde durmayacak...

kizlar su 210 kusuruncu sayfayi asamadik dunden beri yahuuuuu....

eminim benim gibi olaniniz vardir mesela; dun midem eksidi sevindim.. bugun bacagim aridi seviniyorumm.. ara ara bulantilar oluyo seviniyorum.. bide muthis uyku hali, yorgunluk ve isteksizlik var cosuyorum... yazik yaaaa :27::27::62: nolaak bole.....icimdeki seside dovmek istiyorum o negatif konusuyooo

canım bence yumutlama olmamış daha.. akıntı bazen soğuk yiyincede olabiliyormuş.. testin pozitif olması içinde iikisinin aynı renk olması gerekiyor bildiğim kadarıyla. sen devam et test yapmaya ve çalışmaya. belkide geç yumurtlayacaksın...

bu ay ne karışık senin ölçümlerin ya:44: hiçbişey diyemiyorum :26: bir önceki aynı çok rahat yorumlarım ama bu ay tuhaf ilerliyorsun. o yüzden yapabiliyorsan gün aşırı yapmaya devam et sen çalışmaları.

W işareti ne?? sulu olan akıntımı??

evet tatlıcadıcım cok ınıslı cıkıslı bu ay sıkıntı yaptıgım atesşmden bile belli oluyor dimi:1:
W olan yumurta akı olan akıntı tatlım oburleri acık beyaz akıntı tatlım

ayy cok takma kafana... alistir kendini bebeis geldiginde hicbisey yerinde durmayacak...

kizlar su 210 kusuruncu sayfayi asamadik dunden beri yahuuuuu....

eminim benim gibi olaniniz vardir mesela; dun midem eksidi sevindim.. bugun bacagim aridi seviniyorumm.. ara ara bulantilar oluyo seviniyorum.. bide muthis uyku hali, yorgunluk ve isteksizlik var cosuyorum... yazik yaaaa :27::27::62: nolaak bole.....icimdeki seside dovmek istiyorum o negatif konusuyooo

ayyy töbe töbe ''normal insan'' telaslanir midem neden bulaniyo suram neden agriyo felan diye.. biz zil takip oynucaz yakindaa... sorcam ben sana nasilsin diye.. sen lavabodan kosarak gelip cvp yazip geri gideceksin ve diceksin ki; ööööö öö ööögggggg ögg ögg.. anlami: süperim valla kusuyorum ha bire gögüslerim de agriyo.. ha bi de göbegim de pembe cizgim var.. ayyyy neler olduk biz ya :66::66::66:

Back